Gå til innhold
 • Bli medlem

slemmo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Området rundt Øyungen i Maridalen synes jeg ikke er så verst, stort sett bare scooterløyper, så de verste langrennsracerne gidder ikke gå der.
 2. Kun fokus på målet ja, easyhiten vil være synlig nok til at den gir deg en referanse uansett, og siden fiberen sitter inni et rør er den kun synlig for det øye som ligger langs skinna. Etter hvert som du skyter mer vil det også gå mer automatikk i det der og du vil tenke mindre på kornet, det det blir riktig av seg selv.
 3. hvis du fokuserer på noe bak arket vil du se to hull i arket om du ikke har et dominerende øye, så da er det jo fritt valg hvilket hull man ser igjennom og evt. ender opp å se gjennom når du har ført arket mot ansiktet, men det kan jo hende det funker om man har et dominerende øye, for meg blir det i alle fall bare to like tydelige hull i arket.
 4. Når du skyter med hagle skal du fokusere på det du skyter på, om det er et problem for deg at hagleløpet er dobbelt kan du sette på en Easy-Hit f.eks som gjør at du får en rød dot på løpet som bare er synlig for det høyre øyet, og det vil være den du bruker som referanse når du skyter. Jeg har heller ikke noe dominant øye og skyter masse lerduekonkurranser på den måten jeg har beskrevet og det er ikke noe problem i det hele tatt. Jeg vil ikke anbefale å lukke venstre øye fordi du mister dybdesyn og overblikk.
 5. Berkleystengene er bra stenger, men det er Shimano også, og i billigsegmentet hadde jeg stolt mer på en shimanosnelle enn ABU, så da måtte det jo blitt et av shimanosettene for min del. Haspelsnellene til ABU har hatt et litt frynsete rykte de siste årene, det har tatt seg opp med Sorøn, men de andre er jeg ikke så sikker på.
 6. Nå er forøvrig kammeret.no oppe igjen også, der er det mye våpenekspertise.
 7. Joda, greit nok at de beddet og frittla samtidig, men rent generellt da så har ikke bedding noe med løpet å gjøre, og det er godt mulig at kikkertsikte slipper gjennom mere lys enn diopter, men det hjelper deg per definisjon ikke å se bedre i mørket, bare å se bedre i mørket enn noe som er enda dårligere Hvis finavtrekk er vanlig brukt innen DFS vil jeg si de er temmelig dårlig representert på nettet (prøv et googlesøk etter finavtrekk), kanskje alle som pleide å si det er så gamle at de ikke bruker internett.
 8. Bedding har ikke noe å gjøre med hvorvidt løpet er frittliggende eller ikke, det er bare for å sikre at låskassa ligger stabilt. Jeg tror heller ikke finavtrekk er noen generell terminologi, det ble brukt på disse Kongsbergriflene spesifikt; matchavtrekk er mere vanlig i bruk i dag i alle fall, men hva som var vanlig å si i 1976 vet jeg ikke siden jeg var 3 år gammel da og ikke hadde skutt så mye enda Kikkertsikter gir heller ikke bedre syn i dårlig lys, selv de dyreste kikkertsiktene slipper ikke gjennom 100% lys, men normalt for kvalitetssikter er over 90%, som en generell regel s
 9. Monsen burde gå i samarbeid med Sølvkroken å gi ut en signatursluk, hadde sikkert solgt i bøtter og spann.
 10. slemmo

  Haglevalg

  Akkurat hvilke merker som til enhver tid er tyrkiske er jeg ikke sikker på, noen lages jo der på lisens også, men flere av de har vært plaget med kvalitetsproblemer. Og ja, Baikal er ei slegge...gjerdestaur, 2x4 eller kall det hva du vil, men det funker, og det er mer enn mange andre billigmerker gjør. Billighaglene til under 10000,- fungerer stort sett fint som jakthagler, men det er ikke alle som er laget for å skyte tusenvis av skutt på lerduebanen og det kan jo være verdt å tenke på.
 11. slemmo

  Haglevalg

  Egentlig ingen, men Remington 870 eller Baikal hvis du skal kjøpe nytt, hold deg unna alt som er produsert i Tyrkia, og Beretta er alltid et godt bruktkjøp. Jeg hadde heller lagt på noen kroner og kjøpt brukt Beretta 686 så har du en hagle du kan bruke på banen også om du får lyst til det.
 12. slemmo

  Spørsmål om vandel

  Det vil helt klart være et pluss ja, siden det er et krav for å få ervervstillatelse.
 13. slemmo

  Haglevalg

  Jeg ville ikke anbefalt noen å bare gå i butikk for å kjøpe hagle uten å ha skutt noe på forhånd, man behøver ikke skyte mer enn et par tusen skudd før man begynner å få en formening om hvordan hagla bør være tilpasset ift. montering, så kan man evt. få tilpasset en kolbe. Jeg kan ikke skjønne at det finnes noe fastisvar på hvordan en hagle skal være tilpasset.....det er basert på flere faktorer, både ift. til montering og hvor mye overslag man ønsker når man skyter.....som igjen avhenger hva hva man skal bruke hagla til.
 14. slemmo

  Haglevalg

  Purdey lager vel kun såkalte best guns, alt håndlagt med det beste som er å oppdrive av tre og gravering, men noe sånt hadde jeg ikke dratt med meg på jakt om jeg så var milliardær
 15. slemmo

  Haglevalg

  Man bør om det er mulig skyte litt før man kjøper sin første hagle, det er forskjellige preferanser ift. overslag.....altså hvor mye skinne man ser når man monterer hagla og dette kan være greit å ha en mening om før man får tilpasset en hagle. Forøvrig ville jeg valgt Berettaen rett og slett fordi den har to løp og dermed mulighet for å kjapt tilpasse haglesvermen etter avstand på vilt. Mistet selv en god skuddsjanse i helgen med halvautoen fordi jeg hadde blitt fortalt at skyteavstandene på jakta jeg var på pleide å ligge på rundt 10 meter, så viste det seg at endene plutselig var mye m
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.