Jump to content

Vinterpose for smal kar.


Recommended Posts

Heisann!

Vil unne meg en ny vinterpose i høst da min gamle Tyin vinter er moden for utskifting. Var relativt fornøyde med den, men ble mye plass å varme opp da jeg er relativt tynn.  Lurer derfor på om noen av dere har forslag på vinterposer som er av det litt smalere slaget? Har ikke bestemt meg for dun vs syntet, så åpen for forslag i begge ligaer! 

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest Turlyst

Jeg ville fulgt med på http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer.html som ofte har mellom 20 og 30% rabatt, så her er det mye å spare.

Til vinterbruk foretrekker jeg dun av hensyn til vekt, volum og varme. Ulempen er at dunposer er mindre tolerante i forhold til fukt. På kalde og tørre vinterturer er ikke dette noe problem, dersom det ikke blir veldig mange netter. Uansett vil jeg styrt unna i tynneste materialene, og heller satset på et mer robust ytterstoff.

En dedikert vinterpose bør etter min mening ha komfort temp. på -20 eller mer. Rab og Mountain Equipment er solide merker, også Western Mountainnering. Sist nevnte er veldig kostbart, men trolig det beste du kan kjøpe for penger. Ser at noen her på forumet anbefaler en polsk produsent. Selv har jeg Mountain Equipment som passer min smale kropp bra.

Denne er et rimelig sikkert valg http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/mountain-equipment-glacier-1250-lime-green.html Med vanlig fjellforumrabatt, dvs. 15% koster denne 6119 kr. Med 20% rabatt er du nede i 5759 kr.

Link to comment
Share on other sites

Ta frem målbånd og sjekk bredde/omkrets på din nåværende Tyin, etterpå finner du ut hvor mye smalere pose du ønsker - da har du utgangspunktet ditt for videre leting. 

Alle leverandører oppgir mål (skuldre, hofte, ben) på sine poser. Leverandørene som JanRH nevner er solide, koster kronasjer men du får kvalitet. Har selv WM (dog ikke dedikert vinterpose) og sover som en drøm ute i frisk luft

Lykke til i jakten på ny pose. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Turlyst

Som @borgern skriver er Mammut Sphere Winter UL smalere enn de andre nevnte, så smal at man ikke kan snu seg i soveposen. Jeg liggetestet den i butikk - varmen kom umiddelbart....he-he. Er -11 er tilstrekkelig er dette også et godt alternativ til en god pris.

Link to comment
Share on other sites

Den polske leverandøren som det er henvist til er Robert's denne her  Du må nok se på noen av de tre nederste på lista for å finne en skikkelig vinterpose, men da blir det bra også. Du kan fortelle produsentenhvordan du vil ha posen, de syr etter mål og det koster et par hundrelapper ekstra i NOK. Jeg fikk sydd to tresesongers poser som jeg ga i gave til en av mine sønner. Da fikk jeg to poser som både lar seg koble sammen til en pose, samt at hver pose kan åpnes helt opp til å bli en vanlig dyne. 

Når du ser på prisene på lista så husk at du kan trekke fra eu-momsen før du må legge på frakt og norsk moms. Jeg gjorde et forsøk og fant at du kan velge en pose helt opp i 600€ og likevel holde deg i området 6000 NOK totalt. Roberts har fått mye skryt på det tyske nettforumet Outdoorseiten.net og tyskere er ikke lite kresne mtp kvalitet. De har tre ganger hatt samlebestillinger på poser til Roberts, og det var en slik jeg hang meg på da jeg bestilte posene til sønnen.

Otto

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy