øyvindl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om øyvindl

Nylige profilbesøk

304 profilvisninger
 1. Monsen, Monsen og Mattis

  Litt for lite fokus på å ta det med ro og nyte bålkosen sammenlignet med de tidligere Monsen-programmene, sikkert på grunn av det stramme tidsskjemaet. Synes også at programmet mangler typ lærerike sekvenser der folk kan lære noe nytt. Programmet er bra, men jeg synes det kunne vært enda bedre, noe som er inntrykket mitt fra Monsen på villspor-serien også. Må fokusere mer på Monsen (og dele hans erfaringer), ikke på alt mulig annet. Man ser jo disse programmene for underholdningens del, men også med håp om å lære noe. Slik er det i alle fall for meg.
 2. Gode opplysninger om mat og drikke

  Her svikter det for min del. Legger man om til lavkarbokosthold klarer kroppen seg fint uten karbohydrater, men du må gi den tilførsel av fett. Det snakkes jo mye om inuittene og deres kosthold, men hva med samene? Hvor fikk de karbohydrater fra? Min teori er at de hadde lavkarbokosthold - og klarte seg helt fint på det.
 3. Nye ski, bindinger og støvler

  Men hovedpoenget er vel at man i praksis skal ha OK glid fremover og godt feste oppover, når man går med kortfeller. Gliden blir (hos meg) bedre ved at jeg smører enn ved bruk av kortfeller, for kortfellene vil bremse, men det skal jo fortsatt være noe annet enn å gå med langfeller.
 4. Nye ski, bindinger og støvler

  Jepp! Ble overrasket over dette selv, men det skal nok være sånn, tipper jeg! Lykke til med retur, håper det ordner seg!
 5. Nye ski, bindinger og støvler

  Nå vet jeg ikke om jeg skjønte spørsmålet ditt helt, men du må presse bindingen veldig langt mot skituppen før du setter skoen nedi for at det skal gå.
 6. Nye ski, bindinger og støvler

  Ser nå at du har testet a4-trikset med negativt resultat. Da ville jeg tatt kontakt med butikken, slik at du får returnert dem. Jeg oppga vel 83kg og ligger mellom 81-83 på sokkelesten. Har også 200cm lange ski. Oslo Sportslager har heldigvis suveren service, så det bør ikke være noe problem.
 7. Nye ski, bindinger og støvler

  Jeg bestilte på Oslo Sportslager i fjor, det var da jeg måtte levere dem inn igjen, fordi de hadde sendt feil. Rart at det samme skal skje igjen med deg, men du kan jo høre med dem. Ville prøvd a4-trikset, for å dobbeltsjekke før du tar kontakt. Veldig usikker på hvor følsom den vekt-greien er, men jeg ligger helt nøyaktig på den oppgitte vekten, og jeg synes gjerne at skiene kunne hatt enda mer spenn... Det er liksom bare akkurat at det går. Har tenkt de samme tankene som deg - hvordan det skal gå de gangene jeg går med tung sekk. Det har jeg ikke prøvd enda, så det kan jeg ikke svare på. Men lett å pakke på seg en del ekstra kilo på vintertur. Men prøv A4-trikset. Det er en rask og grei måte å finne ut om du har fått riktig. På med skistøvler og test. Klarer du ikke å bevege arket uten oppakning og vinterklær, så klarer du det i alle fall ikke med. Jeg kunne ikke rikke arket da jeg prøvde de feilsendte skiene, men med de nye kan jeg bevege arket i smøresonen.
 8. Nye ski, bindinger og støvler

  Har selv samme kombo som deg, (men vanlige bindinger, ikke magnum). Ta med deg skiene inn på stuegulvet, og få noen til å dra et a4-ark under mens du står oppå skiene. Klarer de å bevege arket? Da jeg fikk mine Gamme 54 i posten hadde de ikke riktig spenn til meg, slik at det var umulig å bevege arket. Sendte dem tilbake og fikk et par nye med riktig smørespenn. Nå har jeg veldig grei glid med 45mm mohair-kortfeller. Om skiene har feil spenn til din kroppsvekt, så vil du trykke dem flate. Det vil si at fellene vil komme i kontakt med bakken under gåing og renning. Det skal de ikke gjøre i noen stor grad. Men litt redusert glid får man selvsagt, selv med kortfeller.
 9. Nye ski, bindinger og støvler

  Veldig fornøyd med mine Åsnes Gamme! Hadde mange av de samme kravene som deg, og kom etterhvert frem til at det var Gamme-skiene som passet min bruk best, og de har jeg vært veldig fornøyde med! Brukes selv BC-bindinger og Crispi Skarven-sko. Helt nydelig både bortover, oppover og nedover.
 10. Gamme 54 - Mohair vs. nylon

  Tusen takk for svar til dere begge to! Skiene ligger på hytten, så jeg får ikke sjekket, men er veldig usikker på om jeg avrundet kortfellene da jeg kappet dem. Skal sjekke det ved neste anledning! Tror jeg går for langfeller i nylon for å spare noen kroner, og samtidig være helt sikret. Bruker dem jo strengt tatt bare på steder der ikke er avhengig av glid - når det først går opp så går det bare oppover! Til 99% av bakkene jeg går i fungerer kortfeller som en drøm.
 11. Hei! I fjor kjøpte jeg meg et par Åsnes Gamme 54 som jeg er strålende fornøyd med. Veksler mellom kortfell og smøring, alt etter hvor jeg skal gå. Da jeg skulle opp på en høy topp på Hardangervidda fikk jeg imidlertid problemer - jeg hadde såvidt feste med kortfell, og opplevde også å at kortfellen på den ene skien falt av midt i den verste bakken. Ikke en opplevelse jeg vil ha igjen. Løsningen er derfor å gå til innkjøp av langfell som jeg kan bruke i de aller verste bakkene. De kommer ikke til å bli brukt mye, men jeg kommer til å ha dem i sekken som et alternativ i de litt lengre, bratte stigningene. Spørsmålet er da om jeg skal gå for nylon eller mohair. Kortfellene er av mohair, og er fornøyd med det, men med langfeller er det egentlig kun festeegenskaper jeg bryr meg om (eller?), fordi de bare skal brukes i de bratteste stigningene. Nå er det jo litt lengde på disse stigningene (30-60 min i mitt tempo) - og ikke alle partiene av stigningen er like bratte, men tar nok på langfeller i bunnen. Er det bedre feste i nylon-feller kontra mohair? Er den ekstra gliden man får av mohair-feller verdt det - det er jo langfeller så gliden blir minimal uansett? Bør jeg velge feller med feste foran, eller de til 100 kr mer med feste foran og bak? Har ingen erfaring med sistnevnte. Det logiske er vel å gå for 45mm (..sant?), så prisforskjellen mellom nylon og mohair blir 300,- på XXL. Pris er ikke det viktigste, men heller ikke uvesentlig dersom produktforskjellene er minimale.
 12. 3-14grams stang, eller 7-21grams for fjellfiske

  Anbefaler 7-21-gram til fjellfiske. Litt mer vind på fjellet, og da må man gjerne bruke litt tyngre sluker, og da må man opp i kastevekt. Anbefaler en Shimano BeastMaster STC, de er 5-delte, så pakkelengden blir veldig liten, og de er ekstremt populære stenger som tåler enormt mye.
 13. Fiskeutstyr til ferskvannsfiske

  Et svært godt alternativ er teleskopsettet som XXL nå selger for 179,-. Har selv brukt dette settet masse, og det funker i massevis. Så kan man heller legge mer penger i utstyr når man har kommet litt mer inn i det. Har selv dratt opp flere ørreter på halvkiloen på Hardangervidda på dette settet uten problem.
 14. Hvem har hund og hvilken rase?

  For en utrolig flott hund! Er dette en toller?
 15. Tips og råd til ny fiskestang

  Kan virkelig anbefale min kombinasjon: Shimano BeastMaster 10" STC med kastevekt 7-21g og Shimano Aernos 2500-snelle. STC = reiseversjon. Er 5-delt, slik at lengden når den er nedpakket passer fint i sidelommene på sekken. Et annet alternativ er en Shimano BeastMaster / SpeedMaster 9" / 10" med kastevekt 3-14-gram, og en snelle i 1000-størrelse. Men på fjellet trenger man gjerne litt tyngre sluker og spinnere pga. mye vind, og da er det første alternativet helt perfekt. Får også litt sterkere utstyr å kaste dupp med (disse kan fort veie 15g). Med riktig tilpasset størrelse på utstyret får man lengre kastelengder (som er en fordel) og rett og slett større fiskeglede. Shimanostengene er av veldig høy kvalitet, og tåler masse. Ble anbefalt av 90% av de jeg spurte da jeg var på jakt etter utstyr. Selv bruker jeg vanlig snøre (mono / nylon) i 0.20-størrelse, men her også finnes det en million alternativer - men da øker også prisen. Min tankegang er at det er slikt jeg kan sette meg inn i på sikt.