Gå til innhold
  • Bli medlem

HegeJohnsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 096
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    42

HegeJohnsen vant dagen sist 28. oktober 2021

HegeJohnsen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 900 Excellent

Om HegeJohnsen

Profil

  • Min blogg 📰: https://stifinner.wordpress.com

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Sted
    Klæbu

Nylige profilbesøk

5 934 profilvisninger
  1. Etter tidenes hustrigste 17. mai i Midt-Norge er det deilig med en solskinnsdag, og kanskje sesongens siste skitur? Ok føre tidlig på dagen, trått og delvis gjennomslag på vei hjem. Mange snøfrie flekker som vokser i størrelse dag for dag nå. Gleder meg til å få fjellstøvler på beina snart, men enda er det litt tidlig i Holtålen.
  2. Nydelig, helt nydelig. Fikk akutt lengsel mot sommer og fottursesong.
  3. 4 døgn med base på Beitostølen i forrige uke = 4 toppturer. Vi håpet å slippe unna det evinnelige regnet i Trøndelag, men slapp ikke helt unna. Et fint opphold som ga mersmak var det uansett. Gravolskampen ble første tur. Snill og familievennlig tur med nydelig utsikt over Vinstre og Bitihorn (motsatt vei). Andre tur ble Beitostølens signaltopp; Bitihorn. Vi gikk fra parkeringen ved lapp-campen. Tredje tur ble Knutshøe. En gammel drøm for min del. Mer krevende enn jeg hadde håpet på pga høydeskrekken min, men jeg overlevde og Jotunheimen viste seg virkelig fra sin beste side. Siste tur ble en times enkel «vaffeltur» fra Flye 1389 til Fisketjernnuten ved Valdresflye.
  4. Vårtegn i Holtålsfjella, men det går seint med snøsmeltinga, så fjellskoa må vel vente en stund enda 😥 Rundt en meter snø under tregrensa, delvis helt avsmeltet over, men også mange «renner» med mye snø. Overraskende ok føre på lørdag.
  5. Hytteliv og skiturer i romjula er aldri feil til tross for mange kuldegrader og frisk vind i dag. Gleder meg til sola varmer litt mer. Greit med snø i Ålen, men litt avblåst over tregrensa på vestsida av dalen.
  6. Femundsmarka, ikke langt fra Synnervika, sist lørdag.
  7. 2 døgn i «Flensmarka sør». Dette er vel strengt tatt ikke Flensmarka, men området ligger sør for Flenskampan, og har ikke noe eget navn på kartet.
  8. Fin turrapport Lurer på om vannet i Ristjønnan er drikkbart? Ut fra kartet ser det ikke ut til at det er noe inn- eller utos på tjernene, så undrer meg på om vannet er litt for stillestående til å kunne drikkes?
  9. I disse tider når de fleste av oss har Norgesferie, frivillig eller ei, synes det som om «alle» skal til Loen, Rampestreken og andre instavennlige steder. Surnadal troner derfor ikke på toppen av destinasjonslista i Norge, men med den lille bygda som utgangspunkt kan man velge og vrake i fine fjellturer. Surnadal er tross alt Trollheimens bakgård. Vi tilbragte 3 døgn der og gikk 3 turer: 1) Ytre Sula (1318 moh). 2)Syltnebba (667 moh). 3) Svartvatnet (t/r) ved foten av Snota; Trollheimens dronning. Fine turer alle sammen i nydelig, varmt sommervær.
  10. Etter-jobb-tur på mandag til Svartvika i Femundsmarka. Middag á la Real ble inntatt på en sandstrand i sørenden av Feragen. Lite insekt i motsetning til hva jeg har lest at andre opplever. Mulig det er mer «flyvedyr» lenger sør i marka? Litt mer ferdsel enn vanlig nå siden det er sommerferie for mange og høysesong for kanoturer, men antall mennesker var ikke direkte påtrengende. Heldigvis.
  11. Endelig ble det helg og den ble innledet med en aldri så liten etter-jobb-tur i lykkelandet i går. Var innom Nersjøen og videre opp til Bønskneppen. Liten topp med nydelig utsikt til Sylan bl.a.
  12. Fjellene rundt Røros slutter aldri med å gi gode turopplevelser.
  13. Nærtoppen Vassfjellet tidligere i uka.
  14. Tilbake i Femundsmarka. Denne gangen uten ski på beina, men kunne faktisk tenkt meg snø og skiføre! Helt utrolig egentlig for et selverklært sommermenneske (og ex skihater), men mirakler skjer. I dag tok vi turen fra Langen til Nordvika og litt videre oppover Mugga. Bra med vannføring i elva nå. Omtrent ikke folk å se, ei heller har insektene kommet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.