Jump to content

X-series fra Sea to Summit


Gittiamo

Recommended Posts

Annonse

Fungerer nok å koke ting som ikke blir for tykk i konsistensen. Redd for at de kan bli litt vinglete om man skal røre i tjukk graut. (Spesielt om man bruker en brenner som er skrudd fast på gassboks) Bunnen virka tynn på de jeg kikka på så hadde nok ikke latt steikepanna blitt igjen hjemme.

Har det "glasset/koppen" og den fungerer.
Har havnet i skapet sammen med de andre "dette kan  jeg ikke leve uten" tingene 😁

Link to comment
Share on other sites

Har fått en sånn 1,3 liters Kettle fra bruttern i bursdagsgave, men den endte opp hjemme hos ham (visstnok ikke helt rett fram å få fjellsport.no til å sende til alternative adresser) så jeg får ikke sett nærmere på den før til påsken. Har sjekket litt erfaringsrapporter, og den har sine begrensinger og sine muligheter. Bål og brennere som sprer varmen mye er en big no-no - der er risikoen stor for å skade silikonveggene med for høy temperatur. En lettvekts gassbrenner, med relativt smal flamme, kan derimot være gunstig om man ikke kjører den alt for hardt. Så jeg har har tenkt at den Kettlen kan være en grei måte å få et ganske lett og minivolums snøsmeltingssett utav et lett gass-kit som egentlig er ment for sommerbruk. Bytt til vintergass, og parkér den minimalistiske alukjelen til fordel for en utbrettbar silikonkjele med plass til mye snø. Det er i hvert fall min foreløpige plan :) Noe særlig avansert kokkelering utover varmtvannsmagi har jeg egentlig ikke stor tro på. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har erfaring med både kettle utgaven og den store kjelen, har brukt begge endel over nesten to sessonger. Kaffekjelen fungerer veldig bra til å varme vann eller lage kokmalt kaffe i direkte. Bruker den både til gass og bensinbrenner uten problemer. Pakker utrolig kompakt og silikonsidene tåler faktisk ganske mye varme om man skulle være litt uheldig.

Den store kjelen har jeg brukt til snøsmelting stort sett.

Kvaliteten er sånn midt på treet, På @whistler sin storkjele ble bunnen deformert etter endel snøsmeltinger, min er foreløpig hel i bunnen. Kaffekjelen som jeg har brukt mest har foreløpig holdt fint i bunnen men plastlokket er deformert.

Jeg kommer nok til å investere i en ny kaffekjele mens resten av serien lar jeg nok være :) 

9186-20160714.thumb.jpg.8a295a3e676e452281a740770999fd51.jpg

Edited by Tor-Erik-L-77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy