Gå til innhold

norexp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om norexp

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kan vel ikke kalle det kjøpt, men jeg har fått noen papirkart av en hyggelig forumist.
 2. Har ikke fått den enda, men har kjøpt en Sasta Peski anorakk i ventile bomullsstoff, i olivengrønn farge. Gleder meg til å få prøvd den i skikkelig vær. Kjøpt til en tilsynelatende god pris hos Outnorth.
 3. En svært flott og forseggjort bukse fra Laksen med navn Kudu. Mikrofiber ytterstoff og vindtett, vanntett og pustende membran. Myk og god, og lite lyd. Ser ut som det er en dansk produsent. Gjenstår å få brukt i skikkelig vær. Kjøpt hos Fjellsport til en svært hyggelig pris.
 4. Skallplagg vasker jeg med flytende vaskemiddel, uten tøymykner, og erfarer at det gjør vel så god jobb som Nikwax sitt vaskemiddel. Unngå pulvervaskemiddel, og gjør gjerne såpebeholderen ren før en tom vask. Slik sikrer du minimalt med pulversåperester. Som impregnering har jeg best erfaring med Toko textile proof. Finnes i mange nettbutikker, og Sport1 har det som regel i sine butikker. Om ikke, så bestiller de inn, slik at det kan hentes på valgt butikk. Toko trenger ikke varmebehandles i etterkant. Finnes i sprayboksform, og en noe mer miljøvennlig spruteflaske.
 5. Flesket til og kjøpte en Sasta Peski hos Outnorth. Får satse på den er bra.
 6. I tørt vær bruker jeg gjerne en bomullsanorakk. Synes det er svært behagelig å bruke. I fuktig vær er derimot bomullsanorakken ikke brukendes. Til det bruket har jeg forskjellig vanntette og pustende klær. Ulempen med slike klær er at jeg blir våt innenfra, og at klærne lager en del lyd. I blant annet England og Skotland er det store tilhengerskarer av anorakker og jakker laget av Ventile. Slik jeg forstår det er Ventile tettvevd bomull av høy kvalitet, som er ganske kostbart. Helt vindtett, puster svært bra, tilnærmet lydløst, og mykt og behagelig. Er også ganske værbestandig, da bomullsfibrene sveller ved kontakt med vann, slik at vanngjennomtrenging reduseres betraktelig. Plagget blir visstnok betraktelig stivere i regn. Har også forstått det slik at slitestyrken ikke er Ventiles største fordel. Leser at plaggene fort blir slitt ved armendene og nedkant av anorakken eller jakken. Fargene blekes visstnok ganske fort. Jeg er nok interessert i en slik anorakk, men har ikke lyst til at den skal se velbrukt og slitt ut etter kort tid. Kanskje noen her har erfaring med slike plagg? Spesifikt synes jeg Sasta Peski er en flott anorakk, og kunne godt tenkt meg en slik.
 7. Takk for fine tilbakemeldinger. Ble ikke kjøp denne gang, men nye tilbud kommer alltid.
 8. Ser XXL har god pris på Bergans Romsdal skalljakke i helgen. Virker som det er bare XXL som selger denne jakken, og finner lite og ingenting av erfaringer om den. Kanskje noen her har erfaring med jakken? Takk for hjelpen.
 9. Mye slikt i forskjellige farger og størrelser på ebay. Søk på draw string pouch, eller draw string bag.
 10. For å spore inn igjen, så har jeg med hell benyttet spinnakertape på hull i skallklær. Har også brukt det på båtkalesje, og det har holdt i allslags vær i mange år. Kjøpes på båtutstyrsforretninger.
 11. I grunn ikke. Tapen er tynn og føyelig. Buksa har glidelås og borrelåsstramming nederst, og disse funksjonene forsvinner. Betyr ikke så mye for meg, men kan være av større betydning for andre. I så fall er det mulig å legge opp høyere på benet. Bretteskjøten har jeg limt fast med sømtape, slik at foten ikke hekter seg fast i innbrettet stoff.
 12. Jeg har lagt opp skallbukser ved å bruke dobbelsidig monteringstape. Har holdt i lang tid uten å løsne. Kanskje du kunne prøvd å feste borrelåsen med noe slikt? Monteringstapen kjøpes i jernvarebutikker.
 13. Jeg har anorakken Amundsen Skauen. Litt enklere modell enn den jeg tror du tenker på. Svært god kvalitet, og veldig komfortabel i bruk. Har en bomullsanorakk fra Norrøna også, og Amundsenanorakken har en helt annen kvalitet, blant annet betydelig tykkere bomull. Norrønaanorakken er også veldig komfortabel, og godt fornøyd med denne også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.