Gå til innhold
  • Bli medlem

puuse

Aktiv medlem
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

37 Neutral

Om puuse

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Vinstra

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Når det gjelder kullos og Whisperlite så er det jo beskrevet en artikkel i Friluftsliv av Randulf Valle. I de 8 hendelsene med Whisperlite så er det brukt EtaPower kjele med varmeveksler i 6 av tilfellene, og Jotun Spann i de 2 siste. Dette er tidligere omtalt her på forumet. I tabell 4 i samme artikkel så kommer den bra ut på bensin, spesielt på høy effekt. Men artikkelen nevner også noen svakheter i målemetoden som ble gjort av Backpacking Light. I FFI-rapport 2010/01888 under punkt 3.3.2 så er det også gjort målinger med MSR med kjele. Slik jeg lester teksten så har de kombinert målingene fra XGK og Whisperlite og resultatet er relativt lave CO-målinger. Har lagt ved begge artiklene som vedlegg. FFI-rapport 201001888_Kullos.pdf Friluftsliv_2012_Kullos.pdf
  2. Det har du selvsagt rett i.Men da må jeg kjøpe begge deler og teste det ut.Tenkte kanskje at noen hadde noen erfaringer å dele.
  3. Det er som Snorre L skriver over her, jeg er lei støyen. Slik jeg forstår det så går effekten noe ned ved bruk av silent cap. Hvis jeg tenker riktig så betyr det mindre varme (dårligere forbrenning) med samme trykk og bensintilførsel ut av flaska. Valget står mellom en Whisperlite til 1400 eller silent cap fra Quietstove til 700, det heller mot Whisperlite. ( Har tidligere opplevd kullosforgiftning i telt med Coleman 533 og kjele med varmeveksler, Det er grunnen til at jeg er skeptisk og spørrende angående silent cap, som i og for seg er en modifisering )
  4. Hei Har lest en del om kullos fra brennere i det siste. Er det noen som vet om det blir noen økning i kullos hvis man setter på silencer cap på brenneren? Jeg har prøvd å søke litt både her på forumet og på nettet, men fant ikke noe. For min del så gjelder det kombinasjonen MSR XGK EX og silencer cap fra Quietstove.
  5. Følger spent med på snøsmeltingen i år jeg også siden planen er å gå like høyt i terrenget som ifjor på vestvidda. Håper på flere middager som denne:
  6. Støtter opp om Lundhags her også etter x antall år med alfa. Første paret var Professional High og nå Jaure Light High,er vel ikke mange høye sko som slår sistnevnte på vekt. Tørker også mye fortere i felt enn sko med gtx. Mine Jaure lekker litt i overgang mellom gummi og lær,men ikke så mye at det utgjør et problem så lenge man smører og steller med de.
  7. Flott tråd som jeg vil følge med på. Driver selv å skal ta noen grep med sekken beregnet på en uke på fisketur. Kommer også som regel rundt 20 tallet og ønsker sekken ned et par kilo. For min del så handler det både om å bytte ut litt av småutstyret, droppe noe, og se hva jeg kan ta med mindre av. Eks ikke putte tuben med solkrem i sekken, men ta med akkurat det jeg trenger i en mindre beholder. Men å bytte ut småutstyr som gassbrenneren, reserveulltrøya og kjelen gir jo også dårlig samvittighet. En ting er at det koster, en annen ting er at det gir litt dårlig samvittighet på forbrukssiden.
  8. Tror jeg fortsetter å å ligge som før jeg også,altså motsatt av tegningen.Hodet mot vinden når det er rolig vær,og fortelt med minst glippe mot vinden når det drar seg til.
  9. 1.Jeg ligger motsatt vei enn de som på tegningen,da har jeg tilgang til utstyret mitt som lagres i den delen av forteltet som ikke kan åpnes,samt at det er bare å vippe ut beina i åpningen når jeg skal ut.Noen som ligger som på tegningen og kan svare på hvorfor? 2. Ut fra videoen av vindtest så er det ikke såå store forskjellen hvor vinden kommer fra,men det optimale er det forteltet med minst glipe MOT vindretningen?Er dette riktig?Forøvrig så liker jeg best å ha vinden mot hodet på den måten jeg ligger (motsatt av tegningen),da har begge god utsikt utover fiskevannet som vi ligger ved.
  10. Enig i at fisket var bra i dette området,kom ned igår etter en uke på vestvidda.Persa med en fin ørret på 2kg (2045gram) samt 1.2 og 1.3! Var helt skjelven etterpå...
  11. Det begynner å nærme seg! Kan være et tips å ta med Strike Pro Cyber i slukboksen, det var kodeknekkeren på forrige tur på vestvidda.
  12. Satser på start fra Hjølmo / Vivelid for tredje året på rad i slutten av juli. Ingenting å si på kvaliteten hvertfall:)
  13. Takk for svar alle sammen, jeg få se hva det blir til, er fortsatt en god stund til sommeren kommer :) Virker uansett som det er ganske tomt på markedet for Orion 3 UL.
  14. Takk for utfylldende og grundig svar a-aa. Slitasjen på bildene ligner mye på det som skjedde hos meg. At tekstiler og spesielt ting av UL utsettes for slitasje ved bruk er helt ok. Men jeg reagerer litt på at det skulle skje så fort etter bare kort tids bruk. Har ikke opplevd det samme på Helsport UL etter så kort tid. Hvis man ser bort fra en litt for stor glippe på det ene forteltet, så er teltet virkelig et bra telt for 2, og jeg kommer til å kjøpe det igjen. Men er virkelig i tenkeboksen om det blir UL eller Extreme versjonen.
  15. Hei Jeg brukte dette teltet på en ukestur sist sommer, men valgte å heve kjøpet da jeg fant ut at nettbutikken hadde sendt meg 2017-modell med kort liggelengde. (Jeg spurte om dette på forhånd og ble forsikret om at teltet var 2018-modell. De hadde i ettertid ikke inne 2018-modell og kunne ikke sende nytt). Bare på disse dagene fikk jeg flere slitasjer (små revner) i veggene på innerteltet, spesielt på dørsidene i overgang mellom glidelås og netting, men også generelt på veggene. Dette gjør meg skeptisk til å kjøpe det igjen, og lurer på om jeg heller skal gå for extreme-varianten. Det har jo både sterkere yttertet, innertelt og bunnduk. Jeg har fra før et Fjellheimen Superlight, så jeg er godt vant med telt av UL-typen og behandlingen av disse. Ønsker heller ikke å gå over til Reinsfjell Superlight pga mindre fortelt og lavere takhøyde. Er det noen andre Exped UL-eiere som har opplevd slitasje på teltet sitt på en eller annen måte?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.