Jump to content

Rå fjellørret til hund


Skævkjøtern

Recommended Posts

Annonse

Kommer litt ann på hvilken hund du har. Polarhunder eller så kalte trekk hunder kan nesten spise hva som helst. Disse hundene er vant til å få rå fisk. Min muttemix kan spise rå fisk om han er sult nok. Når han var valp gikk alt ned på høykant sulten eller ikke. Nå pleier jeg å koke fiske litt, han er helt vill etter kokt/stekt fisk.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har en husky, hu eter alt mulig og fôres på råfor. Planen var å få noen ørret på kroken, men har med frysetørket også. Så blir en miks.

Leste flere steder på nett at det kan være hissige bakterier i rå fisk som gjør at de blir dårlig, mens andre skriver at hundene lever på rå fisk på tur..

Link to comment
Share on other sites

Om det er farlig å gi rå fisk til hund, er jeg rimelig sikker på at det ikke er. Vi spiser selv rå og fordervet fisk (sushi, rakfisk og lutefisk :-)). Så lenge fisken er noe lund fersk, ikke inneholder makk eller andre parasitter tenker jeg at det er gullfint, spesielt for husky, malamute , siberian husky, grønnlandshund etc. Da tenker jeg med måte og at man passer på fiskeben, siden hundene har tendens til å sluke maten. Jeg har gitt min hel fisk med innvoller og hode/hale. Mest næringsrike på på fisken er hode. Som nevnt tidligere pleier jeg å koke fisken, da er det lett å plukke fiskeben Når jeg har vært på fiske tur og fått mye fisk og ikke gidde å ete den selv, har jeg brukt et par minutter på å koke den og gi den til bikkja i stedet for å kaste den. Har flere gange endt opp med å eta halve fisken selv :-)

Når det gjelder div forum for hund, har jeg styrt unna de fleste og holder til meg polarhund forum og facebook sider. Noen av hundeierne på div forum har til tider ekstreme meninger. Føler at det fleste polarhundeiere er litt mer jordnære. Du finner faktisk mye info her på forumet.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det er  fort gjort å koke fisken før du gir den til hunden, men kanskje ikke så tøft som å gi den rå? Skjær fisken i biter å la fiske trekke til beinet løsner. Avkjøl fisken og vipps fin hundemat. Man skal være litt varsom med å gi rå fisk, ettersom en jordbakterie(fisk i kontakt m jord/bakken) kan sette uønsket fart på tarmsystemet til hunden (og mennesker ikke minst.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy