Gå til innhold
  • Bli medlem

unirune

Aktiv medlem
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

59 Good

Om unirune

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Namsos

Nylige profilbesøk

2 032 profilvisninger
  1. Mye info her: https://blasjon.com/work/fiske/ Interaktivt kart med priser for mange vann og vassdrag i området: https://www.natureit.se/sv/map/fishing/26 Kartet viser også terrenget på både norsk og svensk side Mange kort kan visst kjøpes online, annet i den lokale ICA-butikken i Blåsjön.
  2. Jeg har brukt en Cumulus Quilt 250 til 3-sesongs-bruk siden 2016. Har nok ikke like mange døgn/år ute som de heldigste her inne, men har brukt den mye både i hengekøye, i telt og under tarp. Sover komfortabelt i den med tynn ull-longs til rett under 0 (jeg er varm av meg). Du kan se på de neste modellene hvis du sover noe kaldere. Ser ut som at de har endret litt på designet siden jeg handla. Min har fast fotboks som går til øvre del av leggen. Den har strekk for å feste den til liggeunderlaget, og stramming og klips i hodeenden for å lukke for trekk. Superlett! Jeg fikk min forlenga med ett dunkammer da jeg er nærmere 190 (super kundeservice!), men den tikker likevel inn på 504g. Etisk dun, og forøvrig kvalitetsmaterialer. Min konkrete anbefaling 😎
  3. Følg med i denne gruppa på FB: https://www.facebook.com/groups/2333868861 Legges hyppig ut bilder fra ferske turer. En post fra 14/7 sier at det var fine forhold inn fra Stekkenjokk og til Jetnamsvatnet. Ingen problemer med snø og is der. Jetnamsvatnet er langgrunt. Skal være lettere å fiske fra land i Saksenvatnet (neste vann nordover).
  4. Som ren backup-brenner hadde jeg bare tatt den letteste, toppmonterte, jeg har. I mitt tilfelle FMS-116T på 47g. Den skal vel i verste fall bare brukes til du får reparert eller erstattet primærbrenneren din? Mesteparten av turen blir den forhåpentligvis kun dødvekt. Er vel ikke mange bygder i Norge du ikke kan få kjøpt vanlige gassbokser? Planlegg å bær med et par ekstra bokser når du går igjennom de mest grisgrendte strøkene.
  5. Jeg har Notch Li, og ville ikke hatt noen betenkeligheter med å bruke det på en slik tur. Støtter opp i det @ost skriver. Velg fornuftige leirplasser. Det er lett utstyr som kombineres med fornuftige valg som sparer vekt Bruker du vandrestaver som stenger? Slipp de lavere ved ruskevær, så får ikke vinden tatt så godt tak i duken som den kan ved vanlig (luftig) oppsett. God tur!
  6. Var på tur i gamle Gressåmoen nasjonalpark (nå del av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark) i sommer. Testa da ut en (for meg) ny kryddermix som slo godt an. Lettvekts, og enkel tiberedning. Øvrig tilbehør selvfølgelig etter egne preferanser
  7. Pristips.. Som mye annet "rekvisita" fra Monsen er det ulike kinavarer med ny logo og prispåslag. Denne ligna veldig på Boundless Voyage. Så samme kjelen i 800ml også. Edit: Ikke ment som kritikk av kvaliteten (har gode kjeler fra samme produsent selv). Kun en tanke om at man betaler mye for enkelte merkevarer.
  8. Ikke det jeg vet, og det kommer heller ikke frem av nettsiden til garmin at det ligger en slik begrensning inne.
  9. Jeg bruker 2mm dyneema til både telt og tarp. Brutalt sterkt, og latterlig lett. Teltet ryker lenge før bardunene. Eksemplet i linken er også lett reflekterende slik at de er lettere å se i mørket. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00Q9IHL3G/
  10. Ja, hvis du sender en melding til mobilen først. Da kan den besvare meldingen. Mobilen kan dog ikke initiere en samtale. Løses enkelt ved å sende en melding fra inreach'en før turen starter. Da har mobileieren en melding liggende som kan besvares når som helst. Det er fire måter å sende en melding til en inReach-enhet.
  11. Kjent problem med sko med membran. Holder deg tørr litt lenger, men når de først er våte, noe de vil bli (regn/myr/bekk/svette), så tar de evigheter å tørke. Jeg har samme sko, bare uten GTX. Blir fort våt, men er tørre igjen etter en halvtime-times bruk. Men slikt er smak og behag. Markedet for slike sko uten membran er lite i Norge. Må ofte lete i nettbutikker.
  12. Fint tilsvar: https://www.nrk.no/ytring/ja-til-villmarksmenn-1.15120961
  13. Vannene ser ut til å dekkes bra med Norgeskortet
  14. Ringstind SL2 er et supert enmannstelt hvis du vil ha litt ekstra plass i innerteltet ja Nå skal jeg ikke misjonere for Dyneema her, men Enan oppgis f.eks. til 51cmx15cm i pakkposen. Notch Li er 41cmx10cm. Og halve vekta á 600g Lykke til med valget! Artig prosess, men ikke enkel.
  15. Jeg er 188cm og sitter helt greit i mitt Ringstind SL-2 uten å berøre taket. Kan ikke strekke armene over hodet selvfølgelig, men Skal forøvrig bytte det ut med det nye Tarptent Notch Li i år. Du har ikke vurdert det?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.