Gå til innhold

børt-erik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  90
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

børt-erik vant dagen sist Oktober 30 2012

børt-erik hadde mest likt innhold!

Om børt-erik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kine Master for Android. Enkelt, billig, mange muligheter.
 2. Takk for gode innspill på tråden. Det ser ut som om vi er flere som grubler på samme spørsmål. Ingen har talt varmt for Helsport SL, hverken med eller uten stort fortelt, bortsett fra Trolltind, men den går ut siden det ikke er fortelt i det hele tatt. Et nytt forslag som har kommet er MSR Access 2 . Det ser absolutt interessant ut. Er det noen som har erfaring med dette? Pr nå er alternativene MSR Access 2 og Big Sky Chinook 2 Mulige ulemper med MSR er ytterduk som monteres til slutt. Dessuten ser det ut som om det er glipe mellom ytterduk og bakken på bildet. Så er det jo fordeler med å handle fra norsk forhandler. Fortell - hva tenker dere som har erfaring med disse teltene?
 3. Vi har gode telt for annet bruk. For soloturer synes jeg Kaitum 3 er for tungt, når jeg går alene vil jeg ha lett sekk og god framdrift. Dessuten er Kaitum litt lavt å sitte i. Først og fremst ser jeg etter et lett solotelt for barmarksbruk. Når ungene nærmer seg 190 blir det flere turer uten dem. Så er det et pluss hvis det er plass til en person til på turer der vi prioriterer lav vekt over komfort. Og så er et pluss hvis jeg kan bruke det på vinteren. Noen ganger vil juniorgruppa ha eget telt, og da er det fint å ha sitt eget, og noen ganger kan jeg tenke meg vintertur uten pulk. Dessuten liker jeg å sitte oppreist inne i teltet og lese eller drikke ei øl når det regner. Jeg er for gammel til å støtte meg på albuene når jeg skal slappe av. Det er selvfølgelig et umulig kompromiss å finne noe som er lett, solid og har god plass. Det skjønner jeg. Takk for gode tanker og innspill. Planen var å kjøpe noe fra Helsport SL, så kom jeg over Big Sky Chinook og ble litt forelsket og begynte å spekulere på hva som er mulig...
 4. Jeg vil under 2 kg til solobruk. Spørsmålene blir Er Helsport SL solid nok til lett vintebruk? Er det nok høyde og rom i Helsport Lofoten/ Fjellheimen? Blir disse teltene trange uten camp-versjon med stort fortelt? Er Big Sky Chinook mer solid en Helsport SL - og er det ok plass?
 5. Jeg ønsker meg et nytt telt ... 😎 Bruk: Enmannstelt for bruk på sommer, høst, og kanskje vinterturer uten pulk. Jeg vil ha et lett telt som er lett å bære og som ikke fyller opp sekken. Selv om jeg kommer til å bruke det mest alene må det være plass til to. Noen ganger kommer en av sønnene til å være med - og de nærmer seg 190. Når jeg er alene trenger jeg plass til å lage mat inne eller i fortelt rufsete vær. Hvis vi er to må vi nok lage maten ute. Det må være takhøyde til å sitte oppreist med exped og stolsett, i hvertfall når jeg er alene. I Hilleberg Kaitum 3 synes jeg det er for lavt, og jeg blir grinete av å ha hodet i taket. Det må være plass til å ha bagasjen inne eller i fortelt. Vi har større og mer solide telt til vinterturer og når det er flere med - Kaitum 3 og Keron 4GT Dette er teltene jeg har tenkt på: Helsport Trollheimen SL- men det tror jeg faller ut siden det mangler fortelt. Helsport Lofoten 2 SL eller Fjellheimen 2SL med eller uten camp (dvs stort fortelt). Disse er ofte på outlet. Er det plass til å sitte oppreist her? Skrånende tak tar kanskje mye av sittehøyden? Og er det nødvendig med camp for å få plass til å lage mat inne? Og så teltet jeg synes ser mest interessant ut: Big Sky Chinook 2. Dette er jo nokså ukjent i Norge. Hva sier dere som har det - er det mer solid enn Helsport SL? Og er det ok plass inni? Jeg liker Hilleberg, men 2-mannsteltene ser ut til å blir for tunge - eller lite egnet for sein høst/ vinter.
 6. Svaret er veldig enkelt - og allerede foreslått. TO SYNTETJAKKER Vekt (pluss/minus 800 g) og pris (4000?) blir omtrent som ei skikkelig top notch dunjakke. Jeg bruker ei syntetjakke fra Arctery og ei syntetjakke fra Norrøna, sammen, eller hver for seg. Fleksibelt og varmt. Muligens gir dunjakka mi litt mer varme over ræva, men ellers er ordninga med to jakker smart. Hverken dun eller syntetfor varer evig. Vask og komprimering og slit tærer. Syntetjakkene takler fukt og rifter i ytterstoffet bedre og tørker før du vet ordet av det.
 7. Jeg ville vurdert Fischer E99. Selv har jeg Åsnes Nansen, noen år gamle nå. Dette er gode ski - kanskje litt trege. Jeg har ved et par anledninger lånt Fischer-skiene. Gode å gå og kjøre på. Flyter bedre oppå snøen pga rocker i front. System for kortfeller som blir mye bedre enn Åsnes sine kortfeller. Mulig Fischer sine kortfeller ikke er like gode over tid - det har jeg ingen erfaring med.
 8. Sjekk Norrøna Outlet på nett. Det er ofte ned mot halv pris
 9. Kjør på. Det er ingenting i veien for å bruke jakka om sommeren. Kanskje vil du foretrekke en litt lettere jakke til sommerbruk, men Svalbard er helt ok. Minuser med Svalbard er, etter min mening: Litt skrøpelig strammeordning på hetta, men det er først og fremst problem i skikkelig dårlig vær på fjellet Litt puslete glidelås. Det merker du heller ikke noe til utenom i skikkelig dårlig vær.
 10. Sjekk ut hva de gjør på sykepleierutdanninga i Narvik http://www.villmarksmedisin.no https://uit.no/utdanning/emner/emne?p_document_id=523321&ar=2017&semester=H
 11. 1. Det kommer an på type gps (og muligens oppsettet). Garmin etrex 30eteller annet trekker et spor i luftlinje når den blir slått på fra der den var slått på sist. Det er irriterende, for det gir en strek som ofte er helt meningsløs. Jeg har ikke funnet noen måte å slå av denne funkjsjonen på. Min gamle Garmin 60scxetellerannet hadde ikke denne funksjonen. Den trak et spor når den var på, og ingen spor for forflyttning når den var avslått. Mye bedre. I det hele tatt er porgramvaren i gps'er for turbruk ganske gammelmodig og med få valgmuligheter. Jeg kunne feks ønsket meg mulighet til å velge lavere nøyaktighet (og dermed lengre batteritid) og mulighet til å velge at korte stopp (feks under 10, 30 eller 60 sek) skal telle som gangtid og ikke som pausetid.
 12. Takk for alle svar og forslag! Drivstoffet jeg har brukt er diverse tennvæsker fra supern og alkalyttbensin fra Felleskjøpet, Best og Statoil. I det siste har filteret gått tett med en gang - altså på mindre enn en tank drivstoff, og her er det snakk om alkalyttbebsin. At det er filteret som er problemet er lett å se - uten filter renner det friskt fra slangen når den er skrudd fra brenneren, og med filter pipler det så vidt. I helga kjørte jeg uten filter - det funger greit. Men nåla kommer ikke ut, hverken ved å riste eller med magneten. Etter fyring og matlaging er dysa så tett at det ikke brenner ordentlig, og så tett at jeg så vidt klarer å se hullet når jeg skrur ut dysa og holder den mot lyset.. Jeg har smurt pumpelæret med skofett. Kanskje noe av skofettet har lekket ut i drivstoffet og bidrar til tett filter og tetting av dyse? Jeg vet ikke. Uansett tror jeg jeg gjør et forsøk med ny flaske, ny dyse, ny rensenål og nytt filter. Men jeg er litt i tvil, for prisen på repsett, ny flaske osv, osv kryper fort opp mot prisen av en ny brenner hvis jeg finner noe på tilbud
 13. Den der så riktig snasen ut, @Memento mori! Det ruller noen kroner med å oppgradere, men løsningen din ser kul ut! @whistler, du har nok rett. Det lønner seg sikkert å reparere. Ny dyse og rensenål, og nytt filter er kanskje det som skal til. Liker Nova'en bensin best, eller liker den tennvæske bedre? Jeg er litt bedagelig og forvarmer ofte med det som er på tanken. Kanskje det går bedre hvis jeg forvarmer med rødsprit? Men hvorfor i alle dager går filteret så fort tett? Og trenger jeg egentlig filter?
 14. Jeg har en Nova med innsats som passer til Trangia stromkjøkken. Jeg liker oppsettet, men brenneren krangler ofte med meg: Filteret på pumpa går ofte tett, magnetnåla har hengt seg opp, så jeg må skru ut dysa og rense manuelt etter hver fyring. Effekten er også lavere enn den en gang var, tror jeg. Skal jeg reparere, kjøpe nye filter, ny nål osv, eller se etter noe nytt? Det finnes flere primuser i boden min, men jeg liker oppsettet med Trangia godt. Det er stabilt og enkelt å håndtere i teltet, og funker bra utenfor teltet, også hvis det blåser litt. Her er det jeg ønsker meg av en primus Solid og driftssikker Brenne 4-takts miljøbensin. Lett Kunne tilpasses Trangia - eller overbevis meg om et annet system som er stødig i teltet, og lett å bruke utenfor teltet Lett å regulere varme - fra full effekt, til småputring. Jeg liker både å lage mat og småfyre i teltet Stille. På Nova'en bruker jeg noen ganger en brennerhetter fra en Phoebus. Den virker en som en "silencer". Det er litt plundrete, men utrolig behagelig å slippe flymototsuset. Også kunne brenne gass fra gassbokser og parafn/tennvæske. Gassboks er praktis når ungene skal fyre. Tennvæske er lett å få ta tak i og billig. Rimelig høy effekt, minimum 2500 watt
 15. Denne turen er ganske trygg. Jeg ville ikke avlyst den på grunn av skredfare nå. Helt ok føre, men ganske vått på lørdag. Best skiføre over tregrensa Hold avstand til utløpsområder. Dette kartet viser at det er mulig å følge terreng under 25 grader hele veien: http://skredkart.ngi.no/ Gjør gode rutevalg fra Blåkollkoia/Tønsvikdalen til Skarvassbu - gå skiløypa (opp bakken som kalles Dreperen), ikke snarveien opp fra Tønsvikdalen som er merket som sommersti på noen kart, feks kartet jeg lenker til n lengre opp. Gå lengre inn i Tønsvikdalen. Gjør gode rutevalg fra fjellet og ned i Tromsdalen. Her er deg staker
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.