Gå til innhold

Smaltur

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  95
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Smaltur vant dagen sist April 2 2016

Smaltur hadde mest likt innhold!

Om Smaltur

 • Bursdag 05. april 1963

Contact Methods

 • Website URL
  www.smalberget.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo
 • Interests
  Friluftsliv hele året, over eller under tregrensa. Fiske, fjellski, randonné, havkajakk, kano (Ally), foto, småviltjakt, langtur. Turer der ingenting haster, jo enklere jo bedre.

Nylige profilbesøk

985 profilvisninger
 1. Senja på langs

  Takk for fin og inspirerende rapport! Jeg har en plan om fottur på enten Senja eller Sørøya til sommeren, og fikk ikke mindre lyst på Senja av å lese om og se bildene fra turen din.
 2. Femundsmarka med packraft og hammock

  Takk for fin rapport og fine bilder. Artig at dere tok turen tilbake, jeg er enig i at Femundsmarka er en virkelig perle. Fikk også lyst til å prøve Packraft som alternativ til Ally.
 3. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Veldig hyggelig å høre at du fikk brukt arbeidsnatta til noe fornuftig! God tur, fra Egil : ))
 4. Pakkliste til 7-Dagerstur ?

  Hva mener du med bålpose? Er det en pose med kokeutstyr osv?
 5. Norge på tvers

  Neppe spesielt godt tips til deg, men hadde en veldig fin Norge-på-tvers-opplevelse i dag. Har hytte i nærheten av Osensjøen (Åmot, Hedmark) og var en tur nede ved stranda i dag (nordenden av sjøen). Der kommer det to karer slentrende med diger oppakning og rallarhatt. "På langtur?" "Ja, vi startet ved Ljørdalen/Trysil for noen dager siden og skal ende opp i Florø om en måneds tid", var svaret. Så da ble det selvsagt en turprat. Gutta var på sin første langtur, og de hadde en veldig fin tilnærming til det. Blant annet hadde de gamle, men solide sekker som sikkert veide 5 kg før man puttet noe i dem, og hadde basert seg på å sove under tarp mens de sikkert byttet på å jage knott. Og selv om det sikkert er mange butikker underveis, hadde de en plan om å proviantere kun en gang på turen (på Tretten). Og de hadde like godt lagt igjen smarttelefonen, klokka og gpsen hjemme (sjansen for at de blogger er under null). Gode gutter, ønsker dem en alle tiders tur. Og det samme til deg Silj3, selvsagt!
 6. Ally kano - 2 voksne og en Boxer

  Jeg ville gått for 18,5 DR. Jeg har selv hatt 16.5 i mange år, men har prøvd den lengre varianten noen ganger. Opplever at 18,5 er en del mer retningsstabil å padle enn min, både med full båt og solo. Med folk og bagasje ombord er en Ally en drøm å padle. Skal man padle solo eller ta en tur utpå for å fiske litt etc, er den fremdeles ganske stødig, men mye vanskeligere å padle/holde på kurs, og blir lett tatt av vinden fordi den er ganske flat under. Da kan det være lurt å legge i litt vekt foran og for min del foretrekker jeg da å sitte mer midt i båten. Synes det fungerer fint å sitte bak fram på det fremste setet, altså padler jeg den baklengs, da blir det mye bedre vektfordeling og man får åretaket lenger frem, lettere å ta styretak. Men altså, jeg tror dere blir fornøyd med Ally uansett, og dere får med mye bagasje i en 16,5 også, fordi man kan pakke helt ut i enden av båten (det er ingen flyteskott som tar opp plass). Men tror dere blir aller mest fornøyd med den lengste.
 7. Sen vår i Børgefjell i år

  Spent på hvor fort snøen smelter. Planen er å ha ei uke i Børgefjell med start 25. juli. Kan fort bli noen tøffe vadinger...
 8. Hardangerviddag på tvers, eller langs?

  Jeg gikk fra Haukeliseter til Finse sist sommer, med en ung og sprek breton. Overnattet delvis i telt og delvis inne, og gikk også en del utenom T-løypene. Erfaringen er at om ei DNT-hytte er "tilrettelagt for hund", kan det bety så mangt. Det kan bety alt fra at de har eget rom eller egen hytte hvor du kan ha hunden inne, til at det står et hundebur eller to i vedskjulet. Jeg overnattet på Hellevassbu, Sandhaug og Kjeldebu med hund, med disse erfaringene: Hellevassbu: Hyttevakta henviste bikkja til bur i vedskjulet. Greit nok hvis hunden slår seg til ro med det. Sandhaug: betalte en hundrings ekstra for å få ha hunden inne på rommet, da var det også bur tilgjengelig om jeg ønsket det - helt storveis! Kjeldebu: halvdelen av hyttevakthytta er tilrettelagt for hund, eget bur og stort rom. Jeg var heldig og fikk dette, mer enn storveis! Men om noen andre hadde kommet dit med hund før meg, så vet jeg ikke hva som ville vært mulig. Min erfaring generelt er at det alltid ordner seg, såfremt du har en hund som slår seg til ro med det den får servert, f.eks vedskjulet. På sommeren på Hardangervidda er det sikkert hyttevakt på de selvbetjente hyttene, og da er dere litt prisgitt hyttevaktas innstilling. Kollektivtransport med hund: Haukeliekspressen tar ikke med hund, mens du på toget betaler halv eller hel personpris (avh av størrelse) for å ta den med. Logistikk fra Møre, ser for meg at det kanskje er enklere å gå vidda på tvers enn på langs, og sikkert enklest å gå i en sirkel og komme tilbake til bilen. F.eks med Dyranut som utgangspukt og gå nordover rundt Jøkulen alternativt en runde sørover.
 9. Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge

  Imponerende stykke arbeid, tusen takk!
 10. Trenger tips til Finnmarkstur

  Så det er et godt valg å legge ruta forbi der, slik du har gjort. Jeg var også i området der sommeren 2015, overnattet både på Reinbukkelvhytta og Bojobeaskihytta - gode hyttevalg om du vil ha ei natt eller to innendørs.
 11. Trenger tips til Finnmarkstur

  Hei, de vannene på nordsiden av Suoppatjavri, Avzanjavri og de to småvannene på nordsiden av det igjen, er veldig fine ørretvann. Jeg var der noen dager for noen år siden, veldig sprek og fin fisk!
 12. Finnskogen

  Jeg var inne på Varaldskogen forrige helg. Gikk på ski, veldig lite snø i år (5-10 cm) så det er sikkert bart i mai. Overnattet på Kvåho (Statskog-koie, åpen). Lite snø kan jo bety at isen går tidlig i år, og da er fisket kanskje bra såpass tidlig.
 13. 5 dager i Tarfala

  Takk for fin rapport! Artig at du også tar med bilder av de litt eksotiske greiene, som Lap Dånald.
 14. Vandring i Øvre Dividal

  Var i hastemodus, trodde det var din rapport, Jan Erik. Ja ja, det er nå i hvertfall i "ditt" område.
 15. Vandring i Øvre Dividal

  Takk for fin rapport, Jan Erik. Fint når det kommer nysnø på toppene. Der oppe kan vel det skje midt i juli, for den saks skyld... Har ikke kommet meg nordover i sommer, men minnene fra fjorårets i samme område sitter i. Takk for turtipset, skal ta meg bedre tid på den enn du gjorde.
×