Gå til innhold
 • Bli medlem

Ides

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ides

Nylige profilbesøk

824 profilvisninger
 1. Kan også anbefale Vikerfjell. DNT har også en hytte i det området der.
 2. Hei Jeg planlegger telttur til helgen med min sønn på ni år. Er en stund siden vi har teltet i Oslomarka på vinteren. Noen som har tips til noen fine områder i Nordmarka? Jeg har vært inne på tanken å dra opp til Øyungen. Telter folk der om vinteren også?
 3. Gutten min har fått et par alpinski. Bindingene på disse må justeres slik at de passer til skoene hans. Hvordan gjør jeg det? Han har Fischer FJ4 bindinger. Bak på bindingen er det en stor skru som justerer vekt. Bak denne igjen og nede på bindingen er der en låsemekanisme som kan flippes opp og ned. Tipper denne justerer lengden på bindingen. Hvordan får jeg åpnet slik at jeg får dradd bindingen bakover?
 4. Det er nå 3 ledige plasser på denne turen.
 5. Den meisen der passet dårlig for min rygg, noe som førte til at jeg valgte den bort. I stedet gikk jeg for LittleLife Cross Country Child Carrier. Med den ble det mange, lange og gode turer på både liten og stor. Så det var absolutt verdt den ekstra investeringen. Etter at jeg var ferdig med den solgte jeg den videre til noen venner.
 6. Hei Jeg er turleder for en nystartet turgruppe for barn i sen barnehagealder - tidlig skolealder. Gruppen heter FIO Småtass og er en underavdeling av Friluftsklubben i Oslo. Helgen 25-26 oktober har vi leid Nydalshytta i Lillomarka. Her blir det Halloweenfest for barn i følge med voksen i alderen ca 4- 10 år. FIO Småtass ble opprettet tidligere i år og har som planer å tilby enkle markaturer for barn i følge med voksen i nevnte aldersgruppe. Hittil har vi arrangert togtur på Tertitten, øyhopping i Oslofjorden og besøkstur på en gård. Hoved- fokuset blir imidlertid markaturer i
 7. Jepp, er medlem der. Alle hytter som er aktuelle for meg er allerede booket.
 8. Supert! Har planer om å ha med min sønn på slep så stisykling blir ikke aktuelt.
 9. Hei Noen som vet hvordan det er med sykkelforholdene i Oslomarka (primært Nordmarka) nå? Jeg kikket nettopp innom Skiforeningens webkamera og ser at det fortsatt ligger en del snø flere steder.
 10. Hei Meg og min sønn på 5 år kom i går hjem fra påskeferie. 9 dager i snø, litt "storm" og mye sol var flott. Vi fikk med oss både høyfjell i Jotunheimen og lune dager på Godsfjellet. Snart er det 1. mai og jeg lurer på om vi skal vende nesen mot fjellet da også. Finsehytta er ett av alternativene. Noen som har andre forslag? Vi bor alltid fast på en hytte da min sønn er for liten til å gå fra hytte til hytte. Med det veldig flotte været som er nå tipper jeg dog at snøen smelter raskt…. Jeg har også vurdert å droppe fjellet og heller ta en helg ved Oslofjorden, men mye er
 11. Jeg har tatt med meg min sønn til Jotunheimen hvert år rett før påske siden han var to år. Da har vi alltid bodd på Fondsbu og tatt "toppturer" i nærområdet. Dvs. han i pulk og jeg drar. Jotunheimen med små barn om sommeren syns jeg blir vanskeligere. Det blir fort mye steinur for de små beina. I fjor var jeg imidlertid på DNT camp på Gjendebu. Dette var en flott tur og vi gikk lange dagsturer hver dag. En dag leide vi også kano og padlet på vannet. Mini syntes det var råkult å gå i land på en av sandbankene uti vannet. Her var det også en del andre barnefamilier som ikke var med på DN
 12. Camp Quest kan kanskje være en start? Det ser ut til at de holder en årlig nøytral "speideraktig" sommerleir hver sommer. Sjekk dem ut på Facebook.
 13. Denne så bra ut. Hvordan er strammemulighetene rundt hoftene? Min sønn har veldig smale hofter.
 14. En villmarksklubb for barn hadde vært kult. Jeg tror nok det er lettest å starte en slik gruppe lokalt, gjerne i tilknytning til en eksisterende gruppe. Selv vurderer jeg å gjøre noe slikt her i Oslo. Selv tilhører jeg de hvor speideren ikke er et alternativ pga det sterke religiøse preget. Human Etisk Forbund syns jeg er et blindspor i denne sammenheng. Jeg er ikke ute etter en klubb hvor livssyn er viktig, det er naturen og utfoldelse i den som er cluet. Jeg tror også at der fins ganske mange andre som ikke er opptatt av å knytte natur og livssyn så tett sammen som speideren gjør. Ti
 15. Hva med et løp mot tre gullmerker? Ett for tur (telt, gapahuk, kano, toppturer, offroad sykling, klatring, ski etc.) Ett for jakt og fiske (fangst, tilberedning m.m) Ett for flora, fauna, mineral og historie (gjenkjenne og se planter, dyr, steinsorter, gamle dyregraver etc) Friluft er mangfolding og jeg tenker at hovedmotivet for slike merker er å få flere barn (og foreldre) ut i naturen. Noen liker å ha noe å strekke seg mot mens andre er mer glad i å samle. Noen er glad i jakt og fiske mens andre er mer opptatt av lære om blomster og stein.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.