Gå til innhold

norexp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om norexp

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har jakken og buksa, og brukt disse i flere år. Det er svært lett, og virker slitesterkt. Jakken og buksa blir svært fuktig innvendig, selv om lufteåpningene blir brukt. Irriterende konstruksjon på lommene i buksa. Her renner det vann inn. Glidelåsene henger seg ofte opp i stoffet. Grei nok hette, men kunne godt vært noe lengre skygge. Jeg løser det med å bruke caps. Jeg hadde ikke kjøpt dette settet på ny.
 2. Har en Nordwand bukse, og en Tornado fleecejakke. Synes kanskje størrelsene er litt store. Spesielt buksa har lange bein. Snittet er ganske kroppsnært. Mye fine farger, og fine kombinasjoner av disse. God material- og sømkvalitet. Ligger ofte rabattkoder på instagram hos såkalte influensere. Godt fornøyd med klærne.
 3. Har en ulltrøye blandet med silke, som er kjøpt på Sparkjøp til rundt kr 300. Medium høy hals og lange ermer. Svært luftig og komfortabel, men ble fort noe slafsete. Alikevel fin i bruk.
 4. Kjøpt ei brukt, men ubrukt, Lundhags Traverse 2. Skal erstatte den gamle Traverse-buksa, som også ble kjøpt brukt.
 5. norexp

  Regntøy

  En tynn ullue under capsen fungerer fint for meg. Veide regntøyet på analog kjøkkenvekt, og den viste omtrent 920 gram for jakke og bukse. Jeg er 175 cm, og veier omtrent 67 kg, og størrelsen på regntøyet er liten. Passer meg bra, men fortsatt mer enn stort nok til å ha godt med klær under. Får regntøyet i ekstra liten også.
 6. norexp

  Regntøy

  Jeg bruker samme regntøy som Forsvaret, når jeg skal være lenge i regnvær. Har brukt dette regntøyet i mange år, og det har svært god slitestyrke. Det er helt tett, og det vil dannes kondens innvendig. Har ikke lufting under armene. Buksa er av låringstypen og har god lufting. Høy hals og forholdsvis god hette. Kunne vært lengre brem, men jeg løser det ved å bruke caps under hetta. Lite justeringsmuligheter. Svært stor i størrelsen, siden regntøyet er ment å bruke utenpå ytterklær. Kan med fordel bruke to størrelser mindre enn vanlig. Knapper i front, og dobbel fals. Integrert belte i buksa. Skrittstropp på jakken. Lommer med borrelåslukking. Lommene kommer i konflikt med eventuelt hoftebelte. Lager noe lyd ved bevegelse. Jeg er svært fornøyd bruker etter mange år. Koster kr 400 her.
 7. Dermizax skal være tett. Har selv en trollgammel dermizax-jakke, som utrolig nok enda holder tett. Du trenger for øvrig ikke kvittering, så lenge du kan sannsynliggjøre kjøp. Utskrift fra nettbank bør holde, men så klart lurt å spare på kvittering.
 8. Jeg bruker arbeidshansker fra Tegera, modell 292. Disse tåler vann. Kjøpt på Clas Ohlson. Har hatt de lenge, og er slitesterke. Mulig de er litt tykkere enn det du ser for deg.Tegera Ellers har jeg et par tynne neoprenhansker kjøpt på Ebay. Trekker ikke vann, og er slitesterke. Finnes mye slike i dykkerbutikker.
 9. norexp

  Anorakk i ventile

  Den så veldig fin ut, og flott farge også. Vært kjekt om du skrev ned noen erfaringer etterhvert.
 10. Jeg har ingen erfaring med det danske postvesenet, men veska du ønsker finnes i mengder på ebay Har selv en slik til bruk på korte dagsturer. Fungerer ypperlig.
 11. norexp

  Anorakk i ventile

  Da har jeg endelig fått prøve Sasta Peski anorakken utendørs. Gikk min faste morgentur på en halv time, med god belastning og noe høydemeter. Temperatur omtrent 15 grader og lett regn. Selvsagt ingen utfordring for hverken mann eller utstyr, men kjekt å få prøve. Anorakken er DWR-behandlet, og regnet prellet av. Trakk ikke inn noenting på turen. Sasta skriver selv at etter noe vask kan plagget impregneres. Produsenten av Ventile anbefaler Nikwax cotton proof. Siden jeg gikk i lett regn, og ikke noe trakk inn, så merket jeg ingenting til at stoffet ble stivere og tyngre. Regner med det blir god anledning til å få prøve det også. Anorakken har meget stor og godt justerbar hette. Hetta følger fint hode ved bevegelse. Åpningen foran har et langt tøystykke festet til glidelåsen. Tøystykket har også trykknapp, slik at det kan settes fast. Unngår at det flagrer rundt når du går. Justeringsmulighetene kan alle betjenes med hansker. Anorakker har som regel et løst snitt, slik som denne. Da er det fint med midjejustering, som begrenser flagring. Også justering i nedkant av anorakken, samt ermeavslutningene. Stor kengurulomme med flapp og glidelås. To høyt plasserte sidelommer, som ser ut som de ikke kommer i konflikt med hoftebelte på sekk. Jeg er 175 cm, og anorakken rekker godt ned over baken. Utstyr ellers var en tynn merinoullgenser, Laksen Kudu bukse og Salomon XA pro 3D med gtx-membran. Siden temperaturen var såpass høy, og jeg gikk med ganske høy intensitet, så ble jeg noe svett. Merkbart mer i buksa. For sammenligning gikk jeg samme tur samme dag med Helly Hansen Loke jakke og bukse. Klam etter 5 minutt, og gjennomvåt av svette etter endt tur. Veldig mye mer behagelig å gå med Ventile-anorakken. Slipper også å høres ut som jeg går å rasler med en chips-pose. På turer hvor det kan være en utfordring å få tørket klær, er nok ikke denne anorakken det beste. Bomull tørker sent sett i forhold til kunstige stoffer. Foreløpig svært fornøyd.
 12. Ja, ser det er samme butikker. Som det blir skrevet, så står det greit i vilkårene man godtar at kjøp utenfor EU utløser avgifter. Får ikke betalt før vilkårene er godtatt.
 13. For meg ser det ut som det er nevnt flere sider her. Hvilken er det du handlet fra?
 14. norexp

  Anorakk i ventile

  Amundsen har svært god kvalitet på klærne. Jeg har også kikket på Peak, og den ser svært bra ut. Har selv en Amundsen Skauen som jeg er meget godt fornøyd med. Skikkelig tykk bomullskvalitet fra British millerain. Jeg har vasket inn Nikwax cotton proof. Holder ute duskregn, men ikke noe særlig mer enn det. Det er her jeg håper Ventile kan levere bedre, samt at det skal også være helt vindtett. En annen ting er at jeg liker snittet på anorakker, og at jeg trives meget godt i bomullsklær. Meldt 30 grader i morgen, så drøyer foreløpig med utprøving. Ser fram mot høsten😀
 15. norexp

  Anorakk i ventile

  Jeg er bosatt i Rogaland, så blir nok god anledning til det😉
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.