Jump to content

Tunneltelt og liggeunderlag


Sturla Bråten

Recommended Posts

Jeg registrerer at de fleste tunneltelt smalner i fotenden. Vi har exped liggeunderlag i wide utgaver noe som gjør det utfordrende å få plass til 2 liggeunderlag selv i 3 mannsutgaver. (eksempelvis nallo 2, enkelte helsport telt). Hva gjør dere og hvilke underlag bruker dere? Ser kanskje utfordringene som størst på vinteren hvor det er behov for skikkelige underlag. 

Hvordan tenker produsentene, i 2021 er vel de fleste forbi å bruke bamse liggeunderlag. 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Bamse liggeunderlag er absolutt ikke utrangert, jeg og flere har gått tilbake til disse underlag, erfaringene med opplåsbare dyre liggeunderlag er dårlige.

Når jeg er på tur med kamerat ligger vi i hvert vårt telt, ofte med god avstand mellom teltene.Dette gir litt egentid, privatliv, bedre søvn mm

Når jeg er på tur med kona deler vi telt , og da går liggeunderlagene litt i hverandre og på morgenen kan underlagene ligge opppå hverandre, hvor kanskje soveposeenden ikke engang er oppe på liggeunderlaget.

Sånn blir det når man deler sovesal i nylonboliger.

Edited by Fenrisfrøya
Link to comment
Share on other sites

Å legge underlagene anføttes kan funke om bakken er ganske plan. Gir også litt mer privatliv, synes jeg. Ellers er det jo en del tunneltelt som har helt rektangulære innertelt-bunner; HelsportFjellheimen & Spitsbergen, Hilleberg Keron osv. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ønsket å bruke LW underlag ut fra sovevaner og at de gjerne benyttes hele året og også å skal passe i Amok-hengekøyer osv. 

 

Så har jeg handlet telt deretter. Dvs at det er plass til de underlagene vi har. Dette ekskluderer noen telt, men fortsatt mye å velge i. Kanskje må man endog opp en størrelse, men pytt sann. Normalt teltet vi med Produsentens anbefaling-1. Dvs 3 stk i ett 4-manns. Men har også et 2-manns som hovedsaklig brukes alene, men som skulle brukes av 2 innimellom når den lave vekten var viktig. Da ble det sørget for å velge ett telt som var kompatibelt med underlagene. 

Edited by Espen Ørud
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sturla Bråten skrev (7 timer siden):

Har vurdert duo underlag, alternativt de som blir smalere ved føttene. Var bare interessert i å høre hvordan forummedlemmene gjør det på eksempelvis en nallo eller lofoten telt. 

Har brukt Nallo 2 og 3 med enkle underlag.

2'ern funka fordi eg har str M underlag. To LW ser eg føre meg funker dårlig ja. 

Svaret då må vel kanskje vere å ligge anføttes, med underlag som smalnar i fotenden. Eller kjøpe større telt, om ein må ha LW 🤷‍♀️😆

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy