Gå til innhold
knutis

Høyeste topp i Akershus?

Anbefalte innlegg

Jeg har alltid trodd at Fjellsjøkampen her i Hurdal er høyeste toppen i Akershus med sine 812m. I kveld leste jeg litt på kartet og fant Lushaugen som ligger på kommunegrensa lengst vest i Hurdal. På kartet oppgis denne også til 812m. Er det gjort noen nøyaktig måling for å finne ut hvilken av disse som er høyest? Vil kanskje tro det ettersom all info sier Fjellsjøkampen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fra Wikipedia:

Lushaugen er eit fjell på grensa mellom Gran kommune i Oppland og Hurum kommune i Akershus. Det har ei høgd på 812,16 meter over havet og er det nest høgaste fjellet i Akershus av fjella med primærfaktor på minst 50 meter, berre 13 cm lågare enn det hågaste, Fjellsjøkampen på 812,29 m.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror du må korrigere kommunen til Hurdal kommune i Akershus. Gran kommune er ganske stor, men grenser neppe helt til Hurum :):cry:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Etter at min artikkel om at Østfold mister sin høyeste topp fikk en kortvarig gjennoppliving ifm navnevedtakene, har jeg fått en tilbakemelding om at Lushaugen og Fjellsjøkampen deler tittelen som høyeste topp i Akershus. Min kilde, som er supernerd på dette og jobber i DNT, har nok sine ord i behold. Han viser til denne listen fra Kartverket, der begge toppene står med 812,2 meter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.