Gå til innhold
AndreB

Pakking av multifuel

Anbefalte innlegg

Hvordan pakker dere multifuelbrennere?

Jeg har alltid brukt gass (primus eta stove) og da har jeg alltid pakket alt innimellom kjeler og panner i pakka den kom i, gass er jo reint å fint.

Har nå kjøpt en multifuelbrenner og da frister det ikke så og ha denne pakket innimellom kjelene og panner i tilfeller søl av drivstoff. Og oppebavring i den medfølgenge posen som primus sender med omnilite ti virker i mine øyene ikke helt optimal.

 

Rotet i bokser og forskjelig som jeg hadde lignende og fant en løsning  men den krevde at drivstoffslangen må skrus av for hver pakking, ikke optimalt hvis man skal flytte litt på seg.

IMG_0659[1].JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en Optimus Nova, men den er ikke vesentlig forskjellig. Jeg lar alltid pumpen stå i fuelflasken, kobler fra fuel-ledningen og pakker alt utenom fuelflaske i den medfølgende posen. Denne posen samt fuel lagres i ytterligere en pose sammen i passende rom i sekken. Alt annet i sekken er mykt så det blir ikke så mye trykk på den at det gjør noe når jeg har pakket alt i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har Trangia multifuel. Enig i at posen det kommer i ikke beskytter mye i utgangspuntet, men har klippet til en bit av et gammelt, tynt liggeunderlag som "foring" i posen. Ser ut til å fungere greit. Pumpa står i flaska, da den ikke kom med skrukork.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Pumpa i flaska, da er den mekanisk beskyttet også. La flaska ligge i off posisjon noen minutter etter at brenneren har sluknet, da er systemet trykkløst og det blir ikke søl når du kobler fra. Lagrer imidlertid flaska tom og tørr.

Siden det er 0.3l til Omnilite må du sikkert ha med ekstra fuel, bruker du en original Powerfue/Coleman fuel flaske eller 1l akrylat flaske til ekstra fuel, rull vindskjermen rundt denne siden den er større.

Jeg har brenneren i en ultrasil pose, evt en vanlig plast innerst, så går brenneren i kjelen sammen med litt annet småtteri.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott takker så meget for svar :)

Da blir det nok bare å finne noen litt solide poser til brenneren og slenge den i kjelen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Terka
   På tide med litt andre temaer en fjellmote og utstyrsanbefalinger på forumet. 🤔😁
    
   Bakgrunnshistorie
   For to uker siden så gikk jeg og en kamerat blandt annet Uranostraversen (lånt video fra nettet for å vise traversen). 

   Denne kameraten jeg var på tur med har tidligere klatret fjell i Himalaya og en del høye topper på andre kontinenter, så denne turen var rimelig langt innenfor komfortsonen.
   Sekkene ble pakka 80% kvelden før for å være klare til tidlig avmarsj, siste rest inklusive mat og drikke ble pakket på morgenen.
   Mens vi pakka sekkene så var denne kameraten veldig fokusert på å kun ta med det nødvendige.
   Av klatreutstyr hadde vi med to halvtau, ett sett kiler, noen kamkiler, 5 stk kortslynger/60 cm slynger, og en nøttepirker på deling. I tillegg hadde hver av oss klatresele, hjelm, reverso taubrems, to 120 cm slynger, to skrukarabinere, en isøks og  stegjern.
   Foruten klarteutstyret hadde han en tynn flecejakke som var delvis vindtett, lue, hals, tynne gummihansker, kart og kompass, 4 brødskiver (holder for en dagstur i norske fjell iflg han 😄) , og en tom 1L flaske som han fylte på ved siste drikkbare vann. 
   Skalljakke, mer mat osv ble vurdert unødvendig. Kun det som var nødvendig i sekken.
   1 ekstra kg i sekken utgjør 1 time ekstra på 1000 høydemeter mener han. Dette kommer fra en som bærer Helsport Svalbard 5 telt på tur, dvs ikke en lettpakker.
   Siste 10 årene har jeg selv gått turer med barn (pluss en del soloturer, og noen med venner), og de 10 årene før det en del turer hvor jeg enten har vært turleder eller en av de mest erfaring og dermed følt litt ekstra ansvar for å få til en bra tur for alle.
   Resultatet ble tydelig helga for to uker siden, jeg har blitt vant med å ha en del ekstra i sekken "for sikkerhets skyld", både til meg selv og før å kunne hjelpe andre. Det var mye jeg kunne lette sekken for siden vi begge var relativt erfarne med fjell og klatring. Ekstra, sikringsmidler, mat, vannmengde, klær, hodelykt, et sett med kart og kompas, ++  Sekken min ble ikke fullt så minimalt som kameraten min, men mye lettere en om han ikke hadde utfordret meg på det.
   Dog savnet han skalljakka litt i et parti det blåste surt og var rundt null grader, og han fikk 2 brødskiver av meg på returen. Men han hadde en helt grei dagstur med det utstyret ham gikk med (..med litt mindre "margin" ift vær og uhell/skadesituasjoner en det jeg har brukt å ha siste årene).
   Etterpå har jeg fundert litt på hvorfor jeg har med de tingene jeg har i sekken, og tenker jeg absolutt kan bli mer bevisst på dette igjen. Derfor... 
   Spørsmål:
   Hvilke type turer går du?  Hva har du i sekken og hvorfor? Og hva velger du ikke å ta med i sekken på spesifikke turer, og hvorfor?
    
    
  • Av Truls Bjerkmo
   Jeg kjøpte nettopp en splitter ny Optimus Polaris Optifuel. 
   Første gang jeg startet den brukte jeg parfin (Shell Premium til oljefyr). Etter god forvarming ville den ikke gi enn konstant blå flamme, bare gul og lite varm flamme. Jeg prøvde så med Diesel, til akkurat samme resultat. Derimot gir brenneren en fin og blå flamme ved bruk av gass. 
   Jeg har ikke brukt lyddemper på brenneren.
   Som relativt ny i primusmiljøet, sitter jeg nå fast. Jeg vil sette pris på all hjelp til feilsøking.
   (Kan legge ved video om ønskelig.)
         -Truls
    
  • Av fightingfalcon
   Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet?  Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos.
   setter stor pris på delte erfaringer og tips!
  • Av anders panders
   No før vinteren rensa eg og skrudde litt på Trangia X2 multifuel brennaren min, og klønete som eg er klarte eg å miste mutteren som halde brennernåla, eller "spindelen" på plass. Brennaren funkar fint uten, men eg tør ikkje lenger ha den inne i teltet pga frykt for bensinlekasje. Etter å ha finkjemma internett for reservedelar, har eg enda ikkje funne noko informasjon på akkurat denne mutteren.
   Men, X2 er jo i grunn berre ein Primus Omnifuel som har blitt modifisert til å passe ein Trangia. Og sida spindelen på X2 er der ventilen er på ein Omnifuel, burde det ikkje da vere mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2 brennaren? Da får eg jo også fordelen av å ha to ventiler på brennaren min, som berre er bra.
   So det eg lurar på er:
   Kvar kan eg finne ein ny mutter til X2 spindelen?
   Kva er dimensjonane på X2 spindel-mutteren, so eg kan evt laga ein ny ein sjølv?
   om det er mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2, kva for ein Omnifuel burde ventilen vere frå?
  • Av Jonas1986
   Hei!
   Lurer på hvordan man "skal" pakke sekker, skal på en ukestur og sekken blir mellom 35-40kg..
   Har altid inbilt meg at det tyngste skal lengst mulig ned og inn mot ryggen, stemmer ikke det?
   En kompis sa han altid hadde teltet liggende oppå sekken, under lokket i sin reconpack, jeg har brukt og pakke det langt ned i sekken.
   Har nå telt på 1,6 kg, så det hjelper på kontra vintertelt på nesten 5kg (Bergans Helium Dome)
   pakker altid sovepose helt nederst, så telt, liggeunderlag (expeed synmate 7LW m. chairkit),stormkjøkken (trangia) med omnilite,  så mat med klær på toppen.
   Packraft(ca. 3kg) stropper jeg under sekken og åren (1kg) trer jef inn under sidelommene så det er lett tilgjengelig.
   Toalettmappen ligger inni lokket.
   Skal på ukestur i slutten av august med packraft men en del vandring så tenkte det kunne jo være noe å tenke på  
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.