Gå til innhold
 • Bli medlem

vertikal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  214
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vertikal

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det trengs normalt ikke titanbolter til klatrefelt i Norge. Men bruk rustfritt stål til boltene. Disse kan man lettest/billigst få gjennom en klatreklubb som igjen får/kjøper dem fra Klatreforbundet. Veiledning for klatrefelt står i dette heftet: [Hidden Content]
 2. Tror du har rett i at det er Mannen (1950 moh) vi ser der, sammen med Kjerringa (1938 moh). Disse to toppene er adskilt av det trange Maradalsskaret som nok ikke er synlig fra denne vinkelen. Mannen og Kjerringa er starten av Maradalsryggen og de er så 'heldige' at de er under 2000 moh og dermed unngår visse typer toppsamlere. Samme gjelder neste topp på ryggen, Jernskartind (1958 moh). På bildet kan man skimte at ryggen holder høyden i retning Centraltind, og at den først får markert stigning til Nordre Maradalstinder som er på 2160 moh før de når Centraltind på 2348 moh.
 3. Klatrefeltet på Grefsenkollen er dekket i Klatrefører for Oslo og omegn. Et par andre mindre klatrefelt finnes. Det er et lite felt på nordsiden av den turveien som starter litt nord for Tonsenhagen skole, ca 300 meter fra bommen. Du kan se boltene inne i en smal kløft. Det skal også være et lite felt ved isdammen innenfor Årvoll. Jeg har ikke sett det selv, men mener det er mix sikret så det skal være mulig å se noen gamle bolter. Det skal også være enkelte boltede ruter innenfor Dausjøen i Maridalen. Litt lengre inn i skogen der var det også etablert noe buldring tidligere. Dette lå på
 4. En dyptgående beskrivelse av hvordan man ordnet seg med dobesøk i skogen i gamle dager. [Hidden Content]
 5. Det er vel ikke noe hemmelig med dette? Slike kurs arrangeres av mange aktører, DNT og diverse klatreklubber har kurs i med fokus på bruk av naturlige sikringer. I Oslo er det f.eks dette: [Hidden Content] Sesongen går mot slutten nå, men det er sikkert fortsatt mulig å få noe dersom dere sjekker litt rundt.
 6. Fikk sjekket dette selv i helgen 9. august. Konklusjon: Du bør ha med stegjern når du passerer breen. Isøks ikke like viktig.
 7. Noen som ny informasjon ang snø/is forholdene på breen opp Skagadalen? Trengs det stegjern og isøks?
 8. Osloføreren fås kjøpt på Vulkan klatresenter for 100 kroner. Både Kolsås og Hauktjern er lette å finne, men det er store felt så orientering på feltene er kanskje en liten utfordring. På Hauktjern finner du garantert andre folk som sikkert kan hjelpe deg med info. Hauktjern er greit tilrettelagt med bolter og ankere. Det er også lett å komme til både topp og bunn av veggene. På Kolsås er det bare på toppen Øvre Sydstup hvor det er håp om å treffe folk. Vær klar over at på Kolsås er det stort sett naturlige sikringer som gjelder.
 9. For en oppkonstruert problemstilling. Du fortjener egentlig ikke noen oppmerksomhet på dette, men jeg skal gi mitt eneste svar. I bunn handler det om respekt klatrere i mellom. Stålbørsten er tegn til andre klatrere at her jobbes det med ruta, enten er ikke ruta ferdig renset eller så er den ikke gått ennå. Grunneiere og kommuner er veeeeldig langt ut i forhold til det aspektet. Sjelden å se stålbørster hengende nederst i rutene nå til dags. Prosjektene er såpass harde at det er et fåtall som kan gå dem, og de som er i stand til det kjenner til hverandre og har nok respekt for andre til
 10. Det er bare å si fra hvor mye du trenger, så skal du bli velsignet. Har en del tau som kan leveres i Oslo!
 11. Har ikke vært der selv, men nettstedet www.supertopo.com må være det beste for å spørre etter og finne info. God tur. Misunnelig!
 12. Godt å se folk med bra bra turlyst, og godt pågangsmot. Og bra det endte bra. Ang slyngeknuten som gikk opp. Var det en vanlig slynge, så skal vel ikke fiskeknute brukes? Mener båndknuten skal være bedre på flate slyngebånd. [Hidden Content] En annen ting er at alt tauverk og slynger blir kaldere og stivere i kulda, og da sitter knutene dårligere. Derfor er det da viktig å sikre endene med ekstra knuter.
 13. Ja, vi fikk se en annen side av Martin når han ble "dolket i ryggen" av Håvard. Selv om Martin nå, 6 måneder etterpå, sier at han er venn med Håvard så bruker han fortsatt begrepet "dolket i ryggen" om hendelsen. Litt kleint. For hva skal man da si om hvordan de sendte ut Camilla? Eller lokket Stian ut av alliansen hans? Det må jo være å oppfordre til "dolking". Men det er ikke så farlig, det er bare et spill. Og jeg hadde gjerne dratt på tur med Martin. Og de andre i årets gjeng. Beste årgang på lenge!
 14. Denne nettsiden viser det meste om snødybder rundt i landet: [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.