Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Råd mot fluer


Anbefalte innlegg

Det er sol, det er varmt. Fuglene synger og kvitrer. Lyng og lav knaser under støvlene. En stein dunker forsiktig mot berg mens det rasler i trærne når en fugl blir skremt. En bekk sildrer i det fjerne, men myra er tørr og god. Livet smiler, skogen oser av spennende lyder, lukter og syn. Solstrålene gliser mot vinterbleik hud, og jeg begynner å bli svett.

Men så. 

Bzzzzz bzz bzzzz. 

200 fluer svermer rundt meg.

De kravler på meg. Summer og overdøver all kvitring og sang. Flere fluer kommer for å knuse turgleden. Hunden min blir minst like irritert, og på nødverge må jeg la henne gå løs slik at jeg kan spinne båndet viltert som en kuhale. Fluene elsker oss, fortsetter med sitt irritrerende spill. 

Faen. Livet smiler ikke gjennom skyen av fluer. Hva gjør jeg? 

De forsvant ikke i brisen på toppen. De forsvant ikke på vei hjem, hverken når vi gikk eller sprang eller peivet med hundebåndet. Noen forsvant når vi stupte i vannet tilbake ved hytta. Resten når jeg laget skikkelig røykfult bål. 

Hvordan kan jeg nyte en tur om sommeren uten 400 fluer? Mygg er ikke i nærheten så irriterende. Der finnes jo myggspray. 

Hjelp! 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja .. Fluespray er vel ikke noe ukjent fenomen i hestemiljøet i alle fall .. uten at jeg kan si at jeg har prøvd den selv kan du jo ta en titt på

(Logg inn for å se skjult innhold)

, skal visst virke mot mygg og flått også. Hvis du er mer av typen til hjemmelagde remedier og kjerringråd har jeg hørt at fluer ikke har noe særlig til overs for eddik, men det kan jo være at turen blir litt mindre hyggelig om man skal bruke det som insektsmiddel :P Jeg bor i et fluehelvete hele sommeren og sesongen er godt i gang, ignorering funker med litt øvelse. 
 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg testet myggnetting rundt hodet sist jeg klippet plen. Det så helt sikkert merkelig ut for naboer og forbipasserende, men for meg var det en velsignelse, og for en gangs skyld fikk jeg klippet hele før jeg rømte inn – helt uten flueplager. (De var der, men det er ikke så plagsomt på resten av kroppen.) Litt irriterende i starten med netting, men det gikk forbausende kort tid før jeg var blitt så vant med den at jeg ikke lenger la merke til at den var der. Kommer nok til å ta den med meg på tur i marka også, for de verste tilfellene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Furuleik
   Hei! 
   Jeg er helt fersk når det kommer til skiturer på Hardangervidda (ski generelt) 🙈😅. 
   Jeg har skall bukse og jakke som jeg tror funker bra til forflyttingen. Det jeg lurer på er om dere har tips til hva som bør brukes i camp? 
   Dun jakker er jeg litt skeptisk til siden jeg gjerne vil ha mulighet for å bruke den i skogen forran bålet også. Vil ikke at det skal bli svimerker og ta til seg unødvendig med vann. Kom gjerne med tips til bukse eller hva en kan ha under/over. 
   Andre tips tas også imot👍
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Som overskriften sier. Noen som har et myggnett å anbefale som også holder knotten ute?
   Jeg har to forskjellige typer, det ene har for store masker og det andre er rett og slett for lite. Om jeg har det på hodet over capsen så blir det en glippe på skuldrene. 
    
  • Av Yngrav
   Hei! Skal på tur til Finnmark, anarjohka i slutten av juli! Og lurer derfor på hvilke fluer og sluker måååååå jeg ha med!?.
    
  • Av Hobbyfiskærn
   Har noen tips til oterfiske i sjøen i forhold til valg av fluer o.l. Driver å lager en ny sene med nye fluer til oterfjøla mi. Tenkte opphengerne med ca 120 cm lengde og ca 150-200 cm imellom hver flue. Og er det noen som har tegninger evt instruksjoner på hvordan bygge en dobbel oterfjøl eller kjelkefjøl? Er det noen som har tegninger på oterfjøl i forhold til dimensjoner og beste virke for jobben? Tenkte å lage meg en eller to til. 
  • Av jso
   Hei.
   Sitter nå her og har bestilt diverse soveposer for bruk i sommerhalvåret, og mulig noe vår og høst. Brukes på enkle turer i nærmiljøet med familien, stort sett. 
   Har nå bestilt 
   Helsport svadalen - sendes tilbake. Litt kort.
   Mountain equipment classic 500 Lang - hentes på posten i dag. Kona har en sånn og den virker fin, men er litt dyr. Dog bruker jeg gjerne litt ekstra for å få noe litt fint.

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Haglöfs ursus -9

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Den jeg på en måte har mest lyst på, men også er litt usikker på, er denne

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   som jeg har bestilt for 1999 på fjellsport.
   Vil denne holde til sommer og litt vår og høst? Ser folk har poser med omtrent samme mengde dun, og tenker at jeg nok vil være komfortabel i den. Et annet moment er at jeg ofte leser på kveldene, og derfor sovner med posen åpen, slik at det blir kaldt. Med denne vil jeg kunne ha posen helt på, og bare stikke armene ut for å holde boka. Genialt? 
   Bruker også litt hengekøye, og den ser jo fin ut til dette og. Har dessuten andre poser, bl.a. en eldre Norheim dunpose, som kan brukes når det er kaldere.
   Hva sier folket?
    
    
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.