Gå til innhold
Krangel

MSR Elixir 3 eller Marmot Vapor 3

Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring med disse teltene? Vi ser etter et relativt lett telt for to voksne og ett barn, det skal hovedsaklig brukes vår, sommer og høst på fjell og vidde på vestlandet og Hardangervidda. Pris er en viktig faktor for oss, og ser nå at begge disse teltene mulig å få til en god pris om dagen. 

Noen som kan hjelpe oss litt med å bestemme oss? 

 

På forhånd takk for alle innspill! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er veldig glad i mitt Elixir 2 telt i alle fall. Lett å sette opp, trenger ikke så stor plass, står bra, ålreit takhøyde, ikke akkurat noe ekstremtelt men klarer fint "vanlig turbruk" inngang på hver side (veldig kjekt). På minussiden: Glidelåsene har veldig lett for å hekte, man må sette opp innertelt først for så å legge ytterduken over, er det øs pøs regn er det upraktisk men dette gjelder jo begge teltene du har sett på. "Forteltene" er også såpass små at det fungerer dårlig med matlaging i dem, i alle fall på 2-mannsutgaven. Ytterduken går ikke helt til bakken, men kan ikke påstå at jeg synes det blir luftig i det likevel. Er vel egentlig det teltet jeg har flest netter i. Liker det så lenge det ikke er behov for å koke eller fyre i teltet.      

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har sovet i Elixir 2 og Marmot Vapor 4p.

Begge teltene dekker samme bruksområde, men Vapor er trolig litt varmere siden det kan lukkes fullstendig. Samtidig har Vapor muligheten til å ha kun myggnettingdøren igjen i innerteltet for bedre lufting og utsikt.

Elixir har vel deler med duk, og deler med netting Øversr, så der kan man ikke variere lufting i samme grad. Men jeg synes det har fungert bra de få nettene jeg har hatt i det.

Tenker det er størrelse, vekt, pakkvolum og utforming som bør avgjøre valget, samt hvor viktig det er å kunne lukke helt eller ha full «myggnettingåpning» i innerdørene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for innspill! 

Ser ut som vekt og pakkvolum er relativt likt for de to teltene, Marmot har litt høyere takhøyde og i følge produktbeskrivelsen har den en høyere vannsøyle som jo kan komme godt med på vestlandet! 

Så da ser det ut som vi lander på Marmot teltet :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte nettop vapor 2p til vinter bruk siden den har full duk og kan lukkes...ok ikke mot storm! 2p er relativt tung for å være en 2p telt, men skal brukes med pulk. Dette også på vestlandet. Ekstra telt til broren på besøk. Pris hadde noe å si også, litt over 2k var hyggelig pris. Skulle ønske den var lettere og hadde ekstra telt-plugger, men har flere fra før og snø-plugger. Spent på hvordan den funker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
45 minutter siden, squidman skrev:

Kjøpte nettop vapor 2p til vinter bruk siden den har full duk og kan lukkes...ok ikke mot storm! 2p er relativt tung for å være en 2p telt, men skal brukes med pulk. Dette også på vestlandet. Ekstra telt til broren på besøk. Pris hadde noe å si også, litt over 2k var hyggelig pris. Skulle ønske den var lettere og hadde ekstra telt-plugger, men har flere fra før og snø-plugger. Spent på hvordan den funker.

Har brukt mitt 4P en del i snø. Fungerer fint, men mye av ventilasjonen er nede langs bakken. 4P har to høye små ventiler også.

Men prøv å slå det opp i kraftig vind. Først opp med stenger, klipse på plass innerteltet, og ta ytterteltet utenpå der igjen. Det kommer til å bli en stor utfordring...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja ser det..som sagt, 3 dager maks med vintertelting og trengte en ekstra vinter-telt til broren, pris ble avgjørende...en enduks som black-diamond firstlight var fristende, men må exit foran og en-duks med kondensasjon..og tusen lappen dyrere...pris ble avgjørende til sist. Burde aldri solgt min TNF mnt-25 men vi kan ikke dele når han snorker såpass...må være 2 telt. Bruker selv en relativt lett mntn hrdwr 2 persons telt på 2,2? kg med ytterduk som funker ypperst som 1 manns telt om vinteren. Lages desverre ikke lenger...hverken mntn hardwear eller marmot eller de andre har skikkelig 2-lags telt lenger som er lette og funker til vinter-bruk. Man må ty til de dyre på 8-10k kr nå (hillestad osv)...veldig synd. Mener jeg kjøpte min til under 4k.

Vi telter nede i skogen, regner med at storm/vind er ikke noe sak..ellers hadde valgt noe annet...er egentlig en 3-sesongs telt da...men må funke til 3 dagers telting inne i skogen...

Endret av squidman

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Turrookie
   Hei! 
   Jeg er på utkikk etter et telt for to personer, til en grei pris. Er nybegynner, så har ikke behov for noen toppmodell, ei har jeg lommeboken til et. Teltet skal hovedsakelig benyttes av meg og min samboer. Vi er på leting etter et tunneltelt, ettersom det virker praktisk med stor plass i forteltet til utstyr og klær. 
   Har sett på Helsport sitt Breheimen 3, som er en spesialmodell ført av XXL. Er det noen som har erfaringer med dette? Tar gjerne imot tips til alternativer, i samme prisklasse

  • Av northern_fov
   Hei og beklager ny tråd om dette.
   Jeg skal ha med minsten på 2 år og kjærringa på tur og ser etter et telt både for nåtiden men som også er et telt for fremtiden så fleksibilitet er bra.
   Antatt bruk:
   - Kommer ikke til å gå lange turer nå, maks 1-2 kilometer. Kanskje det blir lenger på sikt.
   - Antar det blir mest bruk i godvær
   - Over tregrensa
   - Jeg vil ha stort fortelt og da er vel tunneltelt beste opsjon.
   Til nå har jeg siktet meg inn på disse:
   Fjellreven Abisko Endurance 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Helsport Lofoten Pro Camp 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Robens Voyager Versa 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Jeg sikler mest på Abisko men det koster skjorta. Til gjengjeld har det enorm plass som sikkert kommer godt med når man har små barn. Robens VV finner jeg lite om men det ser veldig spennende ut. Når det er så billig blir jeg litt skeptisk. Har et Robens telt fra før av som jeg ikke har noe spesielt å utsette på.
   Takk for innspill.
  • Av Kuolseie
   Hei lurer på om det er noen her som har noen tips til gode tur muligheter  i Agder. 
   Skal noen dager til Setesdal vesthei i sommer, men kunne gjerne hatt noen tips til andre plasser. Gjerne i lavlandet. 
   Helt topp vis det er fiskemuligheter også 
  • Av Eva Iren Haldorsen Holm
   Er det noen som kan gi noen råd angående kuppeltelt beregnet på fjellturer.
   Holder på å lete i jungelen av telt og utforminger.
   hva er deres anbefaling når det gjelder innerteltet. Synes det er mye mesh. Er en frysepinn. Bør jeg se etter telt med mindre mesh, eller har ikke dette noe å si?
   ser nå på :
   - tungsten ul 3
   - Salewa litrek pro iii
  • Av Lillehei
   Hei, har ca. 20 overnattinger i året på fjellet og fram til nå har jeg bodd på DNT sine hytter når jeg er på fjelltur. Har tenkt flere ganger når jeg går forbi flotte steder ved vann eller plasser med utsikt, at her hadde det vært fint å hatt telt å sove.   Jeg syns det er tungvint å planlegge turen etter hyttene og på sommeren er det veldig fullt på hyttene.   Og tenker spesielt i år siden jeg er gift med ei sykepleier, at det er uaktuelt å bruke DNT hyttene i sommer pga Corona.  En annen ting er at det virker som det er lite fisk i vannene som hyttene ligger ved og ofte bedre i flere vann som ikke ligger i nærheten av DNT hyttene.
    
   Vurderer flere telt fra denne produsenten der de alle har lik matrial, bare forskjellige størrelser: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Fordel med akkurat dette er at hundene kan velge å sove inni teltet, eller i forteltet. Eller jeg kan ta av ytterduken for å ha følelsen av å sove under åpen himmel, samtidig som jeg er beskyttet mot knott/mygg. Men vurderer også et annet fra Nemo som nesten er helt lik, men veier 1 kg mindre.
   Bruksområder som må oppfylles:
   Ha følelsen av å sove under åpen himmel.  Må kunne tåle to rolige hunder uten å bli ødelagt. Fra Mai/juni- September.  Reiser kun når det er meldt fint vær, men må tåle uventa regn. Men ikke dagevis. God plass.  Stort, for å kunne brukes av og til med barna (9 og 10 år) mens kona koser seg hjemme alene. Lett, Maks 3 kg  Vet at det er en dyr engangsinvestering å kjøpe inn telt, dunsovepose, liggeunderlag, kokeapperater osv.
   Med med to hunder + ved og div er det fort 20.000 kr i året for å sove på DNT hyttene.  Selvbetjente er ca. 500kr natta, men ikke uvanlig med 1000-1200 kr for ei natt med frokost og middag på betjent hytte.
   Noen som har erfaring med NEMO  teltene? 
   Er det andre telt enn Nemo som passer for meg?  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.