Gå til innhold

Aslak Smeland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har du planer om å bruke Jetboil eller liknende?
 2. Heisann igjen godtfolk. Noen som har erfaring med Bergans Birkebeiner 40L til barn, kjøpte denne til min datter på 10 da det var gode justeringsmuligheter. Har ikke fått testet den ennå.
 3. Veldig fin blogg. Var innom You Tube og tittet på en finne som moddet samme pulken, han festet 2 braketter litte lengre utpå siden av pulken. 1 oppå og 1under. I løssnøfestet han draget i braketten under for å løfte "nesa" til pulken. I tillegg varmet han opp "nesa" på pulken med en hårføner og løftet den ørlite oppover for å hjelpe til i løssnø. Har ikke pulk sjøl ennå, men det står på lista og bloggen din har gode tips.
 4. Gamasjer til barn

  Åhhhh!!! Genialt !! Takker og bukker, dette forumet er helt supert !
 5. Hjelp til sovepose og liggeunderlag - vår/høst

  Jeg har gått over fra det tradisjonelle bamse underlaget til Ajungilak/Mammut pumpmat som er et 3 sesongs oppblåsbart 7cm underlag. Var i utgangspunktet skeptisk til oppblåsbart, men fikk låne et med hjem for å teste og endte opp med å kjøpe til resten av familien dagen etter. Vi bruker dem hele året og er strålende fornøyde, de er også rimeligere enn f.eks Exped som også er et bra merke. Volumet er i tillegg mye mindre enn bamse.
 6. Jerven Hunter + sommerpose = vinterpose?

  Skal du unngå å fryse, bør du enten ha en 3 sesongs pose eller xtrem versjonen av fjellduken. Kondens blir det, men det kan tørkes. Med xclusive utgaven av jerven duken enda enklere, da foret kan tas ut.
 7. Superlight telt på vinterstid?

  Lå ute i mitt Ringstind SL i minus 16 i fjor.....null stress. Kom borti duken da jeg våknet på morra´n og da " snødde" det inni teltet, kondensen hadde frosset i løpet av natta. Tempen var - 7 inni teltet.
 8. Forsvarets Gore-Tex jakke

  Var i HV´s Innsatsstyrke i 7 år og fikk testet både Cato Ringsstads versjon og Helly Hansens Hellytech. Cato Ringstads uniform er bare noe drit som ikke tåler normal slitasje, den nupper seg lett og suger til seg vann. Helly Hansens uniform er mye bedre, men er ikke vanntett veldig lenge. Ingen av uniformene puster og slipper ut fuktighet. Å få en slik jakke er ikke noe problem, slike jakker får man lett tak i. At det blir politisak tilhører 80-tallet. Nyt jakka og slit den ut ;o)
 9. Erfaringer med Stormberg?

  Heisann. Har sjøl en masse tøy fra Stormberg og er stort sett godt fornøyd. Parkdressene til ungene her de faktisk ikke klart å slite ut, har heller ikke hatt problemer med glidelåser eller at buksene revner i skrittet. Om dette er tilfeldig vet jeg ikke. Undertøyet derimot skal man holde seg unna, det holder ikke mål og blir slitt hull i etter kun kort tid. Når det er sagt bruker jeg fremdeles Bergans buksa og jakka på tur, et sett jeg har hatt i minst 10 år.
 10. Aclima vs Brynje ullnetting

  Har kun erfaring med Aclima og synes den funker greit, har ikke lagt noe spes merke til lukt i tøyet, og siden fasongen min er en smule romslig er ikke tøyet slafsete heller, men i.o.m det er ull, synes jeg det klør litt til å begynne med. Som isolering er det supert.
 11. Gamasjer til barn

  Hei igjen godtfolk! Nytt spørsmål, er det noen her inne som vet hvor jeg kan få tak i gamasjer til barn med glidelås foran? Har et par Bergans sjøl, men klarer ikke finne tilsvarende til barn! Og hvis det er noen som kunne trenge det så er det jo nettopp barn, utrolig mye enklere å ta dem på!!
 12. Sekk til junior

  Bestilte Osprey Ace 50 i går, det blir en spennende sesong med nye sekker til begge ungene, Bergans til jentungen på 10 og Osprey til guttungen på 13. Startet teletsesongen i Gjøvdalsheiene mellom Gjøvdal og fyresdal for 2 helger siden og det gav mersmak, snø er absolutt ingen hindring. Sykt morro å få testet ut multifuelen også.
 13. Sekk til junior

  Etter gode innspill ser det ut til at jeg bør sjekke Osprey Ace ut litt nærmere. Takker for gode tilbakemeldinger.
 14. Sekk til junior

  Heisann godtfolk! Er det noen her inne som har erfaring med Osprey Ace 50L til tenåringer? Skal kjøpe større sekk til sønnen min på 13 og vurderer Deuter fox 40, Osprey Ace 50 evt andre forslag. Noen som har noe erfaring med tilsvarende situasjon ? Jeg ønsker at sekken skal være så god at han sliter den ut. Tror kanskje 40 L blir litt liten til å vokse i/med.
 15. Optimus Polaris Optifuel

  Funker fint på gass også.
×