Gå til innhold
  • Bli medlem

Wille

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Neutral

Om Wille

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. https://www.gramxpert.eu/product/ultralight-solo-tarp-wide/ 70 €, 175cm x 275cm. Silpoly. 209 gram. Jeg vurderer å kjøpe denne, men sikkert ikke så artig som å lage egen.
  2. Jepp, du er ikke alene. ------- Mine erfaringer fra en som nesten bare tarper/åpen himmel med quilt året rundt: Hodenett går greit for min del. Og som Espen Ørud sa, caps holder ting fint på avstand fra ansiktet. Ørepropper eller annet lydisolerende er kjekt for å ikke bli helt gal av lyden fra myggen som er cm fra ansiktet ditt. Myggen kommer som regel ved solnedgang, så bli i køya rundt den tid. Et par ting: - Alltid sjekk for flått morgen og kveld. De forstrekker områder med skygge og sitter som regel å venter i gress litt over ankelen. Om de henger med deg, seg pleier de å krype opp derifra. For min del pleier jeg bare føle hendene mine over beina hver gang jeg har vasset i gresset, så tar jeg dem tidlig. Det tar som regel 1 dags blodsuging før de når problematiske nivåer, men det er greit å forhindre før det kommer til det stadiet. Uheldignok har jeg dyttet 5 flått inn i meg så langt, men immunforsvaret har kanskje gjort jobben så langt. - Kanskje unikt for midten i september måneden, her på Østlandet? Jeg fått besøk av svermer med hjortelus flue (parisitter) én gang. Så vidt jeg forstår så hopper de (flyr) en meter i høyden, som en klynge. De er harde som okse-lær, og sitter fast på huden. Jeg hadde 12 av de over håret og ryggen én morgen etter å ha sover i et ullteppet. De måtte prelles med en del overbevisning. Ikke skadelig, vil jeg tro, men litt å styre med. - Bortsett fra det så har jeg ingenting å klage på. Jeg pleier å ligge på fjell eller stein, litt eksponert og opp fra terrenget, om det er mulig. Da slipper du unna mye rart. Jeg har sovnet like ved en maurtue, men de var ikke interessert i meg. Etter 5 år, så fikk jeg bare én snegle på pannen. ( ˘︹˘ ) Jeg forventet mer, så litt skuffet. Under åpen himmel og om posen blender inn i terrenget (grønn?), så kan det hende større dyr ikke ser deg på bakken, så det er noe å tenkte på. Har fått intimt besøk av rådyr. Heldigvis ingen elg så langt. Om du vil, så kan du kjøpe noe slikt. https://mountainlaureldesigns.com/product/ul-ground-cloth/ Jeg bruker det ikke ofte, men hver gang jeg gjør det så ser jeg maur spasere fint under det. 70gram/8$ er overkommelig. Mulig du kan spray det med permethrin eller noe slikt. Jeg vil tippe det gjør susen. Alt hva jeg har nevn er unntaket, men det er greit å være klar over hva som kan hende. God tur.
  3. Ja et mellomgulv der hadde sikkert vært smart. Jeg valgte XL utgaven, litt for stor for meg, som gir quilt'n nok slækk til å forme seg fint rundt omkretsen min. Jeg anbefaler andre å gå opp en størrelse. Når det er sagt så så jeg poncho hullet som en større utfordring ettersom det er et gedigent hull midt i posen, holdt sammen med bare et par knapper. Ha ha. 😅 Tok du også med poncho hullet?
  4. MCKINLEY · TREKKER 10: Jeg brukte den helt i starten ned til 2 grader, men komfor er rundt 10 vil jeg tro. Kostet bare 600 på XXL for 650 gram. Greit sted å starte for min del. Mountain Laurel Designs SPIRIT QUILT 28 °: Jeg har brukt den greit ned til -8. 245$. 737 gram for XL størrelse. Som overtrekk med Trekker 10 nevnt ovenfor var jeg veldig varm i -12, se video under, men tror den komboen går fint ned til -15, om ikke mer. Også muligheten å pakke 2 mindre poser enn èn større er forfærdelig deilig. Tetris logikk ¯\_(ツ)_/¯ Mountain Laurel Designs FKT QUILT: Den mest brukte turdynen jeg bruker, ned til frysepunktet. 230$ for XL utgaven. +25$ med poncho hull. Veier 480 gram for XL. Det værste med tur for meg er kanskje morningen. Det er få ting jeg setter mer pris på enn å stå opp på en kald morning, lage frokost, drikke kaffen, pakke sammen alt, mens jeg fortsatt er i den varme dynen pgr. av ponchohullet. Også, tett tåke om morning/våt snø har null effekt på det syntetiske, som gir meg muligheten til å sove under åpen himmel mesteparten av tiden her på Østlandet. Telt blir bare brukt på vinter i Hardangervidda nå. Det eneste kjipe er at jeg ble nesten løpt over at et par rådyr som ikke så den grønne dynen på bakken klokka 6 om morningen. Vi skvatt til all mann, og den ene rådyret hylte fæl. xD Vi har en del elg her, så nå sover jeg med et øye åpent. Jeg skulle ønske jeg kunne bli overbevist om dundyne, da jeg hører mye begeistring over det, men mot det jeg allerede får i vekt, pris, robusthet så virker det noe marginalt. EE Revelation til Marius Engelsen^ frister, men robusthet i vær er noe som jeg setter stor pris på. Jeg er nysgjerrig på hvor mange dager det ville ta før hydrofobisk dun ville mistet varme-evne i forholdene i videoen. Pgr av uvær hadde jeg ikke mulighet til å tørke posen i en uke. Både Revelation og MLD dynene bruker stoff av 10d med DWR, så de har noen likheter. pixzCTk.mp4
  5. Jeg har ikke lest den. Er det noe som stikker ut som spesielt minneverdig eller verdifullt for dere? Derimot har jeg lest deler av utstyrslisten til Nansen sin reise over Grønnland. Jeg tror den er lett tilgjengelig på biblioteker. Det var interessant hvordan mye av hans prioritering og tanker ikke er så langt unna det samme via må forholde oss til i dag, som å holde vekt nede og valg av klær av ulike stoffer. På den andre hånden, så var det andre ting er helt uaktuelle problemstillinger, som å sove 4 personer i en pose.
  6. Ja du har nok rett i mye der. Jeg er ganske analfabet når det kommer til klær generelt, men vindtett goretex med fleece hørest bra ut. Hva mer brøt sammen? Jeg har prøvd å nevne det meste i utstyrslisten. Votte-skall av bomull frøs fast, som gjorde det traurig å bøye fingrene rundt stavene. Det var som å bøye aluminium. https://i.imgur.com/Rrt7Fmm.jpg Forsøk på å tørke det over kjøkkenet tok selvfølgelig én og en halv evighet. Her vile jeg ikke anbefalt bomull i dele hele tatt, men lengden på vottene var gull. Bedre med litt for lang enn litt for kort. Rimeligere elektronikk som var reklamert for "utfordrende forhold", bare ga opp på livet, som Protrek ABC klokka fra Casio jeg hadde på armen. Derimot Garmin 6 klokka sviktet aldri, så der får man det man betaler for. Skibindingene fikk is inni seg(?), så jeg brukte 30-45min for å få skiene av skoene den ene dagen. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor mekanismen låste seg, da de er standard og relativt nye. Billige snøbriller var ubrukelige etter litt bruk, så jeg gikk mesteparten av turen uten de. Da var det bare å bøye seg i respekt for motvinden. Småting her og der, for eksempel billig plastikk på enkelte ting knakk under bruk i kulda, spesielt bøyelige ting. Låsemekanismer av tilsynelatende robust plast sluttet å klemme ting i spenn, som på den ene drybaggen til bensinflaskene. Plastikk-delen på toppen av den ene staven, som holder løkka rundt hånden, bestemte seg for å gi opp en dag. Mistet nesten staven under høy vind der. Knuter på tau som ikke var smidd sammen med lighter hadde en tendens til å løsne seg under friksjon i kulda over tid. Samme knuter holdt fint og fast under litt kortere/mildere omstendigheter. Nybegynner feil, så jeg er glad jeg hadde tenkt ut reparasjon/backup løsninger.
  7. Nei jeg snudde, desverre. Jeg mener å huske jeg ikke så noe spesielt antydning til det været da jeg dro opp og dagen derpå, men at situasjon endret seg underveis i løpet av noen timer. Jeg hadde trent i å sette opp det teltet hjemme i 5 mnd før dette, men ironisk nok så var "krabbe-vind" det ekleste forholdet jeg har satt opp det teltet. Rart, men det gikk som en drøm. Med 2x 10mm stenger så stod teltet som en bauta. Det var helt greit. Dog hadde jeg avtaler med folk ved Møsvatn. Hvis jeg skulle ha rukket det så måtte jeg ha gått i et tempo jeg ikke var komfortabel med i det uværet, så jeg bestemte meg for å snu istedet. Han som omkom var visst på en dagstur da værgudene var milde, men desverre så var det tynt utrystet for det uværet som dukket opp mot solnedgang. Ja den fungerte i å blokkere vind. Den vanlig rød typen. Dyp hette med "pels" var fint, men å effektivt opperere med den var til tider kjelkete. Det var praktisk at den sto opprest når jeg tok den av, men å få den på i stiv tilstand var ikke spesielt enkelt, men den gjorde nytten sin. Hvis det er det du har, så går det nok. Noe av det kjipeste var at glidlåsen til halsen frøs fast og jeg hadde glemt å feste en lang snor som jeg kunne gripe med votter, slik at jeg kunne bryte isen som bygde seg opp. I ettertid, med frie økonomiske tøyler, så ville jeg prøvd en annen skall-løsning når jeg skal være i så mye aktivitet over flere dager. På dags-turer, med base i en varm hytte så er den nok helt kurant.
  8. Det høres ut som en gøy tur. Hvor er det dere skal? Jeg tok min første vinterturn over hardangervidda in midten av januar. Det var gromsevær. Jeg vet ikke hvor mye vind, men til tider så måtte jeg krabbe for å ikke fyke over og jeg kunne knapt se skituppene. Garmin gps på armen var gull den situasjonen, for uten det var jeg blind eller relegert til å bli i teltet. Selv med den på armen så var det svært vanskelig å følge målet, fordi brillene ble ubrukelige, anorakken og hanskene frøs. Det var lite snø, og mye av snøen minnet mer om is, med løs pudder under. En kar omkom desverre ikke så langt unna fordi han ikke kunne grave seg ned. Å grave hule var ikke noe jeg kunne gjøre hvorsomhelst, men bare opp mot en hyttevegg hvor snøen hadde hopet seg opp. Da brukte jeg pulken for å transportere enorme mengder snø ut av hula. Jeg hadde med meg en 2-manns vindsekk fra Rab. Den var bedre enn ingenting å ha lunsj i, men ikke noe jeg vil anbefale å sove i når vinder går for fult. Du har kanskje en bedre plan her enn hva jeg ser for meg? Jeg er nysgjerrig på å høre hva du har tenkt ut. Jeg vet ikke hvor du har tenkt til å gå heller, men jeg har vokst opp med vinter på Ustaoset og rundt Møsvatn siden jeg var liten fjatt, og gått over vidda utenom vinter, men uvær på vidda med snø var ganske spicy. Teknologi, skiutstyr, og kær jeg hadde med som jeg antok ville fungere greit, brøyt sammen over tid. Jeg var glad jeg hadde med meg backupløsninger. https://www.youtube.com/watch?v=nyRIoWgtIrw Her var min utstyrsliste. Den er ikke laget for andre enn meg selv, så mye er sikkert uklart å lese for andre. Det som står etter "post:" er tanker på toget på vet hjem, men kanskje noen erfaringer av det er til hjelp for deg. https://lighterpack.com/r/8q7qch God tur! Jeg lurer på hvordan du har planer om å bruke gassbrenner i kulde utenfor et telt for å smelte nok snø til å lage drikkevann.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.