Gå til innhold
  • Bli medlem

Kan jeg bruke beina fra Tyin nå?


Kristin

Anbefalte innlegg

Ferdig med siste eksamen i morgen, så nå pakker jeg teltet og sekken og stikker avgårde. Tenkte jeg skulle starte ved Tyinkrysset og så gå meg nedover ( sør ) så langt jeg gidder. Satser på å gå helt til Sirdalen. Eventuelt gå fra Litlos til Røldal, da kan jeg ta båt helt hjem til Stavanger.

Nettopp kommet hjem fra Josten på langs, så nå blir det godt å bruke fjellstøvlene litt:)

Noen som vet hvordan forholdene er denne strekningen?

Hilsen Kristin.

PS: Hvis noen vil, er det bare å hive seg med på turen. Det blir lange dagsetapper og lite luksus:) Kanskje litt fisking på veien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det har snødd mye i vest denne vinteren, i tillegg har våren latt vente på seg. Jeg tror nok du vil slite med mye snø til fots nå. Se bilde nedenfor, tatt fra Bleia mot Tyinkrysset for litt over en uke siden. Bleia ligger ca 1,5 mil i luftlinje fra Tyinkrysset.

post-12-133474391579_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje hvis du har med deg truger og går om natta og morgenen og sover om dagen Kristin. Det går et ganske markant skille rundt tregrensa. Du skal ikke langt over tregrensa før det er jevnt hvitt. Unntaker er naturligvis avblåste rabber og sørvendte hellinger hvor det er bart adskillig lenger opp.

Lange fotturer i den norske fjellheimen i slutten av mai / begynnelsen av juni er normalt slett ikke å anbefale. Vet at en del tyskere tusler rundt i Jotunheimen på denne tiden av året, men de har alle så vidt meg bekjent digre truger. Dessuten har jeg aldri hørt noen beretninger om hvor fantastisk det er.

Denne tiden er en overgangsfase, spesielt hvis man skal gå over lengre og varierte strekninger. Med skia begynner det etterhvert å bli en del bare flekker, og til fots er det tidvis alt for mye råtten snø.

Så truger er vel kanskje det beste. Skal ikke så enormt mye bærekraft i den vindpakkede fjellsnøen før det funker, spesielt ikke om natta og om morgenen, og det er jo knapt mørkt om natta nå uansett.. Så legg deg tidlig og stå opp litt over midnatt, etter et par timers gange begynner det å lysne og så har du 5-6 fine timer utover med forholdsvis fast snø...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bør sies at truger blir en ganske monoton bevegelsesform, hvilket lett resulterer i stive muskler. Det er iallfall min erfaring etter noen dager på truger. Her er det vel heller ikke snakk om å gå en liten søndagstur, så jeg ville fortrukket skia, men da gjerne satset på Morten tider på døgnet. Er du heldig flyr du lett som en setter over viddene på fast og fint underlag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje jeg heller skal starte turen ved Hovden eller Haukeliseter og så gå sørover, fra Haukeliseter/Hovden - Bykle - Valle - Ljosland eller noe:)

Mulig jeg pakker med meg noen lette smørefrie ski. Bare det at det blir mye å drasse på når man går alene; telt, pose, brenner osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.