Gå til innhold

puuse

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om puuse

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. puuse

  Slitasje på Exped Orion 3 UL

  Takk for utfylldende og grundig svar a-aa. Slitasjen på bildene ligner mye på det som skjedde hos meg. At tekstiler og spesielt ting av UL utsettes for slitasje ved bruk er helt ok. Men jeg reagerer litt på at det skulle skje så fort etter bare kort tids bruk. Har ikke opplevd det samme på Helsport UL etter så kort tid. Hvis man ser bort fra en litt for stor glippe på det ene forteltet, så er teltet virkelig et bra telt for 2, og jeg kommer til å kjøpe det igjen. Men er virkelig i tenkeboksen om det blir UL eller Extreme versjonen.
 2. Hei Jeg brukte dette teltet på en ukestur sist sommer, men valgte å heve kjøpet da jeg fant ut at nettbutikken hadde sendt meg 2017-modell med kort liggelengde. (Jeg spurte om dette på forhånd og ble forsikret om at teltet var 2018-modell. De hadde i ettertid ikke inne 2018-modell og kunne ikke sende nytt). Bare på disse dagene fikk jeg flere slitasjer (små revner) i veggene på innerteltet, spesielt på dørsidene i overgang mellom glidelås og netting, men også generelt på veggene. Dette gjør meg skeptisk til å kjøpe det igjen, og lurer på om jeg heller skal gå for extreme-varianten. Det har jo både sterkere yttertet, innertelt og bunnduk. Jeg har fra før et Fjellheimen Superlight, så jeg er godt vant med telt av UL-typen og behandlingen av disse. Ønsker heller ikke å gå over til Reinsfjell Superlight pga mindre fortelt og lavere takhøyde. Er det noen andre Exped UL-eiere som har opplevd slitasje på teltet sitt på en eller annen måte?
 3. puuse

  Treblekrok for vanlig 12g sluk

  Hei Noen som vet størrelsen på treblekrokene til en vanlig 12 g sluk, eks Sølvkroken Spesial? Tenker å skifte ut med Owner ST 36 BC og skulle gjerne likt å vite hvilken størrelse som matcher.
 4. puuse

  Orion III UL

  Ser ut som både addnature og outnorth har fått inn igjen.7995 hos førstnevnte.
 5. puuse

  Orion III UL

  Jeg spurte Fjellsport for en liten stund siden,de skulle få inn igjen i august sa de.Endte opp med å kjøpe fra Addnature,men ser at de også er utsolgt nå.
 6. puuse

  Hvilken pulk? Trenger råd

  Hvis du har bestemt deg for Fjellpulken: Jeg ville valgt enten 154 eller 168 fordi den har glidemeier som er lette å skifte. På 144 er glidemeiene festet med pop nagler. 154 og 168 har også 3 fester for draget fremme istedet for 2 på 144 Se forøvrig link nedenfor der jeg har skrevet om dette. http://trelangsnorge.com/etter-turen/tips-og-erfaringer/
 7. puuse

  Tørke kjøttdeig

  Sjekket akkurat tørkeren, og kan ikke se at det har rent noe nedi. Det er en metallplate over vifta som det går an å ta av hvis man vil rengjøre en gang i blant. Jeg steker kjøttdeigen ganske lenge for å få ut så mye fukt som mulig, på sterk varme og vender hele tiden slik at det ikke blir svidd. Har også prøvd med stekte biffstrimler, men fikk aldri blødt de opp skikkelig igjen, de forble ganske harde og seige samme hvor lenge jeg hadde de i varm vann. Har også tørket hvitløk, løk, sopp, chilli og mais på denne tørkeren.
 8. puuse

  Tørke kjøttdeig

  Jeg bruker denne tørkeren: http://www.jaktogfritid.no/shopelement.asp?aid=8079&pid=3747 Bruker da selvlagd kjøttdeig fra hjort/elg, dette er magert kjøtt og vanninnholdet er følgelig ikke så høyt som butikkkjøpt kjøttdeig. Steker på sterk varme i teflonpanne uten fett/smør, bare peprer og salter litt. Så er det rett i tørkeren. På vintertur så har jeg med en ekstra Nalgeneflaske. Noen timer før middag så heller jeg kjøttdeigen i flaska og tilsetter varmt vann slik at det blir oppblødt igjen.
 9. puuse

  Hardangervidda Vest

  Ja, det blir nok uansett fra siste uka i juli eller første uka august. Får ta denne delen som turens wildcard, skal uansett nordvest for litlos etter hvert så treffer vel på fisk etterhvertt. Synd at boka du nevner over er utsolgt over hele landet, får se om biblioteket har den. Har lest "Naken over vidda", anbefaler den også.
 10. puuse

  Hardangervidda Vest

  Planlegger Hardangerviddatur til sommeren og er litt nysjerrig på området fra Kjølo /Reppo vest for Veivatnet, over Illakleivløkene, og ned mot Onkjelsvatnet. Har inntrykk av det er lite folk så langt vest på vidda. Noen som kan si noe om området med tanke på fiske?
 11. Kan det ha noe med personligheten å gjøre? Det sies at det finnes to hovedtyper: Ekstrovert: Utadvendt, tilføres energi ved å være sosial over tid Introvert: Tappes av energi ved å være sosial over tid. Ser på meg selv som introvert. Jeg er gjerne sosial og liker å være på tur med andre, men noen ganger føler jeg behovet av å være alene, for eksempel på tur.
 12. puuse

  Åsnes Gamme 54

  Hva mener du med " Skiene har fortsatt spenn, men er mye kortere" ? SYnes du at spennet i Gamme var like bra som hos Amundsen?
 13. puuse

  Åsnes Gamme 54

  Hvis man sammenligner Amundsen og Gamme så er jo egentlig Gamme helt lik som Amundsen, bare at den har fått litt innsving. Det er dette jeg har savnet på Amundsen. Spørsmålet for min del er om Gamme har like godt smørespenn, Gamme:Mål: 68 - 54 - 61 mm Amundsen:Mål: 67 - 57 - 62 mm
 14. puuse

  Åsnes Gamme 54

  Tar opp igjen denne tråden, noen som har fått prøvd ut disse skia?
 15. puuse

  Åsnes Gamme 54

  Er det noen som har prøvd Åsnes Gamme 54? Mine Åsnes Amundsen begynner å si takk for seg etter 4 år.Stålkanten har løsnet og sålen begynner å dette av. Det eneste jeg har savnet med Amundsen er littegrann innsving. Det er uaktuelt å kjøpe Nansen eller Ingstad da de etter min mening ikke har godt nok spenn for å fungere godt med kortfeller, eller holde godt nok på smørning. Således ser Gamme ut som skia jeg har lett etter, den innfrir kravene mine om både innsving og godt spenn. (Prisen derimot innfrir ikke i det hele tatt, men håper å kjøpe på salg utpå våren en gang.) Noen her som har prøvd den som i tillegg er kjent med Amundsen?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.