All aktivitet
Denne strømmen auto-oppdateres
- I dag
-
Ka-no ble medlem
-
Har samme problem med min Norseraft 3år gml, brukt 5-6 ganger, . Fant ikke lekkasje med salo såpe. Fylte på litt sporgass og brukte lekkasje - søker. Det var drøssevis av micro lekkasjer langs bunndelen og der stoffet har vært brettet. Disse micro lekkasjene viste seg ikke med såpe selv om jeg visste hvor de var. Har sendt en henv. til butikken og håper at de godtar reklamasjon.
-
På tide å ta med litt mer gass om sommeren da På bålet tar jeg kjelen til side etter oppkok av vann og lar den stå på utkanten og nærmest trekke. Ikke direkte sterk varme.
-
Jeg bruker som regel snarkokt. Har blandingen (1/2 pose snarkokt Toro, dvs. ca. 75 g) oppi en stekepanne med høy kant, koker opp og lar småputre til passe konsistens. Så har jeg oppi ca. 3 spiseskjeer tørrmelk, rører rundt, og ordner til slutt smørøye, sukker og kanel. Ordner kaffe først og drikker den mens grøten putrer. Bruker ganske lite brensel egentlig, for har knapt effekt på brenneren etter oppkoket. Om jeg bruker vanlig grøtris har jeg vann i risen kvelden i forveien og lar den stå over natta. Det reduserer koketiden vesentlig, men funker ikke så bra om det fryser. Kan være fint på høsten.
-
Mente tilberedning av risgrøt! Havregrøt har jeg kontroll på
- 24 svar
-
- 1
-
-
Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips
Espen Ørud svarte på aleks sitt emne i Foto/Video
Ja, det er mer enn ganske konservativt. Og det går stort sett helt fint. Har ganske mye å gå på med dagens støyfjerningsteknologi og du vil se at de fleste av fuglebildene mine er på vesentlig høyere iso. Låste ISO på 200 denne gang da det er mørk fugl i mørke omgivelser i overskyet vær og ville ha noe å gå på da man ofte må trekke opp eksponeringen noe etterpå. Og så ble skyene vesentlig mørkere enn da jeg startet så hadde nye mer komfortabel lukkertid opprinnelig, men justerte ikke isoen underveis. Kjører nesten alltid på auto-iso "med tak" ellers for kompensere for vekslende forhold. -
Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips
sofasliter svarte på aleks sitt emne i Foto/Video
Skarpt og fint bilde, men som du sier betinger det at motivet og kamera er i ro. Har du experimentert og sett hvor høyt du kan trekke ISO, og likevel få bra resultat? Exif sier ISO 200, det er ganske konservativt? Har du forsøkt å gå litt høyere? Feks 1/800 og ISO 6400, vil gi samme eksponering og du har da lukkertid raskere enn 1/brennvidde. -
@BendikIv, jeg forbereder porsjoner hjemme, med lettkokte havregryn, tørrmelk fra Mayah og har i sukker, salt tørket frukt og hakkede nøtter. Blandingen er i vakuumposer, som tåler sous vide. På tur varmer jeg vann, og heller opp i posen, rører og lar det trekke til det er spisbart. Det er en fordel å ha posen oppi "noe" som støtter og holder formen, da den blir veldig slapp i møtet med varmt vann.
- 24 svar
-
- 1
-
-
BendikIv begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall. Men har vært nysgjerrig på å lage risengrynsgrøt på tur siden jeg så Monsen på Nordkalotten for første gang for evig tid siden. Men hvordan tilbreder folk her risgrøten? Har jeg med gass på sommertur har jeg som regel bare med nok til å koke vann for å spare vekt, og svir ikke risgrøten seg fort når man tilbereder på bål? Noen triks her? Bruker også som regel tynne og lette Trangia-kjeler, hvor mat svir seg fort (og derfor koker jeg stort sett også bare vann). Edit: mente tilberedning av risgrøt, som vel trenger å kokes litt. I motsetning til havregrøt, som bare kan trekke i varmt vann.
- 24 svar
-
- 1
-
-
Enig i det, men da har jeg også heller noe annet en grøt til frokost. Skal ut på tur i 4 uker i sommer, med depotpakker og bærer mat for 8-10 dager på det meste. Da funker det best med tørrmat og god holdbarhet. Fokus på både volum og vekt for å få mest kalorier med meg.
-
thomachine begynte å følge Hvilken Garmin klokke anbefaler dere?
-
Hvilken Garmin klokke anbefaler dere?
thomachine svarte på Superfjell sitt emne i Navigasjon og elektronikk
Jeg gikk for en billig Garmin Instinct 2. Ikke fancy fargeskjerm med kart, men utrolig lang batteritid. Kan fortsatt laste inn gps rute før tur hvis man trenger litt hjelp med navigasjonen. Men da får man jo bare noe å sikte etter. Men har fungert bra for meg. Jeg synes det hjalp veldig å bare ha tall på hvor langt man har gått, og hvor langt det er igjen. Jeg drar uansett kun på turer hvor vi går ett stykke inn for å lage en basecamp for dagsturer med fiske. Så ikke sikkert den dekker ditt behov. -
Jeg er verken opptatt av slike detaljer, eller særlig sær hva gjelder fugler (familien ler av meg, jeg er fornøyd om jeg husker forskjell på blåmeis og kjøttmeis), men jeg setter likevel pris på fargespillet og demonstrasjonen av naturens variasjoner i fuglebildene dine. Takk!
-
Marius Engelsen begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Samme her. En pose 5-minutters risgrøt deles i to, og tilsettes et par spiseskjeer med Nido tørrmelk. Da er veien kort til ferdig grøt På en veldig lang tur kan dette ha noe å si. Men det blir jammen ikke mange gram forskjell på sekkevekten på en langhelg om man har med det ene eller andre til frokost. Samtidig er det nok ikke regnet med tørrmelk her. Nido helmelkspulver har et høyt kaloriinnhold per gram.
- 24 svar
-
- 1
-
- I går
-
ingen87 begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Etter mitt første år som student, fikk jeg i trynet en junimåned med null lån/stipend, og lite/ingenting inntjent lønn etter eksamensperioden. Det lille jeg hadde måtte gå til hybelleie. Fra siste eksamen, til lønningsdag 10. juli, levde jeg på bekkeørret med ris/potetmos. Etter det brukte jeg å ha en fast sommertur der jeg dro til fjells med ris, potetmos og polarbrød. Mengden fisk bestemte ofte lengden på turen. Jeg synes det var en form for prestisje i å få turen til å vare så lenge som mulig.
- 24 svar
-
- 2
-
-
Business er vanskelig! De fleste nye ideer blir sablet ned. Gjelder nok 99.99 prosent av alt som er nytt. Jeg tenker at man skal være glad for at noen tar den jobben med å slakte ideen før man sitter belånt opp til pipa med noe som ingen trenger. Det er Business ABC å gå gjennom en slik slakt. Innovasjon Norge har et eget skjema de bruker og det er merkelig hvor lite man har tenkt før man starter. Når det er sagt så vil de fleste som lykkes ikke bry seg om motgang. De står på uansett med egne og/eller andres sparepenger. Noen blir rike men de fleste ender med bunnløs gjeld. Finnes tall for dette med suksess rate hos Innovasjon Norge. I løpet av første år går mer enn 80 prosent av alle nystartede konk. Viktig å huske at en idee har null verdi. Det er produktet som skaper verdien og produktet kan bli noe helt annet enn den opprinnelige ideen. Jeg tenker om vi her på forumet hadde satt oss ned med en øl rundt et bål kunne vi løst mange tur relaterte problemer. Om det er formen på tarp, sko eller teltdesign så er jeg sikker på at ideene sitter løst. Det er morro å diskutere slikt. Om målet er å løse problemet, dvs å ikke bli rik, kan vi nok komme på masse spennende. Men derfra til klingende mynt?? Det er litt av en jobb. Vanskelig nok å selge et nytt skomerke når det finnes 100 andre. Hvorfor skal vi kjøpe ditt produkt? Dette som eksempel på hvor vanskelig dette er. Men takk til den som prøver!! Det beste jeg kan gi er en ærlig slakt! Det kan spare deg masse penger og slit senere! Det skjemaet til Innovasjon Norge er svært bra og ligger på nett. Business plan et eller annet har 10 eller 11 punkter man må finne svar på før man begynner den tunge jobben med å finne finans. Tore
- 9 svar
-
- 1
-
-
tshansen begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Dere vet at man må ikke nødt å ha det jævlig i matveien når man er på tur? Det er lov å ta med seg litt luksus som gjør dagen 100x bedre 😂🙈
- 24 svar
-
- 3
-
-
-
Jeg bryr meg ikke om hva jeg har lyst på eller ikke. Jeg spiser det jeg har
- 24 svar
-
- 1
-
-
Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips
Espen Ørud svarte på aleks sitt emne i Foto/Video
Vi har en plass vi bruker mye i Porsanger. I stedet for å investere i noen svære gassdrevne myggmaskiner har vi heller oppmuntret de lokale myggmaskinene til å flytte inn som leieboere. Det har vært effektivt. Har jaktet på de med kamera noe i det siste også og endelig ble det et par greit skarpe bilder under pinsehelgen hvor vi også rakk å innføre et vennepar i hengekøyenes gleder ved å ha dem med på deres første hengekøyetur. Svarthvit fluesnapper. Jeg antar hunn da hannene pleier være litt mer markant sort i det mørke. På 1/25 og 600mm skal ikke verken fugl eller kamera bevege seg noe særlig før det blir ubrukelige bilder. Da går det gjerne i serieopptak med en eller annen tråd-/fjernutløser så man slipper å ta på kameraet. For "de sære" som er opptatt av detaljer: -
Det kan jeg godt være enig i, men jeg bruker så mye melk at det nærmer seg suppe, da unngår jeg at den blir til lim og vokser i munn. Pleier å ha i tørket frukt (banan, jordbær, eple) og nøtteblanding.
-
Varnerius begynte å følge Turbukse for høye damer
-
Lundhags Makke Ws Pant Long
-
fjellræv begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Hvordan oppbevarer du knekkebrød? Jeg har hatt det i en plastikk matboks men blir allikevel knust.
-
Som regel er det kaldt nok på fjellet til at jeg har lyst på grøt til frokost. Skal jeg subbe rundt i lavlandet i juli, er alternativet knekkebrød og tubeost.