Gå til innhold

Aslak Smeland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Aslak Smeland

 • Rang
  Søring og evig optimist

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, jakt og fiske.
 • Sted
  Grimstad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Når det kommer til hva jeg har kjøpt sist.... - Helsport Reinsfjell SL3 ( siden de 8 andre teltene ikke var blå ) - Katadyn vannrensepumpe ( testet det på sist tur med en kompis og måtte bare ha det ) - Helsport Sarek vintersovepose til junior ettersom den han har er litt klein når tempen synker.
 2. Joda, å spille med åpne kort er nok det smarteste på sikt. 😉 At det plutselig dukker opp et rødt telt er vel helt naturlig ettersom bruksområdet er " noe heeelt annet" enn det grønne sommerteltet, det blå superlette teltet til sine turer, treteltet til turer med vanskelig underlag eller det stooore teltet til turer da dere er mange....😂 Hvert telt til sitt bruk og hvis hun er heldig og snill, kan hun få lov til å være med 👍
 3. Tror jeg har gjort det. Må kanskje oppdateres.....
 4. 1. Bergans 2 manns tunneltelt jeg arvet av farfar. 2. Helsport Ringstind SL 1 til solorurer. 3. Helsport Nordmarka 3 det første teltet jeg kjøpte. 4. Helsport Turtagrø 4 det andre teltet jeg kjøpte da familien vokste. 5. Jerven Mountain Igloo3 med 3 tunneler. Teltet bruker jeg mest fordi ungene elsker det + comfor. Det egner seg kun til camping med bil ettersom det veier 13kg med tunnelene. 6. Tentsile Stingray 3 ( tretelt ) fordi det var noe helt nytt og gøy. Fungerer supert. 7. Et eller annet gapahuk telt jeg tok med meg i forbifarten på xxl på kampanje til 200kr. 8. McKinnly 2 skal se om innerteltet passer i tunnelen på jerven teltet. 9. Bergans Tarp M size. Brukes til overnatting både med og uten telt. Har også planer om Helsport Reinsfjell 3 SL til fjellturer med fruen, mye pga ventilasjonsmulighetene. Kikker også på Helsport MIL 1 LT som ser fett ut.
 5. Jeg valgte å gå for den dyre varianten og endte opp med Optimus Polaris. Har foreløpig ikke angret ett sekund, den er helt super! Fungerer like godt på gass og bensin uten å bytte noe som helst. Beregner ca.0,5 + L bensin pr.døgn til smelting av snø og litt kosefyring, men drar alltid med litt ekstra just in case. MEN, originalt bråker den no inni hampen! Silencer er et must. Jeg kjøpte slik en fra Polar Dawg på nettet ( sjekk You tube) Lykke til.
 6. Bra story, fine bilder, akkurat ferdig med å mekke pulk sjøl, klar for tur.
 7. Har du planer om å bruke Jetboil eller liknende?
 8. Heisann igjen godtfolk. Noen som har erfaring med Bergans Birkebeiner 40L til barn, kjøpte denne til min datter på 10 da det var gode justeringsmuligheter. Har ikke fått testet den ennå.
 9. Veldig fin blogg. Var innom You Tube og tittet på en finne som moddet samme pulken, han festet 2 braketter litte lengre utpå siden av pulken. 1 oppå og 1under. I løssnøfestet han draget i braketten under for å løfte "nesa" til pulken. I tillegg varmet han opp "nesa" på pulken med en hårføner og løftet den ørlite oppover for å hjelpe til i løssnø. Har ikke pulk sjøl ennå, men det står på lista og bloggen din har gode tips.
 10. Åhhhh!!! Genialt !! Takker og bukker, dette forumet er helt supert !
 11. Jeg har gått over fra det tradisjonelle bamse underlaget til Ajungilak/Mammut pumpmat som er et 3 sesongs oppblåsbart 7cm underlag. Var i utgangspunktet skeptisk til oppblåsbart, men fikk låne et med hjem for å teste og endte opp med å kjøpe til resten av familien dagen etter. Vi bruker dem hele året og er strålende fornøyde, de er også rimeligere enn f.eks Exped som også er et bra merke. Volumet er i tillegg mye mindre enn bamse.
 12. Skal du unngå å fryse, bør du enten ha en 3 sesongs pose eller xtrem versjonen av fjellduken. Kondens blir det, men det kan tørkes. Med xclusive utgaven av jerven duken enda enklere, da foret kan tas ut.
 13. Lå ute i mitt Ringstind SL i minus 16 i fjor.....null stress. Kom borti duken da jeg våknet på morra´n og da " snødde" det inni teltet, kondensen hadde frosset i løpet av natta. Tempen var - 7 inni teltet.
 14. Var i HV´s Innsatsstyrke i 7 år og fikk testet både Cato Ringsstads versjon og Helly Hansens Hellytech. Cato Ringstads uniform er bare noe drit som ikke tåler normal slitasje, den nupper seg lett og suger til seg vann. Helly Hansens uniform er mye bedre, men er ikke vanntett veldig lenge. Ingen av uniformene puster og slipper ut fuktighet. Å få en slik jakke er ikke noe problem, slike jakker får man lett tak i. At det blir politisak tilhører 80-tallet. Nyt jakka og slit den ut ;o)
 15. Heisann. Har sjøl en masse tøy fra Stormberg og er stort sett godt fornøyd. Parkdressene til ungene her de faktisk ikke klart å slite ut, har heller ikke hatt problemer med glidelåser eller at buksene revner i skrittet. Om dette er tilfeldig vet jeg ikke. Undertøyet derimot skal man holde seg unna, det holder ikke mål og blir slitt hull i etter kun kort tid. Når det er sagt bruker jeg fremdeles Bergans buksa og jakka på tur, et sett jeg har hatt i minst 10 år.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.