Gå til innhold

øyvindl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om øyvindl

Nylige profilbesøk

474 profilvisninger
 1. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Jeg har BeastMaster STC 9/10 fot 7-21g. Denne stangen er TUNG å bruke i lengden, spesielt etter en hel dag med ryggsekk på tur. Har en annen Shimano-stang (Stradic Sea Trout, 2-delt, 9,1 fot) med kastevekt 5-20g, og den føles mye, mye lettere. For et par timer spiller det ikke så stor rolle, men om man fisker i en 5-6 timer når man først er på fjellet, så merker jeg veldig stor forskjell.
 2. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Mellom 7 og 15 gram ligger jeg på, på nummer 1, 3 og 4. Fisker sjeldent på større og dypere vann.
 3. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Verdt å nevnte at BeastMaster reisestangen (5-delt) veier 204 g i 9 fot med kastevekt 3-14g, mens SpeedMasteren (3-delt) veier 157 gram i 9 fot 3-14g. Disse grammene merker man i ryggen etter noen timer med fiske! Skal man bære litt tung sekk i tillegg, så blir fisketuren mye bedre med en litt lettere stang.
 4. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  Jeg ville gå for den 3-delte Shimano SpeedMaster. Spenstigere og lettere enn BeastMasteren. https://www.skittfiske.no/shimano/140824/speedmaster-bx-spin-270l-9-3-14g-3-delt https://www.skittfiske.no/shimano/140827/speedmaster-bx-spin-300ml-10-7-21g-3-delt Har selv førstnevnte, og er meget fornøyd. Tilpass kastevekten etter hva du fisker med (hvor tunge slukene du vanligvis bruker er).
 5. øyvindl

  Berkley stang (7 fot)

  For min del var det klart verdt det å oppgradere fra en billig teleskopstang til en skikkelig fjellfiskestang. De ekstra meterne med kastelengde og økt presisjon gir meg større fiskeglede, og jeg vet at jeg har gjort mye for å øke sjansene mine for å få fisk ved å investere i skikkelig utstyr. På fjellet er det veldig enten - eller - det kan være lett å få fisk, eller det kan være komplett umulig. Om fisken er 500g eller 700g spiller ikke så stor rolle, men det å få fisk kontra det å ikke få fisk er det veldig stor forskjell på. Å maksimere sjansene for å få fisk på de vanskelige dagene er derfor veldig viktig for meg i valg av utstyr. Som alltid bør man gjøre litt research, men om man går for en 9-10 fot stang med en kastevekt på alt mellom 0 og 25 gram fra et av de kjente merkene så er man ofte trygg. Personlig ville jeg unngått det meste under 1000 kr - min erfaring er at det er i segmentet mellom 1000 og 2000 kr at man får mye for pengene. Husk å ikke se for mye på originalpris - man finner som regel stengene til langt under dette hele året på en eller annen trygg, kjent nettbutikk. Reisestengene (STC) til Shimano (5-delte) blir ofte trukket frem, men husk at disse er ganske tunge. I sekken betyr ikke vekten så mye, men når man står og fisker en hel dag, så er det veldig greit med en litt lettere stang. Når det er sagt så kan man selvfølgelig få fisk på langt billigere utstyr, jeg har selv fått fjellørret på teleskopstangen fra XXL til 149,-. Men for min del er det å få fisk en såpass viktig del av fjellfisket at jeg ønsker å vite at jeg har tilnærmet maksimert sjansene mine. Forholdene får man ikke gjort så mye med...
 6. øyvindl

  Tips til stang og snelle til ørretfiske på fjellet

  Et godt snelle-alternativ er Shimano Nasci 2500FB. Disse koster rundt 1000-lappen nå. Helt suverene til fjellfiske og generelt ørretfiske. Har også brukt min i sjøen noen ganger, med stor suksess. Men husk å skylle den etter bruk, spesielt i saltvann.
 7. øyvindl

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Takk for hjelpen! Da er teltet i grått bestilt
 8. øyvindl

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Perfekt, tusen takk for tilbakemelding! Kjøpte du den lette, grå versjonen på Aliexpress? Måtte du ut med moms og toll?
 9. øyvindl

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Takk for svar! Men ser ikke at de har den letteste utgaven. Prisene på de andre modellene var det riktignok ingenting å si på. Men så er spørsmålet; hva er forskjellen på de to modellene? Lavere vekt OG høyere vannsøyle til noen hundrelapper ekstra? Eller har jeg gått glipp av noe?
 10. øyvindl

  Billig lettvekter i kvalitet?

  Gjorde du noe spesielt når du bestilte? Fortollet du på egenhånd, eller noe sånt? Eller var det bare å bestille på vanlig måte, så slapp du unna toll/moms? Tenker nå på å kjøpe dette teltet selv. Hadde egentlig sett meg ut Reinsfjell SL2, men prisen er så vanvittig høy.
 11. øyvindl

  Hjelp og innspill til valg av stang

  Jeg har BeastMasteren i 270/300-versjon, og jeg har aldri brukt 270-versjonen. Man bruker stort sett bare den lengste varianten, fordi det nest nederste leddet har en ekstra stangring. Har lest (ikke prøvd) at stangen kaster mye dårligere om du bruker det minste leddet. SpeedMasteren er en bedre fiskestang enn BeastMasteren (i mine øyne). SpeedMasteren har en (i mine øyne) bedre aksjon - den er raskere, noe som gir lengre kast. BeastMasteren føles noe mer "løsere". Dette er bra om du skal kaste med agn (mark), fordi du ikke kaster marken så lett av. Men for alt av sluk/spinner/wobbler etc., så vil SpeedMasteren være bedre. Når det er sagt så er jeg veldig fornøyd med min BeastMaster, og det at den er fem-delt (det er i alle fall min i 270/300-versjonen) er jo helt supert med tanke på transport. BeastMasteren tåler MYE juling, og er en veldig god stang. Den er nok en del tyngre enn SpeedMasteren. BeastMasteren er litt mer "slaskete" enn SpeedMasteren. Om dette er fordi den er fem-delt eller fordi den har en mykere aksjon vet jeg ikke, men jeg foretrekker mer spenstige stenger. Til ditt bruk kan du også vurdere å gå opp en klasse, til kastevekt 7-21g. Dette gir deg litt flere muligheter, men det går litt ut over kastelengden på de minste slukene og spinnerne. En 7-21g-BeastMaster kan man fint bruke i sjøen (fra land) uten noe problem. Fisker du på høyfjellet der vinden kan spille en rolle, så er medisinen ofte å velge litt tyngre sluker slik at du kan kaste mot vinden. Da vil 7-21g være veldig hendig. Jeg har selv BeastMaster CX 9/10 fot 7-21g og SpeedMaster 9 fot BX 3-14g, og er veldig fornøyd med begge - men velger mellom den avhengig av hvor jeg fisker og hva jeg skal kaste.
 12. øyvindl

  Tips Nytt fiskesett

  Man kan få fisk på det aller meste av utstyr, men om du også fisker for opplevelsen, så anbefaler jeg Shimano BeastMaster STC 7-21g: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/haspelstenger/shimano/beastmaster-reisestenger/beastmaster-cx-stc-270-300ml-7-21g-140834-p0000123730 Stangen er fem-delt, så transportlengden blir veldig kort. Med en 10-fot stang og en kastevekt på 7-21g, så er du perfekt rustet for fjellfiske. Lengre stang betyr ofte lengre kast. Stangen er noe myk, som gjør den mer anvendelig for både duppfiske og generelt markfiske (man kaster ikke marken så lett av). I tillegg vil den kunne kaste sluker fra 5-25g så langt som du vil/trenger. Stangen tåler også mye og røff bruk. Det finnes stenger som er enda bedre enn denne, men dette er vel noe av det beste man får i kategorien fem-delt til denne prisen. Til denne stangen ville jeg gått for en snelle i 2500-klassen. En Shimano Exage er en fantastisk snelle til den prisen, og passer perfekt til stangen: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/shimano-frontbrems/exage/shimano-exage-2500-fd-148604-p0000132659 Vil du bruke litt mer penger, så kan den nye utgaven av Exage, som heter Sahara, være et veldig godt alternativ: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/shimano-frontbrems/sahara/shimano-sahara-2500-fi-183448-p0000243114 ------------ Jeg har både stangen og snellen (i 1000-størrelse), og dette er virkelig bra saker, og superhendig å dra med seg på fjellet. Når det kommer til fiskeutstyr så kan du få det så dyrt som du vil ha det, men denne komboen gir utrolig mye valuta for pengene. Lykke til!
 13. øyvindl

  Ørretfiske på Hardangervidda

  http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10651&urlLangId=-101&productId=2248980&urlRequestType=Base&langId=-101&catalogId=10051 Anbefaler denne nydelige boken her; Fiskeguide for Hardangervidda. Boken røper ingen hemmelige vann, men har gode kart og beskrivelse av fiskeforholdene. Verdt å sjekke ut om biblioteket har den, i alle fall! Da kan man planlegge sin egen tur. Min erfaring er at de fleste vannene på Hardangervidden er gode fiskevann Men små vann er ofte enklere å fiske i uten båt enn store vann!
 14. øyvindl

  Nye telt fra Helsport for 2017.

  Noen som vet om Helsport Reinsfjell Superlight 3 kommer til XXL? Ser at de har fått inn Reinsfjell SL 2, men må si at 3er-modellen frister veldig, all den tid vektforskjellen var liten. Greit med litt ekstra plass om jeg drar med pappa på tur, slik at vi blir to voksne menn (men nå har jeg ikke prøvd SL2). Edit: Spør fordi det kan være fristende å vente til vennekampanjen forhåpentligvis kommer.
 15. øyvindl

  Bukseseler til Norrøna Svalbard Flex1

  Takk for svar, folkens! Sendte mail til Norrøna. Der fikk jeg til svar at de ikke hadde bukseseler som passet til denne buksen. Ingen krise da det er gode innstramningsmuligheter, men jeg er veldig glad i bukseseler på turbukser. Får sjekke ut tipset ditt, Tom!
×