Jump to content

iggymoto

Aktiv medlem
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by iggymoto

 1. Jeg kan bekrefte at de ikke holder knotten ute. Sov med et håndkle over ansiktet den natten.
 2. Kaffeautomater har jo ofte melkepulver/fløtepulver i seg. Noen som vet hva det pulveret består av?
 3. Sleipt, men er vel dessverre et velkjent triks.
 4. ????? Alternativet er selvsagt å drepe den så snart du har fanget den, som naturligvis er det mest humane og riktige å gjøre.
 5. Hva er vekten på dette stoltrekket?
 6. Hei! Er i gang med planlegging av sommerens fisketur, og ønsker tips til hvor jeg kan dra. Turen kommer til å vare 5-7 dager og jeg skal bo i telt. Jeg har følgende kriterier, men setter selvsagt pris på innspill som ikke nødvendigvis treffer alle punktene: Trives best over eller rundt tregrensa, og det må være i nedre del av landet (alt sør for Trondheim) Satser hovedsaklig på fluefiske, så det er ønskelig med noen elvestubber i tillegg til stille vann (haspel blir med i tillegg uansett, i tilfelle mye vind) Liker meg best alene, så ønsker steder der det gjerne ferdes minst mulig folk. Så bare en fordel dersom det er en lang vei å gå. Tips om områder tas i mot med stor takk!
 7. Tusen takk, det ga absolutt mening. Jeg trodde i utgangspunktet ikke at det var nok å bare brette rundt fellen igjen, men da vet jeg det
 8. Hei, Sannsynligvis et dumt spørsmål, men jeg klarer ikke å finne ut av svaret selv Jeg skal montere mine første feller til fjellskiene mine, av denne typen: Hva er greia med de gummikrokene - den smaleste kroken skal vel over skituppen, men hvordan er det meningen at man skal feste selve fellen til den bredeste delen av gummikroken? Skal man sy den fast?
 9. Takk, akkurat det svaret jeg var ute etter! Takk for tips, men føler ikke jeg har behov for dette da det kun skal brukes noen få netter i året (foreløpig).
 10. Skyter inn et lite spørsmål her som er litt utenfor trådens tema, men følte ikke det var nødvendig med en egen tråd for dette. Skal kjøpe meg nytt liggeunderlag, men skal ikke ha noe opplåsbare greier - kun et vanlig, gammeldags skum-ligeunderlag. Har hørt mye bra om om Mammut Bamse Extreme, men etter litt googling kom jeg over et liggeunderlaget Kayoba hos Jula. Dette er 2cm tjukt, mot Mammuts 1,4cm - er det feil av meg å tenke at denne Kayoba'n vil isolere bedre enn Mammut? Skum er skum, tenker jeg - eller er det andre forskjeller her? Billigere er det også... At det er litt tyngre og sikkert har litt dårligere kvalitet med tanke på slitestyrke osv kan jeg leve med, jeg tenker her mest på isoleringsevnen.
 11. Går det greit å vaske disse, eller er de ment for engangsbruk?
 12. Charlottløk, smør, salt og kanskje en pose potetmos
 13. Hei, jeg skal også snart på telttur med 3-åringen min for første gang. Har ikke egen sovepose til henne, men har en Voksi pose . Vil denne posen være varm nok hvis det i værste fall blir ned mot 0 grader på natten?
 14. Har fisket litt i Gjende selv, og følte meg liten og nytteløs med fiskestang fra land der. Vet at det er mange som tar fisk fra land ved Gjendeosen (her er det fint med fluestang), der den renner ut i Sjoa-elva (dette blir jo like ved Gjendesheim, så sikkert en del folk akkurat her - noe som kanskje er et minus?) Gode erfaringer ved fiske fra båt dog, med oter.
 15. Har en brusletto kniv som jeg ønsker å fikse på. Det ser ut som kniven har blitt brukt til å spikke stein, så den har fått noen stygge "sagtagger" på knivbladet. Er det mulig å få slipt til dette igjen selv?
 16. Planlegger ny tur til sommeren (månedsskifte juni/juli), og tar gjerne i mot tips til steder som er verdt en tur Var i fjor i området jeg nevnte i Gausdal vestfjell, fin plass. Andre forslag til steder innenfor en radius på 2,5 t med bil fra Gjøvik, med snaufjell og fiskemuligheter?
 17. Ja, de ville også passet dersom de hadde hatt størrelsen din. Hvis du bor i nærheten av et XXL varehus så kan du sjekke om de har den på lager der.
 18. Hvis du er ute etter billigst mulig, finnes det enda et rimeligere alternativ på XXL: [Hidden Content]
 19. Takk, dumt at XXL da bare har igjen lengene 194 og 208... Får se hva jeg gjør, men jeg tenker selv at det er bedre med litt for korte enn litt for lange
 20. Håper det går greit at jeg låner denne tråden for et lite spørsmål. Skal kjøpe meg fjellski og har siktet meg inn på Åsnes Amundsen. Er litt usikker på hva slags lengde jeg bør velge, og vil høre fra noen som har erfaringer fra lignende ski. Jeg er ca 180 høy, og veier 85kg. Jeg kommer til å gå mest i fjellet, i en blanding av skare og løssnø, men mye i skogen også. Har ikke godt mye på ski generelt, så det tekniske nivået er lavt. Vil en skilengde på 194 være overkommelig å manøvrere, samtidig som den bærer forholdsvis greit i løssnøen?
 21. Hei Planlegger min første overnatting ute på vinterstid, og trenger med det litt råd og erfaringer rundt hva slags sovepose og liggeunderlag som trengs. Jeg har kun sommerutstyr, så må gå til innkjøp sovepose og underlag først. Budsjettet er stramt, så jeg må ha et rimelig opplegg. Ser for meg at jeg kan komme til å overnatte ned mot -10 C, maks -15 C. Har sett på disse: Mammut Kompakt Winter sammen med Mammut Bamse Extreme liggeunderlag. Vil dette duge ned mot oppgitte temperaturer (med ullundertøy, sokker, lue) eller er man avhengig av underlag type Exped Synmat og lignende på vinterstid? Overnattingen vel da skje i telt i skogområder nedenfor fjellet. Hvis noen har andre anbefalinger rundt samme prisklasse (eller under... ) så setter jeg pris på det. Det viktigste for meg er at den holder meg varm (men dette kan gjerne tilpasses med klær under soving) og at prisen er god. Vekt spiller ingen stor rolle. Tilleggsspørsmål: Jeg har kun et billig Norheim telt som jeg benytter, er det forsvarlig å bruke dette vinterstid hvis man holder seg i skogområder? Jeg trenger ikke utpregede vintertelt med mindre jeg skal opp på snaufjellet...? På forhånd takk!
 22. Kult prosjekt. Hva kom prislappen på ca?
 23. Denne så interessant ut. Ser dog at den er foreløpig utsolgt hos Outnorth, og at den i tillegg ligger under Kampanje\Romjulssalg Vil den komme tilbake med samme pris, tro...?
 24. Noen som har fått prøvd seg på rypa enda? Ser bestanden bra ut der dere ferdes i år?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy