Jump to content
IGNORED

Sliping av (same)kniv. Knivsliper fra Jernia eller må jeg kjøpe noe tilpasset ståltypen?


Dinger
 Share

Recommended Posts

Annonse
Franke skrev (8 timer siden):

Send den inn til knivsliper’n. Så kan du speile deg i kniveggen etterpå. Hva var det igjen, 120kr?

380 kr med billigste frakt en vei, pluss frakt til knivsliperen.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ren synsing, siden jeg verken vet hva slags knivsliper som er "knivsliper fra Jernia", eller hva slags egg det er på samekniven din, men jeg vil tippe sliperen du refererer til er en sliper som er beregnet primært på kjøkkenkniver. I så fall er det stor sjans for at den ikke lager noen optimal eggvinkel på en samekniv. Jeg vil påstå at det er mer interessant enn ståltypen. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Larix skrev (15 minutter siden):

Ren synsing, siden jeg verken vet hva slags knivsliper som er "knivsliper fra Jernia", eller hva slags egg det er på samekniven din, men jeg vil tippe sliperen du refererer til er en sliper som er beregnet primært på kjøkkenkniver. I så fall er det stor sjans for at den ikke lager noen optimal eggvinkel på en samekniv. Jeg vil påstå at det er mer interessant enn ståltypen. 

Godt poeng. Jeg selv er ingen «sliper» og kan ikke gjøre absolutt alt selv, så dette setter jeg bort til andre med interesse og forståelse for behandling av kniver. Jeg bruker han i linken over og er veldig fornøyd med hans resultater på kniver og økser.

Ikke meningen å spamme ned her, men her er resultatet fra øks.

 

Link to comment
Share on other sites

Franke skrev (1 time siden):

Godt poeng. Jeg selv er ingen «sliper» og kan ikke gjøre absolutt alt selv, så dette setter jeg bort til andre med interesse og forståelse for behandling av kniver. Jeg bruker han i linken over og er veldig fornøyd med hans resultater på kniver og økser.

Ikke meningen å spamme ned her, men her er resultatet fra øks.

Totalt unødvendig med speilblank øks 😆 Men enig at det så kult ut

Vanskelig å gi konkrete tips til sliping siden jeg ikke kjenner ståltypen eller sliperen du tenker på.
På generell basis pleier samekniv og andre litt større kniver å ha en eller annen type "seigere" stål legering som tåler en mye juling.
Disse ståltypene er som regel lette å slipe uten krav til spesielt slipeutstyr, men mister også fortere skarpheten. På sånne knivtyper pleier jeg å ha en liten bryne og slipe med, som også kan tas med på tur om man vil dra over noen runder mens man sitter foran bålet 

Link to comment
Share on other sites

Hc.b skrev (1 time siden):

Totalt unødvendig med speilblank øks 😆 Men enig at det så kult ut

Vanskelig å gi konkrete tips til sliping siden jeg ikke kjenner ståltypen eller sliperen du tenker på.
På generell basis pleier samekniv og andre litt større kniver å ha en eller annen type "seigere" stål legering som tåler en mye juling.
Disse ståltypene er som regel lette å slipe uten krav til spesielt slipeutstyr, men mister også fortere skarpheten. På sånne knivtyper pleier jeg å ha en liten bryne og slipe med, som også kan tas med på tur om man vil dra over noen runder mens man sitter foran bålet 

Bare innrøm det, du vil gjerne ha den like blank du å🤣 Men fy for et verktøy når det er slipt riktig. 
 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Franke skrev (7 timer siden):

Bare innrøm det, du vil gjerne ha den like blank du å🤣 Men fy for et verktøy når det er slipt riktig. 
 

Absolutt. Viktig med en god egg, men den forblir ikke skarp lenge ved realt bruk. Så lurt å ha en liten slipesten eller Bryne og dra over noen drag. Lurer på hvor lenge øksen holdt seg så blank 😆

Edited by Hc.b
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er helt sant. Nja den er brukt, men ikke på turer i det siste, men hjemme for å kløyve opp litt oppfyringsved bare. Men den er like blank og fin så langt da. Når kvea kommer til, ja da blir det nok andre boller. Jeg leverer den inn etter tur tenker jeg, men skal ha en stein i tilfelle💪🏻💪🏻😄

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy