Smaltur

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Smaltur last won the day on April 2 2016

Smaltur had the most liked content!

Om Smaltur

 • Bursdag 05. april 1963

Contact Methods

 • Website URL
  www.smalberget.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo
 • Interests
  Friluftsliv hele året, over eller under tregrensa. Fiske, fjellski, randonné, havkajakk, kano (Ally), foto, småviltjakt, langtur. Turer der ingenting haster, jo enklere jo bedre.

Nylige profilbesøk

763 profilvisninger
 1. Trenger tips til Finnmarkstur

  Så det er et godt valg å legge ruta forbi der, slik du har gjort. Jeg var også i området der sommeren 2015, overnattet både på Reinbukkelvhytta og Bojobeaskihytta - gode hyttevalg om du vil ha ei natt eller to innendørs.
 2. Trenger tips til Finnmarkstur

  Hei, de vannene på nordsiden av Suoppatjavri, Avzanjavri og de to småvannene på nordsiden av det igjen, er veldig fine ørretvann. Jeg var der noen dager for noen år siden, veldig sprek og fin fisk!
 3. Finnskogen

  Jeg var inne på Varaldskogen forrige helg. Gikk på ski, veldig lite snø i år (5-10 cm) så det er sikkert bart i mai. Overnattet på Kvåho (Statskog-koie, åpen). Lite snø kan jo bety at isen går tidlig i år, og da er fisket kanskje bra såpass tidlig.
 4. 5 dager i Tarfala

  Takk for fin rapport! Artig at du også tar med bilder av de litt eksotiske greiene, som Lap Dånald.
 5. Vandring i Øvre Dividal

  Var i hastemodus, trodde det var din rapport, Jan Erik. Ja ja, det er nå i hvertfall i "ditt" område.
 6. Vandring i Øvre Dividal

  Takk for fin rapport, Jan Erik. Fint når det kommer nysnø på toppene. Der oppe kan vel det skje midt i juli, for den saks skyld... Har ikke kommet meg nordover i sommer, men minnene fra fjorårets i samme område sitter i. Takk for turtipset, skal ta meg bedre tid på den enn du gjorde.
 7. Blant speilblanke sjøer og stormfulle hav

  Traff tilfeldigvis Tore på Finse i forgårs. Det ble litt prat om Rogen-området, og da han nevnte gjedda på 11 kg så skjønte jeg at det var denne turen han snakket om!
 8. Blant speilblanke sjøer og stormfulle hav

  Takk for inspirerende og flott rapport! Mange kjente steder her.
 9. Smaltur

 10. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Hyggelig å høre! Ja, det er flotte områder der. Sulis er jo et spesielt samfunn nå som gruvedrifta er nedlagt. Tipper det var mer liv der da du vokste opp.
 11. Topptur i nordlys

  Nydelig skildring både i tekst og bilder. Sterk opplevelse på skjerm, tør nesten ikke tenke på hvordan det må ha vært i virkeligheten.
 12. Kjempefin rapport, artig lesing! Har selv eid en Ally siden 1982, og hatt mange fine turer med den. Det er en fantastisk bra kanokonstruksjon, jeg møtte for mange år siden nordmannen som konstruerte den. Takk for at dere delte denne turen! (imponert over at dere får med alle aksentene når dere skriver... ).
 13. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Hyggelig at du liker rapporten, Jeagle! Dere har mye fint å velge i, og det kommer jo litt an på hva slags terreng dere liker og om dere vil gjøre noen toppturer eller er opptatt av fiskemuligheter. Jeg likte meg spesielt godt i Narviksfjellene, men det er vel ikke en del av Nordkalottleden. F.eks fra Hellemobotn til Katterat er en flott tur på 8-10 dager. Indre Troms / Dividalen er også bra, mye bra fiskemuligheter, men lavere i terrenget og mindre alpine fjell enn Narviksfjellene. Lenger nord, går dere fra Helligskogen til Kautokeino eller Biddjovaggi får dere mye variert, alt fra høyfjell i Finland til canyon og vill natur i Reisadalen og sterk kontrast til dette igjen på Finnmarksvidda. Midt på sommeren er det også mye insekter på denne delen. Vet ikke om det var et godt svar, du må gjerne spørre mer konkret når dere har sett på ruter. Skal dere over grensa mot Sverige eller Finland så trenger dere hundevaksine, men det kjenner dere sikkert til. Det er ganske greit å overnatte med hund inne på de fleste hyttene, mange av de ubetjente hyttene i Troms og Nordland er tilrettelagt for hund, det er det mer info om på ut.no. Og jevnt over var det mindre folk på hyttene enn jeg hadde regnet med.
 14. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Ja, jeg hadde blitt tynn om jeg skulle levd på fisk. Men fiske er en artig del av turen uansett, uavhengig av resultat. Synes det er vanskelig å lure storfisken når jeg fisker fra land, mulig jeg burde prioritere høyere å fiske om natta. Men når du har gått et par mil og er sliten, så er det jammen godt å holde seg i soveposen også.
 15. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Artig å høre, fenriken! Tony var kjempetrivelig, det er akkurat sånne møter som er noen av de sterkeste minnene fra turen.