Jump to content

Tober

Aktiv medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

About Tober

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tober's Achievements

 1. Har nå fått brukt vesten er par ganger , og jeg er absolutt fornøyd med kjøpet, selv om den er litt kostbar. Den varmer godt, og ikke minst - den varmer med en gang. Det er veldig behagelig å ta den på seg ved en rast, og sette styrken på maks, da kommer det en temmelig umiddelbar, god varme på ryggen og brystet. Så er det greit å skru ned litt etter hvert. Har ennå ikke fått tømt batteriet ved bruk, som til nå har vært en time eller to om gangen, så det varer lenger enn man skulle tro. Har forresten investert i et ekstra batteri, det koster 500,-, og kan vel være ok å ha med på overnattingstur etc. Selve vesten er også et ganske varmt og behagelig plagg, og vil gjøre god nytte også etter at batteriet eventuelt er tomt. Så langt har den innfridd, og jeg tror den blir med på det meste av turer i vinter.
 2. Takk, mange gode innspill og tanker om dette. Jeg tror jeg går for en sånn vest, den veier ikke all verden, og jeg har omsider funnet noen tester der man skryter en del av den, blant annet på Min Side. [Hidden Content] Så jeg kjøper den det er snakk om her i testen, og krysser fingrene for at det er et bra kjøp. Både Fjellsport og Milrab har den, ser jeg, og sikkert flere. Prisen er typisk nok helt lik. Jeg er som sagt frossen av meg, noe som har tiltatt med årene. Er nå over 60, men like aktiv i marka. Ofte har jeg følelsen av å fryse uansett hvor mye jeg har på meg av klær når jeg sitter stille, f.eks. på overnattingstur høst/vinter, og det er da tanken om en ekstra varmekilde utover egen kroppsvarme har dukket opp. Forslaget om en Nalgeneflaske e.l. er selvsagt også godt og aktuelt. Jeg har begynt å bruke en varmeflaske i soveposen (en klassisk, flat varmeflaske i gummi, med stofftrekk, kjøpt på Enklere Liv). Det hjelper mot kalde føtter i soveposen, noe jeg har slitt med, uansett hvor tykk og god posen måtte være. Jeg kan melde tilbake og dele erfaringer med vesten når jeg har fått brukt den litt:)
 3. Jeg blir mer og mer frossen med årene, og synes fort det blir litt kaldt på overnattinger høst, vinter og utpå våren. Det er jo grenser for hva man kan dra med seg av store jakker og varmetepper. Ser at bl.a. Fjellsport og andre annonserer sånne varmevester med elektrisk varme, bl.a har Härkila en sånn. Den ser nett og grei ut. Det høres jo veldig ok ut, men det koster fort to tusen pluss pluss. Fint å høre om noen har erfaringer? Det er lite med testresultater osv. å finne på dette.
 4. Her er i hvert fall et godt alternativ, som nå er nedsatt hos Fjellsport - Mammut Tyin MTI 5-Season Bison, nå til 1999,-. Minus 25-pose, syntetisk, veier ca 3 kg. Vurderer å kjøpe, faktisk. :) [Hidden Content]
 5. Takk for mange gode innspill. Det med varmeflaske skal jeg prøve til neste tur - om en helg eller to. Jeg har også forsøkt litt med de fleecepleddene man får kjøpt på Nille etc. De koster veldig lite, og kan f.eks. brettes og sys til en myk og ganske varm pose man kan ha inni soveposen - det gir en del ekstra varme. Også godt å ha en sånn fleecepose om kvelden foran bålet, og det gjør jo ikke så mye om den blir noen gnisthull etc.i den.
 6. Jeg har fått meg en RAB Summit 800 sovepose, og lurer på om noen har erfaring med hvor varm den er. Det står at den har grense til 15 minus, men jeg er vanligvis en frysepinne og trenger en del marginer i forhold til disse angivelsene. Tenkte kanskje den kunne egne seg til å sove under åpen himmel, på Xped 9, i sånn ca 3-5- minus? Eventuelt legger jeg meg inn i en Jerven Hunter eller Extreme med posen (har begge de Jerven-dukene). Da kan jeg kanskje klare minus 15-20 med denne RAB-posen? Hater jo å ødelegge en fin utenatt med for kald pose, og håper på noen råd før jeg selv gjør en iskald og hutrende erfaring, har jo hatt noen av dem... Jeg har også en Robens Caucasus 900, som er en behagelig og fin pose. Den er oppgitt til 11 minus, men jeg merker den blir kald vet et par minus, om jeg ligger i boxer og tynn ulltrøye pluss lue. Lurer på RAB-posen er varmere enn denne?
 7. Jeg har den Sarek-sekken som 70-liter, og har prøvd den på en enkel overnatting i marka med en 17-18 kg. Plassen var ok, sekken er rimelig, og har liten egenvekt. Men den har bærekomfort omtrent som en stor plastpose med remmer på. Den henger bak der og er ekstremt lite komfortabel sammenlignet med alt annet jeg har prøvd av sekker. Ikke god i det hele tatt. Anbefales kun som "shoppingsekk" i byen osv, eller dagsturer med minus 10 kg. Det er nå min erfaring. .
 8. Tober

  Nytt telt

  Vil det funke vinterstid også? Jeg har et, det har vært helt topp i sommer og høst, og lurer på om jeg kan bruke det utover nå når vinteren kommer.
 9. Etter en natt i Nordmarka i helgen med mitt gamle Halti liggeunderlag, fant jeg ut at tiden var inne for oppgraderng: Bestilte et Exped UL Synmat 9 LW - håper det blir bra utover høsten og vinteren, og at det ikke blir for høyt i teltet (Reinsfjell 2, er jo ganske bra takhøyde i det...). Har ellers kjøpt meg en Black Diamond Stance Belay varmebukse til kalde vinterturer, tilbudspris på Sportslageret (nedsatt fra 1800 til 1250). Er vel omtrent som å ha en sovepose på beina, men føles lett og god! Har jakke i samme "familie", den feteste og varmeste jakka jeg har vært borti ever!
 10. Takk, dette var meget oppklarende. Nå har jeg vært og sjekket, og det stemmer, det er Dome som står utstilt. Jeg går for Reinsfjell SL 2, som får så mange gode tilbakemeldinger fra folk her inne.
 11. Ja, det tror jeg du kan ha rett i! Selgeren fortalte at det var samme teltet, bare at Reinsfjell 2 var lettere!
 12. Hm, takk for gode innspill Her er det jo klare erfaringer man bare må ta med i vurderingen. Men det teltet jeg testet i butikken var altså kort, det kan hende de ikke har slått det opp riktig. Har noen synspunkter på Fjellheimen 2, er det et bedre/dårligere/like godt telt til "lett" helårsbruk i skogen/marka? Er som regel kun snakk om en overnatting om gangen, i skogsterreng og greit vær, men som sagt også høst/vinter.
 13. Jeg sjekket et Reinsfjell 2 SL som står oppslått på XXL. Lekkert telt, javisst, og veldig fint med to innganger og to fortelt, og super ventilasjon. Men jeg syntes det ble for kort for meg, faktisk. Jeg er 187, og følte at både hodet og føttene buttet i veggen på innerteltet. Jeg måtte ligge på skrå for å ha klaring. Det skyldes nok at veggene skråner noe innover, noe som jo blir enda tydeligere om man legger seg på et 5-7 centimeter underlag. Tror kanskje jeg velger et Fjellheimen 2 SL i stedet, der opplevde jeg ikke samme problemet med å berøre innerteltet. De to teltene koster det samme, veier omtrent det samme - men er noe ulike i utforming. Noen som har tanker om disse to alternativene mot hverandre?
 14. Kjøpte nylig Sarek-sekken på XXL til 399, tilbud akkurat den uka. (Prisene der går jo opp og ned som på et slags jordbærmarked, gjelder å være våken og slå til i rett øyeblikk/uke!) Sekken kjennes helt ok som en rommelig dagtursekk, med en 6-8 kilo. Greit å ha god plass til å stappe nedi dunjakke, genserskift, sitteunderlag osv , uten å finpakke. Bruker den også på ryggen når jeg sykler rundt og handler ting og tang, samt har med trenignstøy osv. Praktisk hverdagssekk, med store og fine lommer! Men jeg tviler litt på om den er så veldig egnet til å bære tyngre, med sovepose, telt og diverse - 15-18 kg. Jeg har faktisk samme sekk i 70 liter versjon , kjøpt for 699 på XXL, ha, ha. Brukte den nylig med 20 kg vekt på overnatting i marka, det var ingen god bæreopplevelse sammelignet med min gode, gamle Norrøna 90 liters pakkrammesekk! Føltes som om jeg bar 40 kilo!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy