Jump to content

lusa

Aktiv medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Reputation

15 Neutral

About lusa

 • Birthday 01/11/1980

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Fjell, hav, skog og vidde: alt har sin sjarm, og jeg fomler med mye og mangt.

  Driver blant annet med padling, klatring, dykking og diverse fjell- og friluftsliv av både kort og lang varighet, samt lav og høy ambisiøsitetsgrad.
  Tid går også til sykling, ski- og trugetur, i tillegg til tidvis småsnodige hobbyprosjekter av matauk-karakter som involverer både fiske, fangst og sanking.
 • Location
  Askøy

Recent Profile Visitors

1,537 profile views
 1. Et par bilder fra planleggingen og forberedelsene med å finne frem i fiskekortjungelen i forkant av fjorårets H-viddatur. Fyfillern for et mindre bra fiskekortsystem! Lappeteppe. Forvirringsopplegg. Enda godt at turene som regel veier opp for planleggingen.
 2. lusa

  Fiske fra kajakk

  Haha! Ser for meg at det potensielt kan føre med seg unødig dramatikk ja Lompa Nå er det lenge siden jeg har fisket med harpe da, og det har jeg for det meste drevet med nordpå. Innbiller meg at jeg kanskje ikke vil være like "plaget" med at for mange fisk hiver seg på her på vestlandet som nordpå... Jeg får forske litt på hva som fungerer og ikke. På kajakktur er jeg uansett sjelden på jakt etter de helt store mengdene med fisk.. Som regel har jeg fått nok til middagsmat lenge før jeg er lei av selve fiskingen.
 3. lusa

  Fiske fra kajakk

  Mange takk for svar dere! Man kan alltid stole på ekspertforumet. Hva er det snakk om her egentlig Miamaria, er det gummiranden på en harpe du har erstattet med cellfoam? Eller har du mekket til noe med en løsning der cellfoamen sitter på selve kajakken? Stangholder nedi dagluken? Kommer ikke den litt i veien for øvrig tilkomst og oppbevaring i luken da? Dagluken har jeg som oftest hyppig i bruk til diverse "under padling"-formål.. Godt poeng med lukket snelle forresten! Dette skal jeg helt klart teste, Lompa. God beskrivelse - det virket veldig enkelt og hensiktsmessig. Gleder meg!
 4. lusa

  Fiske fra kajakk

  Hva er deres erfaringer med hva som er fungerende fiskeutstyr ved fiske fra havkajakk? Jeg padler og jeg fisker. Som regel ikke på samme tid, men litt for ofte ønsker jeg å gjøre det også. Til nå har jeg brukt ganske provisorisk utstyr til dette, alt etter hva jeg måtte ha tilgjengelig. Gjerne brukes nederste del av en femdelt stang, uten at det oppleves som noen ubetinget suksess. Jeg har lyst til å skaffe meg noe eget utstyr til fisking fra kajakken, og jeg har vært innom tanken på alternativer som A) en billig teleskopstang som jeg kan bruke u-utfoldet, og en isfiskestang.. (Det er altså ikke en sånn überstabil fiskekajakk som er spesielt egnet for formålet, så en fire meter lang stang er ikke veldig hensiktsmessig). Hvis noen av dere har erfaringer eller ideer om hva som kan være bra, mindre bra, ubrukelig eller helt forkastelig tåpelig blir jeg glad
 5. Takk igjen for alle innspill! Kjell Iver har et perlegodt poeng om strammeordning. Som vanlig gjør informasjon ethvert valg vanskeligere. Det frister også å gå for rimelige Silva-staver når dere skryter sånn av dem, og når jeg dessuten ikke aner om dette er noe vi kommer til å bruke i fremtiden. Så.. akkja. Jeg må vel gruble litt mer på dette.
 6. Jeg har Exped Synmat Hyperlite LW og er i grunn uforskammet fornøyd. Jeg er 177 lang og kunne selvsagt klart meg helt utmerket med dette i en str M, men LW er i tillegg til å være lengre også hele 13 cm (!) bredere. Snakk om danseplass! Jeg liker å pakke litt lett, men jeg er også en liten komfortgris. (Beklager at lenkene over går til nettbutikk, expeds egne sider ser ut til å lide under servertrøbbel) Med dine mål holder uansett en størrelse M lenge. Og vekten ligger på hyggelige 350g. Og: UTE hadde en test for ikke lenge siden der dette forresten ble testvinner: http://www.utemagasinet.no/Utstyr/test-av-liggeunderlag
 7. Dere som har disse rimelige stavene som de fra Silva og McKinley, hvilket bruk er det dere har disse for? Jeg har sett for meg at slike staver er mer egnet for flatere terreng og turer der de kanskje ikke blir belastet så mye, men her tar jeg kanskje feil? I alle tilfeller er robusthet og fleksibilitet viktig for meg. Og jeg vil hverken at de skal skrangle eller gli i leddene..
 8. Se her ja! Hjertelig takk for gode svar, og til særlig LightDan for ekstra grundig innføring! Trugor heter forresten trinser på norsk. Vi sier truger bare om de vi har på føttene: Må si jeg liker tanken på Helinox-staver ettersom andre produkter derfra har imponert meg før. Prisen er litt mindre trivelig enn på mange andre, men de virker ihvertfall ganske kvalitetsmessige. Isåfall tenker jeg at følgende kan være greie valg: Meg: Helinox Ridgeline DL135 Han: Helinox Causeway DL145 Men disse veier rundt 450g per par! Er ikke det vel mye? Vi er jo vant til å gå med hendene frie og ekstra energiforbruk/treningseffekt er ikke det vi er på jakt etter på denne turen ihvertfall. Usikker på hva jeg kan spare inn vekten på isåfall. Teleskopvarianter er et must, og det samme tenker jeg egentlig om "klikkelås". Av vekthensyn skulle jeg gjerne hatt karbon, men er redd det ikke er robust nok. Med mye hardt terreng ser jeg for meg at slike fort kan ødelegges. - Men ja, det letteste er antakeligvis å heller prioritere å minimere vekten på ryggsekkene Kanskje det forresten er lite strategisk å skaffe oss ulike modeller? Det viktigste er at han har ekstra støtte, så hvis en av hans staver skulle bli ødelagt vil jeg jo at det skal fungere fint for ham å overta en av mine.. Et annet spørsmål. Hva er greien med damemodeller? Er de kortere? Lettere? Er det fargene? (Næringslivet går virkelig inn i oppgaven om å produsere lilla og rosa produkter til kvinner, som om det var en menneskerett (eller i det hele tatt ønsket *sukk*)). Damemodeller virker på meg mest som et påskudd for å lage atter en modell som varierer helt minimalt fra de andre stavene på markedet..?
 9. Hei folk! Tanken om å bruke gåstaver har aldri før så mye som streifet tankene mine, men snart bærer det til spanskesiden av Pyreneene der jeg har sett meg ut en distanse som er av det alpine slaget. Med på lasset følger en lang type som tidvis er plaget med passelig slarkete ledd. Jeg er interessert i å minimere risiko, så nå snuser jeg på gåstaver. Ikke bare til ham, men til meg selv også i grunn. Det finnes så mye, og dette med staver er så fremmed for meg. Er det noen som har meninger eller anbefalinger å komme med? Det vil være daglige opp- og nedstigninger på opp imot 1600-1700m, mye terreng vil være hardt med fjell, stein og grus. Det vil selvfølgelig være mykere terreng nedi dalene innimellom også. Jeg er 177 og han er 195 cm. Ryggsekkene vil være tyngre enn de bør, men håper vi kan holde dem på rundt 15 og 18 kg. Vi er godt vant med å gå lange turer med sekk, men denne gangen regner jeg med at belastningen på knær og ledd blir ekstra stor. Jeg antar teleskopvarianter er påkrevd slik at de er fleksible nok. Men de må være solide i festene også. Hvilke merker/typer er bra? De kan ikke være slarkete/skranglete eller gli i leddene ved belastning, da havner de vel i første og beste søppelboks.. Hva med tuppene? Jeg har skjønt at tupper av tungsten (svensk) skal være gode greier, men det er virkelig ikke alle steder det spesifiseres hva tuppen er laget av engang! Ja.. beklager at dette ble litt langt. Takker og bukker på forhånd for deres ekspertise!
 10. Ja! Finn ut hvilke turer HUN liker og lokk med nytt fancy-shmancy turutstyr. Ta med flere folk også. Et annet par kanskje, og gjerne noen som er på hennes turnivå. La turen være på hennes premisser.
 11. Stormbergsjefen skulle for lengst hatt seg en stripe gaffa over munnen etter min mening. Jeg er nemlig hjemme på en sykedag i dag, kun få dager etter et møte der en kollega valgte å stille helt nedsyltet heller enn å holde seg hjemme. For all del, det er kos å ha tid til å lese på forumet, men jeg ville heller vært (frisk) på jobb. Forøvrig, friskluft gjør som oftest underverker for meg. Jeg synes nesten alltid at formen stiger et lite hakk hvis jeg bare er frisk nok til å karre meg ut døra og inn i skogen/opp på fjellet/ut på havet. Tempo er ikke viktig på slike dager, friskluft og utetid i seg selv er medisin. Ihvertfall til en kommer seg hjem og kan begynne og kjenne på hva som evt måtte være galt. Så - Tur bør ikke sløyfes før man selv føler at det er uaktuelt.
 12. Ny tørrdrakt for padling er på vei. Kokatat Expedition (goretex) med dropseat (Drop shit, som min mor kaller det). Jeg ser frem til å entre en ny verden av praktiske løsninger!
 13. Jeg har ofte en plan om at jeg skal basere deler av matinntaket på noe jeg finner/fanger ute. Som regel dreier det seg om fisk, sopp og bær. Da ender jeg opp med å ta med mat som kan supplere disse tingene. Er det for eksempel innenfor soppsesong tar jeg gjerne med et par poser potetmos. Funker som gull. Litt hjemmelaget, litt poseræl. Salt+pepper er et must. Som den optimisten jeg er tar jeg jo nesten alltid med fiskestang på tur. Som den realisten jeg er tar jeg også med real turmat som krisebackup. I tillegg har jeg som regel med litt tørket frukt og tørket kjøtt. God skuring siden potetmos ikke akkurat er proppet med energi. Middagsmaten tilfører altså lite vekt i sekken/kajakken, men (på korte turer) er jeg mindre nøye med frokosten, eller jo: nøye på at den skal være god og energirik Jeg tar med egg, bacon, en eller annen ost (type brie e.l.) hvis temperaturene tillater det, noe brødtjafs selv om det er kjedelig (noe må jo den andre maten stables oppå), sukkererter eller cherrytomater, kokekaffe, litt tørrmelk og litt sjokkis. Lunsj ender jeg visst ofte med å hoppe over. Turvirksomhet/forflytning prioriteres gjerne i den tiden, så her kommer igjen tørket kjøtt og tørket frukt inn i bildet. Nøtter er også fint. Kommer helt an på hva jeg har lyst på/er lei av når jeg står hjemme og pakker. Evt alkohol bestemmes av årstid for meg. Men det blir vel gjerne en flaske vin eller noen øl. Jeg er veldig fan av litt rom i en turlommelerke, men ender ofte opp med å ikke drikke det uansett. Tidligere i år dro jeg 1 liter rom (0,5l plastflaske x2) fra Finse over Hardangervidda. Vel fremme i Rjukan var det ennå 9 dl igjen. Elendig vektprioritering
 14. Det er ok å prate om tur. Det er enda bedre å _gjøre_ tur.

 15. Fritid er turtid!

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy