Gå til innhold
  • Bli medlem

Erik Aslaksen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Erik Aslaksen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for fin turbeskrivelse! På kartet ser det ut som det er reingjerde langs nesten hele elva, men på norgeibilder.no kan man ikke se noe gjerde. Var det mye inngrep i naturen på veien nedover, eller opplevde du det som villmark alla Karasjohka?
  2. Takk for mye god info! Hvordan er det med ventilene i innerteltet? Kan disse lukkes om det blåser veldig? Regner det rett inn på innertelt når man åpner dørene?
  3. Takk for raskt og informativt svar! Ikke lett å være lang i telt Har også ett Allak 3 til "test". Det er oppgitt til 230x170. Med lasermåler vil jeg si reell dimensjon er 190x150. Overraskende over at MSR og Exped tilsynelatende er mer rause med lengen. Skulle tro svenskene (Hilleberg) var minst like høye som italienere (Exped) og amerikanere (MSR). Tror uansatt jeg skal prøve meg med Unna som solo-telt med hund. Ligger man diagonalt går det bra så lange ikke snø tynger duken veldig ned. Bruken min er egentlig å ha et telt jeg kan stole på på høyfjellet høst og vår og muligens vinter. Det tør jeg ikke bruke MSR Hubba Hubba til. Planen er jo ikke å oppsøke drittvær, men av og til kan man bli overrasket, og da er det godt med et telt man kan stole på når man er alene.
  4. Jeg er 190 og også VELDIG i tvil. Har fått et Unna i hus og er litt skuffet over lengden. Jeg målte innertelt til 226 fra hjørne til hjørne helt nederst når det er strekt helt ut. Lengde fra toppen av bunnduk til toppen av bunnduk på andre siden var 206. Da er det fortsatt veldig skrått. Jeg har i dag et MSR Hubba Hubba som jeg har målt til 213 innvendig. Synes det holder akkurat. Ønsker meg et telt som tåler mere bank, men er skeptisk til lengden på Unna. Noen på ca 190 som erfaring med Unna? Er Soulo så mye brattere at 220cm innvendig lenge oppleves som lenger enn de "230cm" i Unna?
  5. Er det noen som erfaring med å padle Vaijoki? Vi tenker å fly til Kirkenes og så Landcruiser inn til i nærheten av Cieknalisjavri og deretter padle i packraft ned Vaijoki til Järvelä. Noen som har erfaringer å dele fra dette strekket? Hvor lett er det å padle? Hvor lang tid bør man regne? Etc? Setter stor pris på litt innsikt, da dette virker som en spennende tur som er lite omtalt.
  6. Ang. Fjellheimen Superlight: Jeg kjøpte Fjellheimen 3 camp SL på XXL på Green Friday nettopp. Synes teltet stort sett er perfekt, men har et stort ankepunkt. INGEN av ventilene lar seg regulere. Hverken i yttertelt etter innertelt kan man regulere ventilene. Så på sommeren kan det bli vedlig varmt og på vår/høst veldig kald trekk. Synes det var unødvendig å ta vekk dette for å spare vekt. Snakket med Helsport og de var vel enig i at dette ikke er et 3-sesongstelt men et sommertelt. Kommer fra Børgefjell 3 Camp og ville ha en lettere variant av ca samme teltet. Men siden Fjellheimen 3 camp SL begrenser seg til et sommertelt vurderer jeg å fortsette med Børgefjell for kalde høst og vårturer og heller kjøpe et MSR Hubba Hubba til sommerturer og turer med bra værmelding.
  7. Jeg kjøpte også Fjellheimen 3 camp SL på XXL på Green Friday. Synes teltet stort sett er perfekt, men har et stort ankepunkt. INGEN av ventilene lar seg regulere. Hverken i yttertelt etter innertelt kan man regulere ventilene. Så på sommeren kan det bli vedlig varmt og på vår/høst veldig kald trekk. Synes det var unødvendig å ta vekk dette for å spare vekt. Snakket med Helsport og de var vel enig i at dette ikke er et 3-sesongstelt men et sommertelt. Kommer fra Børgefjell 3 Camp og ville ha en lettere variant av ca samme teltet. Men siden Fjellheimen 3 camp SL begrenser seg til et sommertelt vurderer jeg å fortsette med Børgefjell for kalde høst og vårturer og heller kjøpe et MSR Hubba Hubba til sommerturer og turer med bra værmelding.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.