Gå til innhold

unirune

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. unirune

  Ovn til lavvo

  Har det blitt noen erfaringer med Nortent-ovnen? På papiret (og bildene) frister den veldig, men praktiske erfaringer trumfer det meste.
 2. THE BACKPACKING LIGHT PODCAST Podcast som utforsker teknologi, utstyr, ferdigheter og filosofi rundt turgåing/villmarksliv gjennom historier, intervjuer og grundige rapporter. Presenteres av Ryan og Andrew fra backpackinglight.com Mye kunnskap og erfaring her, men også høy nerdefaktor
 3. unirune

  Hennessy Explorer - beste hengekøye?

  Oj.. Her kan du komme til å få en del ulike svar.. Som med alt annet kommer det an på både tiltenkt bruk, egne erfaringer og preferanser. Hva er det beste turkjøkkenet? Hva er det beste teltet? Osv.. Hvis jeg tolker formuleringen din riktig er du fersk i hengekøyeverden? HH Explorer er da et av de "bombesikre" valgene, da mye kommer i en pakke (køye, opphengstau og tarp), og det er solide materialer. Jeg har en Explorer selv, men den er nå lite i bruk. Jeg bytta riktignok tidlig ut både opphengstauet med Whoopie Slings (lettere og enklere å justere), og tarpen (med en lett 3x3 meters). Nå bruker jeg oftest en Chameleon i veldig tynt stoff. For meg er det den mest behagelig og praktiske køya jeg har prøvd. Bytter mellom myggnett på sommeren, og top-cover i kaldere sesonger. Varierer med sommertarp fra DD, og vintertarp fra WB. Underquilt fra HG. Anbefaler å lese/studere litt på youtube før du kjøper første og beste over disk i Norge. Med unntak av motebølgen med hengekøye nå i sommer er ikke markedet her så stort ennå. Over dammen er det mange gode produsenter av både køyer og tilbehør. Ellers er det mange ressurser her på forumet. @Humbug har skrevet mye god info på norsk på hengut.no Disclaimer: Har, og har brukt køyer fra HH, DDhammocks, TTTM og DutchWare.
 4. unirune

  Spole FireLine på Cardinal STX 40 for første gang

  Multifilament er veldig glatt. Berkley selv anbefaler Uni-knuten: http://www.berkley-fishing.com/Berkley-ae-how-to-tie-a-uni-knot.html
 5. unirune

  Spole FireLine på Cardinal STX 40 for første gang

  Kan anbefale en billig og enkel holder med sugekopp. Bare sett den på nærmeste benk, og sveiv inn. Blir ikke like mange skritt på telleren som med fotballbane-metoden da, men https://www.ebay.com/itm/Fishing-Line-Reel-Spooler-Winder-Spool-System-Tackle-Tool-Perfect-Metal-Sucker/292201970505?hash=item4408983b49:g:iw4AAOSwubRXHd0r
 6. unirune

  Lengde på gåstaver+

  Mine veier 302g på egen vekt. http://locusgear.com/items/cp3/?lang=en Har vel anbefalt de her tidligere. Kjøpes direkte fra produsent.
 7. unirune

  unirune

 8. unirune

  Lett paraply

  Hvor viktig er det at nettbutikken holder til i Norge? Denne butikken ligger i UK, har rask levering, gratis frakt, og modeller fra 90 gram og oppover: https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/accessories-c10/trekking-umbrellas-c369 Hvis du vil unngå mva har de f.eks. denne modellen på 176g til ca 320,- ferdig levert: https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/accessories-c10/trekking-umbrellas-c369/dainty-travel-umbrella-p7972
 9. unirune

  lavo

  Følg gjerne med i outlet'n, men også på XXL sine tilbud. Ofte billigere der enn Helsport sin outlet. Jeg har Varanger Camp 8-10. Kjøpt for 4500,- på vennefest.
 10. unirune

  Ny forskning - estimering av kalorier på tur

  Kalkulator for å estimere totalt kaloribehov per dag: https://tdeecalculator.net Selvfølgelig fortsatt individuelle forskjeller, men tar litt mer hensyn enn bare et fast tall for alle menn/kvinner.
 11. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Støttes! Jeg skiller mer på type tur, da vekta uansett er innenfor. På tur med andre tar jeg gjerne med Jetboil (MicroMo) da den raskere koker nok vann. Det store plusset med spritbrenneren (etter mitt syn) er ikke grammene spart, men at den er lydløs. Den overdøver ikke verken bekk eller fuglekvitter mens kaffevannet kokes Alt til sitt bruk, og det er morsomt å ha flere strenger å spille på.
 12. unirune

  Flaske til brensel?

  Til bensin bruker jeg en 0,6L flaske fra Primus. Til rødsprit bruker jeg flasker på 30 og 100 ml som disse (men jeg bruker ca 25ml på et oppkok a 500ml på min hjemmelagde brenner). Lenge siden jeg har brukt stormkjøkken, så forbruk der må andre svare på
 13. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Dette er i kit'et jeg alltid har ferdigpakket i dagstursekken. I sekken jeg bruker på overnattingsturer har jeg både ekstra lighter og fyrstikker i en filmboks i backup Men har vel vært heldig.. Aldri opplevd at lighteren har svikta på tur. For å tenne FanceeFeast'en trengs vel strengt tatt bare en gnist også, om gassen mot formodning skulle være oppbrukt.
 14. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Jeg har med en mini-BIC lighter, inkludert i vekta. Den veier 11 gram, og holder i evigheter
 15. unirune

  Nytt lettpakk turkjøkken!

  Morsomt med slike inspirasjonstråder, @Tor-Erik-L-77. Flere gode eksempler på gass-oppsett her, så det hopper jeg over. Legger heller ved min versjon av sprit-kjøkken, for de som måtte være interessert i det. Mindre kjele, så ikke det mest fleksible, men til soloturer der det primært trengs å koke vann (kaffe, suppe, frysetørret etc.) brukes det mye. Inkludert fuel til ett oppkok kommer vekta på 187 gram (alltid ferdigpakket i dagstursekken). Uten fuel og fuelflaske: 153 gram. Toaks 550 ml kjele med lokk. Hjemmelaget Fancee Feast spritbrenner. Lighter, svamp (rengjøring, og reduserer skrangling i settet) og trakt for refylling av fuelflaske. Liten folie-bit som underlag, og vindskjerm. Full kjele kokes opp på ca 5-6 min og bruker 20-25ml rødsprit, avhengig av temperaturen. På overnattingsturer har jeg med mer fuel i 100ml flaske.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.