Jump to content

børt-erik

Aktiv medlem
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

børt-erik last won the day on October 30 2012

børt-erik had the most liked content!

About børt-erik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

børt-erik's Achievements

 1. Sling Fin Portal 2 [Hidden Content] Supertelt! Lett, lekkert, solid, fleksibelt, ok plass, robust med tanke på vekt. Savner duk som går helt ned, og noen ganger savner jeg mer enn netting i innerteltet. Gode tester: [Hidden Content]
 2. Du skal ha et par standard fjellski med stålkanter og Rottefella BC-bindinger og tilhørende sko. Evt er Rottefella xplorer binding med tilhørende sko - de er stødigere og dyrere. Fischer og Åsnes har ski der du kan montere en kortell. Dermed slipper du bakglatte ski. [Hidden Content]
 3. Brillefint telt! [Hidden Content] [Hidden Content] Lett, vakkert, solid, "romslig". Ønsker jeg noe mer? Ja - mulighet til innertelt som ikke bare er netting, og duk helt ned.
 4. Her er et annet fabelaktig fint bilde av toppen [Hidden Content] Og flere bilder av samme fjell og nabofjell [Hidden Content]
 5. Flotte bilder! Du får en enklere, ikke fullt så bratt og litt tryggere tur hvis du fortsetter et par hundre meter mot vest før du følger ryggen opp. Samme vei ned. Det er et par renner som ser fristende ut fra nedsida omtrent der du har markert sporet ditt (litt lenger øst), som etterhvert blir bratte og har mye løs grus. For å unngå disse er det greit å holde lengre vest, før du går mot toppen.
 6. Har soto stormbreaker god regulering? Det ser ut som den bare har justering på pumpa, og ikke på selve brennerhodet.
 7. Whisperlite utgår for min del, for den har så vidt jeg forstår ikke særlig god regulring. Det ser ut til å gå mot en ny Nova. Den er både velprøvd, og rimelig. Så får jeg vurdere en silencer. Synd at det ikke lages stillebrennere som er regulerbare. Er det en grunn til det?
 8. Ja, jeg har noe i mot gass. Jeg synes gassbrennere er ganske usexy. Når det er sagt - jeg har en gassbrenner til trangia som jeg bruker en del om sommeren. Om vinteren er gass uaktuelt.
 9. Det ser nesten ut som Nova fortsatt er den beste løsningen. Evt omnifuel. Begge bråker, og da er kanskje solen er løsningen. Nova vs omnifuel - kjør debatt!
 10. Noen som vet om msr har brenner som er både regulerbar og stille? Og som kan modifiseres til å passe i trangia
 11. Den lar seg nok ikke reparere. I hvert fall ikke uten mer bryderi enn jeg orker. Lodding har gått opp. Deler av selve brennerhodet er mistet. Det jeg lurer på er om det finnes en god stillebrenner som er regulerbar, og gjerne en type som kan tilpasses Trangia.
 12. Optimus Nova har tatt kvelden. Jeg trenger en ny brenner som er - god til vinterbruk - mulig å regulere - gjerne med lavere lydnivå enn Nova - gjerne passe inn i Trangia vindskjerm Skal jeg gå for en ny Nova, eller er det andre modeller jeg bør vurdere? Det er viktig at den kan reguleres, og ikke bare kjører på full guffe. Finnes det regulerbare brennere med lavt lydnivå? Og som kan modifiseres til å passe inn i Trangia?
 13. Takk for svar! Jeg skal ikke lage ei hengebru. Derimot har jeg hatt en skummel opplevelse på ei hengebru, som var nylig vedlikeholdt og reparert, uten at det var tatt særlig hensyn til sikkerhet eller at konstruksjonen skulle være robust. Jeg har ingen byggteknisk kompetanse, og for meg ser det ut som at reparasjoner og vedlikehold som er gjort de siste årene på denne brua er gjort av folk som heller ikke har kompetanse til å lage sikre brukonstruksjoner. Derfor er jeg litt nysgjerrig på hva som er viktig å være obs på. Jeg har selvfølgelig meldt fra til de som har vært ansvarlig for dette arbeidet. Finnes det retningslinjer, forskrifter eller lignende som ingeniørfirmaer bruker når de planlegger og/eller kvalitetsvurderer slike bruer?
 14. Finnes det tekniske spesifikasjoner, slik som Byggforsk-serien eller lignende,for hengebruer og andre bruer knyttet til stier i naturen? I Merkehåndboka fra DNT og Friluftsrådenes landsforbund står det nokså generelle retningslinjer for slike bruer. Jeg er interessert i tekniske beskrivelser knyttet til dimensjonering, overganger mellom hengebrudekke og stige eller gangbane til fast grunn, dimensjonering av festemidler (skruer), typiske risikopunkter etc.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy