Gå til innhold
  • Bli medlem

Nybruker

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nybruker

  1. Barents svarte ja, om noen andre lurer også.
  2. Er det ventil i fotenden også på dette?
  3. Kjelene kommer en del lenger unna nå enn før. Jeg lagde dette etter en kjip tur i mye vind hvor det var nesten umulig å forvarme brenneren. Blir sikkert dårligere effekt, men stødig og vindsikkert.Bruker ikke kjelesettet til Trangia.
  4. Litt på siden dette, men jeg har også montert en Dragonfly i stormkjøkken. Er godt fornøyd, men det er litt å hente inn på vekta.
  5. Jeg har Allak2, Fjellreven Abisko Shape2 og Nallo2. Alt brukt som solotelt sammen med en hund. Abisko brukes på lengre turer på fjellet, Allak brukes egentlig på all slags turer, men mest helgeturer og turer jeg vet det kan bli kronglete å finne teltplasser. Nallo blir brukt når jeg er på jakt pga den lave vekten og fordi den ikke har myggnett i ventilene sånn som Abisko blir det kun brukt på høsten. Har egentlig ikke noe råd å komme med, annet enn at jeg ser Allak som det klare all round teltet og at jeg ikke har klart å kvitte meg med noen av de jeg har 😅 Jeg har ikke hatt noe problem med kondens på Nallo, har alltid luftingen i fotenden åpen+ åpning i døren i innerteltet, men jeg må alltid ha skalljakka over fotenden på soveposen da den treffer duken..
  6. Vil tro Skurvekollen i Skulsfjord er fri for snø nå.. Der kan dere bare rusle ut og eventuelt campe på stranda i Rekvika hvis snø ikke er helt avgjørende. Om dere ikke vil kjøpe ski kan dette lånes gratis i inntil en uke i slengen her: https://tromso.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/lane-og-leie-utstyr/lan-gratis-fritidsutstyr-hos-turbo
  7. Hei. Jeg har ikke dette teltet selv, men kjenner en som frøys mye i dette pga vind på en lengre tur. Glippa under duken på fortelt og ikke dobbeltdør på innertelt (kun myggnett) Var visst problemet.
  8. Om du fyller ris på 5l vannkanne feks holder dette lenge. Ville også hatt en multifuel brenner eller lignende for parafin/bensin.
  9. Hei Er det noen her som har fått sydd myggnett på lufteventilen i forteltet på Nallo GT? Eller noen som har fått satt inn ny dør til innerteltet på Lofoten Superlight med full myggnett, i steden for halv? Poenget med "utsiktstelt" som Lofoten superlight forsvinner jo litt om man ikke kan se ut når døra er lukket.. Alle forslag og erfaringer er velkommen
  10. Fortelt med myggnett i ventiler er helt gull. Blir det for mye knott får selvsagt bikkja komme inn i innerteltet med meg, ellers foretrekker han ytterteltet.
  11. Litt ot, men kjøpte meg den mellomste samekniven fra Strømeng her og den slira er noe av det mest elendige jeg har sett noen sinne. Var som å sleppe kniven ned i en skinnpose..
  12. Trist å høre. Føler med deg.
  13. Litt ot dette her, men jeg lå en gang langt inne i nord Sverige på jakt. Hadde vært en del observasjon av bjørn i området, så jeg fulgte jo litt ekstra med når jeg hadde hunden ute i søk. Våknet uansett om natta av at blodet frøs til is og jeg ble stiv av skrekk. Bjørnen prøvde å komme seg inn i lavvoen! Hva faen gjør jeg nå? Hvor er hodelykta? Klarer jeg komme meg ut av soveposen uten å lage for mye lyd? Hvor er hagla!! Dette kan jo bare ikke skje, og hvorfor reagerer ikke hunden? Kloringen og krafsingen ga seg ikke på duken, og etter hvert fikk jeg hivd meg opp og fomla fatt i hodelykta; Der lå bikkjeskinnet i dyp søvn på ryggen på reinskinnet sitt nede i hjørnet mens labbene klora og krafsa på teltduken lykkelig drømmende om dagens jakttur..
  14. Sender en tilbakemelding når jeg får testa det jeg.
  15. Det skal jeg gjøre, men er det ikke bare å rulle døra innover i teltet?
  16. Hei. Sjekk ut Fjellreven Abisko Shape. Lite pakkvolum, stort fortelt. Jeg bestilte dette selv nå så bikkja kan ta det i kløven.
  17. Hei. Er det noen som har en anelse om forholdene på Grønnliskaret om dagen? Er det snøfritt, eventuelt isfritt på vannene?
  18. Det er derfor de havner i søppelposen 😉
  19. En sånn liten pakke våtservietter syns jeg er gull å ha for å sveipe over skrotum med innimellom.
  20. Bergans Arctic og Antarctic har stormklaff. Jeg har Arctic og er fornøyd med den. https://www.bergans.com/no/aktiviteter/ekspedisjon/ekspedisjonsklaer
  21. Nybruker

    Tørrfôr

    Ja jeg burde kanskje nevnt det. Pleier å legge det i bløt med lunka vann i ca 20 min før foring som nevnt. Brukte Labb en periode før, og eneste forskjellen jeg merka var mer "slapp" avføring og at hundene måtte ha mer.
  22. Nybruker

    Tørrfôr

    Hei. Jeg har gått helt over til Orijen tørrfôr.Blander inn tørka Vom på tur og jakt. Kjempedyrt men etter det jeg har forstått noe av det beste tørrforet du kan få tak i. Du får google det litt. Jeg har prøvd det som er laget av viltkjøtt, men bruker det som er laget av fisk fast. Anbefales!
  23. Apropos gaver. Jeg glemmer aldri følelsen når turkompisen min dro frem 2 øl og en liten spekeskinke av sekken etter en uke eller hva det var. DET var en gave man virkelig setter pris på.
  24. På vei ut i butikkene nå https://www.nortura.no/nyheter/dette-er-årets-første-produktnyheter-fra-nortura?fbclid=IwAR2rLXL65Q9wwWy6ji4J_yxJTKp_cllihcLynqA7wMDI0z4QulP0O0fwRJ8
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.