Gå til innhold

Tubb

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tubb

 • Bursdag 01. april 1983

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

755 profilvisninger
 1. Heisann Kan nevne noen turforslag: Tjyvtrappa. Kanskje byens fineste utsiktspunkt Bredek fjellgård og Bredekfossen (Åpen gård med servering og guide i sesong) Svartisen - Austerdalsbreen. Norges nest største isbre. Marmorslottet. Grotter og jettegryter i kalklandskap. Rabothytta DNT. Omtalt som norges mest spektakulere tursithytte. Dere kan også lese turpostene i noe som heter ranatrasken. Her er det beskrevet over 30 turer i Rana kommune som er overkommelig for dem fleste. Alt fra parkering, lengde, høyde er beskrevet i denne linken: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/publications/fc61558e8cf08d204bf642705365a20d14466c96.pdf Dere vil jo også befinne dere i nærhet til helgelandskysten. En utfart til eks Lovund, Træna, Rødøy eller Tomma er absolutt å anbefale om værgudene spiller på lag! Dette var ihvertfall noe av det jeg kom på sånn i farta.
 2. Jeg sliter med samme problem som deg. Har noen blitt klok på hvordan man setter opp dette teltet alene i sterk vind? Det er som en tragikomedie hver gang jeg skal ha dette teltet opp i vind. Hele konstruksjonen blir et eneste stort vindfang når stengene skal i spenn! Teltet fyker til værs som kite og begynner å rotere høyt i luften! Jeg står bare der å ber om at barduneringen ikke skal ryke, samtidig som jeg kjenner at frostskadene i fingrene siger på.. Innertelt og snømattene er derimot bare helt FANTASTISK i dette teltet. Noe som gjør at jeg virkelig har lyst til å finne ut hvordan Cecilie Skog fikk dette til på sine ekspedisjoner?
 3. Ble en liten mod i kveld. Syntes bensinflasken ble litt for varm da jeg kjørte brenneren på max inne i 25+ grader (Det gikk helt fint ute i -10). Jeg klipte derfor en bit av vinskjermen som fulgte med Whisperliten og laget ett lite varmeskjold. Safe & sound
 4. Dette var en morsom tråd. Gøy å se alle forskjellige løsninger som er gode på hver sin måte Slangen på min Whisperlite er kort og stiv. Noe som gjør den veldig ustø og ekkel å håndtere. Så ei sånn her plate måtte jeg jo bare ha! Jeg lagde ei primusplate i 2mm Aluminium som kan brukes til både gass og bensin. Har brukt L-bolter til innfesting av brenner, og øyebolter til innfesting av gass. Boltene er strammet med skiver og låsemuttere på undersiden, og da med ett moment som gjør at dem lette å vri på ved de - og montering. På undersiden har jeg limt fast liggeunderlag for at den ikke skal gli eller klabbe snø. Alt ble veldig solid, og jeg tror denne tror jeg tåler en fest eller to!
 5. Tubb

  Crispi VS Alfa

  Auuu! Omtrent slik så jeg og ut. Da har vi til felles at Alfa har gitt oss skikkelig juling og mye bannskap Selv bruker jeg Crispi Stetind nå og har aldri hatt gnagsår dem du og har, kanskje?
 6. Tubb

  Isopor i isfiskehull

  Helt enig Og om hullet fryser kan det være lurt å kakke vekk isen med en treplank eller trekjepp. Da er det mindre sjans å skade nylon.
 7. Tubb

  Crispi VS Alfa

  Jeg tar aldri på meg en Alfa sko igjen! Alfa Skarvet skiskoene ga meg kjøttsår etter en skitur på 8km. Og i fjor kom dem med lettvektsmodeller som blir hull i bare du går gjennom litt kratt! Og jaggu var det ikke en Alfa sko som ble ødelagt i siste serie av Lars Monsen også.. For dem som er veldig plaget med ankler og overtråkk kan en høy jaktstøvel være midt i blinken. Crispi ble mitt merke etter forsøk med Alfa, Lundhags og La sportiva
 8. Det er ganske tullete at Nordmenn må betale årsavgift på et system som er ment for å være gratis, ja. I alle andre land er det gratis. Men vi nordmenn er jo så vant til avgifter fra før, så hva gjør det med en til? 😁😝
 9. Det vil jo i teorien si at noen som har registrert sin enhet i f.eks Canada, Ikke vil få hjelp i nød i Norge. Jeg forstår virkelig ikke hvordan dette systemet fungerer.
 10. Jeg vurderer å kjøpe PLB fra utlandet for å spare noen tusen. Forhandlerne av disse krever at jeg registrerer enhetene hos dem; og tar gebyr på rundt 500.- for dette. Er ikke dette en registrering jeg kan gjøre selv? Jeg har også forstått det slik at å ha en slik enhet registrert på seg i Norge koster 450.-,i året, mens i andre land er det gratis?
 11. Da ble jeg litt klokere Tror jeg må prøve ut dette.. Da har jeg ett nytt leketøy og prosjekt å styre med i vinter 🙌 Kanskje jeg en gang kanskje kan oppleve å få seile forbi et hundespann (hevnen er søt) Veldig stilige bilder du hadde. Hvilket seil er det du bruker? Jeg kan ikke huske å ha sett det hos nettbutikkene jeg har vært på..
 12. Etter jeg så NRK-serien hvor Ulvang & co skiseilte og kitet på nordvestpassasjen har jeg vært gira på å kjøpe meg skiseil. Men på tross av at jeg har lest det meste her på forumet og nettet om skiseil lurer jeg på et par ting før jeg investerer 10000.- + i dette Jeg syns det ser utrolig tungt ut å ligge i 45 grader å skjære med skiene. Men mulig løftet i seilet gjør at det ikke blir så tungt? Hvor tungt er det å seile med 90 grader sidevind? Er bare å glemme å skiseile med fjellski om det ikke er hardt føre? Hvor vanskelig er det å regulere farten? Må man hele tiden justere størrelsen på multiseilet. eller kan man trimme på linene "i farta"?
 13. Her fikk jeg svar ja Jeg grublet mye på turen hva det kunne være for noe.. Virker som noen 1000 av disse radiosondene blir sluppet ut hvert år.. Så kanskje en finnerlønn for å få dette søppelet vekk fra naturen hadde gjort seg
 14. Jeg har samme liggeunderlag som deg. I mitt har jeg tettet 7 hull 😁 Jeg måtte legge det under vann for å finne mine minste hull. Etterpå la jeg liggeunderlaget flatt på gulv med varmekabler samtidig som det var litt luft i det. Faktisk står det i manualen at liggunderlaget skal helst ligge flatt på gulv når det ikke er i bruk. Kanskje ikke så rart siden det blir en del kondens og fukt på innsiden. Om du absolutt ikke vil ha det i vann vet jeg å ha sett noen finne hull i vadebukser ved å spraye sprit på dem. Aldri forsøkt dette selv.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.