Gå til innhold
KS10

Bare turområder i nærheten av Trondheim

Anbefalte innlegg

Hei. Noen som har kjennskap til turområder i nærheten av Trondheim som egner seg til bruk av fjellsko pr nå? Altså barmark. Vet at det fortsatt er en del snø i bymarka, men hva med Stjørdal, Estenstadmarka etc? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke forsket så mye på det, jeg er midt i vårskisesongen nå og barmarksføre er vel fortsatt på entusisastnivå rundt Trondheim, men mulig Trolla/Ila-siden av Bymarka fungerer delvis nå. Det så rimelig glissent ut med snø på Forbordsfjellet ved Stjørdal når jeg kjørte forbi i dag, opp dit kan man jo velge mellom sti og veg. Ellers er det jo et fint skogsområde rundt Storheia i Levanger kommune, der tipper jeg det er ålreit fotføre nå. På Hitra og Frøya og kysten rundt for øvrig er det barmarksføre i lavlandet, men det blir jo et stykke unna.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du kjører opp til Skjøla og går retning nordover (se på Norgeskart.no) så er det relativt bar i åsene øst for Torgard og Tiller. Ellers støtter jeg Skjult lenke - logg inn for å se den ift Forbordfjellet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er finfint innover fra Trolla mot Ila på nedsiden av Geitfjellet nå. Litt snø og is på områder som har vært tråkket ned av maskiner i løpet av vinteren, som f.eks driftsvegen, men ellers bart.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Estenstadmarka er farbar til fots i de nedre delene (Lohove, Bekken,  Fuglmyra, Tomset). Ser på skisporet.no at det er 10 dager siden det ble kjørt løype i noen del av marka. I min verden betyr det at det er fritt frem for fotgjengere i gamle løyper som jeg vil tro er fine å gå på nå. Ikke sjekket dette i år, men baserer uttalelsen på tidligere års erfaring med vårturer på vinterens skiløyper. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Fururoa
   Jeg har lenge drømt om en ukes tur på egenhånd med hunden, men lenge tenkt at det nesten er umulig. Nå har jeg bestemt meg for å gjøre det og grugleder meg. Jeg er ikke kommet lenger enn dithen at beslutningen er tatt, så nå begynner planleggingen. Ønsker å gå før sommerferien setter inn og vil svært gjerne ha tips om gode steder å gå og telte tidlig på sommeren/i enden av våren. Jeg lurer litt på om Hardangervidda kan være en god plass. Om dere har andre nybegynnertipsfor alenevandrere, tar jeg de gjerne i mot. Hilsen ei på 36. 
  • Av Æljmækk
   Kom over denne artikkelen på nrk:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Virker som en finfin tur å gå mellom disse tårnene. Om ikke alle i en smell så kan man jo plukke seg noen få...
  • Av xoxojallagirl
   Jeg er paranoid og lurer på om det fins bjørn i bymarka? 
  • Av xoxojallagirl
   Hei! Jeg og kjæresten prøvde oss på å telte på Samsjøen i går, men det kom utrolig mange store dyr som kom nærmere og nærmere, og jeg var sikker på at de skulle angripe! Er, som dere kanskje da forstår, livredd for store hjorter og elger og slike som ikke stikker av når det er folk i nærheten. Derfor lurte jeg på om dere hadde noen tips til plasser å telte i Trondheims-område som ikke har så masse dyr vandrende rundt? Og da spesielt store hjorter og elger osv. Trenger ingen tips til hva man skal gjøre i slike tilfeller da det ikke hjelper på skrekken, haha. Jeg vil veldig gjerne telte så håper dere har noen fine plasser å anbefale :) Takk på forhånd!!
  • Av Elisabethsk
   Se turinvitasjon og info her.
   Lenke til fjorårets tur her
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.