komfotur

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Exped og Therm-a-rest sammenlikning

  Jeg føler at Thermarest X-therm underlaget ikke knitrer så mye nå mere, som det gjorde når det var helt nytt. I butikken var det ille. Men der hadde jeg ikke sovepose imellom meg og underlaget. Heller ikke naturens lyder var det i den butikken. Mulig det oppleves dom litt ekstra mye knitring når det prøveligges inni en butikk? Jeg hvet ikke, men vi har nå da skaffet oss 2 Z-lite og 5 Neoair Thermarest i huset, så fornøyde må vi vel sies å være.
 2. Hva har du kjøpt nå!

  Handlet 2 stk Nalgene idag. Skal prøves i helga som varmeelementer i soveposen, med fruens hjemmelagde strømper.
 3. Klokke?

  Nydelig den Sinn klokka du har der @klodrik
 4. Klokke?

  Er du ute etter en automatic som tåler en trøkk og ikke koster skjorta? Seiko skx007
 5. Klokke?

  Et par forslag på ur som jeg ikke er redd for å ta med på tur og er fornøyd med. Tissot T-touch har i tillegg til klokke og dato også kompass-stoppeklokke-tempmåler-høydemåler-alarm og atmosfærisk trykk. Synd at den mangler lys. G-shock GW-5000 er i en annen liga enn vanlige G-shock. Super digg på armen i ganske mykt materiale. Merker den nesten ikke er der. Lades av lys og stiller seg automatisk en gang i døgnet. Så, går alltid riktig og aldri tom for strøm. Ja, den er digital, men jeg virkelig anbefaler den uansett. Seiko Padi solar har også vært god. Den er tyngre enn de andre klokkene og har mindre ting og tang siden den kun viser dato og tid. Men den har god lume, holder tiden ganske bra og blir "aldri" tom for strøm. Også synes jeg den er pen da.
 6. Footprint til Hilleberg Soulo, nødvendig?

  Og Alma er?
 7. Dere med Helsport telt (andre kan selvsagt svare)

  Sklir litt ut dette her, men det handler da fortsatt om turopplevelse😉 Jeg og kona bruker teltene fra vår til høst, mest på bil/båt/mc/kanotur, det er ytterst sjelden det blir lange vandringer. Vintercamping fikk jeg nok av fra knappetelt oppi nord på nittitallet. Så bruken er litt variert, men ikke ekstrem. På øytur i nærområdet her, med begrenset utvalg av soveplasser er det ofte kjekt med footprint. Fordi det ofte er sauer som har gjort fra seg og en footprint er lett å ta av å vaske/skrubbe etter tur. For ikke å snakke om SAND. Jeg hater sand! Sand inni innertelt, fysj! Da hjelper det litt med footprint. Tar automatisk av sko ett skritt lengre unna innertelt og gjør det lettere å børste bort den hærsjens sanda. På en nydelig tur i Jotunheimen forrige helg, ble det slått leir litt sent. Det var blitt mørket (det var dumt) hvorpå mitt Thermarest xtrem ble xtremt kaldt rundt kl.03 på natten da ett lite hull sørget for dårlig isolasjon. Veldig forstyrrende for humøret å skulle lappe underlag midt på natten i rundt 0 grader med 2 persjoner inni teltet. Det er ikke sikkkert en footprint hadde reddet nattesøvnen, men kanskje? Poenget mitt er at bruk, ønske og behov for komfort, sikkerhet og ro i sjel er forskjellig på oss som bruker dette forumet. Derfor velger noen å gå til innkjøp av footprint mens andre ikke.
 8. Dere med Helsport telt (andre kan selvsagt svare)

  Jeg legger fjellduken under innerteltet dersom underlaget virker litt for tøft mtp å få hull, jeg er litt redd/bekymret for hva den SL duken tåler. Bedre føre var tenker jeg.
 9. Nytt 3-sesongerstelt for to

  Hei Madammen og jeg har akkurat hatt noen døgn i Reinsfjell SL 2 på Hardangervidda og for et koselig telt👏 Vi har aldri hatt kuppeltelt eller 2 ytterrom før, så noen sammenligning med andre tilsvarende telt har jeg ikke. Vi boltrer oss normalt i Fjellheimen x-trem 4 camp, så det var litt uvant med så "små" ytterrom i starten, men det gikk seg fort til og funket knall. Alt innen rekkevidde og fin høyde under taket. Jeg trodde det var absolutt vindstille ute på morgenen i dag inntil jeg tuslet ut, det var ca 4-5 m/s og teltet rørte knapt nok på seg overhodet. Lufteventil rett over vannkokeren tok bra unna dampen. Vi stortrivdes og følte det passet flott til lett tur for 2 pers Nå har vi muligens bedre plass i teltet enn andre mennesker, for kjerringa mi er bitteliten😄
 10. Nytt produkt for den ultimate lettpakker!

  Noen som hvet hvordan det er med plassen i ytterteltet på denne modellen, med tanke på matlaging og fyring av primus?
 11. Liggeunderlag???

  Sjefa og jeg trives veldig godt på Therm-a-rest underlag, knitrer litt, men ikke plagsomt mye, synes vi. Jeg trodde str. regular mumie skulle gå greit, men det ble litt lite for meg. Armene sklir på utsiden og ned på bunnduken. Fordi Fjellsport nå har et ok tilbud på Therm-a-Rest NeoAir XthermMax - Large ble det handlet inn ett igår. Passer tipp topp i Reinsfjell😊 Gleder meg til tur
 12. Takk for advarsel🙏 Har ikke falt meg inn at det kan skje.
 13. "ca177,23 sånn omtrent" Ja, det var da et grovt overslag hahaha
 14. Tommetrix. Hva er dette?

  Fantastisk snilt gjort. Bøyer meg i støvet for @Tom42
 15. Hvor vantette skal hansker med gore-tex være?

  Jeg tester mine Gore tex motorsykkelhansker på følgende måte. Kaldt vann i bøtte. Holder begge henda rolig nedi bøtta i ca.3 min. Ved ingen lekkasje, blir det knipe-sprike-knipe-sprike osv. i ca.1min til. Består de den testen, får de bli med på langturer som har fare for regn.