Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Plass til to som liker å ligge i samme sovepose/tett, ikke plass til to ukjente med plassbehov, liksom.... Må være ultralett å bære over noen uker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis det er ultralett du ønsker så kan Big Agnes Fly creek 2UL være ett greit alternativ. Prisen er også ganske grei, og teltet er delvis selvstående.

Teltet har lite fortelt, men så er vekten 1kg også da. Noe må man forsake for ett så lett telt :)

Endret av fiskekongen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan jo nevne mine behov for et 2 manns telt for 3 sesongs bruk.

Må ha plass til 2 Exped LW underlag (130cm bredde hele veien)

Må ha bra takhøyde der man sitter 110cm eller høyere.

Må ha høye nok vegger i fot og hodeende så man ikke subber med sovepose.

Bør tåle det meste av vær man kan møte på i sesongene teltet skal brukes.

 

Det er slik jeg ønsker å ha det. Andre har garantert ikke de samme behovene.

Men uten ganske spesifikke krav blir det vanskelig å anbefale noen spesielle telt.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det jeg ser at noen telt, store eler små, sliter litt med er plass i forteltet og tetting ned mot bakken. På telt med lav vekt er ofte innerteltet laget av et ikke vindtett stoff og hvis, eller heller når du telter over tregrensa eller i åpne områder så vil du få vind inn under duken og den som ligger på lo side, den siden hvor vinden kommer fra, vil sannsynligvis ha det like kalt som om teltet var borte. Dette har jeg opplevd med et telt fra Fjellreven og jeg ble etter hvert ganske kald på ryggen. 

Plassen i forteltet kan se stor nok ut, men spesielt i den kalde delen av året så blir det lett til at begge beboere legger sekken sin i forteltet og da er det vanligvis ikke plass til så mye mer. Ikke så kjekt å kravle over sekker og diverse bagasje hver gang du skal ut og inn av teltet.

Vinterstid bør du regne en person ekstra i teltet for å ha nok plass. De fleste har med seg en del mer bagasje når det er snø og så er det greit å ha plass til en kuldegrop i forteltet som er så stor at du kan stå i den for å kle av og på deg eller å børste av deg snø som du ikke vil ha inn i teltet. Om vinteren er det også ganske greit å bruke kuldegropa til koking og tørking av klær. 

The-rain-fly-forms-a-front-vestibule-for

 

Her har du et eksempel på kort ytre duk og hvor ofte ser sekken slik ut mens du camper?

Rolf-telt.jpg.a717f47a21424ace8c68a868b6

Her er et bilde av en vintersituasjon med et av mine gamle iglo telt. På den turen blåste det så sterk vind at vi hadde problemer med å gå på ski og da er det greit med stormklaffer som du kan legge snø på for å holde vinden ute. Sekken på dette bildet ser ikke særlig stor ut, og det er fordi det som ellers var i sekken nå er inne i teltet eller i forteltet. Dette teltet kunne med fordel hatt dobbelt så stort fortelt.

IMG_0997.JPG.0f8fd5252ecdd9e008ca8c98d40

Et bilde fra nettet. 

Hvor mye plass blir det i forteltet her med to sekker pluss kokeutstyr? Det er ikke alltid været er så bra at du kan koke ute.

Men nå er kanskje ikke vinteren den årstiden når du beregner å bruke teltet mest, men kolder teltet en vinternatt så vil det helt sikkert holde flere sommernetter.

564305a912db8_Teltliten.gif.8870f8c2b002

 

Endret av REs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

KOmmer an på hvor du skal bruke det, sesong, hvor store sekker dere har, hvor store beboerene er bl.a.
Kan bare gi noen erfaring på telt jeg har selv fra en av produsentene nevnt, Big Agnes.

Har selv Big Agnes Copper Spur UL2. Det har jeg brukt alene med bikkja. Jeg bruker et LW underlag og det blir for trangt i det til 2 slike. 2 stk M underlag går.
Fine med dette er at det er lett, veier vel i dagens modell ca 1,4 kilo, og det er god plass ellers med 2 fortelt, 107cm høyde og bratte endevegger gjør at man kan sitte i mye av teltet. Det er også selvstående. Det har mye netting i innertelt men duk et stykke opp hele veien rundt så man ikke får direkte trekk på seg. Det lufter godt så kondens er ikke noe problem, en blir heller ikke kokt når sola kommer om morgenen. Det teltet jeg bruker klart mest i løpet av året. I US er det en del som bruker det også vinterstid pga god lufting og lite kondens. Har vel hatt teltet i 4 år eller så og ingenting galt med det så langt. aldri opplevd fuktlekkasje selv om jeg så det var vann under bunnduk når jeg trykke litt på den.

Da dette er et UL telt så har det nok sine begrensninger i vind. Jeg aldri vært på tur selv hvor jeg har opplevd mye vind så jeg har ikke noen egen erfaring der. Tåler nok mer enn man tror men det kommer jo an på hvor du skal bruke teltet og når. Skal du ha et helårs fjelltelt er neppe dette løsningen. Da kreves noe kraftigere som igjen veier mer. Har selv et annet BA telt til fjellbruk i sesong hvor det kan være mye vind.(Det har gått ut av prod).

BA FLyCreek PLatinium 2 har bare netting i innertelt, også mindre fortelt. Veier jo en del mindre men for eget vedkommende hadde nok forteltet vært for lite.
Tenker du på en slik modell med endefortelt vile jeg heller sett på BA Slater 2+. Det har en del bedre bredde innen enn begge de andre jeg har nevnt, men  mindre fortelt enn Copper spur. Tar du Copper SPur UL 3 er det fremdeles ikke mer enn 1,8 kilo og du har god plass.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville definert behovet noe tydeligere. Skal det være et fullverdig vintertelt? Klarer du deg meg en inngang, eller ønsker du to? Hva er budsjettet? Kan det være aktuelt å kjøpe brukt? Kuppeltelt eller tunneltelt? Må det være selvstående? etc etc

Selv var jeg igjennom denne prosessen tidligere i år. Jeg skulle ha et tre-sesongs telt. Teltet måtte være stort nok til at to "gode venner" kunne bruke det, samt "lett nok" til at jeg kunne bruke det som solotelt. "Lett nok" betydde rundt 2kg. 

Jeg satt tilslutt igjen med Hilleberg Rogen og Helsport Reinsfjell 2 SL. Dersom man kun vurderer målene, er Reinsfjell et større og lettere telt. Når jeg allikevel valgte Rogen berodde det mest på svært gode erfaringer med Hillebergtelt. I tillegg har jeg opplevd stangbrudd på et Helsporttelt, men dette var for nær tjue år siden, da man produserte stengene selv. Jeg tror ikke den opplevelsen er representativ for Helsport i dag.

Dersom du ikke er veldig lang, og ikke bruker oppblåsbare underlag, så ville jeg også sett på Hilleberg Anjan 2. Denne utgikk for min del, da den blir for lav i fotenden. Exped Venus 2 UL kan også være verdt en titt tror jeg. Dette har jeg ikke brukt selv, men det er sikkert noen på fjellforum som kan bidra med info om dette teltet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selger mitt nye Hilleberg Nallo 2GT, det er heeelt nytt! Selges for 6500kr. Send PM ved interesse. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Hva jeg ville anbefalt om du ikke spesifiserer behovene nærmere. Alternativt kan du jo vurdere å bli en tøff tarper?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Memento mori
   Starter en egen nerdetråd på X-mid teltet som Dan Durston har designet og det blir solgt via Skjult lenke - logg inn for å se den sitt system. Admin kan muligens flytte en del innlegg fra Skjult lenke - logg inn for å se den tråden som er litt rotete etterhvert. 

   Skissa ser slik ut, og er vanskelig å lese. Soveposen er 175 cm lang og 50 cm bred. De har oppgitt høyden på teltet utvendig, litt forvirrende. Men høyden er 43 tommer eller 109 cm i innerteltet. Alle tall er hentet fra massdrop eller fra tråden Skjult lenke - logg inn for å se den hvor konstruktøren har lagt ut mye bilder, skisser og mål.

   Slo det derfor opp i stua. Laget innerteltet i tråd og maskeringstape. Carbonstenger festet på lettcola. Jeg bruker 40 cm fri høyde som mål, når jeg måler opp telt. Ellers så subber posen i teltduken. Jeg er litt som Skjult lenke - logg inn for å se den når det gjelder skrå telt og skisser.

   Her er 175 mål opp. Omriss med 40 cm fri høyde. De yttere er det faktisk innerteltet går. Teltet tar forbausende stor plass, de små merkene og teppe er ytterkanten.

   Litt avhengig av hvordan jeg måler blir praktisk liggelengde 140 om du skal ha fullbredde 71 cm og helt opptil 190 om du tar maks lengde. Jeg ville sagt 170 er reel liggelengde, med neoair reg underlaget på 6.3 cm.
    

   Bruker WM pumpa -32 grader for personlengde 200cm som dummy - omtrent som en vanlig person som er i posen når den er tom. Den stikker langt utenfor ved 40cm frihøyde.

   Med 9LW underlaget blir det enda mere utafor.


   Litt detaljbilder, presser ut sideveis på begge sider.

   Presser ut innerveggen i fotenden

   Fotenden i annen vinkel.

   Hodeenden.

   Den presser ut i hodeenden også.
   Når jeg sitter på bakken greier jeg ikke å sitte oppreist uten at skuldra tar borti innerteltet. Men jeg er høy og bredskuldra, så det er ikke noe nytt. 
   Så min konklusjon er at det er en artig nytenkende konstruksjon, men ikke for personer over  160-170. Det er også relativ billig og du må sømtette det selv, så det havner ikke på ønskelista mi. Men håper Skjult lenke - logg inn for å se den og jeg treffes, så vi kan ha et lite telttreff.
  • Av Memento mori
   Skjult lenke - logg inn for å se den har superlette gåstaver i karbon. Mine Leki er 11 år gamle, og har holdt bra. Men Skjult lenke - logg inn for å se den tipset meg om disse. Skjult lenke - logg inn for å se den har også disse, og kan sikkert gir litt erfaringer fra bruken. 

   Så da fant jeg ut at de må testes ut, og bestilling til Japan sendt. De ser fine ut, bra låsesystem og du kan velg om du vil ha på trinsa. Jeg har alltid trinsa på, siden da går di ikke så langt ned mellom steiner, og brekker ikke så lett. 
   De selges PR stk.

   Sparer 38 gram også her, eller ca 10%. 
   Normalt selger jeg de gamle, når nytt kjøpes inn, men her blir det et unntak. Det blir med videre. 
  • Av Memento mori
   Sawyer mini som er lettest, har dårlig kapasitet, jeg valgte derfor Squeeze når jeg kjøpte mitt filter. Men de har kommet med et nytt filter, Skjult lenke - logg inn for å se den samme innmat, og samme vekt som Mini. 
   Jeg sparer 36 gram og 41% på dette. Mindre i volum også.
   Normalt er det veldig bra vann i Norge, men er jeg på steder som ligger lavt og med husdyr i nærheten, og/eller jeg ikke er kjent, tar jeg meg bryet med å rense vannet. Forrige sommer var varm og det var enkelte steder vanskelig å finne  rennende vann. Det fungere bra, litt rens av og til, samt kloring om det ble liggende lenge. 
   På turer i høyfjellet blir filteret ikke med. 
   De som ønsker å diskutere om det er nødvendig å rense vann, kan starte sin egen tråd om dette. Dette er kun ment som utstyrsinfo over hva som finnes fra sawyer. 
   Squeeze removes 99.99999% of bacteria (salmonella, cholera and E. coli) and 99.9999% of protozoa (cryptosporidium and giardia) 
  • Av Memento mori
   Jeg liker ikke å blåse opp Neoair med munn, det blir kondens og mugg inni de.
   Spool til 4:50, og du får se dette. 

   Har derfor alltid brukt en pumpebag til dette. Men Skjult lenke - logg inn for å se den er en liten batteripumpe på 74 gram, som gjør jobben på et par minutt. 2 stk AAA batteri. Fant den brukt på finn, til en fin pris. Funker bra også. 

   Mindre volum og mindre vekt, mer komfort😀, men krever batteri. 
   Sparer 20 gram eller 21%, tips om lettere alternativ tas gjerne i mot.
  • Av Memento mori
   Jeg har brukt Petzl hodelykt, og er veldig fornøyd med den. Den gir lite nok lys, og har rødt lys. Bruken har vært inni teltet, lese kart, og finne ting i mørke. Det har kommet en ny modell, som også har mer lys. Kjøpte denne på tilbud. 

   Den nye har disse data, og bruker cr2032 batteri som holder i en evighet, ved mitt bruk.

   Den nye er oppgitt til å veie 26 gram, noe den gjorde. Den er da 2 gram lettere enn den forrige, noe av dette er spart på at de har tatt vekk mulighet til å feste den på capsbremmen.  Men trenger ikke fløyte og likte den gamle strikken bedre. Byttet om og sparte 2 gram til. 

   Tok også det letteste coveret. Da har jeg spart 4 gram, og fått en bedre lykt i tillegg. Det er 14% ned i vekt.🤣
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.