Gå til innhold

børt-erik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

børt-erik vant dagen sist Oktober 30 2012

børt-erik hadde mest likt innhold!

Om børt-erik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Svaret er veldig enkelt - og allerede foreslått. TO SYNTETJAKKER Vekt (pluss/minus 800 g) og pris (4000?) blir omtrent som ei skikkelig top notch dunjakke. Jeg bruker ei syntetjakke fra Arctery og ei syntetjakke fra Norrøna, sammen, eller hver for seg. Fleksibelt og varmt. Muligens gir dunjakka mi litt mer varme over ræva, men ellers er ordninga med to jakker smart. Hverken dun eller syntetfor varer evig. Vask og komprimering og slit tærer. Syntetjakkene takler fukt og rifter i ytterstoffet bedre og tørker før du vet ordet av det.
 2. Jeg ville vurdert Fischer E99. Selv har jeg Åsnes Nansen, noen år gamle nå. Dette er gode ski - kanskje litt trege. Jeg har ved et par anledninger lånt Fischer-skiene. Gode å gå og kjøre på. Flyter bedre oppå snøen pga rocker i front. System for kortfeller som blir mye bedre enn Åsnes sine kortfeller. Mulig Fischer sine kortfeller ikke er like gode over tid - det har jeg ingen erfaring med.
 3. Sjekk Norrøna Outlet på nett. Det er ofte ned mot halv pris
 4. Kjør på. Det er ingenting i veien for å bruke jakka om sommeren. Kanskje vil du foretrekke en litt lettere jakke til sommerbruk, men Svalbard er helt ok. Minuser med Svalbard er, etter min mening: Litt skrøpelig strammeordning på hetta, men det er først og fremst problem i skikkelig dårlig vær på fjellet Litt puslete glidelås. Det merker du heller ikke noe til utenom i skikkelig dårlig vær.
 5. Sjekk ut hva de gjør på sykepleierutdanninga i Narvik http://www.villmarksmedisin.no https://uit.no/utdanning/emner/emne?p_document_id=523321&ar=2017&semester=H
 6. 1. Det kommer an på type gps (og muligens oppsettet). Garmin etrex 30eteller annet trekker et spor i luftlinje når den blir slått på fra der den var slått på sist. Det er irriterende, for det gir en strek som ofte er helt meningsløs. Jeg har ikke funnet noen måte å slå av denne funkjsjonen på. Min gamle Garmin 60scxetellerannet hadde ikke denne funksjonen. Den trak et spor når den var på, og ingen spor for forflyttning når den var avslått. Mye bedre. I det hele tatt er porgramvaren i gps'er for turbruk ganske gammelmodig og med få valgmuligheter. Jeg kunne feks ønsket meg mulighet til å velge lavere nøyaktighet (og dermed lengre batteritid) og mulighet til å velge at korte stopp (feks under 10, 30 eller 60 sek) skal telle som gangtid og ikke som pausetid.
 7. Takk for alle svar og forslag! Drivstoffet jeg har brukt er diverse tennvæsker fra supern og alkalyttbensin fra Felleskjøpet, Best og Statoil. I det siste har filteret gått tett med en gang - altså på mindre enn en tank drivstoff, og her er det snakk om alkalyttbebsin. At det er filteret som er problemet er lett å se - uten filter renner det friskt fra slangen når den er skrudd fra brenneren, og med filter pipler det så vidt. I helga kjørte jeg uten filter - det funger greit. Men nåla kommer ikke ut, hverken ved å riste eller med magneten. Etter fyring og matlaging er dysa så tett at det ikke brenner ordentlig, og så tett at jeg så vidt klarer å se hullet når jeg skrur ut dysa og holder den mot lyset.. Jeg har smurt pumpelæret med skofett. Kanskje noe av skofettet har lekket ut i drivstoffet og bidrar til tett filter og tetting av dyse? Jeg vet ikke. Uansett tror jeg jeg gjør et forsøk med ny flaske, ny dyse, ny rensenål og nytt filter. Men jeg er litt i tvil, for prisen på repsett, ny flaske osv, osv kryper fort opp mot prisen av en ny brenner hvis jeg finner noe på tilbud
 8. Den der så riktig snasen ut, @Memento mori! Det ruller noen kroner med å oppgradere, men løsningen din ser kul ut! @whistler, du har nok rett. Det lønner seg sikkert å reparere. Ny dyse og rensenål, og nytt filter er kanskje det som skal til. Liker Nova'en bensin best, eller liker den tennvæske bedre? Jeg er litt bedagelig og forvarmer ofte med det som er på tanken. Kanskje det går bedre hvis jeg forvarmer med rødsprit? Men hvorfor i alle dager går filteret så fort tett? Og trenger jeg egentlig filter?
 9. Jeg har en Nova med innsats som passer til Trangia stromkjøkken. Jeg liker oppsettet, men brenneren krangler ofte med meg: Filteret på pumpa går ofte tett, magnetnåla har hengt seg opp, så jeg må skru ut dysa og rense manuelt etter hver fyring. Effekten er også lavere enn den en gang var, tror jeg. Skal jeg reparere, kjøpe nye filter, ny nål osv, eller se etter noe nytt? Det finnes flere primuser i boden min, men jeg liker oppsettet med Trangia godt. Det er stabilt og enkelt å håndtere i teltet, og funker bra utenfor teltet, også hvis det blåser litt. Her er det jeg ønsker meg av en primus Solid og driftssikker Brenne 4-takts miljøbensin. Lett Kunne tilpasses Trangia - eller overbevis meg om et annet system som er stødig i teltet, og lett å bruke utenfor teltet Lett å regulere varme - fra full effekt, til småputring. Jeg liker både å lage mat og småfyre i teltet Stille. På Nova'en bruker jeg noen ganger en brennerhetter fra en Phoebus. Den virker en som en "silencer". Det er litt plundrete, men utrolig behagelig å slippe flymototsuset. Også kunne brenne gass fra gassbokser og parafn/tennvæske. Gassboks er praktis når ungene skal fyre. Tennvæske er lett å få ta tak i og billig. Rimelig høy effekt, minimum 2500 watt
 10. Denne turen er ganske trygg. Jeg ville ikke avlyst den på grunn av skredfare nå. Helt ok føre, men ganske vått på lørdag. Best skiføre over tregrensa Hold avstand til utløpsområder. Dette kartet viser at det er mulig å følge terreng under 25 grader hele veien: http://skredkart.ngi.no/ Gjør gode rutevalg fra Blåkollkoia/Tønsvikdalen til Skarvassbu - gå skiløypa (opp bakken som kalles Dreperen), ikke snarveien opp fra Tønsvikdalen som er merket som sommersti på noen kart, feks kartet jeg lenker til n lengre opp. Gå lengre inn i Tønsvikdalen. Gjør gode rutevalg fra fjellet og ned i Tromsdalen. Her er deg staker
 11. Hvordan er det med ventilasjon i dette teltet? Er det andre muligehter for å få inn luft enn gjennom døra og ved bakken? Er det montert ventilasjonsluker? Og hva er det forresten på "orginalen"?
 12. Husk at 100g tørfisk tilsvarer 1kg fersk fisk. Da er ikke kilosprisen helt uforståelig. En kammerat får tilsendt tørrfisk fra Island. Fisken, hyse og steinbit, er filetert før tørking, og kjørt gjennom en maskin som banker/ valser den til akkurat pase tyggemotstand. Som unger satt vi i fjæra og banket tørrfisk med stein til passe tyggemotstand. Tørrfisk med meierismør er digg. Det vi sparer i vekt på tørfisken tar vi igjen med mer øl i pulken. Tørrfisk smør og øl er jo et tilnærmet et perfekt kosthold - både protein, fett og karbohydrater. Jeg tror nok vi dytter i oss tørrfisk tilsvarende et par kilo fersk fisk pr person hver kveld på noen vinterurer.
 13. Takk for svar! Foreløpig er planen Finse - Geiterygghytta - Finse. Og så tur med guide på Hardangerjøkulen siste dagen. Ulemper er at vi går samme ruta fram og tilbake. Noen tips eller nyttige erfaringer for denne turen?
 14. Vi skal ha med svigermor til fjells. Ideen er start på Finse (eller annet sted på Bergensbanen). Onsdag morgen til fredag ettermiddag. Starter i Bergen, så andre transportmuligheter enn Bergensbanen kan også være aktuelt, overnatting på turistforeningshytter eller lignende Med på turen er svigermor (nærmer seg 70), junior og junior (9 og 12) og mor og far. Erfaringen fjorårets tur er at dagsturer på 4-6 timer (DNT-standard) er passe. Et alternativ har vært en dag på Finse, med guiding til breen, så tur/retur til Geiterygghytta. Men har dere forslag til andre alternativer? Er det mulig å få til en rundtur? Vi må vel også ta i betraktning at det er mye snø i fjellet/ store bekker. Værmeldinga er heller ikke all verdens.
 15. Sjekk ut Burfjord Sport - en liten butikk i utkant-Norge som bl a spesialiserer seg på hodelykter. Tilpasning til lang mørketid. http://www.burfjordsport.no/produkt-2-Bright_as_Day_6000 Selv har jeg ingen erfaring med lyktene eller butikken, men de har et godt rykte
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.