Gå til innhold

øyvindl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om øyvindl

Nylige profilbesøk

507 profilvisninger
 1. øyvindl

  Lettpakktur over vidda

  Nå er jeg kanskje over gjennomsnittet glad i tester, men å vurdere telt ut fra produsentens tekniske beskrivelser har ikke så mye for seg for meg. DNT derimot, som får testet mange telt og vurdert dem opp mot hverandre, klarer jeg å forholde meg til. Nå de melder det samme som mange andre, føler jeg at jeg kan ta et godt, informert valg. : https://www.dnt.no/artikler/utstyrstester/7219-test-tomansstelt/
 2. øyvindl

  Lettpakktur over vidda

  Jeg havnet på Reinsfjell Superlight 3. Veies inn til 2,35 kg av Helsport. Tomanns-varianten (som er perfekt til én person) klokker vel inn på 2.0kg. Da får du en testvinner av et telt, to innganger (og dermed to fortelt), og som tåler høyfjellets prøvelser i tre av fire sesonger.
 3. øyvindl

  Hardangervidda sommer 2018

  En meget fornuftig holdning, det! Hadde nok ikke delt favorittvannene mine her inne selv, så jeg har meget stor forståelse for at du vil beholde dem for deg selv. Beit meg bare merke i det du skrev om at det ikke var så hemmelig lengre, så da tenkte jeg at det måtte være lov å prøve seg
 4. øyvindl

  Hardangervidda sommer 2018

  Hvis du kunne tenke deg å dele dette tjernet på PM, så hadde jeg satt umåtelig stor pris på det. Skal selv inn i dette området i sommer, trolig i slutten av juli.
 5. øyvindl

  Kjøper dere fiskekort (inatur)?

  Det er egentlig helt sykt. Fisker mye på Hardangervidden, og der man ikke er i nasjonalparken, så er det fort 80kr/døgnet eller 500 kr/året for én person i et relativt begrenset geografisk område. Om man skulle ønske å være litt mobil og fiske forskjellige plasser, så blir det fort veldig, veldig dyrt. Tilgjengelig på nett er det ofte heller ikke, så man må planlegge hvor mange dager man skal fiske i et område før man eventuelt kjøper kort... I tillegg er det noen plasser noen helt avsindige dato-begrensninger... At det er forbudt å fiske etter 15. september er helt greit, men hvorfor skal det ikke være lov å fiske før f.eks. 30. juni, spesielt i vann som er overbefolket?! Dette med fiskekort har vi virkelig ikke klart å løse på en grei måte i Norge. Unntaket er i nasjonalparkene der man kan kjøpe kort på nett, og der området man får for 500 kr / sesongen er relativt stort.
 6. Takk for svar! Ble et Helsport Reinsfjell Superlight 3 i Outleten til Helsport på meg. Så får jeg heller vurdere et mindre og lettere telt til soloturer.
 7. øyvindl

  Ny stang og snelle

  Bra valg! Nasci-modellen holder i massevis.
 8. Hei! Jeg har, som mange andre, gått til innkjøp av Exped sine LW-liggeunderlag (LW står for long wide). Jeg ser at Fjellsport oppgir disse til å være 65 cm brede. Det betyr at den totale bredden blir hele 130cm, om de ligger helt tett i tett. Dere som har slike underlag, hva er deres erfaring med valg av telt? To sånne liggeunderlag ved siden av hverandre vil ta for mye plass for mange av Helsport sine 2-mannstelt, om jeg skal stole på de oppgitte målene. Velger dere 3-mannstelt når dere er to personer på tur? Finnes det 2-mannstelt som er brede og lange nok for to slike underlag? Er i hovedsak snakk om bruk på Hardangervidden, så vekt på teltet er viktig, sammen med vindstabilitet og pålitelighet. Noen tips?
 9. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Jeg har BeastMaster STC 9/10 fot 7-21g. Denne stangen er TUNG å bruke i lengden, spesielt etter en hel dag med ryggsekk på tur. Har en annen Shimano-stang (Stradic Sea Trout, 2-delt, 9,1 fot) med kastevekt 5-20g, og den føles mye, mye lettere. For et par timer spiller det ikke så stor rolle, men om man fisker i en 5-6 timer når man først er på fjellet, så merker jeg veldig stor forskjell.
 10. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Mellom 7 og 15 gram ligger jeg på, på nummer 1, 3 og 4. Fisker sjeldent på større og dypere vann.
 11. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Verdt å nevnte at BeastMaster reisestangen (5-delt) veier 204 g i 9 fot med kastevekt 3-14g, mens SpeedMasteren (3-delt) veier 157 gram i 9 fot 3-14g. Disse grammene merker man i ryggen etter noen timer med fiske! Skal man bære litt tung sekk i tillegg, så blir fisketuren mye bedre med en litt lettere stang.
 12. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Jeg ville gå for den 3-delte Shimano SpeedMaster. Spenstigere og lettere enn BeastMasteren. https://www.skittfiske.no/shimano/140824/speedmaster-bx-spin-270l-9-3-14g-3-delt https://www.skittfiske.no/shimano/140827/speedmaster-bx-spin-300ml-10-7-21g-3-delt Har selv førstnevnte, og er meget fornøyd. Tilpass kastevekten etter hva du fisker med (hvor tunge slukene du vanligvis bruker er).
 13. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  For min del var det klart verdt det å oppgradere fra en billig teleskopstang til en skikkelig fjellfiskestang. De ekstra meterne med kastelengde og økt presisjon gir meg større fiskeglede, og jeg vet at jeg har gjort mye for å øke sjansene mine for å få fisk ved å investere i skikkelig utstyr. På fjellet er det veldig enten - eller - det kan være lett å få fisk, eller det kan være komplett umulig. Om fisken er 500g eller 700g spiller ikke så stor rolle, men det å få fisk kontra det å ikke få fisk er det veldig stor forskjell på. Å maksimere sjansene for å få fisk på de vanskelige dagene er derfor veldig viktig for meg i valg av utstyr. Som alltid bør man gjøre litt research, men om man går for en 9-10 fot stang med en kastevekt på alt mellom 0 og 25 gram fra et av de kjente merkene så er man ofte trygg. Personlig ville jeg unngått det meste under 1000 kr - min erfaring er at det er i segmentet mellom 1000 og 2000 kr at man får mye for pengene. Husk å ikke se for mye på originalpris - man finner som regel stengene til langt under dette hele året på en eller annen trygg, kjent nettbutikk. Reisestengene (STC) til Shimano (5-delte) blir ofte trukket frem, men husk at disse er ganske tunge. I sekken betyr ikke vekten så mye, men når man står og fisker en hel dag, så er det veldig greit med en litt lettere stang. Når det er sagt så kan man selvfølgelig få fisk på langt billigere utstyr, jeg har selv fått fjellørret på teleskopstangen fra XXL til 149,-. Men for min del er det å få fisk en såpass viktig del av fjellfisket at jeg ønsker å vite at jeg har tilnærmet maksimert sjansene mine. Forholdene får man ikke gjort så mye med...
 14. øyvindl

  Tips til stang og snelle til ørretfiske på fjellet

  Et godt snelle-alternativ er Shimano Nasci 2500FB. Disse koster rundt 1000-lappen nå. Helt suverene til fjellfiske og generelt ørretfiske. Har også brukt min i sjøen noen ganger, med stor suksess. Men husk å skylle den etter bruk, spesielt i saltvann.
 15. øyvindl

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Takk for hjelpen! Da er teltet i grått bestilt
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.