Jump to content

Hørselvern


klatreminus

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg skal gå til innkjøp av aktivt hørselvern, først og fremst til bane (rifle) men blir nok fort med på jakt også dersom jeg er fornøyd. Det er litt vanskelig å bli klok på alle variantene synes jeg. Jeg har sett på 2 varianter fra Peltor.

https://www.skittjakt.no/3m-peltor/200306/3m-peltor-protac-shooter-elektroniske-lydforsterkende-hørselvern

https://www.skittjakt.no/3m-peltor/150917/3m-peltor-sporttac-hørselvern-elektroniske-lydforsterkende-hørselvern

 

Er begge disse gode nok til å ta vare på hørselen? Litt vanskelig å vite hva man skal se etter synes jeg, og ingen skikkelige butikker i nærheten

Link to comment
Share on other sites

Annonse
20 minutter siden, klatreminus skrev:

Er begge disse gode nok til å ta vare på hørselen? Litt vanskelig å vite hva man skal se etter synes jeg, og ingen skikkelige butikker i nærheten

Jeg skal ikke uttale meg om de er gode nok til å ta vare på hørselen (jeg vil jo tro det), men jeg bruker sporttac når jeg skyter ( jeg skyter bare med hagle, vet ikke hvordan det er lydmessig sammenlignet med rifle). Det er helt greit så lenge jeg skyter under åpen himmel, syntes det er ubehagelig når jeg får tak og vegger rundt så da bruker jeg gjerne vanlige ørepropper i tillegg, men mulig jeg er overfølsom. 

Link to comment
Share on other sites

Har Peltor og de funker veldig greit på bane. Har prøvd på støkkjakt, og det er helt håpløst. Hørselen vår er konstruert sånn at vi med en gang gjenkjenner hvor en lyd kommer fra. Med sånne headset så kan du høre at tiuren flakser opp, men du aner ikke fra hvilken retning. På støkkjakt er man avhengig av å reagere lynraskt, og dette forsinker så mye at man ikke ser fuglen før den er utenfor skuddhold.

Link to comment
Share on other sites

Har Peltor WS Sporttac. Grei demping, og superpraktisk med blåtann til jaktradio, men de virker litt mer plastikk / kina enn mine gamle MSA Sordin Pro-X.
Er faktisk på mitt andre Peltorsett nå, men det skyldes produksjonsfeil som ble oppdaget første jaktuka, så det er litt for tidlig å si noe om hvordan de holder over tid. Blir første tur med det nye nå i helga
Pro-X bruker jeg nå hovedsakelig til sportsskyting, og de er bombesikre. Hvis du kun har bruk for elektronisk hørselvern ute fancy funksjonalitet så ville jeg gått for Pro-X. Mine er nok 12-14 år gamle, og har ikke vært noe trøbbel med de.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy