Gå til innhold
Terka

Sovepose til mellomsesong (tidlig vår, sen høst)

Anbefalte innlegg

Noen her inne som har erfaring med Mountain Equipment Helium 800 soveposen?

mou_17helium600_gr.gif.a29b4349e6274c548dd6cb2853902c7d.gif

 

Jeg er ganske fornøyd med ME Helium 400 som somerpose (vår, sommer, høst), og også Warmpeace Viking 600 posen som tåler litt flere minusgrader men denne har junior overtatt.

Vurderer en ME Helium 800 pose til de turene hvor temperaturen dropper fra plussgrader på dagen og ned mot/til tosifra minusgrader på natta, alternativer er også Warmpeace Viking 600 eller 900. ME Helium 800 plasserer seg mellom disse WP posene ift temperaturerraring og vekt.

Litt tall på posene:

Warmpeace Viking 600

Screenshot_20190414-225759_Chrome.thumb.jpg.350ac8c40b84e372b584986e31a5c38e.jpg

Warmpeace Viking 900

20190414_225430.thumb.jpg.5bf9b433c0ec1376abfdf4b8889938e1.jpg

Mountain Equipment Helium 800

20190414_225452.jpg.8f6cdbab66ffe03143737ad88d3456e9.jpg

 

Pakkevolum er for min del viktig på en slik pose.

Synspunkter, erfaringer, og evt andre forslag å vurdere er velkommen. 😀

IMG_2520.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har forrige versjon av helium 400 long og dagens versjon av helium 800 long. Liker egentlig begge soveposene. 

I helga sov jeg ute i hengekøye i -6 grader, ullundertøy på under og overkropp samt lue og sokker. Posen holdt meg god og varm. Har aldri testa posen i noe kaldere enn det da den er ganske ny. Min gamle helium 400 har jeg sovet inni telt mens det var -5 grader ute. Hadde da samme bekledning samt en silkepose inni. Følte da jeg var på temperaturgrensa til posen for min del. 

Så jeg tror jeg skal holde meg varm ned til t-lim med 800 posen

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Jeg har Warmpeace 600 Long versjon. Testet den i hengekøya på fredag. -6 på det kaldeste. Hadde ull fra topp til tå og det gikk veldig bra. Noe kjølig på rumpa ila natten, men det har nok noe med at nye Draumr XL køye ikke har liggeunderlag med høy R verdi.

Når jeg brukte posen i vinger i -11 og med liggeunderlag med R verdi på 6 gikk det som en drøm uten antydning til å fryse

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat hatt to netter med Helium 800, ved Krækkja og Finse. Var nede i -10 i teltet, hadde to lag ull og lue og hals. Det gikk akkurat, men har forstått at jeg ikke er spesielt varm av meg. Gå for lang om du er 175 eller høyere. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker en pose med omtrent samme varme mer eller mindre som helårs pose. Dvs hele sommer og milde vinterturer. Veldig anvendelig temperaturområde. 

På sommeren ligger jeg med tynt ulltøy, og blir det for varmt bruker jeg posen som dyne, og ulltøyet gjør at jeg ikke får kalde kroppsdeler. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldinger på posene. 😎 (Kjør på med flere også 😄)

Det ser ut til at jeg kan få Helium 800 til samme pris som WP Viking 600, det gjør den høyaktuell. Men funksjonalitet, varmeevne, pakkevolum, vekt og holdbarhet teller også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flere forslag - med fanboi-warning... :hmm::huh:

Jeg har nå endt opp med hele rekken av Mountain Hardwear Phantom dunposer (Skjult lenke - logg inn for å se den) - Spark (2/-2 °C), Flame (-4/-9 °C) og Torch (-9/-16 °C). Med 800FP dun (impregnert), lite mikkmakk og tynt, lett stoff, gir de mye varme, lav vekt og god komprimerbarhet. (Warmpeace Viking har 600FP, Helium 800 har 700FP, tror jeg - det har sitt å si på vekt og komprimering.)

Tre ulemper: 1) Denne serien gikk ut av produksjon i fjor, og er på tur ut av markedet nå. 2) Tynt stoff vil nok gi noe redusert holdbarhet. 3) Fjellsport avsluttet ganske gode tilbud 1 april - Flame kostet frem til da 2799,- Torch 2999,- (falt fint sammen med at jeg fikk etterbetalt mange måneders lønnsøkning i mars måned ;))

Test av Torch: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fanboy Skjult lenke - logg inn for å se den, MH Phantom posene er nok veldig gode, men koster per nå omtrent det dobbelte som jeg må ut med for de andre nevnte. Dvs de skal være veldig mye bedre for at de skal være et reelt alternativ.

Skjult lenke - logg inn for å se den, hvordan er dunfordelingen på Helium 800 posen? Mener å ha lest et innlegg hvor Jan/Turlyst klagde på dette og valgte en Rab-pose over Helium'en.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 hours ago, Terka said:

 

Skjult lenke - logg inn for å se den, hvordan er dunfordelingen på Helium 800 posen? Mener å ha lest et innlegg hvor Jan/Turlyst klagde på dette og valgte en Rab-pose over Helium'en.

 

 

Dunfordelinga på min er fin. Kammerne er ganske fulle, så kuldebroer tror jeg det kommer til å bli lite av. Jan var/er veldig opptatt av poser og bestilte jo nye i ett sett. 

Jeg har ikke funnet noe negativt om posen så langt. Jeg kunne kjøpt en med høyere FP men prisen gjorde at dette ble posen. På min helium 400 må jeg fordele duna litt til tider, men der er jo kammerne mindre fulle. Og jeg har brukt den posen i noen år nå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 16.4.2019 den 10.22, Terka skrev:

Dvs de skal være veldig mye bedre for at de skal være et reelt alternativ.

Det er de ikke :D Det er bare nyanser som taler til fordel for dem, spesielt synes Helium 800-posen å være ganske lik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare i tilfelle det ikke har blitt posekjøp ennå, gir denne fanboi-en et lite hint om at diverse MH Phantom-poser igjen har lavere priser ;) Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Terka. Har du tenkt noe på Marmot Helium?  Har en 9 år gammel pose som har fått mange netter og liker fremdeles 4-5 kalde uten at jeg våkner (utenom flaskefylling,da).

Jeg er vanligvis litt frøsen av meg natterstid, så det går sikkert an å strekke termometeret litt: Link: Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Den er jo også sånn kilospose som vi liker :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Brukte Helium 800 ned til -10 i påsken. Holdt greit med nok ull under.

(Blir det kaldere tenker jeg å kombinere med en pose med 250g dun.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • Av Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • Av ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: Skjult lenke - logg inn for å se den?
   Fjellsport har vårsalg, hva med denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hekta på tur har jo denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
  • Av StorHans
   Hei!. 
   Jeg planlegger tur fra Skien til Eidfjord/omegn. Og jeg skal gå over vidda. Jeg skal starte turen fra Skien i midten av August. 
   Jeg vurderer både dun og fiber. Men ettersom jeg skal sove i telt, og har mulighet til å tørke utstyr på hyttene. Så vurderer jeg sterkt og prøve ut en dunpose for første gang. 
   Jeg håpte med dette innlegget at noen kunne gi meg noen innspill til valget av sovepose. Jeg har sett meg ut 3 alternativer. 
   -Takker for alle svar!!! 
   Enten Helsport Alta. t-limit - 6.           1.6kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Marmot never winter dun. t-limit - 1.7. 850g.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Eller Mammut nordic dun. t-limit - 5. 1kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   I vedlegget under så har jeg lagt til været som var ved Sandhaug hytta midt på Hardangervidda. Fra midten av August i fjor.

  • Av knerten
   Jeg skal ut på turer med pulk og telt og trenger en varm vintersovepose. Jeg er en relativt slank dame på 162 cm og synes det er vanskelig å navigere i soveposejungelen. 
   Jeg har fått i hus en Mountain Equipment Glacier Expedition dunsovepose i størrelse "regular" (185 cm) for en overkommelig pris. Jeg er imidlertid usikker på om den er en "keeper" eller om den bør returneres. Spørsmål jeg har er:
   Er soveposen i str. regular for stor for meg - for lang/bred? Posen har en såkalt romslig "expedition fit" ved at den er bredere i toppen enn de andre modellene i serien. Dette skal tillater bruk med mer klær i posen og "skifting av klær" i posen. Posen finnes også i en Short versjon for kroppslengde inntil 165 cm (men da til en betydelig høyere pris). Er denne å foretrekke fremfor en Regular? Eller blir den for kort? Er det OK å satse kun på en dunpose til pulkturer over flere dager? Ser at flere mener at det er gunstig å kombinere dun og syntet som sikkerhet mht. fuktproblematikk. Jeg har allerede en "kort" dunpose med T-comfort på -3. Hvilken syntetpose kan den eventuelt kombineres med? Håper på gode råd som gjør at jeg kan sove varmt og trygt uten å tømme bankkontoen 🙄
   Mountain Equipment Glacier Expedition
   Sesong: Vinter, ekstrem Yttermateriale: DRILITE® Loft 50D, vindtett og vannavvisende Fyllmateriale: 90-10 Andedun med minimum 700 Fill Power Fyllvekt: 1352g (Regular), Mountain Equipment Sleep temp: -35°C Maks personlengde: 185cm (regular) Lengde innside: 204cm (regular) Bredde innside: 80cm Fotbredde: 50cm Glidelås: Venstre Pakkvolum: 34x29x25cm (LxBxD)(Regular), 35x30x25cm Vekt: 2020g (regular)  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.