Gå til innhold

unirune

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om unirune

Nylige profilbesøk

573 profilvisninger
 1. unirune

  Mini GPS / Sporlogger

  Garmin inReach Mini krysser vel på alle kriteriene? Da her du også toveis kommunikasjon som kan være kjekt på lange vinterturer. Abonnement uten binding er ca 165,- pr mnd.
 2. unirune

  Tips til kompakt kamera m/høy zoom?

  Alltid avveinger med slike kameraer.. Et par lister med forslag (noen allerede nevnt her) fra techradar: 10 kompakte modeller som passer perfekte på tur Best waterproof camera 2018
 3. unirune

  Kartmannen.no: alternative turkart til Garmin

  Hvor mye utgjør dette på filstørrelsen?
 4. unirune

  Skalljakke med forlenget ryggparti

  Kort oppdatering: Endte med RAB Latok, 30% for nyhetsbrevabonnenter på fjellsport. Har kun prøvd den en kort gåtur sålangt, men den sjekker av på alle kriteriene, og gir et veldig godt førsteinntrykk. Materialtet kjennes slitesterkt ut, men det vil selvfølgelig kun tiden gi et reelt svar på. Leser meg til at eVent krever oftere vasking enn Gore-Tex for å opprettholde pusteevnen, men skal være bedre i kaldt vær..? Rygglengde, og passformen forøvrig passet meg bra! Lufting under armene var for meg ganske lik arcteryx' sin, bra! Hetta har, som gamlejakka, gode justeringsmuligheter og kan i tillegg rulles ned og stroppes bort i finvær (enkel å ta opp igjen). Innerlommen er også større enn på falketind-jakka, så her kan en stor mobil enkelt tas inn og ut. Ser foreløbig ikke behovet for den dobble glidelåsen. Bruker andre enn klatrere denne? Det som er uvant er Napoleon-lommene som jeg ikke har hatt på jakke på mange år, men det går seg vel fort til. Har trua på denne! Takker for alle innspill!
 5. unirune

  Skalljakke med forlenget ryggparti

  @ViktorS Ser litt på Latok -jakka også, som jeg leste du hadde prøvd. Ventilasjonsglidelåsene som var ankepunktet for deg? De ser da ikke så annerledes ut sammenlignet med arcteryx eller Norrøna, ut ifra bildene? Hvordan opplevde du den i størrelse og passform? Har ikke hatt jakke fra Rab før, men er ellers fornøyd med kvaliteten på andre produkter de lager.
 6. unirune

  Skalljakke med forlenget ryggparti

  Av Arcteryx's nåværende modeller ser Beta SV og Zeta AR aktuelle ut, ja. Vurderte du Zeta? Beta beskrives som hakket "tøffere" enn Zeta, men Zeta har litt lengre ryggparti. AR-gruppa oppleves i hvertfall rikelig sterk på gamlejakka. Noen som har brukt Zeta? Evt vurdert begge i en fysisk butikk? Ingen butikker i nærområdet her som har dem..
 7. unirune

  Skalljakke med forlenget ryggparti

  Takker for tips! Recon-jakka er aktuell, men veldig dyr. Får legge inn et prisvarsel der.. Andre modeller folk har erfaring med? Fra andre produsenter?
 8. Min gode gamle Arc'teryx Theta AR skalljakke er moden for utskiftning, og jeg ønsker tips om lignende modeller (Theta AR har gått ut fra sortimentet til Arc'teryx). Jeg har sålangt bare prøvd Norrøna falketind Gore-Tex (spontankjøp pga god pris i outlet), men savnet umiddelbart det forlengede ryggpartiet på Theta AR. Likte heller ikke mobil-lommen som er alt for liten for moderne smarttelefoner, men det er en bagatell. Vurderer derfor å sende denne i retur. Ønskede egenskaper: Solid og slitesterkt stoff (har andre lette jakker) Forlenget ryggparti Gode luftemuligheter under armene Gode justeringsmuligheter på hetta Ellers er jeg ikke låst til noe merke. Funksjon og kvalitet > mote og merkenavn. Takker for alle idéer og innspill!
 9. unirune

  Hva har du kjøpt nå!

  Primus Express Spider II Gassbrenner Noe tyngre enn min gamle 117T fra FireMaple, men nyinnvesteringen har forvarmingsrør for bedre effekt i kaldt vær. Tiltenkt kortere turer før det blir virkelig kaldt og bensinbrenneren kommer til sin rett.
 10. unirune

  Primusplate

  Ja. Min (1.gen) omnifuel sitter på tre neodymium-magneter. Fant ikke bilde i farta, dessverre. Fungerer bra. Magnetene er sterke, så den står i ro, men er samtidig enkel å løsne for service o.l.
 11. unirune

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Veldig enig med innlegget ditt @ost Føler dog ikke at det har vært kritikk mot deltagerne her. De har, slik jeg ser det, gått turene sine alene. For min egen del har jeg kun kritisert "amerikaniseringa" i NRK's reklame for programmet.
 12. unirune

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Fra programinfoen til NRK: "...utfordringene som kommer må de håndtere helt på egen hånd - de har ingen å spørre, og ingen å snakke med..." Førstemann hadde tekniske utfordringer, han sendte SMS til fotografen som var i området. Dama fikk dårlig samvittighet og snakka med flere andre i fjellet om situasjonen til dama som gikk alene. Sistemann gikk vel knapt nok alene i det hele tatt da mesteparten av ruta var ved trafikerte veier og stier, og forbi bebodde hus, kiosker og bensinstasjoner. Jeg tror på at de gjorde turene sine for egen maskin (bar egen sekk osv) og jeg ser frem til sesong to, men reklamen fra NRK passer liksom ikke helt.
 13. unirune

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Er ingen skarp kritikk fra min side. Jeg likte serien! Dronefotoene var bare en berikelse for min del. Men kan jo stusse over enkelte formuleringer og vinklinger fordet. Han la f.eks. vekt på å være ekstra forsiktig når han hogde ved siden han var langt fra folk, og helt alene. Selv om både han (og vi som ser på) visste at det var en dronefotograf i nærheten. Uavhengig av om de hadde daglig kontakt eller ikke.
 14. unirune

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Står i rulleteksten at dronefoto er av Jens Kvernmo (som supplerte med ekstra kamera i første episode). Lurer jo litt på i hvor stor grad han var alene hele måneden. Var jo dronefoto på de fleste forflytningene.
 15. unirune

  Ovn til lavvo

  Har det blitt noen erfaringer med Nortent-ovnen? På papiret (og bildene) frister den veldig, men praktiske erfaringer trumfer det meste.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.