Gå til innhold

Spirrevippen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Spirrevippen

  Kart til Garmin

  Hei. Jeg har nettopp gått til innkjøp av Garmin Astro 320 og ønsker å kjøpe kart til disse. Så langt jeg ser finnes hele 1:50000 serien (hele Norge, Topo Experience Pro V3) til omlag 1300 kroner. Alternativt 1:20000 (Topo Premium) til ca 1700 kr pr "kartblad" Hovedbruken min vil være arbeid med hund (søk og spor) i tillegg til turvandring. I arbeid med hund er det aktuelt å zoome langt inn. Er nøyaktigheten og oppløsningen til Topo Premium verd prisforskjellen i forhold til Topo Experience Pro V3? Jeg må i tilfelle kjøpe 2-3 kartblad av Topo Experience Pro V3. Jeg har en gammel GPS med 1:50000-kart (Topo Adventure?), og det har forsåvidt fungert bra til mitt bruk, men jeg kunne tenke meg bedre oppløsning og detaljrikdom. Anbefalinger?
 2. Spirrevippen

  kickspark vs liten slede

  Etter å ha både møtt og blitt forbikjørt av hunder med kickspark noen ganger, frister det å gå tilanskaffelse av en slik selv. Er det noen her med erfaring med kickspark? For min del vil den bli brukt med en eller to schäfere. Av natur trives jeg best litt unna oppgjørte løyper. Hvordan er bæreevnen med de bredeste "skiene" i løssnø? Jeg regner med at 95% av turene er dagsturer på 1-10 timers varighet og at jeg derfor kan ha med det utstyret jeg trenger i en liten ryggsekk, men samtidig virker det forlokkende å kunne legge fra seg oppakningen i en slede. Vil en slede ha bedrebæreevne i løssnø? Prismessig er kickspark den rimeligste løsningen, men det er kanskje verd å legge i noen kroner og heller kjøpe slede?
 3. Spirrevippen

  Tips til sele?

  Vi har to schäfere på 36 - 37 kg. Til å trekke brukes Non-Stop Free Motion selen. Er veldig godt fornøyd med disse og det er lett å tilpasse/justere slik ar den passer hunden. Det kan hende at Non-Stop ikke passer like godt forhunder som er svært korte i ryggen.
 4. Jeg snuser litt etter et bærbart solcellepanel og powerbank til bruk på tur. Må ha kapasitet til både mobil og kamera, men samtidig være så lite at det blir med på tur Noen med erfaringer og anbefalinger?
 5. Spirrevippen

  Garmin Tactix pulsklokke med GPS

  Jeg fikk fiklet mye med klokka i helga, og det gikk opp et par lys
 6. Spirrevippen

  Garmin Tactix pulsklokke med GPS

  Det jeg ikke har fattet ennå er når jeg har definert utseende via meny->oppsett->datasider kan jeg velge mellom "sporing", "navigering" og "innendørs". Når jeg går inn på "sporing" kan jeg definere hva jeg ønsker å vise. De definerte sidene finner jeg ikke igjen senere. Hvis jeg går inn på meny->profiler kan jeg velge mellom "fottur", "løping", "sykling", "geocaching", "fiske", "seiling", "luftfart" og "fjellklatring". Hvor finner jeg igjen "utseendet" som jeg har definert under f.eks "sporing"? Det jeg savner i bruksanvisningen er en detaljert beskrivelse som forteller meg hvordan jeg skal sette opp klokka slik jeg ønsker
 7. Spirrevippen

  Pulsklokke med GPS, erfaringer

  Nå har jeg skrevet ut fullstendig bruksanvisning på Tactix'en og skal bruke helga til å fikle maksimalt med den, så da håper jeg at jeg klarer å få satt opp klokka slik jeg ønsker å ha den. De ter meget mulig at jeg er unormalt tungnem, men jeg synes ikke bruksanvisningen er særlig bra med tanke på hvordan klokka kan tilpasses personlig.
 8. Spirrevippen

  Garmin Tactix pulsklokke med GPS

  Jeg kjøpte den på sensommeren, og har nok vært alt for lite flink til å fikle med den. Så langt har jeg etter beste evne forsøkt å definere hva jeg ønsker skal vises på klokka ved forskjellige aktiviteter. F.eks. Stoppeklokke øverst, puls i sentrum og avstand nederst. Såpass får jeg til, men når jeg f.eks skal ut og jogge finner jeg ikke igjen "utseendet" som jeg har definert under profiler. Det er denne biten som frusterer meg. Å legge spor, bruke "trackback" osv fungerer noenlunde greit.
 9. Spirrevippen

  Pulsklokke med GPS, erfaringer

  Jeg har postet et innlegg tidligere ang hjelp og råd ang Garmin Tacitx pulsklokke. Er det noen som har erfatinger med suunto sine pulsklokker med GPS (Ambit2 eller 3) som kan si noe om brukervennlighet/oppsett/personlig tilpasning av disse? Gjerne i forhold til Garmin
 10. Spirrevippen

  Hundebæsj i fjellet

  For min del skiller jeg på hvor beferdet område jeg går i. På daglige rusleturer i nærområdet plukker jeg opp og er så frekk at jeg kaster posen i nærmeste søppeldunk (noen vil kanskje mene det er å ta seg rette når jeg går bort til søppeldunken og hiver bæsj-posen...). Jeg plukker også opp hvis den driter 1-2 meter fra stien. MEN når vi er ute på tur skal det mye til at jeg plukker opp. Hvis bikkja for en gang skyld driter i stien fjerner jeg den fra stien, men tar det ikke med meg. Som flere har nbevnt lenger opp ser jeg ikke det helt store poenget i å først samle dritten i en pose for så å kaste fra seg posen....det er like meningsløst om posen er nedbrytbar eller ikke. Kombinasjonen ab sunn fornuft og god forkeskikk kommer man langt med
 11. Spirrevippen

  Alfa Jegerstøvel

  Mine trofaste Alva Bever er ferd med å takke for seg etter lang og tro tjeneste. Derfor har jeg begynt å se på jegerstøvelen til Alfa. Alfa har endret desig og oppygning på flere av sine støvler det siste året, og jeg lurer på om det er noen som har siste versjon av jegerstøvel og som har rukket å bruke de såpass mye at det er mulig å dele erfaringer så som støtte, vekt, gripeevne på såle, om de tørker fort osv.
 12. Spirrevippen

  Garmin Tactix pulsklokke med GPS

  Hei. Jeg har en Garmin Tactix pulsklokke som jeg ikke har funnet helt ut av. Derfor lurer jeg på om det er noen som har lang (og god) erfaring med klokka slik at jeg kan sette den opp slik jeg ønsker meg. Dvs sette opp profiler, hva som skal vises på "urskiva", hvilken rekkefølge informasjonen skal vises osv. Jeg har kommet såpass langt at jeg har definert hvilken informasjon jeg ønsker på noen sider, men når jeg ønsker å hente ut informasjonen er jeg tilbake til start. Jeg er med andre ord ikke fortrolig med klokka og den vurderes solgt dersom jeg "ikke ser lyset...." Bjørnar
 13. Spirrevippen

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Har hatt hund i snart 15 år. Kjøpte da en schäfer litt tilfeldig, og har holdt meg til den rasen I tillegg til å være turkamerat brukes hunden til konkurranser og utdannes nå som militær tjenestehund.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.