Gå til innhold
AndreB

Pakking av multifuel

Det er 628 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hvordan pakker dere multifuelbrennere?

Jeg har alltid brukt gass (primus eta stove) og da har jeg alltid pakket alt innimellom kjeler og panner i pakka den kom i, gass er jo reint å fint.

Har nå kjøpt en multifuelbrenner og da frister det ikke så og ha denne pakket innimellom kjelene og panner i tilfeller søl av drivstoff. Og oppebavring i den medfølgenge posen som primus sender med omnilite ti virker i mine øyene ikke helt optimal.

 

Rotet i bokser og forskjelig som jeg hadde lignende og fant en løsning  men den krevde at drivstoffslangen må skrus av for hver pakking, ikke optimalt hvis man skal flytte litt på seg.

IMG_0659[1].JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en Optimus Nova, men den er ikke vesentlig forskjellig. Jeg lar alltid pumpen stå i fuelflasken, kobler fra fuel-ledningen og pakker alt utenom fuelflaske i den medfølgende posen. Denne posen samt fuel lagres i ytterligere en pose sammen i passende rom i sekken. Alt annet i sekken er mykt så det blir ikke så mye trykk på den at det gjør noe når jeg har pakket alt i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har Trangia multifuel. Enig i at posen det kommer i ikke beskytter mye i utgangspuntet, men har klippet til en bit av et gammelt, tynt liggeunderlag som "foring" i posen. Ser ut til å fungere greit. Pumpa står i flaska, da den ikke kom med skrukork.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Pumpa i flaska, da er den mekanisk beskyttet også. La flaska ligge i off posisjon noen minutter etter at brenneren har sluknet, da er systemet trykkløst og det blir ikke søl når du kobler fra. Lagrer imidlertid flaska tom og tørr.

Siden det er 0.3l til Omnilite må du sikkert ha med ekstra fuel, bruker du en original Powerfue/Coleman fuel flaske eller 1l akrylat flaske til ekstra fuel, rull vindskjermen rundt denne siden den er større.

Jeg har brenneren i en ultrasil pose, evt en vanlig plast innerst, så går brenneren i kjelen sammen med litt annet småtteri.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott takker så meget for svar :)

Da blir det nok bare å finne noen litt solide poser til brenneren og slenge den i kjelen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 628 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av fightingfalcon
   Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet?  Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos.
   setter stor pris på delte erfaringer og tips!
  • Av anders panders
   No før vinteren rensa eg og skrudde litt på Trangia X2 multifuel brennaren min, og klønete som eg er klarte eg å miste mutteren som halde brennernåla, eller "spindelen" på plass. Brennaren funkar fint uten, men eg tør ikkje lenger ha den inne i teltet pga frykt for bensinlekasje. Etter å ha finkjemma internett for reservedelar, har eg enda ikkje funne noko informasjon på akkurat denne mutteren.
   Men, X2 er jo i grunn berre ein Primus Omnifuel som har blitt modifisert til å passe ein Trangia. Og sida spindelen på X2 er der ventilen er på ein Omnifuel, burde det ikkje da vere mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2 brennaren? Da får eg jo også fordelen av å ha to ventiler på brennaren min, som berre er bra.
   So det eg lurar på er:
   Kvar kan eg finne ein ny mutter til X2 spindelen?
   Kva er dimensjonane på X2 spindel-mutteren, so eg kan evt laga ein ny ein sjølv?
   om det er mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2, kva for ein Omnifuel burde ventilen vere frå?
  • Av Jonas1986
   Hei!
   Lurer på hvordan man "skal" pakke sekker, skal på en ukestur og sekken blir mellom 35-40kg..
   Har altid inbilt meg at det tyngste skal lengst mulig ned og inn mot ryggen, stemmer ikke det?
   En kompis sa han altid hadde teltet liggende oppå sekken, under lokket i sin reconpack, jeg har brukt og pakke det langt ned i sekken.
   Har nå telt på 1,6 kg, så det hjelper på kontra vintertelt på nesten 5kg (Bergans Helium Dome)
   pakker altid sovepose helt nederst, så telt, liggeunderlag (expeed synmate 7LW m. chairkit),stormkjøkken (trangia) med omnilite,  så mat med klær på toppen.
   Packraft(ca. 3kg) stropper jeg under sekken og åren (1kg) trer jef inn under sidelommene så det er lett tilgjengelig.
   Toalettmappen ligger inni lokket.
   Skal på ukestur i slutten av august med packraft men en del vandring så tenkte det kunne jo være noe å tenke på  
    
  • Av fightingfalcon
   Hei! jeg har en MSR whisperlite jeg ikke har brukt med bensin på ei god stund.
   Hvordan bør man lagre brenselflaskene? Har dere noen gode tips rutiner slik at utstyret holder seg vedlike?
   Gassbrennere er jo greie nok, gassen stikker jo ut når man kobler fra. Men bensin kan bli liggende i slangen og i pumpa?
   Bør man eventuelt demontere pumpa fra flaska og kun ha vanlig topp på bensinflaskene? renser dere slangen osv før sommersesongen når man stort sett bruker gass?
   Setter stor pris på tips  
  • Av Knut S
   Blir ny brenner til vinterturene i år. Og har lest meg frem til to alternativer, Optimus Polaris Optifuel eller Primus Omnifuel II. Fordelen med den siste er prisen i dag, men har lest at en del har problemer med brenneren, er dette reelt enda på de siste utgavene? Fordeler og ulemper med disse to alternativene?
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.