Gå til innhold

unirune

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. unirune

  lavo

  Følg gjerne med i outlet'n, men også på XXL sine tilbud. Ofte billigere der enn Helsport sin outlet. Jeg har Varanger Camp 8-10. Kjøpt for 4500,- på vennefest.
 2. unirune

  Ny forskning - estimering av kalorier på tur

  Kalkulator for å estimere totalt kaloribehov per dag: https://tdeecalculator.net Selvfølgelig fortsatt individuelle forskjeller, men tar litt mer hensyn enn bare et fast tall for alle menn/kvinner.
 3. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Støttes! Jeg skiller mer på type tur, da vekta uansett er innenfor. På tur med andre tar jeg gjerne med Jetboil (MicroMo) da den raskere koker nok vann. Det store plusset med spritbrenneren (etter mitt syn) er ikke grammene spart, men at den er lydløs. Den overdøver ikke verken bekk eller fuglekvitter mens kaffevannet kokes Alt til sitt bruk, og det er morsomt å ha flere strenger å spille på.
 4. unirune

  Flaske til brensel?

  Til bensin bruker jeg en 0,6L flaske fra Primus. Til rødsprit bruker jeg flasker på 30 og 100 ml som disse (men jeg bruker ca 25ml på et oppkok a 500ml på min hjemmelagde brenner). Lenge siden jeg har brukt stormkjøkken, så forbruk der må andre svare på
 5. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Dette er i kit'et jeg alltid har ferdigpakket i dagstursekken. I sekken jeg bruker på overnattingsturer har jeg både ekstra lighter og fyrstikker i en filmboks i backup Men har vel vært heldig.. Aldri opplevd at lighteren har svikta på tur. For å tenne FanceeFeast'en trengs vel strengt tatt bare en gnist også, om gassen mot formodning skulle være oppbrukt.
 6. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Jeg har med en mini-BIC lighter, inkludert i vekta. Den veier 11 gram, og holder i evigheter
 7. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Morsomt med slike inspirasjonstråder, @Tor-Erik-L-77. Flere gode eksempler på gass-oppsett her, så det hopper jeg over. Legger heller ved min versjon av sprit-kjøkken, for de som måtte være interessert i det. Mindre kjele, så ikke det mest fleksible, men til soloturer der det primært trengs å koke vann (kaffe, suppe, frysetørret etc.) brukes det mye. Inkludert fuel til ett oppkok kommer vekta på 187 gram (alltid ferdigpakket i dagstursekken). Uten fuel og fuelflaske: 153 gram. Toaks 550 ml kjele med lokk. Hjemmelaget Fancee Feast spritbrenner. Lighter, svamp (rengjøring, og reduserer skrangling i settet) og trakt for refylling av fuelflaske. Liten folie-bit som underlag, og vindskjerm. Full kjele kokes opp på ca 5-6 min og bruker 20-25ml rødsprit, avhengig av temperaturen. På overnattingsturer har jeg med mer fuel i 100ml flaske.
 8. unirune

  Tarp

  Bildet er av 3m x 2,9m. Med barduner (og noen fastknytte strikk/selvstrammere) er totalvekta nedpakket 523g på min, uten plugger.
 9. unirune

  Tarp

  Støtter opp om DD SuperLight. Rimelig priset, lett, og ferdig med mange festepunkter for ulike oppsett. Bruker den mest over hengekøyer. Bilde er dog fra en overnatting på bakken forrige uke.
 10. unirune

  Løse skruer på sykkelen.

  http://www.loctite.no/loctite-3915.htm?nodeid=8802623422465 Gjengelåsingslim - lav styrke. Enkel demontering. Egnet for alle gjengemonterte enheter
 11. unirune

  Jetboil

  Har bare reell brukererfaring med MicroMo, men den regner jeg som pålitelig og praktisk ned til rett under 0° (-5°).. Foretrekker å koke vann på en hjemmelaget Fancee Feast, men den store fordelen med Jetboil er jo hvor raskt den er i bruk. Alt til sin bruk
 12. unirune

  Jetboil

  Ah. Takk. Blanda litt her. Er flere av de større modellene som er dårlige på finreguleringen. Skal man kun koke opp vann spiller det dog ingen rolle, men vil du småkoke suppe/nudler e.l. utgjør det stor forskjell.
 13. unirune

  Jetboil

  Hvis det som regel er solo-tur vil jeg nevne MicroMo, som jeg selv bruker. Litt mindre og lettere, og bedre effektkontroll kontra MiniMo. Micromo kan finjusteres for småkoking, noe flere andre modeller sliter med. Har du med en veninne tar det uansett bare 2min å koke opp en ekstra halvliter vann, er dere flere kan du kjøpe en ekstrakopp i stor størrelse for akkurat de turene.
 14. unirune

  Gåstaver

  Slenger bare inn et alternativ. Kan jo bare anbefale de jeg selv har brukt, og har blitt svært fornøyd med, de siste årene. Mindre kjent merke her på berget, japanske Locus Gear sine CP3: http://locusgear.com/items/cp3/?lang=en Samme prisklasse som dine gamle. Kjapp levering direkte fra produsent. Lette teleskop-karbonstaver, men jeg opplever de som robuste til vanlig turbruk.
 15. unirune

  Lundhags makke vs fjellreven keb

  Har ikke Keb, så kan ikke sammenligne direkte.. men Makke er favorittbuksa, og henger fint nede på hoftene på meg i hvertfall. Er så komfortabel at den også brukes mye til hverdags
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.