Gå til innhold

sovelenge

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

sovelenge vant dagen sist 4. mai 2017

sovelenge hadde mest likt innhold!

Om sovelenge

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  bergen

Nylige profilbesøk

863 profilvisninger
 1. Fikk nettopp prøvd et nyinnkjøpt "quilt", eller teppe på norsk. Det var vel dette: https://mountainlaureldesigns.com/product/spirit-quilt-38/ Iforhold til soveposen så føles det mer som dynen hjemme, ikke helt dyne, men definitivt mer romslig. Det er selvfølgelig flere fordeler med slike tepper ifh til soveposer. Blir nok flere overnattinger med teppet, dynen, pleddet, vatt-duken...
 2. Har denne, og er meget fornøyd https://www.varusteleka.com/en/product/terava-jaakaripuukko-140-carbon-steel/53635 Pyntekniv med treskaft er uinteressant, og vondt når du skal kløyve ved. Kløyver ved med kniven i sommer månendene, øksen blir med om vinteren.
 3. Har alltid en vanntett pose med tørt skift med, typisk stilongs og tynn ullgenser. For å unngå å sitte i teltet hele tiden mens det regner så er det praktisk med en tarp i leir. Pakker også med meg noe bjørkebark og litt tørre pinner, pluss noen tennkubber så får du bål på fuktig ved. Ull eller syntetisk er det samme for min del. Aldri hatt problemer med dunpose i vedvarende fuktig vær, men har hørt folk som har fått det når de er ute i over 2 uker. Selv er jeg ute toppen 5 dager. Går i Samanger, Voss, Vaksdal, Bergsdalen, Kvam og Fusa områdene...er vel der det regner mest i hele landet hehe.
 4. Gikk over til å bruke neoprene støvler for noen år siden og har aldri kjøpt lærsko siden. Denne sommeren har jeg brukt Muck Boots. Mange tror du svetter for mye med gummistøvler på beina, men så lenge ikke skaftet på støvelen sitter helt inntil låret så får du god nok lufting. Jeg er hvertfall ikke svett på beina når temperaturen ligger rundt 15-17 grader. På bildet har jeg kappet av halve skaftet på støvelen for best lufting. Jeg svetter vel mindre på beina med neoprenesko enn hva jeg gjorde med lærsko. Neoprenesko er ca halve prisen av lærsko,100% vanntett, null vedlikehold, ingen tørking ved bålet osv osv. Skal sies at jeg ikke bærer på mer enn 15-17 kg på ryggen med tanke på ankelstøtte.
 5. Syntes det kommer litt an på hvilket terreng man gå i for det meste. Her i Hordaland så går man enten opp eller ned for det meste, ikke noe Femundsmarka her kan du si. Så da blir det ikke aktuelt å bære på noe telt over 2 kg.
 6. Du kan jo prøve området fra Eikelandsosen ned mot Yddal. Har selv ikke vært der, men det er vel det mest "skogsomme" området i nærheten av Bergen. Vet ikke hvordan det er med stier, men du har jo hovedsaklig sjøen på begge sider hvis du ser på kartet. Vær oppmerksom på at Yddal er et naturreservat.
 7. Akkurat nå for tiden fylles lommelerken med Kilchoman singel malt.
 8. Ikke vært der i det siste. Pleier bare å bruke det fargekartet
 9. Det er vel ikke så dumt med en lett synlig øks i leir
 10. Her kan du hvertfall se på prognosene en uke fremover, evt historiske data http://www.senorge.no/aboutSeNorge.html
 11. Har Fiskars 7 og 10. Anbefaler begge. Bruker 7 om høst og vår, og 10 for vinter. For sommer holder det med en kniv som kan splitte noenlunde.
 12. Ja hehe, nå fant jeg faktisk denne etter litt leting https://www.bikester.no/vargo-hexagon-vedovn-campingovn-gra-svart-246963.html Var ikke så dum egentlig, sammenleggbar er en fordel. Kanskje det blir ny kvistbrenner likevel
 13. Ja tror jeg støtter meg til empirien i dette tilfellet, har den ikke smeltet de siste 10 gangene så kommer den nok ikke til å smelte de neste gangene heller hehe
 14. Skal ikke si sikkert hva den er laget av. Det virker som samme materiale som resten av trangia kjelene. Såvidt jeg husker så er det meningen at en spritbrenner skal sitte inn der. Den har ikke smeltet ennå hvertfall, men jeg skal ha det i bakhodet Bålet blir forsåvidt ikke større enn på bildet, grense for hvor mange kvister jeg kan legge inni. Har også kikket litt på kvistbrennere på nettet, men er ikke helt fornøyd med vekten av de. Dingsebomsen veier 91 g, og det er innafor vektmessig.
 15. Bruker Gossamer gear C twinn tarp. Ble tilfeldigvis bestillt da jeg kjøpte en sekk fra http://www.backpackinglight.dk/ Den er vel noenlunde 3x2 i dimensjoner. Blir bare med i sekken hvis det er meldt regnvær. Vekt 324 g. Det finnes også en cuben fiber versjon av den som er dobbelt så dyr (200 g, 3000 kr). Ifh til cuben fiber tarp...vet ikke helt om jeg vil sette opp en duk til 3000 kr over et bål.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.