Gå til innhold
  • Bli medlem

Padling i Nordland


kis

Anbefalte innlegg

Annonse
Gjest Otto Støver

Å det blir så mange steder, men for meg som bor i midten av Nordland, vil jeg ha valgt Sulis og padlet på Balvatnet og inn i Fuglevatnet og videre til Rossna. Dette skal være gode fiskevann. Men de ligger høyt, så isen ligger lenge. Ofte er det ikke isfritt før ut i slutten av juni. Hvis du er der akkurat i det isen går, er det visstnok fantastisk godt fiske der.

Tenker du på en lengere ekspedisjon, så kan jeg foreslå en tur jeg planla men ikke fikk gjort. Du starter i Sulis og får transport opp til Lomi-vannet. Padle over dette til Muorki. Du behøver ikke å bære mellom vannene, det går greit å trekke kano gjennom elva. Det har jeg gjort en gang. Dette er forresten en fin helgetur. Fra Muorki har du ca to km bæring ned til Pieskehaure. Da er det bare "raka vägen" ned til Piteå, ca 30 mil nedstrøms :) Faktisk kan du starte i Bodø og paddle nesten hele veien til Piteå. Kun et stykke mellom Sjønstå og Langvatnet og derfra og opp til Lomi må du transportere på land. Men begge steder er det vei, så med et par sykkelhjul på en aksling kan du fint klare deg uten hjelp. En ny variant av "Over kjølen i kano" :-)

Det finnes en interesseorganisasjon i Sverige for paddling. http://www.kanotguiden.se/lapps/index.htm Jeg fant ikke piteälven der, men jeg husker at jeg har en bok hjemme som forteller hvordan turen ned fra Pieskehaure er. Hver padling er angitt i vanskelighetsgrader, ja til og med stryk og bæringser er angitt slik at man kan vurdere egen ferdighet mot vanskeligheten. Boka er mange år gammel, men elva renner jo på samme stedet, og det har nok ikke blitt verre siden den gang. Hvis turen er aktuell og du ikke finner hjelp hos andre kan du kontakte meg så skal jeg ta kopi av det du trenger å sende det.

Hvis du bor andre steder i Nordland, får du vente å se om andre kan hjelpe deg i det området som er aktuellt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vesterålen, men Sulis området skal garantert utforskes :wink:

Hvorfor trenger man transport opp til Lomivannet,er der ikke vei? Hestetransport?

Til Balvatnet går der vel vei?

Takk for bra svar

Joda nå har jeg vært på nettet og sett der går vei,sikkert anleggsvei,noen som vet om disse er åpne for ferdsel på eget ansvar??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver
Joda nå har jeg vært på nettet og sett der går vei,sikkert anleggsvei,noen som vet om disse er åpne for ferdsel på eget ansvar??

Veien er åpen for ferdsel på eget ansvar når de blir brøytet en gang ut i juni. Tidspunkt avhenger av snemengder, men du kommer jo ikke så langt med paddling hvis det ligger is på vannene. :D Du må ringe hotellet eller SOT http://www.turistforeningen.no/sot/ for å høre hvordan forholdene er (hvis du drar tidlig altså).

Det var dumt av meg å si at du må ordne transport fra Sulis til Lomi, jeg tenkte mest på at bussen ikke går lenger enn til Sulis. Med egen bil kjører du helt frem, den står sikkert like trygt der som nede i bygda.

Paddelbare vann lenger nord er det mye av i Narvikområdet. Jeg vet med sikkerhet at det er fin fisk både på norsk og svensk side. Det går anleggsvei frem til både Gauteli-vatnet og til Sitasjavre, men du må snakke med Narvik Turistforening http://www.narvikfjell.no/ for å få vite hva som er tillatt for bilkjøring. Du finner de beste kartene for ferdsel i grenseområdene Norge-Sverige på http://www.inatur.se/ Mens norske datakart ikke dekker en meter inn på svensk område, dekker denne ganske langt inn i Norge.

God tur hilsen Otto

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

et godt tips er å ta i bruk Norge i 3d www.norgei3d.no Det er bedre bilder enn google earth, slik at du kan se mye av terrenget osv. Derfra kan du jo finne ei ruta du vil prøve.

Du kan rotere på høyde og vinkel, slik at du kan gå til bakkenivå å se bortover fjellene. Det er ganske nøyaktig ogs, i alle fall fjellan i 3d

Her er et eksempel: Solgåvtind og båtsfjellet i 3d

http://thohan.com/solvaagtind.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.