Jump to content

Sovepose vinter, riktig lengde til 17-årig jente


Recommended Posts

Jeg planlegger å kjøpe Mammut Tyin MTI Vinter - sovepose til mine to ungdommer. Noen som har erfaringer med den posen? Sønnen er 15 og dattera 17. Sønnen er allerede litt lengre enn søstera, men blir nok ikke lengre enn pappaen som er 180 cm. Jeg har selv 200 cm sovepose (samme merke, men 5-season) og tror det er lurt å kjøpe samme lengde på 200 til sønnen. Mora er 163 høy og dattera ca 160-162 nå når hun nettopp har fylt 17. Bør jeg gå for 180 cm til dattera som er «normalt» tynn/slank. Hva tror dere basert på egen erfaring og sunn fornuft og fakta over? Fordelen med 180 er jo også at den er lettere og jeg tror hun har god nok plass i den. Hun vokser vel heller ikke (mye) mer i høyden nå ☺

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest Turlyst

Det kan være vanskelig å forutse hvor lange ungdommen blir, men ditt resonnement virker fornuftig. Jeg er 181 cm og kona 159 cm. Vår yngste datter er 172. Den andre er 167. Virker som 200 cm versjonen er riktig til sønnen og 180 cm versjonen til datteren. Blir sønnen ikke over 175 cm kan 180-versjonen være korrekt.

Jeg har hatt Tyin pose i 180 cm til meg, som ble merkbart for kort.

 

Link to comment
Share on other sites

Enig med @Tessatroll 180 til jenta ja. På 17 år så tviler jeg på om hun vokser 20cm til de neste åra... jeg er 170 og har mer enn god nok lengde i en WP Viking 180cm. I min tyin elite på 200cm så er den ALT for stor, kald og bare et kjempestort feilkjøp fordi den var billig for 25 år siden...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Takk for innspill! Det blei 2 stk, en kortere til jenta og en lengre til gutten. Til helga er det isfiske og overnatting i lavvo, tjohei! Fortsatt god isfiske-/skisesong, her er det ikke slutt før langt ut i mai, mai/juni!

Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, ViktorS skrev:

Jeg hadde 180cm hjemme på prøve, og ville ikke hatt den lengere (men gjerne bredere... og derfor ble den sendt tilbake) jeg er ca 177,23cm sånn omtrent.

"ca177,23 sånn omtrent"  

Ja, det var da et grovt overslag hahaha 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy