Jump to content

Telt - GT eller ikke?


maxkrone

Recommended Posts

Hei, jeg er på utkikk etter et familietelt og har landet på at et 3-mannstelt er passende. Har sett meg ut Hilleberg Nallo 3 og er svært usikker på om det er verdt å gå for GT varianten eller ikke. Ser fordelen med større fortelt og å kunne lagre utstyr samt lage mat, men tror kanskje det er tilstrekkelig i standardvarianten også. Teltet vil bli brukt vår, sommer og høst. Er det noen her med nallo eller GT erfaring som vil dele litt tanker?

Edited by maxkrone
Link to comment
Share on other sites

I stedet for ett stort fortelt synes jeg det er mer praktisk med to mindre fortelt, altså to innganger med fortelt i begge.
To innganger er en stor fordel i seg selv, og med to fortelt kan du fordele bagasjen i begge, og ha plass til kokkelering i det ene.
Nallo har ulempen at innerteltet skrår (blir mye lavere) bakover, det oppleves trangere. Mitt forslag er å  se på enten et tunneltelt med inngang i begge ender (og dermed rette vegger i endene av innerteltet), eller et kuppeltelt med tilsvarende løsning. Umiddelbart tenker jeg på f.eks. Exped Orion 3, det er høyere innvendig enn de fleste fjelltelt og har svært god romfølelse. Men det finnes også gode tunneltelt som Keron 3 og Kaitum 3 fra Hilleberg.

Link to comment
Share on other sites

Ville sett på Kaitum 3 istedet. Fortelt i begge endre og da rette vegger i innertelt både i hode- og fortenden. Det er og litt romsligere i bredde så vidt jeg husker. Slipper du duk som sagger ned mot beina. Du kan så klart ta GT av det også. Det gir fin mulighet til å åpne enden og har stort fortelt med utsikt bl.a. men det blir litt tyngre og ikke minst blir avtrykk av teltet stort så det er vanskeligere å finne plass en del steder. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy