Gå til innhold
  • Bli medlem

Haukelister fjellstue buss ned mot tåg till Oslo


Håkan S

Anbefalte innlegg

Hittar ej några bussar som stannar Haukeli fjell stuga vid väg E134 Haukeli expressen verkar ej stanna och är kostaden jfr med tåg mkt högre iaf på expressbussarna till mellan Oslo och Bergen.

Hittat buss 2032 men verkar ej gå förbi samt ev endast skolbuss och lov då jag ska åka.

Endret av Håkan S
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Håkan S skrev (32 minutter siden):

Hittar ej några bussar som stannar Haukeli fjell stuga vid väg E134 Haukeli expressen verkar ej stanna och är kostaden jfr med tåg mkt högre iaf på expressbussarna till mellan Oslo och Bergen.

Hvor er Haukeli fjell stuga? Hvis det er Haukeliseter fjellstue du mener, så stopper vel Haukeliekspressen der.

Du kan ta tog til Bø og bytte der, men det har ingen hensikt. Det blir bare dyrere og tar lengre tid.

For en del år siden tok jeg denne bussen ganske ofte, og det var ikke helt uvanlig at noen ble satt av utenfor stoppestedene om de ba om det. Om det går nå aner jeg ikke. Jeg ville i så fall sendt dem en forespørsel, eventuelt bare hørt med bussjåføren (hvis det ikke blir et alvorlig problem for deg om han nekter da).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Håkan S endret tittelen til Haukelister fjellstue buss ned mot tåg till Oslo
Håkan S skrev (39 minutter siden):

Jag har sett på turlistan på 2-4/ 8 och inget stopp kan det vara en annat stopp med annat namn? och sedan ska jag ju till Oslo och vidare till GBG i SV.

Du finner det hvis du søker hos Norway bussekspress som har Haukeliekspressen:

https://www.nor-way.no/ruter/haukeliekspressen/#/?step=3&originId=6D2418D7-7429-4002-A09D-B614E0D2B18C&originName=Oslo bussterminal&departureDate=2022-08-02&destinationId=CB135C46-AD44-4E9A-86CD-3A037FCA6002&destinationName=Haukeliseter&departureTime=00%3A00

Det er et lite snag med søkefunksjonen. Når du skriver inn stedet vil det dukke opp ei liste av steder som passer med søket ditt. Du må gå ned i denne lista og velge stedet, selv om du har skrevet akkuirat det samme som står der. Hvis du ikke gjør det får du ikke opp søke-knappen og kommer videre i søket.

Men den Entur-appen ser jo bare veldig smart ut, så den skal nok lastes ned.

;-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haukeliekspressen stopper "utenfor døra" på Haukeliseter. Det blir faktisk ikke enklere :)

Nor-way bussekspress har dog noen veldig kronglete nettsider. Ruten sett før man trykker seg ekstra langt inn er veldig kortet ned. Det er over 100 potensielle stopp på hele ruten fra Haukeli og til Oslo om jeg husker rett.

Jeg tok den seneste nå i påsken som var.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sneakyowl skrev (1 time siden):

Nor-way bussekspress har dog noen veldig kronglete nettsider

Ja! Utrolig snurrige greier. Helt umulig å bare hente opp ei vanlig gammeldags rute og sitte og studere den mens man planlegger. For meg virker det som de bare har tenkt på pendlere som bare skal bestille plass på bussen og vet akkurat når de skal dra.

Det er også mulig å bare søke på google etter transport:

bilde.thumb.png.5c2894c04f61744aca2cadf083cc3942.png

Endret av Skogens Stønn
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag har nog fått det att fungera men sista frågan är om man kan ta tåget någon stans för att slippa sitta 5 h på bussen och vänta 1h på Buss till GBG och vara frame 22 45.

Står ju Express buss och få åker väl från Bergen-Oslo isf åka tåg då du kan gå runt istf sitta fast på sin plats samt betydligt bättre på alla sätt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (5 timer siden):

tåg då du kan gå runt istf sitta fast på sin plats

Problemet med langdistansetog er for det første at det stopper veldig få steder slik at du gjerne må kombinere med buss eller taxi, og for det andre bare går der det ligger skinner. Du kan kombinere tog og buss til Haukeliseter fjellstue (bytter i Bø i Telemark hvis du vil ta toget lengst mulig).

Så må du bytte. Planleggingen kan dermed bli en liten utfordring (fordi du har som forutsetning at du skal reise med tog lengst mulig, altså til Bø, for det er koseligere). La meg konkretisere med et eksempel.

Si du kan dra fra jobben kl 12 i morgen og vil reise fortest mulig til Haukeliseter for å gå et stykke før det blir for sent. Du vil gjerne litt vekk fra veien før du setter opp teltet.

1) Du vil reise med Haukeliekspressen: Første mulighet er 13:55, og du er framme på Haukeliseter kl 19:00.

2) Du vil ta tog lengst mulig (til Bø) og derfra buss videre: Første mulighet er 13:25 med Stavangertoget. Det er framme i Bø kl 15:26. Der venter du til 15:06 og hopper på Haukeliekspressen som er framme kl 19:00.

3) Hvis du ikke kan gå tidlig nok til disse er neste mulighet i følge "EnTur"-appen tog fra Oslo S 14:25. Da er du på Haukeliseter fjellstue etter en 11 timers reise kl 01:25 der du har vært innom Bergen. Du tar altså først tog til Bergen hvor du er etter litt over 7 og en halv time klokken 21:08. Du skjønner nå at du kommer fram så sent at du nok ikke får gått noe før du setter opp teltet i dag, og det er kanskje like godt etter alle de timene med rastløs vandring rundt i Bergenstoget. Når du kommer fram må du tråkkle deg over til Odda med buss, en busstur på litt over 3 timer med 99 holdeplasser hvor du er framme kl 00:35, fire minutter før bussen (ja gjett hvilken) Haukeliekspressen tar deg videre, denne gang motsatt vei over fjellet til Haukeliseter. Du er framme kl 01:25 - hvis ikke tråklebussen til Odda ble mer enn 4 minutter forsinket da...i så fall må du nå pakke ut teltet midt på natta i Odda sentrum. Er det fint vær kan du jo se om du finner en parkbenk å sove på. Det er sikkert en bro der også som man kan sove under om det er regn.

4) Hvis du som meg ikke orker tanken på en sightseeingtur etter jobben på fredag på vei til Haukeliseter (kan sikkert være fin og spennende som en egen tur da! Men bare ikke i dag som du skal til Haukeliseter etter jobben for å gå fjelltur i helga), altså hvis ikke du orker dette, så drar du hjem, spiser middag og koser deg til det blir på tide å stikke ned på bussterminalen og ta Haukeliekspressen kl 22:53 til Haukeliseter fjellstue. Der er du da kl 4 på natta etter 5 timer og 2 minutter. Sover du på bussen kan du starte lørdagens etappe på direkten og ta frokost ute i fjellet. Du kan også vente 6 minutter ekstra og ta toget fra Oslo S. Deretter bytter du på Lysaker til Haukeliekspressen som altså er framme kl 4.

5) Hvis du klarer å tigge deg fri til å være klokka 10:23 på Oslo bussterminal (eller 10:29 på Oslo S) kan du være på Haukeliseter fjellstue 15:50 med Haukeliekspressen (eventuelt tog først og så bytte til Haukeliekspressen på Lysaker).

Det kan godt hende man kan finne andre alternativer hvis man leter med lys og lykte, og det var jo det vi gjorde før. Da var det ikke noen Haukeliekspress. Vi hadde jo rutebok for Norge med stort sett alt av ruter i Norge, både lokale og langdistanse, fergeruter, bussruter, togruter, flyruter, what not ruter. Den ble utgitt av Norsk reiseinformasjon. Norsk rutebok var som en reisedrøm å bla i. Alle stedene du kunne reise, steder med navn du aldri hadde hørt før. De rareste steder du kunne hoppe av en buss hvis du hadde lyst. Til og med toget stoppet på steder med rare navn. Nesten som å komme til en uoppdaget del av Norge. Norsk reiseinformasjon ble nedlagt og overtatt av Entur AS i 2017 ser jeg. Jeg lastet akkurat ned Entur-appen på mobilen. Så nå blir det å sette seg ned og se hva den kan by på. Det ser lovende ut...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tack för svar jag Tar bussen ned till Oslo.

Största anl till att välja tåg för mig som är 193 är ju att man får mer plats för ben ock knän och att om man ev har lite ont i benen efter en tur är att man kan gå runt lite på tåget.

Sedan är ju de flesta tåg Elekrifierade i Sv och Haukeli exp går på Diesel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (12 timer siden):

 

Sedan är ju de flesta tåg Elekrifierade i Sv och Haukeli exp går på Diesel.

Godt poeng!

Du kan hoppe av i Bø og ta toget derfra. Usikker på hvor lenge du må vente, men kommer du noenlunde tidlig på ettermiddagen burde det vel gå et tog antar jeg. Kanskje for du også tidtil å spise på en kafé.

Good tur til fjells!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (2 timer siden):

Bö finns ej på orter som jag hittar ej heller Börselv på WY sidan

Vy mistet Sørlandsbanen i forbindelse med anbudskonkurransen som den forrige regjeringen satte i gang. Så nå er det Go-Ahead Nordic som kjører denne strekningen:
https://go-aheadnordic.no

Der finner du Bø.

SJ kjører nå Oslo - Trondheim og Trondheim Bodø.

Mens Vy har Oslo - Bergen. Og lokal og regiontrafikk rundt Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig nok finner ikke norgeskart.no hvis jeg søker på Bø. Aner ikke hvorfor.

Det finnes forresten flere Bø, så du må passe på at du finner Bø i Telemark (Bø i Midttelemark kan det også hete, ett eller annet med Telemark i hvert fall, postnummer 3800).

Bø på google:

Haukeliekspressen fra Haukeliseter til Bø (nå til søndag):
bilde.thumb.png.828bf974fb8aa09f2119c443123075db.png

 

Tog fra Bø til Oslo:

 

bilde.thumb.png.a3b65ada5f94989800943f137da910a4.png

Det ser jo ut til å korrespondere nokså bra.

;-)

Endret av Skogens Stønn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tack

Läs längst ned först!

Jag åker med Haukeli exp till oslo då det ändå bara blir 2 h kortare i buss om man tar tåg del av sträckan.

Vi ju många bolag även i Sv, det är ju ingen bra ide då alla ska köra på samma spår där problemet med eftersatt underhåll sedan många år och alla spår och vägar ska repareras på sommaren pga väder och lite mindre trafik.

Problem uppstår då SJ ej meddelar om förseningar vid tex byte till Wy  i Stockholm och man får springa med tung packing i rulltrappor el vanliga då alla hissar är upptagna flera våningar upp och ner samt i sidled.

Era spår är ju byggda mkt senare och då troligen i bättre skick.

Wy i SV har ju köpt/ Leasat 60-70 tals SJ vagnar dessa håller fast obekväma hårda sängar mkt ljud och krängningar krävs bra sömn för att åka Natt tåg tex.

-Vid byte mellan ersättningsbuss för tåg från Rygge till Oslo och sedan till Bergens banan är ju iaf samma bolag

-En länk till  spår karta på Oslo central samt Rygge kan jag ha nytta av nu (nu ska jag på en kortare tur ca 12 d och lättar utr och lågskor så är ju mer rörlig vid byten ca 15 kg mot 33kg )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oslo S (S-en står for sentralstasjon): Trykk på kartet på denne siden for å få det større: https://oslo-s.no/praktisk-info/kart/

Av de 4 inngangene (som alle ligger mot venstre) er det vanligste å komme inn den helt til venstre, "Inngang hovedhallen". Derfra er det enklest å finne avgangshallen og skiltene til alle togsporene. Den inngangen som heter "Inngang Østbanehallen" ligger direkte i fortsetningen av Karl Johans gate som går fra kongens slott til hovedinngangen på Oslo S. "Ingang hovedhallen" ligger da til venstre for denne opp en trapp.

Rygge stasjon er veldig enkel og oversiktlig. Der er det bare to spor: https://www.banenor.no/reisende/stasjonsoversikt/Stasjonssok/-R-/Rygge/

 

;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tack för länkarna jag har åkt tåg där förr men det var på 80-talet på Nordturist kort från Östersund till Bergen och sedan ner mot Göteborg ev var Oslo st. i en våning då?

Jfr med Stocholm så är det nog lättare att hitta i Gbg är det bara 1 våning ca 10 spår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (50 minutter siden):

var Oslo st. i en våning då?

Det har skjedd mye på Oslo S siden den gang ja. Nå er den gamle Østbanehallen full av restauranter. Du vil antakelig ikke kjenne deg igjen.

Alt er på en måte inne i en bygning, i hvert fall sett innenfra. Designet som et gedigent kjøpesenter med mange avdelinger. Går du inn i Østbanehallen skal du rett fram og opp alle trappene, så til venstre og opp alle trappene. Det er enklere å gå rett inn i hovedhallen, men hvis du vil spise før du drar videre er det veldig mye fine kafeer og restauranter i gamle østbanehallen, både for kortere og lengre måltider.

Før det igjen hadde vi Østbanen og Vestbanen (nå snakker vi 70-tallet og før det). Det gikk godstog i gatene langs sjøen mellom de to, men skulle du videre med persontog måtte du ta taxi. Godstogene skapte mange iritasjoner for bilister som måtte vente til det lange godstoget hadde passert i gangfart og noe sånt hadde nok vært regnet som en katastrofe med den trafikken vi har i dag. Det var ikke så mye biler den gangen, egentlig en trivelig tid på mange måter.

;-)

Endret av Skogens Stønn
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nog trodde jag att det var nybyggt men ej så mkt.

Finse kommer man nog känna igen bättre en av de finaste lägen på tågstationer i Norden.

Nu får ni se på mitt Inlägg och ge tips på Finse - Haukeliester

Fått svar från DNT på FB men fler synpunkter uppskattas!.

Biljett nu köpt ,vågade ej vänta på väder prognos men får hoppas på några fina dagar.

Endret av Håkan S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (4 timer siden):

Wy i SV har ju köpt/ Leasat 60-70 tals SJ vagnar dessa håller fast obekväma hårda sängar mkt ljud och krängningar krävs bra sömn för att åka Natt tåg tex.

I Norge er det statseide Norske tog AS som eier alle persontogene som de leir ut til operatørene, med unntak av Flytoget som eier togene selv. Så alt er forholdsvis nytt eller oppdatert. Og nye tog er på vei inn. Her er en oversikt over alle aktørene som er blitt et resultat av oppsplittingen av NSB etter 1996:

https://www.regjeringen.no/no/tema/transport-og-kommunikasjon/jernbane_og_jernbanetransport/jernbaneorganisering/id2344653/

Så kan det jo diskuteres om alt er blitt så mye bedre. Men nå kan jo alle skylde på noen andre ved forsinkelser, om ikke annet.

Endret av Fjell64
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.