Jump to content

esstrom

Aktiv medlem
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

About esstrom

 • Birthday 09/11/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Jakt, fiske og friluft.
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

2,119 profile views

esstrom's Achievements

 1. Sendte spørsmål til bergans når jdg skulle kjøpe Wiglo i fjor, her er svaret jeg fikk : Noen forskjeller er det. Men ikke de helt store. Det er gjort noen endringer, men en av endringene er at bunnduken er litt tykkere eller har litt høyere vannsøyle på denne enn den forrige. Høyden er også 10 cm høyere på innvendig, og diameteren er endret litt. Den er nå rundere som en wiglo. Det nye er bittelitt mindre i areal, men vi snakker 0,2m2 på soveareal, og 0,5m2 på total areal. Ellers er vekten ganske lik Og selvfølgelig kommer den nye i rød farge og fogblue farge, mens den forrige var i grønn og rød
 2. Bruker primært to typer flasker til rødsprit; linsevæskeflaske og antibacflasker. Synes antibacflaskene fungerer utmerket, tåler mye og er enkel og dosere ut av 🙂 brenner ikke antibacen da jeg er usikker på glyserolen som er i.
 3. Vi var i samme problemstilling som dere. Jeg ville egentlig ha to telt slik at vi fikk fordelt oss bedre, ha mindre forstyrrelser og få bedre søvn. Det er også lettere å finne teltplass til to mindre telt fremfor et stort. Men samboer ville at vi skulle være samlet på tur, så da ble det Wiglo 😁 Må si at vi er veldig fornøyd med den avgjørelsen, god plass, god takhøyde på innedager, og veldig god lufting om det er veldig varmt. Vi har også to barn og en golden retriever.
 4. Jeg bruker denne metoden på Aeropressen, brygger "inverted". Har 15 gram kaffe som er ganske finmalt. Har 60 g vann(90 grader) og rører i 10 sekunder, lar det stå 20 sekunder etter dette. Så presser jeg i kopp og tilsetter 100 g vann(90 grader). Har prøvd mange forskjellige metoder, men går stadig tilbake til denne 🙂 En fordel er at man kan lage flere kopper samtidig 🙂
 5. Hei! Gikk nettopp til innkjøp av overnevnte telt. Sov i det for første gang i natt. Det jeg lurte på er om noen med samme telt har hatt problemer med at hode/føtter tar i innerteltet? Strammet opp teltet godt i alle retninger men synes det er litt knapt med liggelengden. Ser at tidligere modeller av teltet har hatt samme problem, men at liggelengden ble bedre fra 2018 modellen. Teltet er 2021 modell, ser ut som at teltet er litt lavere og litt bredere enn tidligere versjon. Er i tvil om jeg skal bytte teltet i et Fjellreven abisko dome, men er ikke sikkert det er bedre liggelengde da det er lavere og sikkert har slakere vegger(?) Er 185 høy og bruker et 7 cm høyt liggeunderlag.
 6. Slår et slag for Bergans superlett. Har hatt denne noen år nå, helt vanntett, lett og solid. Eneste er at jeg savner en brystlomme på den. ligger på til 1799 på xxl akkurat nå. Har sett den tidligere på tilbud for rundt tusenlappen.
 7. Sliter med det samme selv. Jeg ble hevnist til ortopedisk verksted og fikk såler som de tilpasset mine føtter. Synes dette hjalp bra for meg, tar lengre tid før smertene kommer. Har også gått over til Hoka joggesko(til daglig bruk) , disse synes jeg også utsetter smertene og de gjør det ikke blir fullt så smertefult å bruke bena selv om smertene har kommet. Frustrerende problematikk dette, har ikke funnet noe som gjør at smertene ikke kommer, men det overnevnte gjør at jeg holder ut lengre og kan bære sekk på tur lengre. Når jeg er på tur så har jeg alltid med en tennisball som jeg ruller under foten i camp, får "løst" opp litt.
 8. Bruker mest Finfyr i brenneren min, synes det soter veldig lite. Har brukt antibac overflatedesinfiksjon. Funker greit det, men koster litt. Man får kjøpt antibac utstyrsdesinfiksjon som er høyere prosent etanol i som sikkert brenner bedre. Vanlig antibac til hånddesinfiskjon ville jeg ikke brukt. Er blant annet glyserol i det så ser for meg at det kan bli endel gris av det. Men har ikke prøvd det i brenneren, kan godt være det brenner opp.
 9. Har hatt en Bergans nordkapp til gutten vår på 5. Han vokste ut av den og vi kjøpte en Deuter junior 18 liter etter å ha trålet nettet for å finne noe som kunne passet(han er nå 118 cm høy, husker ikke rygglengden). Var fornøyd med berganssekken og er veldig fornøyd med deutersekken, den har fått bra resultat i tester. Han har uansett ikke mye vekt i sekken sin, blir bare litt leker og godteri 🙂. Synes selv det har vanskelig å finne en sekk for en i hans alder (høyde, rygglengde) er ett bra hopp fra de minste sekkene og opp til juniorsekkene. Deutersekken synes jeg passet godt imellom disse størrelsene.
 10. Vi har også Bergans helium 55. Kan bekrefte at det er en veldig god sekk(på min rygg og samboers rygg i allefall). Slik jeg har forstått det så er bæresystemet endret fra 1 gen til 2 gen. Jeg bærer rundt 15 kg i den og virker som sekken tåler det helt fint. Helium pro er en mer solid utførelse av helium. Vi kjøpte ekstra sidelommer fra bergans som vi klipser på når vi trenger mer plass, men sidelommene i stretch som er på sekken rommer ganske mye. [Hidden Content]
 11. Jeg skulle til å skrive som sistnevnte. Ser ut som at rygglengden er for kort ut fra bilde🙂
 12. Har vært i markedet for en Wiglo en stund nå. Sendte Bergans en epost det jeg spurte om hvilke forandringer det var på det nye : Det er gjort noen endringer, men en av endringene er at bunnduken er litt tykkere eller har litt høyere vannsøyle på denne enn den forrige. Høyden er også 10 cm høyere på innvendig, og diameteren er endret litt. Den er nå rundere som en wiglo. Det nye er bittelitt mindre i areal, men vi snakker 0,2m2 på soveareal, og 0,5m2 på total areal.
 13. Har akkurat samme snelle til minstemann på 4 år. Er veldig fornøyd med den, ikke vært noen plunder og er veldig solid. Har kjøpt billigsett tidligere fra Abu og fra nordsjø(Europris). Holder ikke mål og er oppskrift på å drepe fiskelyst.
 14. Definitivt. Som du skriver innledningsvis er det testingen "utenfor felt" man legger merke til de 2-3 minuttene ekstra, når man er på tur vil man nok ikke merke de to minuttene ekstra det tar før oppkok av vann, da er nok ikke spritbrenner det beste alternativet. Men så er det artig å se hvor effektiv de forskjellige spritbrennerne er og hvilke oppsett som er mest effektivt og så videre. Som Ole Brumm sier "ja takk, begge deler"
 15. Hadde bestilt meg en Tomshoo brenner før jeg så denne tråden. Ble litt skuffet når jeg så forskjellen på oppvarmingstiden på de YouTubeklippene. Fikk brenneren i går å prøvde den ut. Tok ikke så lang tid å forvarme den, under ett minutt før alle dysene var tent. Kan se ut som Tomshoo har gjort endringer på brenneren. Lyste inn i den for å se og det ser ut som de har lagt inn en veke av noe slag i den.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy