Jump to content

NJB

Aktiv medlem
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by NJB

 1. Er du ikke redd for å fyre med den kvistbrenneren på mose når det er små hull i bunnplaten? Skal bare koke opp vann på en liten kjele og liker å fyre opp ved uten å lage ett helt bål. Liker bållukta når jeg er på tur og da tenkte jeg at en slik kunne være smart å bruke i stedet for gass primus.
 2. Så grei ut den fra ebay som var hengslet, den er litt mindre enn den finske fra Savotta. Ble litt usikker nå, men enten blir det den fra ebay eller den fra Savotta.
 3. Hva tror folk om denne da? Her går vel ørene som hengsles i hverandre forskjellig vei på hjørnene. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=167367320 https://www.sisuvillmark.no/produkt/savotta-hobo-stove-ildsted/
 4. Ja, har sett de innleggene med den brenneren og synes den var lik den fra Banggood. Derfor jeg ville prøve en slik uten at det koster for mye penger. Vil heller ikke ha en som er for stor og tung for da blir den utkonkurert av en primus med fuel. Er også såpass nevenyttig at om det trengs å gjøre modifikasjoner på den så er ikke det noe problem. Å kjøpe en kvistbrenner til over 1000,- er ikke aktuelt da jeg har 5 primuser fra før. :s
 5. Den med skålen kan man bare ta ut og det er en plate med noen huller i bunn. Uansett så kan man bygge litt om på konstruksjonen. Synes bare de var billige og siden det var rusftritt stål så er det bedre enn å lage en selv fra bunn av.
 6. Kan noen av disse kvistbrennerne være noe? Handler endel fra Banggood av elektronikk og kvaliteten på det jeg har fått er bra nok. https://www.banggood.com/IPRee-Outdoor-Portable-Wood-Cooking-Stove-Stainless-Steel-Picnic-BBQ-Burner-Furnace-Camping-Hiking-p-1550412.html?rmmds=detail-topright-recommendation&cur_warehouse=CN https://www.banggood.com/Folding-Outdoor-Stove-Wood-Burning-Lightweight-Wind-Shield-BBQ-Cooker-Cookware-Camping-Picnic-p-1741970.html??cur_warehouse=CN&ID=514178
 7. Gå inn på Fjellsport og kikk på sekker der. Se gjerne på Osprey sine, de har lav egenvekt i forhold til størrelse noe som er bra. Om det er du som skal bære alt utstyret og mat vil jeg anbefale deg en sekk fra 75 liter og oppover. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/ryggsekker-bager.html Så lenge du bare skal være 2-3 netter så trenger du ikke så alt for stor sekk. Telt vil jeg anbefale deg og kjøpe fra PRO segmentet til Helsport. Pro segmentet har grei vekt og ok pris på telt. XXL fører Helsport telt, men det går også an å kjøpe fra Helsport sin outlet der de av og til har gode tilbud på telt. Man kan også kjøpe brukt på Finn.no, men gjerne da ett telt som bare er noen år gammelt og gjerne ubetydelig brukt. Om du handler på Fjellsport husk da og legg inn fjellsport rabatten. Da får du 20% rabatt.
 8. Mye bra lykter fra andre forhandlere,men nå hadde vel trådstarter fått ett gavekort på XXL så da står vel valget stort sett mellom Magicshine og Lupine som XXL forhandler. Jeg bruker selv Magicshine og synes de har ok med lys utbytte..dog litt tunge (forrige model) så når jeg får råd en gang vil jeg nok kjøpe meg en Lupine Piko.. Bare venter på at XXL skal ha ett sånn vennetilbud med 25% avslag for alle som motar tilbud fra dem på epost som de har 2 ganger i året.
 9. Ser Nordhauk og Lansem mener at det burde bli ferre innlegg med lettpakking og at folk burde bære tyngre for å få bedre helse. Min motivasjon for lettpakking (12kg sekk på 3 dager tur med telt sommerstid) er at jeg har ryggproblemer etter 23år som elektriker på store bygg med tunge løft og hender stort sett over hode hele tiden. Så derfor er en sekk med utstyr som er så lett som mulig uten at det går på sikkerheten løs veldig kjærkomment. Det gjør at jeg kan ta meg noen dager i fjellet med lett sekk i stedet for å bli sittende inne å se på tv eller kjøre til en campingplass for å overnatte ute. Derfor er diskusjoner om vekt på utstyr veldig viktig for meg her på fjellforum,uten de hadde jeg ikke kommet meg noe særlig ut... Jeg hadde i begynnelsen en sekk på 23kg som jeg prøvde å gå med på turer noe som resulterte i smerter i rygg og hofter grunnet skader,så jeg er glad dette forumet finnes der man kan diskutere vekt og utstyr. Så synes Norhauk og Landsem burde gå i seg selv uten og kritisere folk for å diskutere lettvektsutstyr her på Fjellforumet da det er veldig mange grunner til hvorfor man vil pakke lett. Folk er forskjelig uti fra forskjellig livsituasjon.
 10. Men det jeg lurer på er om det i DNT sine regler er lov å ha våpen og amunisjon på en DNT hytte der det også er barn og andre turfolk til stede. Må si at jeg hadde vært litt skeptisk til å være på en DNT hytte der noen jegere sitter å tar seg en klonk med alkohol på kvelden med våpnet i nærheten. Man vet jo aldri hva som kan skje.
 11. For min del har jeg gått over til lett pakking grunnet rygg og skulder skade etter 23 år som elektriker.. Så hadde valget mellom å begynne å pakke lettere eller å ikke dra på tur i det hele tatt... Før hadde jeg en sekk på 23 kilo,men etter at jeg begynte å pakke mere fornuftig og med lettere utstyr er jeg nede i 8 kg inklusiv mat for 3 dager for en tur i fjellet. Så nå kan jeg gå på tur igjen uten å ødelegge skuldre og rygg. Jeg trener dessuten jevnlig styrketrening så det har ikke noe med for lite trening heller... Så motivasjonen til folk for å pakke lett er veldig forskjellig fra person til person derfor skal man ikke kritisere andre å si at det er bare å trene mere.. Er ikke alle som har helse til å bære tungt og det bedre at de kommer seg ut på tur med en lett sekk enn at de sitter hjemme i sofaen noe som gjør problemene verre.
 12. Hvis man ser på spesifikasjonene på den Powermonkyen som det er linket til litt lengre oppe i tråden så ser man at den kun lader med 1A ut. Da tar det laaang tid å lade. Om du ser på f.eks denne powerbanken fra Dustinhome.no så lader den med det dobbelte altså 2A ut. https://www.dustinhome.no/product/5010760304/pocketpower-11200mah-svart#specifications Den veier ikke så alt for mye heller.
 13. Til TS.. Hva slags kamera og hvilket objektiv har du brukt? Og har du brukt noe Pola filter eller lign,eller er det etterbehandling av noe slag på bildene dine?
 14. hmm... ok,jeg får se hvordan trekkene blir etterhvert.
 15. Jeg har Inreach SE og jeg betaler 117,- kroner hver mnd med billigste abonement. 12mnd abonement. Trodde ikke det skulle bli såå dyrt da det på hjemmesiden til Delorme står at det skal koste $9,95 noe som er ca 60-65 norske kroner. Er det noen som erfaringer med priser på inreach... er det riktig at det skal koste så mye per mnd i abonement?
 16. Takker for mange bra tilbakemeldinger. Da ser jeg det som trygt å handle fra Skittfiske.
 17. Hei,skal til å handle meg ny sovepose og ser att nettbutikken Skittfiske.no har den som bestillingsvare,lurer derfor på om noen har erfaringer med å handle fra den nettbutikken? Er nemlig litt skeptisk til å bestille varer for noen tusen kroner hos en nettbutikk jeg ikke har hørt om. Har en dårlig erfaring med Amfibi.no derfor jeg er skeptisk. Takker for svar.
 18. Skal ihvertfall aldri sitte å se på filmer om aliens eller ufo mennesker med lysende øyne før en alene tur med overnatting i naturen... Selvom jeg sier til meg selv at det er bare ren fantasi så surrer fantasien av gårde på egen hånd..begynner å tenke på at det finnes mye mellom himmel og jord som vi ikke forstår. Med noen av de aliens programmene på discovery og scifi filmer så kan det skremme vettet av en og annen stakkars forskremt sjel alene i teltet.
 19. Fjellstøvel uke hos Sportsnett 20-50% på div. modeller. Se hjemmesiden deres for mere informasjon. http://www.sportsnett.no/s/default.aspx
 20. Hei,skal kjøpe meg en dagstur sekk rundt 30-40 liter. Har sett på Norrøna Falketind 35 og Osprey Talon 33. Men var innom Turisforeningen sin butikk i Trondheim og der så jeg at de solgte sekker med navnet Deuter,ser også at Oslo Sportslager selger sekkene. Er det bra sekker,jeg har aldri hørt om merket så derfor spør jeg her på forumet om noen som har erfaringer med kvaliteten på sekkene?
 21. Fra 1.juli (uke27) er det 20% på soveposer på sportsnett.
 22. Men han skulle jo kjøpe soveposen i dag og Outnorth er jo en nettbutikk som det tar tid å bestille hos.
 23. Jeg kommer aldri til å gå tilbake til kunstfiber. Dun er lettere og man kan komprimere soveposen mere så pakkevolumet blir mindre. Dessuten føler jeg at jeg blir fortere varm i en dun pose og jeg er en frysepinne.. Er veldig fornøyd med min Marmot Helium sovepose. Ser at Oslo Sportslager har en Mountain Equipment Glacier 500 i størrelse regular(185cm) til 3899,- minus 15% avslag. Den har en Komfor temperatur på -5 og ekstremtemp på -21. Om du nettopp har kjøpt telt og sekk på sportsnett kan du jo spørre om du får noen prosenter avslag på sovepose siden du har brukt så mye penger der nå nettopp.
 24. Om du bor i nærheten av Oslo anbefaler jeg deg en tur innom Sportsnett eller Oslo Sportslager.Er du DNT medlem får du 15% på Oslo Sportslager. Du burde også vurdere om du skal ha dun eller kunstfiber pose.
 25. Jeg også fryser i Alta soveposen når det nærmer seg null grader,selv på sommeren kan jeg fryse i den,jeg fryser veldig lett da,men mulig det funker om man sover i ullundertøy. Etter å ha kjøpt og brukt 2stk Alta soveposer 2004 og 2008model så spanderte jeg på meg en dun sovepose av merke Marmot Helium og den er jeg veldig fornøyd med.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy