Jump to content

øyvindl

Aktiv medlem
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

About øyvindl

Recent Profile Visitors

1,317 profile views

øyvindl's Achievements

 1. Er det noen som har erfaringer med Allak 3 som de ønsker å dele?
 2. Jeg og damen ser etter et nytt telt til bruk i høyfjellet (Hardangervidda og lignende). Telt til vinterbruk prioriteres ikke i denne omgang. Vi har et Unna fra før, men ønsker oss et telt med litt mer plass (minstekravet er 130 cm liggelengde i bredden pga 2x Exped UL7 LW á 65 cm). Går gjerne for Hilleberg denne gangen også, og er klar over at det vil gjøre at vi fort må opp mot 3-4kg for teltet. Spørsmålet er hva dere ville valgt av kuppel- og tunneltelt? Har tunneltelt noen åpenbare fordeler i de 3 stort sett snøfrie sesongene som jeg ikke har fått med meg? Tunnelteltene blir ofte veldig lange, og jeg er litt redd for at jeg vil slite med å finne gode teltplasser til telt som er såpass lange. Hilleberg Kaitum 3 er f.eks. 4,3 meter langt etter de oppgitte målene. På snøen går dette fint, men sommerstid vil det kanskje by på større utfordringer? Har kuppeltelt noen ulemper kontra tunneltelt når det ikke er snø? Jeg ser for meg at et Allak vil tåle tilnærmet alt et snøfritt Hardangervidda har å by på.
 3. Sa brura For min del er ambisjonen om å få plass til alt i min 88-literssekk. Når jeg ser hvilken sekk mine favorittbloggere i Bjarne og Jan Erik bruker, så tenker jeg at 88L skal holde i massevis. Men så spørs det også litt på den totale vekten. Jeg kan fint se for meg at de som bærer over 25 liter kan trenge sekker av typen Recon pack etc., men selv klarer jeg ikke å bære så tungt. Har enda ikke hørt om noen som er misfornøyd med Osprey Xenith 88. Men det hele kommer nok veldig an på hvilken utstyrsfilosofi man har - er man sterk nok til å bære med seg ekstra luksus uten å gå helt i kjelleren, eller velger man bort det som kanskje er litt unødvendig for å få en lettere sekk?
 4. Nydelig skrevet! Ble solgt, jeg. Tør ikke engang se på en fyrstikk så tørt som det er på vidda nå, men neste sesong / til høsten så hadde dette vært utrolig gøy å prøve. Er det mulig å få kjøpt din variant noe sted? 😊
 5. Hei! Vurderer klærne til Amundsen Sports, men klarer ikke å finne erfaringer fra disse klærne. Er det noen her inne som har prøvd dem, og som har gjort seg opp en mening? Tenker da på anorakken (bomull og skall), nikkersene, sokkene og dette "systemet" deres.
 6. 1. Hilleberg Niak - nettopp kjøpt, får mest sannsynlig jomfruturen innover fra Tinnhølen kommende helg. 2. Helsport Reinsfjell SL 3 - blir solgt. Tør rett og slett ikke ta sjansen på at det holder vind-messig. Taper mye plass, sparer noe vekt, og får forhåpentligvis det ultimate "Snusmumriken"-teltet der jeg kan laffe rundt med fiskestang og lett sekk uten å bekymre meg særlig for været. Får også plass til kjæreste / pappa de få gangene det er snakk om. Får heller vurdere et telt til (n+1) om noen av dem har tenkt å henge seg på oftere.
 7. øyvindl

  Huggtabell 2018

  Dropp huggtabellen. Sats på å kaste, kaste og kaste. De gamle traverne, de legendariske viddefiskerne, de brukte ikke huggtabell, men været. Nordavind var et dårlig tegn, ifølge dem.
 8. Var oppe nå i helgen. Veldig mye småfisk i samme størrelse, i vann der jeg tidligere ikke har sett småfisk. Må være en sterk årsklasse på gang!
 9. Henter denne ydmykt frem igjen. Vurderer nytt solo-telt til fisketurer på Hardangervidden i perioden 01. juni- 30. september. Og gjerne Finmarksvidden, Børgefjell etc når den tid kommer, da også i denne tidsperioden. Står mellom Soulo, Unna og Niak. Det jeg er mest bekymret for er vind. Da ser jeg for meg at Soulo er best. Samtidig så er jeg 185cm, så litt redd for at det blir for lite om jeg må ligge værfast. Har lyst på lavest mulig vekt uten at det går ut over sikkerheten på de turene jeg skal på. Hva er deres erfaringer?
 10. Blir helgetur på meg nå. 1 eller 2 overnattinger. Skal fiske. Litt usikker på hvor jeg skal dra. Føler 1-2 overnattinger blir i minste laget om turen går innover mot Besso. Finnes det noen fine plasser med gode fiskemuligheter nærmere Tinnhølen?
 11. Sikkert ikke dumt! På turer som varer noen dager så kan man jo se an værmeldingen, men når turene blir lange så blir det ganske håpløst. Er villig til å gå på kompromiss med komforten, men ikke med sikkerheten, hvis jeg først skal ha et nytt telt. Så er det dette med fortelt vs. ikke fortelt. Våt sekk og våte klær inn i innerteltet høres ikke helmaks ut.
 12. Japp. Har enda ikke klart å finne et telt so er så mye lettere men samtidig en del sikrere enn reinsfjell. Har sett litt på Hilleberg-teltene. Soulo og Unna ville jeg stolt livet mitt på, men jeg sparer ikke noe særlig med tanke på vekt. Niak sparer jeg en del vekt på (rundt 650g), men dette er et såkalt yellow label-telt, og er ikke like bombesikkert som de to andre. Så spørs det da, om jeg bør prioritere vekt eller soliditet. Traff en engelskmann ved Dyranut i fjor som hadde teltet en ukes tid på Hardangervidden - på den tiden da det stort sett regnet 7 av 7 dager, blåste og var rundt 8 grader. Det kan man risikere, og da bør man ha et telt som tåler det, men som også gir mulighet for å ha et sted å gjøre av våte klær.
 13. Hvilket telt bruker dere som drar på tur på Hardangervidden? Jeg har et Helsport Reinsfjell 3 SL som jeg bruker sammen med damen. Dette har oppgitt vekt på 2.35kg. Sonderer terrenget for alternativer mens jeg er i gang med telt-rusen. Kravspesifikasjon: Solotelt - jeg har Reinsfjell 3 til turer der jeg ikke er alene, så dette teltet trenger kun å ha plass til meg. Lettvekt - Vurderer et lettere telt om jeg klarer å komme meg et stykke under 2.35kg. Det er snakk om vandreturer på én uke ++, der en del kilometer skal gåes. Er heller ikke så sterk, så ønsker en lett sekk. Sikkerhet - Jeg ønsker et telt jeg kan stole på. Bruksområdet vil bli Hardangervidden, og da må jeg stole på at teltet takler det jeg kan møte på i fiskesesongen (juni-september). Tenker da på vind. Værbestandig - Som vestlending vet jeg at det eneste som er sikkert når man skal en uke + på Hardangervidden, er at man kommer til å møte på regnvær. Et veldig trangt telt, telt som er veldig utsatt for kondens eller som har løsninger som ikke egner seg i regnvær over tid vil derfor være utelukket. Jeg må være forberedt på at jeg får minst én dag som regner vekk, der jeg like gjerne kan holde meg i teltet. Litt "luft" er derfor noe jeg må vurdere å prioritere. Når det er sagt så sover jeg ekstremt godt over alt, så noe luksus trenger jeg ikke. Hva tenker dere, og hvilke telt bruker dere der oppe?
 14. Har samme sekk selv (Xenith). Har lest en del om lettere sekker og at folk anbefaler dette for å få egenvekten ned, men jeg klarer ikke se for meg at Osprey, som de fleste er enige om er blant de beste til å lage sekker, har puttet masse unødvendig vekt på Xenith-sekken sammenlignet med de lettere modellene i ca. samme størrelse. Jeg vil jo anta at den ekstra vekten øker bærekomforten, noe som gjør at det ekstra kiloet (som det vel stort sett er snakk om) får veldig liten betydning. Hva er andre sin erfaring rundt dette? Drømmen er å pakke en så lett sekk at jeg kan gå inn fra Tinnhølen og stoppe innom de fleste vann på veien mot dagens mål, uten å bli for sliten til å fiske, eller føle veldig stor trang til å ta av sekken. Da kan jeg i større grad "fiske meg rundt" de ulike vannene jeg går forbi. Av unødvendig luksus ser jeg for meg at fiskeutstyr og DAB-radio blir det jeg vil prioritere. Noen som har erfaring med DAB-dekningen fra Tinnhølen og innover mot, og forbi, Besso?
 15. Angående dette med lett sekk (egenvekt) så hadde det vært spennende å se en diskusjon om egenvekt kontra bærekomfort. Vil en totalvekt på 15kg føles bedre eller verre å bære enn om totalvekten er 16.5kg, men der sekken har et bedre bæresystem? Gleder meg til tur(er) på Hardangervidden i sommer. Det blir fisketur med litt gåing, men målet er å få sekken (totalvekt) på maks 15-16 kg. Så får vi se hvordan dét går...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy