vikern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  115
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vikern

Nylige profilbesøk

979 profilvisninger
 1. Huff, hvorfor måte du laste opp den videoen nå da? Hær sitter jeg med kløe i begge hender etter å fiske litt igjenn også kommer den hær😂 jaja, man har da heldigvis både ski og skuter nå da
 2. generelt lett tur, går skuterløype hele veien, men d blir mye trafikk i påska på den strekninga så om du er av typen "skuter hører ikke hjemme i norge" blir det kanskje litt mye. Ellers kan det jo være ganske varmt i påska å siden ruta går rett over Iesjavri rundt 2,5 mil eller no sånt kan du risikere overvann på isen.
 3. Helsport ALTA 65L DAME

  sekken er ankommet, virker generelt som et bra valg til sommern. Men, veldig mange justeringsmuligheter, blir mange stropper av det gitt. Får se om det blir like irriterende som jeg tror eller ikke til sommern......
 4. Helsport ALTA 65L DAME

  Ingen erfaring selv, men nå har jeg akkurat bestilt alta 65l "vanlig". Så når den blir tatt i hus/bruk kan du får en litten rapport hvis du vil?
 5. snøskred om sommeren

  ja, det er nok mange(inkludert meg selv) som ikke tenker så mye over det. Men det er fremdeles ganske farlig hvis det skjer. Tenker da på hvis snøen er f.eks jævla dyp, eller du faller langt under snøen uten mulighet til å komme seg ut. Tar bare noen timer før du risikerer å være bevisstløs i kald snø/vann, noen timer til å du kan være død. Selvfølgelig risikerer du også å skade deg når du detter gjennom snøen. Selv om du kommer deg ut kan det hende du da ligger der med en brokken fot eller lignende. En veldig god grunn til at men bør tenke seg litt om når man går på snø på sommerstid.
 6. snøskred om sommeren

  har opplevd å falle gjennom ei fonn på sommerstid å landet da i en bekk, heldigvis var det bare rundt en 30 cm fra "bunnen" av snøen til bakken under men det var en fryktelig skremmende opplevelse, satt fast i rundt 4 timer før jeg kom meg løs. Har siden denne gang aktiv unngått fonner og snø i områder hvor jeg er usikker på hvordan snøen er. spesielt da rundt bekker eller i områder hvor det kan danne seg smeltebekker under snøen. Hører med til historien at hvis jeg ikke hadde kommet meg løs sjøl hadde det gått ihvertfall 3-4 dager før noen hadde kunne hjelpe meg, da dette skjedde på en fredag å jeg var ikke forventet hjem før mandags morgen. Skremmende opplevelse da og skremmende å tenke på i ettertid, hvor galt det kunne ha gått.
 7. Åpne buer/koier: Alta - Kauto, vest av Rv93?

  lite åpne hytter den veien, generelt lite hytter/koier der. Tror du må ligge i telt under hele veien.
 8. Forsvarets feltjakkee.

  har og en helicon-tex jakke, faktisk den som er på profilbildet mitt, grei kvalitet og någenlunde billig. Har lenge hatt lyst på taiga jakke, de som har den er tydeligvis ganske fornøyd. Bla. Ulf Lindroth og han som driver coldskills
 9. Forsvarets feltjakkee.

  I bildet du linker til ser vi også en kar fra MJK i taiga cpa08 jakke i svensk vinter-kamo, noe som forsterker min tanke om at taiga cpa08 jakka er FS nye skalljakke, arcteryx jakka har ikke vært sett operasjonelt side 2012(muligens noe video fra innsiders- serie om FSK siden den tid, ukjent tidspunkt for disse dog), men siden disse videoklippene/bildene er av offiserer er det min mening at jakken er byttet ut ganske nylig og offiserene fremdeles ikke har fått de nye taiga jakkene, eller at de muligens ikke kommer til å få dem i det hele tatt. Og ja, dette er kun min mening og ikke hard fakta, men den er godt forsterket av samtaler med en kar fra KJK(som har gode kontakter i MJK) og litt tid brukt på både offentlige og private bilder fra disse avdelingen. TMBN har såvit jeg vet aldri fått utlevert arcteryx jakka, kun privat innkjøp som av en eller annen grunn har blitt tolerert, som mye annet i den avdelingen.
 10. Forsvarets feltjakkee.

  nei, norsegear(tidligere equipnor) har ikke inne jakker som FS bruker per dags dato. De har mye bra, men ikke taiga CPA08, som nevnt over er multicam jakka som FS bruker nå. Et raskt bildesøk på forsvarets mediasenter viser bilder tatt nylig med taiga jakka i bruk. Her er ett eksempel: http://mediearkiv.forsvaret.no/fotoweb/archives/5000-Alle bilder fra 2010-2016/Indekserte bilder/2016/06/20160607tk_R0977.jpg.info#c=%2Ffotoweb%2Farchives%2F5000-Alle%20bilder%20fra%202010-2016%2F%3Fq%3DFS Arcteryx alfa gen1 har ikke vert sett i operasjonel bruk siden 2012, den ble mest sannsynlig erstattet rundt 2014/2015, her er bilde av den i bruk i 2012(under søk/redningsaksjonen på kebnekaise) http://mediearkiv.forsvaret.no/fotoweb/archives/5000-Alle bilder fra 2010-2016/Indekserte bilder/P1000483.JPG.info#c=%2Ffotoweb%2Farchives%2F5000-Alle%20bilder%20fra%202010-2016%2F%3Fq%3Dkebnekaise Ellers brukes cato ringstads gamle m/2002 i norskskog fra tid til annen, men da når personell fra FS bruker vanlig norsk uniform, ikke i kombinasjon med multicam. Håper jeg informerte litt her.
 11. Forsvarets feltjakkee.

  coldskills har taiga CPA08 i multicam, det er skaljakka som er i bruk med FS nå til dags, ellers er gen1 arcteryx alfa fremdeles i bruk med KJK og div. andre. Men når du er så u-spesifikk i hva du leter etter så er dette veldig vanskelig.
 12. Dette bilde inspirerer meg

  som de fleste andre, bakgrunnsbilde på både pc-en og tlf, midnattssol, furubål, enkelt liv. Rundt 6varmegradder når bilde ble tatt, 45min sener gikk sola bak den åsen du ser til høyre på bilde og temperaturen falt rundt 10 grader, sto -4 når jeg kom tilbake til bilen rundt 4 timer senere(i 3tia på morran riktig nok). I midten av august. Rundt 12 tia på dagen etterpå va de 14-5 varmegrader igjen.
 13. hvor mange grader "feil" er et kompass?

  ja de var noen km nord for russelv
 14. hvor mange grader "feil" er et kompass?

  takk takk, og den var forsåvidt rett på 10 grader, kjempefint!
 15. Som de fleste vet vil et kompass "alltid" peke mot magnetisk nord, og når magnetisk nord ikke ligger på "sant" nord vil det bli en vis mengde feil på kompasskursen. For de fleste vil dette ikke være et nevneverdig problem, da man aldri følger kompasskurs slavisk men heller bruker kompasskurs for å finne et landemerke på kart som man deretter navigerer etter, osv. osv. Men hvor mye feil ligger det egentlig i et kompass når man bruker det her oppe på rundt 70 grader? Tanken kom etter at jeg for noen uker siden så på 71grader nord og deltakerne navigerte grundig feil på grunn av manglende navigeringferdigheter, i programmet forklarte de det dog vekk med at deltakerne hadde glemt å korriger for "feil" mellom "nord" og nord. Feilen skulle visstnok være på hele 11 grader. Jeg vet at i noen deler av Canada er det opp til 90 grader feil, men vi som ligger på "riktig" side av nordpolen ifht magnetisk nord har mye mindre "feil". Så, 11 grader? Er det sånn ca. rett eller hva? For min del er dette et ikkeproblem, såpass lommekjent er jeg at jeg som regel bruker verken kart eller kompass. Men av og til trenger alle å ta 10 min. til å se over kartet og ta ut en riktig kurs. Vil da en korrigering på 10-11 grader øst være på sin plass?(da magnetisk nord ligger mer vest en nordpolen for "oss")