Smaltur

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Smaltur last won the day on April 2 2016

Smaltur had the most liked content!

Om Smaltur

Contact Methods

 • Website URL
  www.smalberget.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo
 • Interests
  Friluftsliv hele året, over eller under tregrensa. Fiske, fjellski, randonné, havkajakk, kano (Ally), foto, småviltjakt, langtur. Turer der ingenting haster, jo enklere jo bedre.

Nylige profilbesøk

827 profilvisninger
 1. Hardangerviddag på tvers, eller langs?

  Jeg gikk fra Haukeliseter til Finse sist sommer, med en ung og sprek breton. Overnattet delvis i telt og delvis inne, og gikk også en del utenom T-løypene. Erfaringen er at om ei DNT-hytte er "tilrettelagt for hund", kan det bety så mangt. Det kan bety alt fra at de har eget rom eller egen hytte hvor du kan ha hunden inne, til at det står et hundebur eller to i vedskjulet. Jeg overnattet på Hellevassbu, Sandhaug og Kjeldebu med hund, med disse erfaringene: Hellevassbu: Hyttevakta henviste bikkja til bur i vedskjulet. Greit nok hvis hunden slår seg til ro med det. Sandhaug: betalte en hundrings ekstra for å få ha hunden inne på rommet, da var det også bur tilgjengelig om jeg ønsket det - helt storveis! Kjeldebu: halvdelen av hyttevakthytta er tilrettelagt for hund, eget bur og stort rom. Jeg var heldig og fikk dette, mer enn storveis! Men om noen andre hadde kommet dit med hund før meg, så vet jeg ikke hva som ville vært mulig. Min erfaring generelt er at det alltid ordner seg, såfremt du har en hund som slår seg til ro med det den får servert, f.eks vedskjulet. På sommeren på Hardangervidda er det sikkert hyttevakt på de selvbetjente hyttene, og da er dere litt prisgitt hyttevaktas innstilling. Kollektivtransport med hund: Haukeliekspressen tar ikke med hund, mens du på toget betaler halv eller hel personpris (avh av størrelse) for å ta den med. Logistikk fra Møre, ser for meg at det kanskje er enklere å gå vidda på tvers enn på langs, og sikkert enklest å gå i en sirkel og komme tilbake til bilen. F.eks med Dyranut som utgangspukt og gå nordover rundt Jøkulen alternativt en runde sørover.
 2. Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge

  Imponerende stykke arbeid, tusen takk!
 3. Trenger tips til Finnmarkstur

  Så det er et godt valg å legge ruta forbi der, slik du har gjort. Jeg var også i området der sommeren 2015, overnattet både på Reinbukkelvhytta og Bojobeaskihytta - gode hyttevalg om du vil ha ei natt eller to innendørs.
 4. Trenger tips til Finnmarkstur

  Hei, de vannene på nordsiden av Suoppatjavri, Avzanjavri og de to småvannene på nordsiden av det igjen, er veldig fine ørretvann. Jeg var der noen dager for noen år siden, veldig sprek og fin fisk!
 5. Finnskogen

  Jeg var inne på Varaldskogen forrige helg. Gikk på ski, veldig lite snø i år (5-10 cm) så det er sikkert bart i mai. Overnattet på Kvåho (Statskog-koie, åpen). Lite snø kan jo bety at isen går tidlig i år, og da er fisket kanskje bra såpass tidlig.
 6. 5 dager i Tarfala

  Takk for fin rapport! Artig at du også tar med bilder av de litt eksotiske greiene, som Lap Dånald.
 7. Vandring i Øvre Dividal

  Var i hastemodus, trodde det var din rapport, Jan Erik. Ja ja, det er nå i hvertfall i "ditt" område.
 8. Vandring i Øvre Dividal

  Takk for fin rapport, Jan Erik. Fint når det kommer nysnø på toppene. Der oppe kan vel det skje midt i juli, for den saks skyld... Har ikke kommet meg nordover i sommer, men minnene fra fjorårets i samme område sitter i. Takk for turtipset, skal ta meg bedre tid på den enn du gjorde.
 9. Blant speilblanke sjøer og stormfulle hav

  Traff tilfeldigvis Tore på Finse i forgårs. Det ble litt prat om Rogen-området, og da han nevnte gjedda på 11 kg så skjønte jeg at det var denne turen han snakket om!
 10. Blant speilblanke sjøer og stormfulle hav

  Takk for inspirerende og flott rapport! Mange kjente steder her.
 11. Smaltur

 12. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Hyggelig å høre! Ja, det er flotte områder der. Sulis er jo et spesielt samfunn nå som gruvedrifta er nedlagt. Tipper det var mer liv der da du vokste opp.
 13. Topptur i nordlys

  Nydelig skildring både i tekst og bilder. Sterk opplevelse på skjerm, tør nesten ikke tenke på hvordan det må ha vært i virkeligheten.
 14. Kjempefin rapport, artig lesing! Har selv eid en Ally siden 1982, og hatt mange fine turer med den. Det er en fantastisk bra kanokonstruksjon, jeg møtte for mange år siden nordmannen som konstruerte den. Takk for at dere delte denne turen! (imponert over at dere får med alle aksentene når dere skriver... ).
 15. Fra Finnmarksvidda til Polarsirkelen

  Hyggelig at du liker rapporten, Jeagle! Dere har mye fint å velge i, og det kommer jo litt an på hva slags terreng dere liker og om dere vil gjøre noen toppturer eller er opptatt av fiskemuligheter. Jeg likte meg spesielt godt i Narviksfjellene, men det er vel ikke en del av Nordkalottleden. F.eks fra Hellemobotn til Katterat er en flott tur på 8-10 dager. Indre Troms / Dividalen er også bra, mye bra fiskemuligheter, men lavere i terrenget og mindre alpine fjell enn Narviksfjellene. Lenger nord, går dere fra Helligskogen til Kautokeino eller Biddjovaggi får dere mye variert, alt fra høyfjell i Finland til canyon og vill natur i Reisadalen og sterk kontrast til dette igjen på Finnmarksvidda. Midt på sommeren er det også mye insekter på denne delen. Vet ikke om det var et godt svar, du må gjerne spørre mer konkret når dere har sett på ruter. Skal dere over grensa mot Sverige eller Finland så trenger dere hundevaksine, men det kjenner dere sikkert til. Det er ganske greit å overnatte med hund inne på de fleste hyttene, mange av de ubetjente hyttene i Troms og Nordland er tilrettelagt for hund, det er det mer info om på ut.no. Og jevnt over var det mindre folk på hyttene enn jeg hadde regnet med.