Gå til innhold
 • Bli medlem

E.R.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  139
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om E.R.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fjällräven Abisko dome 2: Oppgitt vekt 2160g komplett. Målt på kjøkkenvekta til 2550g (hvorav 89g er repkit, 21g er ekstra stangledd, og noen av de 18 pluggene (11g pr plugg) sikkert ikke inngår i "komplett"). Om vi tar bort fire plugger og reperasjonsutstyr, og i tillegg sier at det ligger 5g lyng og skog i teltet (it doesn't) blir det fortsatt over 200g "for mye", dvs 10% mer enn oppgitt vekt. Eller kjøkkenvekt som viser 10% feil.
 2. Ser knallbra ut! Men voldsomt til spor dere har tråkket i bilde 2 da. ;-P
 3. Sant det. Upresist formulert av meg.
 4. Oppblåsbart underlag rett oppå granbar gir stor fare for punktering og dermed null effekt av underlaget. Oppblåsbart oppå bamse blir for kaldt, med mindre det oppblåsbare har dunfyll. Om det ikke er svinkaldt fungerer granbar + bamse greit alene, så legg heller igjen det oppblåsbare underlaget hjemme. Når du har skinn i tillegg tror jeg det skal gå helt fint i de aller fleste tilfeller. Har ikke særlig erfaring med skinn, men ville foretrukket rein fremfor saueskinn selv, fordi det takler fuktighet bedre. Ull forblir vått til turen er over, mens vann og snø preller godt av på reinskinn. S
 5. Har en Optimus Nova som jeg veksler mellom å bruke i trangia og stativet som fulgte med brenneren. Trangia er en god vindskjerm og varmeretter og får brenneren til å stå stødigere. Ulempen er at den veier mer og tar mer plass enn en sammenbrettet metallfolie, så jeg veksler avhengig av hva slags tur jeg skal på.
 6. Enig, det er en god pose. Da kan vi konkludere at temaet ikke var så dumt som trådstarter etter hvert ble forledet til å tro, og at det burde vært flere bilder av løsningene for pakking av telt.
 7. …med mindre man har telt (f.eks. fra Fjällräven) hvor stangposen klipses fast til utsiden av teltposen så de ikke kommer fra hverandre:
 8. Hei. Skriver dette under forbehold om at det er noen få år siden jeg var der sist, og under antakelse at du er komfortabel med klyving. Den vanlige veien er å gå T-stien til Veslesmeden og så gå litt ned igjen og over båndet til Storsmeden. Veien til Vesle er godt merket, båndet er enkelt å finne og i dagslys er det ingen risiko for å gå feil. Når du kommer over båndet må du opp et kort klyveparti som kan være litt kinkig om du ikke har klatreerfaring. Rett vei opp er (så vidt jeg vet) en liten hammer, og jeg har sett det henge slynger og taustumper der som folk har brukt for å komme
 9. E.R.

  Hvilket stativ?

  Bruker et Sirui T-005RX (som veier rett under et kg) de gangene jeg har med stativ. Oppå stativet står det vanligvis et Canon EOS 100D med en Tamron 16-300 superzoom, og disse veier til sammen også rett under et kilo. Iblant føles et stativ litt for mye å drasse på, da er det kjekt med en gåstav med et kulehode på som kan fungere som monopod. Kjøper seg lett et par blendertrinn med det.
 10. Det er neppe spesielt vanskelig å få leid kajakker der. Et enkelt google-søk gir i hvert fall en hel haug med treff. Ikke akkurat samme område, men det er en gjeng fra Trondheim som har dratt til Lanzarote de to siste vintrene, og de skryter veldig av det også. Se f.eks. rapporten på padleforumet: [Hidden Content]. Ligger sikkert turrapporter på nett for mange tilsvarende turer fra andre folk også. Det ville vært gøy, men jeg tror ikke jeg har nok ferie til mer enn den padlingen jeg allerede har planlagt i år. -- E.R.
 11. Kan hende jeg ikke har oppfattet hele problemstillingen rett her, men er det ikke bare å gå til en urmaker og be ham bytte reimen med en av annet merke (evt. bare bytte stolpene om det er de som skaper problemer)? Litt dyrere enn å krangle med Sunnto, siden du ender opp med å betale selv, men formodentlig mye raskere og du ender opp med en fungerende klokke. -- E.R.
 12. Kan du utdype? Alltid interessant å vite hva som kan gå galt uten å måtte gjøre de samme feilene selv. -- E.R.
 13. Ta en titt på Casio Exilim EX-G1. Det har fått gode kritikker. -- E.R.
 14. Det letteste er nok om du klarer å bruke det settet som selges for å integrere Optimus Nova. Vet ikke om dette også kan brukes med andre brennere, men prinsippet er så enkelt at det kan hende det går: Bolten i bunnen av brenneren går gjennom en festebrakett og en rund forvarmingsplate. Kan ta bilder av det dersom du ikke vet hvordan det fungerer. Alternativt må du bøye til noe metall i en lignende konstruksjon som passer din primus. -- E.R.
 15. E.R.

  Sykkel i Lofoten

  Du kommer til å oppleve at sykkelen blir ganske tung bak når du setter på veskene, så en eller annen form for veske framme (om så bare en på styret) hjelper litt med å balansere sykkelen bedre. Dessuten er styrevesker veldig praktiske fordi det er et kjekt sted å ha verdisaker (så du kan ta dem med og la resten av oppakningen stå igjen på sykkelen), greit for å ha fotoapparatet lett tilgjengelig, og typisk har de feste for kartmappe oppå. Biltema solgte forresten noen gode (vanntette) sykkelvesker for noen år siden, vet ikke om de gjør det ennå. Ortlieb-vesker er nok bedre, men koster fle
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.