øyvindl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om øyvindl

Nylige profilbesøk

325 profilvisninger
 1. Nye telt fra Helsport for 2017.

  Noen som vet om Helsport Reinsfjell Superlight 3 kommer til XXL? Ser at de har fått inn Reinsfjell SL 2, men må si at 3er-modellen frister veldig, all den tid vektforskjellen var liten. Greit med litt ekstra plass om jeg drar med pappa på tur, slik at vi blir to voksne menn (men nå har jeg ikke prøvd SL2). Edit: Spør fordi det kan være fristende å vente til vennekampanjen forhåpentligvis kommer.
 2. Bukseseler til Norrøna Svalbard Flex1

  Takk for svar, folkens! Sendte mail til Norrøna. Der fikk jeg til svar at de ikke hadde bukseseler som passet til denne buksen. Ingen krise da det er gode innstramningsmuligheter, men jeg er veldig glad i bukseseler på turbukser. Får sjekke ut tipset ditt, Tom!
 3. Den uendelige jakten på en god 1000-snelle

  Et meget godt valg.
 4. Heisann! Har kjøpt en Svalbard Flex1-bukse fra Norrøna som jeg er veldig fornøyd med. Liker å ha bukseseler på turbukser for å unngå at de glir ned, så jeg kjøpte disse: https://www.fjellsport.no/norrona-suspenders-black.html Hvordan skal de festes? Hekter jeg dem innpå belte-hempene så faller de jo bare av med en gang, og sitter skeivt de få sekundene de henger på. Har jeg kjøpt feil seler, eller er det noe jeg ikke forstår? Hvilke er det i såfall som passer?
 5. Snelle til beastmaster og speedmaster

  Gratulerer med et glimrende kjøp!
 6. Snelle til beastmaster og speedmaster

  Tallene er betegnelser for (spole)størrelse, målt i senekapasitet - mengde og tykkelse. Tror ikke de står for et eksakt nummer - bare at 2500 er større enn 1000, 3000 større enn 2500 etc. En større snelle har altså plass til mer sene av samme senetykkelse - eller lik mengde av en tykkere sene. Det er veldig glidende overganger her, spesielt etter at de sterke multifilamentsene kom, og alt er smak og behag, men i mitt hode er det slik: 1000 - til bruk med stenger klassifisert som ultralight (UL), og andre lettere ørretstenger. 2500 - All round-bruk til ørret, sjøørret, etc. Stort sett alltid et godt valg. 4000-5000 - Tyngre slukfiske, enten i sjøen eller etter gjedde. Bruker også disse størrelsene til haspelfiske fra båt - typisk feriefiske fra båt. Så er det sikkert andre som har andre preferanser. Går du opp i størrelse blir også snellen større og tyngre, noe som kan gjøre den litt "ubalansert" mot stangen - men hvor den grensen går kommer vel an på hvem som holder stangen. Men feelingen blir som regel bedre om stangens og snellens vekt harmonerer.
 7. Den uendelige jakten på en god 1000-snelle

  Har Nasci FB selv, riktignok i 2500 og 5000-størrelsene. Nydelige sneller. For min del er det i alle fall ikke verdt en tusenlapp mer å gå opp i noe enda dyrere. Kvaliteten og finishen er helt rå!
 8. Snelle til beastmaster og speedmaster

  Helt enig med de andre her. Har akkurat lik Beastmaster som deg, og den passer perfekt med en Shimano-snelle i str. 2500. Kan anbefale Shimano Nasci (den nye Aernos) hvis du er glad i å fiske, evt. den litt billigere Sahara (den nye Exage). Mange av snellene har fått nye navn i år, og jevnt over så mener jeg at det er verdt å kjøpe den nye varianten selv om den gamle er noen hundrelapper billigere. Synes finishen på årets modeller har en helt annen standard enn foregående år, samt at man selvsagt har oppgradert mye greier vi dødelige ikke skjønner så mye av. Sjekk prisjakt.no før du handler, det er STOR forskjell i prisene på forskjellige butikker. Nettbutikker som Skittfiske, Villmarksbutikken, Gero, Baardsen etc. har ofte permanente nedsatte priser kontra de andre sportskjedene. Jeg er glad i å sjekke priser, og Skittfiske.no kommer nesten alltid ut som det billigste alternativet på sneller (og ofte stenger). Det er også noen snellemodeller som leveres med bakbrems i stedet for forbrems. Kort fortalt så er bakbrems gammel teknologi - det fungerer helt fint, men kjøp den nyeste/beste teknologien om du først skal kjøpe nytt. Fordelen med frontbrems er at bremseskivene er større, og at snellen blir mer kompakt. Merk: Da jeg kjøpte Exage og Aernos i fjor fulgte det med en ekstra spole, slik at jeg kan veksle mellom forskjellige typer / dimensjoner sene. Det gjorde det IKKE da jeg kjøpte Nasci i år. Men Nasci-snellen min har til gjengjeld en helt annen kvalitetsfølelse enn de to andre, selv om det også er fantastiske sneller.
 9. Monsen, Monsen og Mattis

  Litt for lite fokus på å ta det med ro og nyte bålkosen sammenlignet med de tidligere Monsen-programmene, sikkert på grunn av det stramme tidsskjemaet. Synes også at programmet mangler typ lærerike sekvenser der folk kan lære noe nytt. Programmet er bra, men jeg synes det kunne vært enda bedre, noe som er inntrykket mitt fra Monsen på villspor-serien også. Må fokusere mer på Monsen (og dele hans erfaringer), ikke på alt mulig annet. Man ser jo disse programmene for underholdningens del, men også med håp om å lære noe. Slik er det i alle fall for meg.
 10. Gode opplysninger om mat og drikke

  Her svikter det for min del. Legger man om til lavkarbokosthold klarer kroppen seg fint uten karbohydrater, men du må gi den tilførsel av fett. Det snakkes jo mye om inuittene og deres kosthold, men hva med samene? Hvor fikk de karbohydrater fra? Min teori er at de hadde lavkarbokosthold - og klarte seg helt fint på det.
 11. Nye ski, bindinger og støvler

  Men hovedpoenget er vel at man i praksis skal ha OK glid fremover og godt feste oppover, når man går med kortfeller. Gliden blir (hos meg) bedre ved at jeg smører enn ved bruk av kortfeller, for kortfellene vil bremse, men det skal jo fortsatt være noe annet enn å gå med langfeller.
 12. Nye ski, bindinger og støvler

  Jepp! Ble overrasket over dette selv, men det skal nok være sånn, tipper jeg! Lykke til med retur, håper det ordner seg!
 13. Nye ski, bindinger og støvler

  Nå vet jeg ikke om jeg skjønte spørsmålet ditt helt, men du må presse bindingen veldig langt mot skituppen før du setter skoen nedi for at det skal gå.
 14. Nye ski, bindinger og støvler

  Ser nå at du har testet a4-trikset med negativt resultat. Da ville jeg tatt kontakt med butikken, slik at du får returnert dem. Jeg oppga vel 83kg og ligger mellom 81-83 på sokkelesten. Har også 200cm lange ski. Oslo Sportslager har heldigvis suveren service, så det bør ikke være noe problem.
 15. Nye ski, bindinger og støvler

  Jeg bestilte på Oslo Sportslager i fjor, det var da jeg måtte levere dem inn igjen, fordi de hadde sendt feil. Rart at det samme skal skje igjen med deg, men du kan jo høre med dem. Ville prøvd a4-trikset, for å dobbeltsjekke før du tar kontakt. Veldig usikker på hvor følsom den vekt-greien er, men jeg ligger helt nøyaktig på den oppgitte vekten, og jeg synes gjerne at skiene kunne hatt enda mer spenn... Det er liksom bare akkurat at det går. Har tenkt de samme tankene som deg - hvordan det skal gå de gangene jeg går med tung sekk. Det har jeg ikke prøvd enda, så det kan jeg ikke svare på. Men lett å pakke på seg en del ekstra kilo på vintertur. Men prøv A4-trikset. Det er en rask og grei måte å finne ut om du har fått riktig. På med skistøvler og test. Klarer du ikke å bevege arket uten oppakning og vinterklær, så klarer du det i alle fall ikke med. Jeg kunne ikke rikke arket da jeg prøvde de feilsendte skiene, men med de nye kan jeg bevege arket i smøresonen.