øyvindl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om øyvindl

Nylige profilbesøk

381 profilvisninger
 1. Billig lettvekter i kvalitet?

  Takk for hjelpen! Da er teltet i grått bestilt
 2. Billig lettvekter i kvalitet?

  Perfekt, tusen takk for tilbakemelding! Kjøpte du den lette, grå versjonen på Aliexpress? Måtte du ut med moms og toll?
 3. Billig lettvekter i kvalitet?

  Takk for svar! Men ser ikke at de har den letteste utgaven. Prisene på de andre modellene var det riktignok ingenting å si på. Men så er spørsmålet; hva er forskjellen på de to modellene? Lavere vekt OG høyere vannsøyle til noen hundrelapper ekstra? Eller har jeg gått glipp av noe?
 4. Billig lettvekter i kvalitet?

  Gjorde du noe spesielt når du bestilte? Fortollet du på egenhånd, eller noe sånt? Eller var det bare å bestille på vanlig måte, så slapp du unna toll/moms? Tenker nå på å kjøpe dette teltet selv. Hadde egentlig sett meg ut Reinsfjell SL2, men prisen er så vanvittig høy.
 5. Hjelp og innspill til valg av stang

  Jeg har BeastMasteren i 270/300-versjon, og jeg har aldri brukt 270-versjonen. Man bruker stort sett bare den lengste varianten, fordi det nest nederste leddet har en ekstra stangring. Har lest (ikke prøvd) at stangen kaster mye dårligere om du bruker det minste leddet. SpeedMasteren er en bedre fiskestang enn BeastMasteren (i mine øyne). SpeedMasteren har en (i mine øyne) bedre aksjon - den er raskere, noe som gir lengre kast. BeastMasteren føles noe mer "løsere". Dette er bra om du skal kaste med agn (mark), fordi du ikke kaster marken så lett av. Men for alt av sluk/spinner/wobbler etc., så vil SpeedMasteren være bedre. Når det er sagt så er jeg veldig fornøyd med min BeastMaster, og det at den er fem-delt (det er i alle fall min i 270/300-versjonen) er jo helt supert med tanke på transport. BeastMasteren tåler MYE juling, og er en veldig god stang. Den er nok en del tyngre enn SpeedMasteren. BeastMasteren er litt mer "slaskete" enn SpeedMasteren. Om dette er fordi den er fem-delt eller fordi den har en mykere aksjon vet jeg ikke, men jeg foretrekker mer spenstige stenger. Til ditt bruk kan du også vurdere å gå opp en klasse, til kastevekt 7-21g. Dette gir deg litt flere muligheter, men det går litt ut over kastelengden på de minste slukene og spinnerne. En 7-21g-BeastMaster kan man fint bruke i sjøen (fra land) uten noe problem. Fisker du på høyfjellet der vinden kan spille en rolle, så er medisinen ofte å velge litt tyngre sluker slik at du kan kaste mot vinden. Da vil 7-21g være veldig hendig. Jeg har selv BeastMaster CX 9/10 fot 7-21g og SpeedMaster 9 fot BX 3-14g, og er veldig fornøyd med begge - men velger mellom den avhengig av hvor jeg fisker og hva jeg skal kaste.
 6. Tips Nytt fiskesett

  Man kan få fisk på det aller meste av utstyr, men om du også fisker for opplevelsen, så anbefaler jeg Shimano BeastMaster STC 7-21g: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/haspelstenger/shimano/beastmaster-reisestenger/beastmaster-cx-stc-270-300ml-7-21g-140834-p0000123730 Stangen er fem-delt, så transportlengden blir veldig kort. Med en 10-fot stang og en kastevekt på 7-21g, så er du perfekt rustet for fjellfiske. Lengre stang betyr ofte lengre kast. Stangen er noe myk, som gjør den mer anvendelig for både duppfiske og generelt markfiske (man kaster ikke marken så lett av). I tillegg vil den kunne kaste sluker fra 5-25g så langt som du vil/trenger. Stangen tåler også mye og røff bruk. Det finnes stenger som er enda bedre enn denne, men dette er vel noe av det beste man får i kategorien fem-delt til denne prisen. Til denne stangen ville jeg gått for en snelle i 2500-klassen. En Shimano Exage er en fantastisk snelle til den prisen, og passer perfekt til stangen: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/shimano-frontbrems/exage/shimano-exage-2500-fd-148604-p0000132659 Vil du bruke litt mer penger, så kan den nye utgaven av Exage, som heter Sahara, være et veldig godt alternativ: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/shimano-frontbrems/sahara/shimano-sahara-2500-fi-183448-p0000243114 ------------ Jeg har både stangen og snellen (i 1000-størrelse), og dette er virkelig bra saker, og superhendig å dra med seg på fjellet. Når det kommer til fiskeutstyr så kan du få det så dyrt som du vil ha det, men denne komboen gir utrolig mye valuta for pengene. Lykke til!
 7. Ørretfiske på Hardangervidda

  http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10651&urlLangId=-101&productId=2248980&urlRequestType=Base&langId=-101&catalogId=10051 Anbefaler denne nydelige boken her; Fiskeguide for Hardangervidda. Boken røper ingen hemmelige vann, men har gode kart og beskrivelse av fiskeforholdene. Verdt å sjekke ut om biblioteket har den, i alle fall! Da kan man planlegge sin egen tur. Min erfaring er at de fleste vannene på Hardangervidden er gode fiskevann Men små vann er ofte enklere å fiske i uten båt enn store vann!
 8. Nye telt fra Helsport for 2017.

  Noen som vet om Helsport Reinsfjell Superlight 3 kommer til XXL? Ser at de har fått inn Reinsfjell SL 2, men må si at 3er-modellen frister veldig, all den tid vektforskjellen var liten. Greit med litt ekstra plass om jeg drar med pappa på tur, slik at vi blir to voksne menn (men nå har jeg ikke prøvd SL2). Edit: Spør fordi det kan være fristende å vente til vennekampanjen forhåpentligvis kommer.
 9. Bukseseler til Norrøna Svalbard Flex1

  Takk for svar, folkens! Sendte mail til Norrøna. Der fikk jeg til svar at de ikke hadde bukseseler som passet til denne buksen. Ingen krise da det er gode innstramningsmuligheter, men jeg er veldig glad i bukseseler på turbukser. Får sjekke ut tipset ditt, Tom!
 10. Den uendelige jakten på en god 1000-snelle

  Et meget godt valg.
 11. Heisann! Har kjøpt en Svalbard Flex1-bukse fra Norrøna som jeg er veldig fornøyd med. Liker å ha bukseseler på turbukser for å unngå at de glir ned, så jeg kjøpte disse: https://www.fjellsport.no/norrona-suspenders-black.html Hvordan skal de festes? Hekter jeg dem innpå belte-hempene så faller de jo bare av med en gang, og sitter skeivt de få sekundene de henger på. Har jeg kjøpt feil seler, eller er det noe jeg ikke forstår? Hvilke er det i såfall som passer?
 12. Snelle til beastmaster og speedmaster

  Gratulerer med et glimrende kjøp!
 13. Snelle til beastmaster og speedmaster

  Tallene er betegnelser for (spole)størrelse, målt i senekapasitet - mengde og tykkelse. Tror ikke de står for et eksakt nummer - bare at 2500 er større enn 1000, 3000 større enn 2500 etc. En større snelle har altså plass til mer sene av samme senetykkelse - eller lik mengde av en tykkere sene. Det er veldig glidende overganger her, spesielt etter at de sterke multifilamentsene kom, og alt er smak og behag, men i mitt hode er det slik: 1000 - til bruk med stenger klassifisert som ultralight (UL), og andre lettere ørretstenger. 2500 - All round-bruk til ørret, sjøørret, etc. Stort sett alltid et godt valg. 4000-5000 - Tyngre slukfiske, enten i sjøen eller etter gjedde. Bruker også disse størrelsene til haspelfiske fra båt - typisk feriefiske fra båt. Så er det sikkert andre som har andre preferanser. Går du opp i størrelse blir også snellen større og tyngre, noe som kan gjøre den litt "ubalansert" mot stangen - men hvor den grensen går kommer vel an på hvem som holder stangen. Men feelingen blir som regel bedre om stangens og snellens vekt harmonerer.
 14. Den uendelige jakten på en god 1000-snelle

  Har Nasci FB selv, riktignok i 2500 og 5000-størrelsene. Nydelige sneller. For min del er det i alle fall ikke verdt en tusenlapp mer å gå opp i noe enda dyrere. Kvaliteten og finishen er helt rå!
 15. Snelle til beastmaster og speedmaster

  Helt enig med de andre her. Har akkurat lik Beastmaster som deg, og den passer perfekt med en Shimano-snelle i str. 2500. Kan anbefale Shimano Nasci (den nye Aernos) hvis du er glad i å fiske, evt. den litt billigere Sahara (den nye Exage). Mange av snellene har fått nye navn i år, og jevnt over så mener jeg at det er verdt å kjøpe den nye varianten selv om den gamle er noen hundrelapper billigere. Synes finishen på årets modeller har en helt annen standard enn foregående år, samt at man selvsagt har oppgradert mye greier vi dødelige ikke skjønner så mye av. Sjekk prisjakt.no før du handler, det er STOR forskjell i prisene på forskjellige butikker. Nettbutikker som Skittfiske, Villmarksbutikken, Gero, Baardsen etc. har ofte permanente nedsatte priser kontra de andre sportskjedene. Jeg er glad i å sjekke priser, og Skittfiske.no kommer nesten alltid ut som det billigste alternativet på sneller (og ofte stenger). Det er også noen snellemodeller som leveres med bakbrems i stedet for forbrems. Kort fortalt så er bakbrems gammel teknologi - det fungerer helt fint, men kjøp den nyeste/beste teknologien om du først skal kjøpe nytt. Fordelen med frontbrems er at bremseskivene er større, og at snellen blir mer kompakt. Merk: Da jeg kjøpte Exage og Aernos i fjor fulgte det med en ekstra spole, slik at jeg kan veksle mellom forskjellige typer / dimensjoner sene. Det gjorde det IKKE da jeg kjøpte Nasci i år. Men Nasci-snellen min har til gjengjeld en helt annen kvalitetsfølelse enn de to andre, selv om det også er fantastiske sneller.