Gå til innhold

Aslak Smeland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Aslak Smeland

 • Rang
  Søring og evig optimist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Aslak Smeland

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  Tror jeg har gjort det. Må kanskje oppdateres.....
 2. Aslak Smeland

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  1. Bergans 2 manns tunneltelt jeg arvet av farfar. 2. Helsport Ringstind SL 1 til solorurer. 3. Helsport Nordmarka 3 det første teltet jeg kjøpte. 4. Helsport Turtagrø 4 det andre teltet jeg kjøpte da familien vokste. 5. Jerven Mountain Igloo3 med 3 tunneler. Teltet bruker jeg mest fordi ungene elsker det + comfor. Det egner seg kun til camping med bil ettersom det veier 13kg med tunnelene. 6. Tentsile Stingray 3 ( tretelt ) fordi det var noe helt nytt og gøy. Fungerer supert. 7. Et eller annet gapahuk telt jeg tok med meg i forbifarten på xxl på kampanje til 200kr. 8. McKinnly 2 skal se om innerteltet passer i tunnelen på jerven teltet. 9. Bergans Tarp M size. Brukes til overnatting både med og uten telt. Har også planer om Helsport Reinsfjell 3 SL til fjellturer med fruen, mye pga ventilasjonsmulighetene. Kikker også på Helsport MIL 1 LT som ser fett ut.
 3. Aslak Smeland

  Optimus, Primus eller MSR?

  Jeg valgte å gå for den dyre varianten og endte opp med Optimus Polaris. Har foreløpig ikke angret ett sekund, den er helt super! Fungerer like godt på gass og bensin uten å bytte noe som helst. Beregner ca.0,5 + L bensin pr.døgn til smelting av snø og litt kosefyring, men drar alltid med litt ekstra just in case. MEN, originalt bråker den no inni hampen! Silencer er et must. Jeg kjøpte slik en fra Polar Dawg på nettet ( sjekk You tube) Lykke til.
 4. Aslak Smeland

  Gjøvik og hjem til Sundvollen

  Bra story, fine bilder, akkurat ferdig med å mekke pulk sjøl, klar for tur.
 5. Har du planer om å bruke Jetboil eller liknende?
 6. Heisann igjen godtfolk. Noen som har erfaring med Bergans Birkebeiner 40L til barn, kjøpte denne til min datter på 10 da det var gode justeringsmuligheter. Har ikke fått testet den ennå.
 7. Veldig fin blogg. Var innom You Tube og tittet på en finne som moddet samme pulken, han festet 2 braketter litte lengre utpå siden av pulken. 1 oppå og 1under. I løssnøfestet han draget i braketten under for å løfte "nesa" til pulken. I tillegg varmet han opp "nesa" på pulken med en hårføner og løftet den ørlite oppover for å hjelpe til i løssnø. Har ikke pulk sjøl ennå, men det står på lista og bloggen din har gode tips.
 8. Aslak Smeland

  Gamasjer til barn

  Åhhhh!!! Genialt !! Takker og bukker, dette forumet er helt supert !
 9. Aslak Smeland

  Hjelp til sovepose og liggeunderlag - vår/høst

  Jeg har gått over fra det tradisjonelle bamse underlaget til Ajungilak/Mammut pumpmat som er et 3 sesongs oppblåsbart 7cm underlag. Var i utgangspunktet skeptisk til oppblåsbart, men fikk låne et med hjem for å teste og endte opp med å kjøpe til resten av familien dagen etter. Vi bruker dem hele året og er strålende fornøyde, de er også rimeligere enn f.eks Exped som også er et bra merke. Volumet er i tillegg mye mindre enn bamse.
 10. Aslak Smeland

  Jerven Hunter + sommerpose = vinterpose?

  Skal du unngå å fryse, bør du enten ha en 3 sesongs pose eller xtrem versjonen av fjellduken. Kondens blir det, men det kan tørkes. Med xclusive utgaven av jerven duken enda enklere, da foret kan tas ut.
 11. Aslak Smeland

  Superlight telt på vinterstid?

  Lå ute i mitt Ringstind SL i minus 16 i fjor.....null stress. Kom borti duken da jeg våknet på morra´n og da " snødde" det inni teltet, kondensen hadde frosset i løpet av natta. Tempen var - 7 inni teltet.
 12. Aslak Smeland

  Forsvarets Gore-Tex jakke

  Var i HV´s Innsatsstyrke i 7 år og fikk testet både Cato Ringsstads versjon og Helly Hansens Hellytech. Cato Ringstads uniform er bare noe drit som ikke tåler normal slitasje, den nupper seg lett og suger til seg vann. Helly Hansens uniform er mye bedre, men er ikke vanntett veldig lenge. Ingen av uniformene puster og slipper ut fuktighet. Å få en slik jakke er ikke noe problem, slike jakker får man lett tak i. At det blir politisak tilhører 80-tallet. Nyt jakka og slit den ut ;o)
 13. Aslak Smeland

  Erfaringer med Stormberg?

  Heisann. Har sjøl en masse tøy fra Stormberg og er stort sett godt fornøyd. Parkdressene til ungene her de faktisk ikke klart å slite ut, har heller ikke hatt problemer med glidelåser eller at buksene revner i skrittet. Om dette er tilfeldig vet jeg ikke. Undertøyet derimot skal man holde seg unna, det holder ikke mål og blir slitt hull i etter kun kort tid. Når det er sagt bruker jeg fremdeles Bergans buksa og jakka på tur, et sett jeg har hatt i minst 10 år.
 14. Aslak Smeland

  Aclima vs Brynje ullnetting

  Har kun erfaring med Aclima og synes den funker greit, har ikke lagt noe spes merke til lukt i tøyet, og siden fasongen min er en smule romslig er ikke tøyet slafsete heller, men i.o.m det er ull, synes jeg det klør litt til å begynne med. Som isolering er det supert.
 15. Aslak Smeland

  Gamasjer til barn

  Hei igjen godtfolk! Nytt spørsmål, er det noen her inne som vet hvor jeg kan få tak i gamasjer til barn med glidelås foran? Har et par Bergans sjøl, men klarer ikke finne tilsvarende til barn! Og hvis det er noen som kunne trenge det så er det jo nettopp barn, utrolig mye enklere å ta dem på!!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.