Gå til innhold
  • Bli medlem

Friluftsnett - nettside om friluftsliv


Erin

Anbefalte innlegg

For litt over et år siden fikk jeg hjelp av flere her på fjellforum til å komme igang med Friluftsnett. Kjæresten min og jeg hadde lenge kjent behovet for en oversiktlig side med tips om friluftsliv, særlig for teltturer. Etter å ha lett en stund på nettet uten å ha funnet noe vi var fornøyd med, begynte vi å lage en side selv og skrive artikler om valg av utstyr, litt anmeldelser og generelle tips om mat, orientering og leirkunnskaper.

Siden utvikles stadig og vi legger fortsatt ut nye artikler, men etter å ha sett oss blinde på siden i over et år føler vi nå et behov for tilbakemeldinger.

Spesielt ønsker vi tilbakemeldinger på design, brukervennlighet og innhold. Er artiklene interessante og passe lengde? Sidene Utstyr, Tester og Verdt å vite føles litt kjedelige, er det noen som har tips til hvordan vi kan legge opp disse sidene slik at det ikke bare blir en oppramsing av artikler?

Vi har testet siden i firefox, internet explorer, chrome og opera, den skal funke i alle disse nettleserne, men si gjerne ifra om det er noe som ikke funker som det skal.

www.friluftsnett.net

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Personlig syns jeg mørke sider blir litt tunge når fokuset er på tekst og ikke bilder eller effekter. Ellers syns jeg sidene er greit organisert og oversiktlige, det blir klart en utfordring å holde oversikten når innholdet øker på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alltid fint med nye friluftssider, men jeg er enig ang. den mørke bakgrunnen, selv blir jeg helt gæærn i øynene av å lese lys tekst på mørk bakgrunn og ser striper lenge etter jeg snur meg vekk, av den enkle grunn lar jeg bare være å lese når jeg kommer på sider hvor tekst og bakgrunn er invertert. med mindre det bare er noen få linjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt de samme tankene om bakgrunnen, men likte designet så godt at jeg har beholdt det. Men om det betyr at vi kanskje mister en del besøkende som dere antyder, er det viktigere å tenke på brukervennlighet enn design.

Bakgrunnen er da endret til hvit og designet er noe enklere og renere. Flere kommentarer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg syns også det vart betre med endring av bakgrunn/skrift.

Når det gjeld testar, så syns eg det er veldig kjekt å ha ein liten tabell nederst på sida som oppsummerar produktet og som har nokre tekniske spesifikasjonar som f.eks. vekt og pakkstørrelse på telt, vekt og volum på sekken, batterikapasitet og vekt på hovudlykter o.l.

Det er også greitt med ei pros/cons liste som oppsummerar erfaringane dykkar.

Det går jo for så vidt greitt når ein berre har eit par testar og ein kjapt kan lese gjennom teksten, men eg reknar med det kjem fleire etter kvart, og då kan det være greitt å kunne flippe litt mellom sidene og sjå på oppsummeringar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bakgrunnen er da endret til hvit og designet er noe enklere og renere. Flere kommentarer?

Som andre skriver, det ble bedre og lettere for øynene. Har lest over noen av artiklene, mange gode tips men noen av artiklene har mye tekst uten overskrifter på avsnitt. Overskrifter hjelper veldig på oversikten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synest siden var behagelig jeg, men sjekket den først nå, så jeg vet ikke hvordan den var opprinnelig.

I det store og hele synest jeg siden fungerte bra. Jeg ser at under linker så står ikke hele domenet, og jeg synest personlig det er en fordel å ta med .net .no etc, men det blir en smaksak. Jeg liker også at lenker til eksterne sider åpnes i nytt, blankt vindu. Men igjen: Personlig preferanse. Savner også en "Her er du"-meny med klikkbare seksjoner, om jeg f.eks. leser om tørking av mat, så står det "Hovedside -> Verdt å Vite -> Tørke mat". Hver del (mellom hver -> ) er klikkbar og gir økte manøvreringsmuligheter. Kanskje ikke et stort problem på en side som har max 3 nivåer, men likevel noe å tenke på?

Jeg liker å blåse opp bilder slik at jeg kan få se skikkelig på dem. Bildene deres er ikke klikkbare, og jeg er prisgitt deres størrelsesgjengivning. Spesielt i tester der jeg vil se detaljer, er dette et problem. Om dere er redd for stjeling eller direktelenking til bilder, kan det ordnes med enter vannmerking eller script som ikke viser bildet dersom det er en annen maskin enn deres server som prøver å vise dem.

Layouten er helt grei, enkel og funksjonibel. noe som irriterte meg var at de svarte linjene som avgrenser både banner-bildet og hovedrammen, henger sammen i hjørnene! Da ser det rart ut at fargen på sidene blir gjentatt mellom de to delene på siden. Anbefaler å enten ta bort de små svarte "sammenkoblingene" eller mellomrommet som viser bakgrunnsfargen.

Til slutt vil jeg si at om dere satser på å oppdatere i ny-og-ne, så bør dere legge inn en RSS-feed. Det gjør at andre kan abbonere på siden deres og få beskjed om oppdateringer! Dette vil sannsynligvis øke trafikken til siden deres.

Flott side, gleder meg til å se hva mer dere har å by på utover sommeren og høsten! Jeg skal iallefall prøve å tørke litt mat :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for veldig mye bra tips, dette var mye bedre enn vi hadde håpet på!

Jarmols tips ang tester var veldig bra, rart at vi ikke har tenkt på det selv... Vi skal få inn både tabell og pros/cons etter hvert.

Underoverskrifter er også en god idé, essem. Vi har det jo i noen artikler, men har vært litt sløve med det i andre, og noen av artiklene er jo ganske lange og tunge å lese.

Torgis hadde mange bra tips. Både det å ta med .net osv og åpne i nytt vindu skal fikses, mens "Her er du"-meny er jeg ikke helt enig i. Det står jo merket i hovedmenyen, og gir ikke ekstra navigeringsmuligheter med en slik meny. Det ideelle hadde vært å legge inn en slags undermeny i hovedmenyen, men dette er veldig tidkrevende med oppsettet jeg har, så jeg får se hva det blir til.

Også et godt poeng med bildene, særlig i artikler der detaljene er viktige. Vi får se hvordan vi løser det. Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstod det med layouten, men fjernet den røde linjen under banneret slik at det nå bare er en svart linje. Ble det bedre? RSS var også et veldig bra tips, det skal vi også prøve å få inn.

Da har vi en del å jobbe med framover, men kom gjerne med flere tips og kommentarer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hvor mye du har kodet før, men siden er iallefall veldig bra om man skal anta at du startet på nybegynnerstadiet og laget alt selv. Den både W3 og CSS-verifiserer uten kommentarer :D

Synest det kom seg når du la inn den sorte streken istedetfor bakgrunnsfargen (den røde linjen).

Stå på, du/dere er flinke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hvor mye du har kodet før, men siden er iallefall veldig bra om man skal anta at du startet på nybegynnerstadiet og laget alt selv. Den både W3 og CSS-verifiserer uten kommentarer :wink:

Synest det kom seg når du la inn den sorte streken istedetfor bakgrunnsfargen (den røde linjen).

Stå på, du/dere er flinke!

Det var en veldig hyggelig tilbakemelding å få :) ! Ja, jeg har passet på å verifisere både html og css. Jeg begynte å lære html fra scratch da vi begynte med siden i mars i fjor (jeg har stått for design, mens vi har skrevet omtrent halvparten av artiklene hver). Så kom css etter hvert, og når siden begynte å bli større og designendringer ble helt håpløst med så mange sider, gikk jeg over til database og php i vinter. Det gjør det utrolig mye lettere å følge forslagene deres nå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.