Mase

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mase

 • Rang
  Mase

Contact Methods

 • Website URL
  https://get.google.com/albumarchive/114112360053821234879?source=pwa

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 378 profilvisninger
 1. Her kommer er seint men forhåpentligvis godt svar. Fant et innlegg som beskriver padling på Iesjokka Harald
 2. Alpackaraft anbefaler en årelengde på 210 cm som et godt kompromiss for sine båter. I mange år har jeg brukt ei 4-delt åre på 210 cm som jeg har vært veldig godt fornøyd med. Jeg trenger 4-delt utelukkende fordi jeg bruker 3/4-deler som midtstang i en lettvektslavvo, når jeg bærer, deler jeg åra i 2. De seinere årene har jeg også brukt ei åre som kan reguleres i lengde . På flatt vann bruker jeg den i max lengde (230). Får da en rolig padletakt og oppnår litt høyere hastighet på båten. I stryk korter jeg åra ned til 205. Det føles som å "gire ned", får mye raskere frekvens og kan reagere raskere på hindringer etc. Jeg vil anbefale at du ikke kjøper lengre åre enn 210, bortsett fra hvis du sikker på at du vil padle hovedsakelig på flatt vann og i meget rolige elver.
 3. Kano på Gevdnja

  Her er noen linker:
 4. Egge pulver

  Har ikke prøvd selv men her er en oppskrift på "bark", tørka flak av potetmos.
 5. Jeg har i mange år brukt denne, http://www.alpackaraft.com/product/manta-ray-carbon/ . Enhver lett åre på 210 cm er et godt valg. En 4-delt åre er lettere enn en 2-delt å få med seg i buskas og på tog/buss, men begge deler fungerer. Jeg har også ei slik, http://www.alpackaraft.com/product/sawyer/. Den er veldig behagelig i full lengde på flatt vann, padletakten blir lav og farten øker i forhold til ei kortere åre. I stryk korter jeg den ned til 205 cm; det føles omtrent som å gire ned, frekvensen øker og det blir lettere å reagere raskt.
 6. Takk for en grundig tur-rapport, som medførte alvorlige sommertur-abstinenser. Jeg er imponert over alle avstikkerne dere har tatt, og hvilken oversikt dere har fått over terrenget dere har beveget dere gjennom. Også takk til detaljert elevbeskrivelse; det er godt mulig at jeg kommer til å følge i kjølevannet deres i løpet av de neste åra. Harald
 7. Øverste henget er over 30 grader.
 8. Takk for den. Fin film fra et flott område, til tross for at det stedvis skjemmes av utbyggingen.
 9. Hvor i Nord-Sverige er dette?

  Vil anbefale en tur hit. Kona og jeg tok en 2 dagers tur inn til Rapadeltaet for noen år siden. Vi parkerte ved veibommen øst for Tjaktajure og gikk kjerreveien inn til Laitaure, 11 km. Der er det mulig å bestille båtskyss til Aktse og nasjonalparkgrensa. Vi valgte å gå stien videre mot Aktse, fulgte Kungsleden et lite stykke nordover og fulgte så en god sti langs hødedraget nord for Laitaure mot Skierffe, og returnerte samme vei. For oss hadde det vært ideelt om vi hadde hatt med sykler, vi syntes det var litt kjedeleg å gå langs kjerreveien. Jeg har lest om folk som har brukt kano opp til Laitaure, de hadde problemer ved bæringa pga ulendt terreng oppover elva, de brukte tydeligvis ikke veien. Vet ikke om det er mulig å padle/line ned elva, den var stor og veldig grumsete pga brevann da vi var der. Vi hadde forøvrig griseflaks med været, det hadde regnet i ukevis før vi dro, og det lettet først i det vi begynte å gå. Du kan se noen bilder her: https://picasaweb.google.com/114112360053821234879/AktseOgSkierffeJuli2011
 10. Avanza Kayak selger Alpacka i Sverige, men de er heller dyrere enn den norske importøren.
 11. Packcraft - størrelse

  Roman Dial demonstrerer her en teknikk som er effektiv for å få ned pakk-volumet på en packraft. Den siste bretten som får ventilen til å ligge fremst er viktig!
 12. TV-program

  Vil anbefale TV-programmet "Eit enklare liv" på NRK1 i morgen kl 2220. Det handler om Erin og Hig, miljøaktivister og packraft-pionerer, som har gjort et utall turer i Alaska. Noen av turene deres er beskrevet her og her .
 13. Vandring och packraft i slutet av augusti

  Noen forslag på turer: Lainioelven, gå fra Pulsujärvi til vannene øst for Rostojávri, utforsk vannene her i noen dager, følg Rostoeatno og Lainioälven til Jårkastaka (der veien krysser elva). Her går det an å legge igjen en sykkel og sykle 3 mil for å hente bilen, evt. kan du følge elva videre i mange mil. Alternativt kan du gå fra Järämä til Bekkejávri og følge Dávvaeatno til den løper sammen med Rostoeatno. Første alternativ er bedre fiske og finere natur, men vanskeligere padling, men ingen lange bæringer. Kaitumälven, gå fra Nikkaloukta til Tjuonajåkk, eller alternativt rett vest mot Singistugorna og følg min rute eller Tjäktjajåkka til Kaitumsjøene. Siste alternativet gir mye flott natur og fiske, men også mye flatvannspadling med mulighet for å bli liggende værfast pga vind. Følg deretter Kaitumälven enten til Kaitum eller Lappesuanto. Det er dårlig kommunikasjon fra Kaitum, for 2 år siden gikk det bare 1 lokaltog tidlig på morgnen sydover, det er muligens flere bussavganger ved Lappesuanto. Jeg har gjort disse turene i kano (canadensare) i august, og vannstanden er da mye mindre og mindre skremmende enn i juni/juli, der mine turer i packraft er gjennomført. Her finner du ”forsbeskrivningar” for disse elvene, og også forslag på flere turer. Hvorfor ikke ta en tur i Sarek? (An introduction to packrafting in Sarek national park) Det er forbudt å fiske der, men naturopplevelsen kan kanskje oppveie kravet ditt? I 2015 vil det sannsynligvis bli forbudt å padle i hele nasjonalparken, slik at det for oss packraftere gjelder å nytte tida fram til da. Harald
 14. Mazejohka, erfaringer?

  Har padlet elva opp og ned noen ganger. Grovt sett oppover: fra gamleveien motstrøms i sørvestlig retning kan opp mot 2/3 padles eller stakes, fra svingen der det blir motstrøms nord kan det meste padles, fra svingen motstrøms sørover må det meste vades, fra svingen motstrøms nordover og opp til Soagnojavri kan kanskje opp mot halvparten padles. Det er to - tre fall på halvannen meter som avhengig av vannstand kanskje må lempes forbi, ellers kan alt vades, padles eller stakes. Du sparer mye krefter på å stake enkelte motstrøms-partier. Det absolutt raskeste er å bære i retning vest fra den første svingen der det blir motstrøms nord til overfor "C-en" 4 km nedenfor første vannet. Fisk: i elva har jeg fått harr, i vannene røye og sik, mer fisk jo lenger opp du kommer. Det har for øvrig vært spekulert i om Maze opprinnelig betydde lisse på samisk, noe som jo kan virke sannsynlig når du ser elva på kartet.
 15. Snøforhold i Narvikfjella

  Var et par turer i 700 meters høyde for ei uke sida i Skjomen, der var det sommerføre, og det var lite snø også høyere opp. Isen var også gått på småvannene, og bare rester igjen på de store. Anleggsveien var kjørbar til Kjårda, usikker om det er brøytet/tint over 1000-meteren mot Gautelis.