Gå til innhold
 • Bli medlem

børt-erik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  96
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

børt-erik vant dagen sist 30. oktober 2012

børt-erik hadde mest likt innhold!

Om børt-erik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ikke for varmt vann! Jeg har vasket/ skylt i dusjen en sekk full av saft. For høy temperatur gjør nylonreimer og nylonstoff mindre mykt og fleksibelt.
 2. Hva slags vaskemiddel kan brukes på klær med goretex? Finnes det noen dugelig alternativer til de svindyre greiene som selges på sportsbutikker? Er det sånn at alt som tåler vann tåler Milo? Og hva er ulempene med å bruke vanlig vaskemiddel? Og i samme slengen - har noen tips til brukbare impregneringsmidler utenom de svindyre greien som selges på sportsbutikker?
 3. Hyttenettet til Troms Turlag ligger i fantastiske områder. Hyttene blir vel stengt ut mai, så det er telt som gjelder. Det fineste området er rundt Dærta. Å krysse selve Dividalen kan være veldig strevsomt når snøen blir dårlig. Greie startsteder er Signaldalen, Rostadalen og Devdis. Pulk på slutten av sesongen kan være utfordrende, for det er ofte en glipe mellom parkering og skiføre som innebærer bæring av ski og et pulk.
 4. Ski i Indre Troms i slutten av mai kan være fantatstisk! Vær obs på at hvis varmen kommer brått kan det bli vanskelig å krysse elver og bekker.
 5. Enig med Boggabobb! Hvor langt vil du kjøre? Hvor langt vil du gå? Hvis du ikke vil kjøre langt er området mellom Snarbyeidet og Tromsdalen fantastisk. Du kan gå mange forskjellige rundturer og ende opp der du parkerte bilen (Snarbyeidet, Skittenelv, Tønsvika, Kroken, Tromsdalen) eller reise med buss. Mange mulig vairanter utenom de vanlige rutene også hvis du kikker på kartet. Selv om dette er nært byen, så er det mye natur! Hvis du vil kjøre lengre, og oppleve mer villmark må du kjøre til Kilpis, Signaldalen, Rostadalen eller innerst i Dividalen. Det blir fort et par timer ekstra i
 6. Det er lenge siden det ble forbudt å bruke bly ihagleammunisjon på skytebaner. Og nå gjør EU det snart forbudt og bruke bly iammunisjon for andre skytevåpen (rifle, kortvåpen) også. Det er altså ikke bare tut og kjør for "å bruke opp naturen". Heldigvis! Det blir forbud mot bly i fiskesøkker, sluker osv også.
 7. Kine Master for Android. Enkelt, billig, mange muligheter.
 8. Takk for gode innspill på tråden. Det ser ut som om vi er flere som grubler på samme spørsmål. Ingen har talt varmt for Helsport SL, hverken med eller uten stort fortelt, bortsett fra Trolltind, men den går ut siden det ikke er fortelt i det hele tatt. Et nytt forslag som har kommet er MSR Access 2 . Det ser absolutt interessant ut. Er det noen som har erfaring med dette? Pr nå er alternativene MSR Access 2 og Big Sky Chinook 2 Mulige ulemper med MSR er ytterduk som monteres til slutt. Dessuten ser det ut som om det er glipe mellom ytterduk og bakken på bildet. Så er det jo
 9. Vi har gode telt for annet bruk. For soloturer synes jeg Kaitum 3 er for tungt, når jeg går alene vil jeg ha lett sekk og god framdrift. Dessuten er Kaitum litt lavt å sitte i. Først og fremst ser jeg etter et lett solotelt for barmarksbruk. Når ungene nærmer seg 190 blir det flere turer uten dem. Så er det et pluss hvis det er plass til en person til på turer der vi prioriterer lav vekt over komfort. Og så er et pluss hvis jeg kan bruke det på vinteren. Noen ganger vil juniorgruppa ha eget telt, og da er det fint å ha sitt eget, og noen ganger kan jeg tenke meg vintertur uten pulk.
 10. Jeg vil under 2 kg til solobruk. Spørsmålene blir Er Helsport SL solid nok til lett vintebruk? Er det nok høyde og rom i Helsport Lofoten/ Fjellheimen? Blir disse teltene trange uten camp-versjon med stort fortelt? Er Big Sky Chinook mer solid en Helsport SL - og er det ok plass?
 11. Jeg ønsker meg et nytt telt ... 😎 Bruk: Enmannstelt for bruk på sommer, høst, og kanskje vinterturer uten pulk. Jeg vil ha et lett telt som er lett å bære og som ikke fyller opp sekken. Selv om jeg kommer til å bruke det mest alene må det være plass til to. Noen ganger kommer en av sønnene til å være med - og de nærmer seg 190. Når jeg er alene trenger jeg plass til å lage mat inne eller i fortelt rufsete vær. Hvis vi er to må vi nok lage maten ute. Det må være takhøyde til å sitte oppreist med exped og stolsett, i hvertfall når jeg er alene. I Hilleberg Kaitum 3 synes jeg det er for
 12. Svaret er veldig enkelt - og allerede foreslått. TO SYNTETJAKKER Vekt (pluss/minus 800 g) og pris (4000?) blir omtrent som ei skikkelig top notch dunjakke. Jeg bruker ei syntetjakke fra Arctery og ei syntetjakke fra Norrøna, sammen, eller hver for seg. Fleksibelt og varmt. Muligens gir dunjakka mi litt mer varme over ræva, men ellers er ordninga med to jakker smart. Hverken dun eller syntetfor varer evig. Vask og komprimering og slit tærer. Syntetjakkene takler fukt og rifter i ytterstoffet bedre og tørker før du vet ordet av det.
 13. Jeg ville vurdert Fischer E99. Selv har jeg Åsnes Nansen, noen år gamle nå. Dette er gode ski - kanskje litt trege. Jeg har ved et par anledninger lånt Fischer-skiene. Gode å gå og kjøre på. Flyter bedre oppå snøen pga rocker i front. System for kortfeller som blir mye bedre enn Åsnes sine kortfeller. Mulig Fischer sine kortfeller ikke er like gode over tid - det har jeg ingen erfaring med.
 14. Sjekk Norrøna Outlet på nett. Det er ofte ned mot halv pris
 15. Kjør på. Det er ingenting i veien for å bruke jakka om sommeren. Kanskje vil du foretrekke en litt lettere jakke til sommerbruk, men Svalbard er helt ok. Minuser med Svalbard er, etter min mening: Litt skrøpelig strammeordning på hetta, men det er først og fremst problem i skikkelig dårlig vær på fjellet Litt puslete glidelås. Det merker du heller ikke noe til utenom i skikkelig dårlig vær.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.