Gå til innhold
 • Bli medlem

Smaltur

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Smaltur vant dagen sist 2. april 2016

Smaltur hadde mest likt innhold!

Om Smaltur

 • Bursdag 05. april 1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv hele året, over eller under tregrensa. Fiske, fjellski, randonné, havkajakk, kano (Ally), foto, småviltjakt, langtur. Turer der ingenting haster, jo enklere jo bedre.
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

3 461 profilvisninger
 1. Takk for fin turrapport, som jeg kom over da jeg søkte litt på Trillemarka. Tenker litt på en sein høsttur innpå der, rapporten din ga god inspirasjon til det.
 2. Gikk gjennom Børgefjell i august i fjor, fra Susendalen og ned til Namsvatnet. Jeg valgte å trekke opp i høyden da jeg forflyttet meg, og syntes det var overraskende tørt og lettgått terreng i høydedragene, så kan man heller gå ned til vassdragene for leir og fiske. Fottøy avhenger kanskje også av om du planlegger å krysse noen elver, jeg lot det være pga stor vannføring. Brukte høye marsjstøvler, men kunne nok klart meg greit med et par lave hiking-sko som tørker raskt. Fra Susendalen og inn til Tiplingelva var det skikkelig gjørmete, men du skal antagelig ikke opp dit. Kratt en del steder, j
 3. Akkurat nå er det pluss 30, men minus 30 i Nordmarka frister. Flott tur, og herlig å kombinere villmarksliv med pizzaboller fra Kiwi. Takk skal du ha!
 4. Takk for tipset, det skal jeg gjøre. Det blir sommerens beste ferieuke.
 5. Artig å lese turrapporten din fra Sørøya i 2015, Jan Erik. Jeg har lagt inn ei drøy uke på Sørøya nå i sommer, fra 5. august, det blir mitt første møte med naturen og fiskemulighetene der. Godt med inspirasjon, og nå kjenner jeg at jeg begynner å glede meg. Jeg legger ingen stor plan utover å starte nord på øya og vandre sørover i rolig tempo og ta dagene som de kommer.
 6. Alt begynner med en plan. Denne var enkel; starte fra Halsjøen i Våler/Hedmark, laste 2 pulker med mat og utstyr, og ta en dag av gangen med stø kurs mot sola ei ukes tid. Det ble seks dager hvor vi i hovedsak holdt oss i nabolandet, med en del mer snø enn vi hadde bedt om, 30 grader forskjell på dag og natt, åpne myrer i motlyset, åser kledd med barskog så langt vi kunne se, en studie i jakttårn og skogsbilveier, kontakt med velvoksne elger, overnatting i gamle skogsarbeiderkoier og stopp ved gjengrodde finnetorp, og til slutt en sjarmøretappe langs en velbrukt scooterled inn i gamlelandet. H
 7. Tungt ble det i nysnøen, men en veldig flott tur. Finnskogen vinterstid er nydelig, og ingen trengsel. Faktisk så vi ikke andre folk på tur i det hele tatt. Planlegger en snarlig turrapport, men legger ut et par bilder her som en liten forsmak : ))
 8. Da er det et døgn til avmarsj. Meldt en del nedbør, i tillegg til at det allerede er i meste laget med snø, så vi er forberedt på tungt føre. Satser på proviantering i Bograngen på svensk side etter 2-3 dager, så blir det litt mindre å dra på. Det er lenge siden det har vært så mye snø i området som det er nå, vi har med en kraftig spade til leirbruk. Nå kjenner jeg den gode kriblinga i kroppen som alltid kommer når villmarka kaller. Beste følelsen som finnes... Turrapport kommer etter hvert : ))
 9. Er det ikke relativt lite snø i Troms i år? Kanskje mulig å fly til Tromsø og dra på tur langs kysten, Senja hvis man holder seg relativt lavt etc.
 10. Bra turvalg! Jeg hadde mitt første besøk i Børgefjell sist sommer, da jeg gikk fra Kroken i Susendalen (privatskyss inn fra Hattfjelldal, men det går også buss) inn til nasjonalparkgrensa ved Tiplingelva, videre til Kjukkelelva, Gaukarvatnet, Jengelen, Blyvatnet og ned til Storelva for skyss med båt over Namsvatnet. Turen gikk fra 26. juli til 1. august, det var mye snø ennå og stor vannføring, så jeg valgte å holde meg på østsida av Jengelvassdraget hele veien. Blir nok lettere å krysse vassdraget senere på året, som du tenker på. Jeg hadde ei kjempeflott uke, med alt fra skikkelig kaldt og v
 11. Har vært på utkikk etter vintertelt lenge. Hadde en plan om å kjøpe Helsport Fjellheimen pro, men så la Helsport ut et Reinsfjell X-Trem2 (nytt men brukt i en fotoreklame) nå i kveld for kr 6.000,-. Så da kom jeg i skade for å gjøre vinterens investering på boligfronten... Liker at det har to innganger (en til bagasje og en til primus og matlaging), er selvstående og at det er passe stort, og relativt lett. Så jeg tror det blir bra, og at det er telt som tåler vintervær. Hvis noen har erfaringer, så hadde det vært artig å høre. Så da er det vel bare å komme seg ut på tur : )) Tipper det b
 12. Kjell Iver, om du vil, så kan du legge inn bildene i teksten. (jeg har ikke redigeringsmulighet på den lenger, tror jeg) Storrosta etter mandag. Dividalen etter onsdag. Havga etter torsdag.
 13. Virkelig et flott område, ønsker deg god tur! Mars/april (kanskje enda senere) er selvsagt sikrere både mtp varmere vær og lengre dager, men det er såpass godt utbygd hyttenett at man sikkert kan gå tidligere også.
 14. Legger ved 3 bilder, ett fra Dividalen i herlig vær, et fra Havga og et fra Storrosta. Fantastisk fin følelse å våkne på Storrosta i godvær, når du har kommet dit i null sikt og ikke aner hvordan det ser ut.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.