Jump to content

Skifte dun i sovepose


Recommended Posts

Hei alle!

Jeg sliter litt med å finne en sovepose som både har stretch, god dunkvalitet, ikke alt for dyr og der man ikke har toturert små, søte, flatfotinger i produksjonen. Videre er det sånn at jeg egentlig har den perfekte posen, den er bare for kald og har får dårlig kvalitet på dunet. Jeg lurte derfor på om noen hadde erfaring med å bytte dunet i soveposen, og i så fall: hvordan gjør man det? Ser det er noen videoer på nettet, men er usikker på hvor realistisk det er å få det til uten å ødelegge posen.

På forhånd takk for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Det burde være fullt mulig å skifte dun i soveposen men det er noen ting å være klar over. Soveposer er gjerne lagd for en viss mengde "loft". Altså hvor mye høyde kanalene i soveposen gir uten å komprimere dunet. Du kan kjøpe dun løst men rapporter varsler om at det er vanskelig å jobbe med dun og at man lett får dun over alt og at man ender opp med å plukke dun ut av trusa i uker fremover. Hvis du er flink til å analysere sømmer, sprette de opp og sy de igjen pent så blir det nok bra. Hvis ikke er det kanskje en fare for at man ender opp med å lage noe som er mindre behagelig og eksploderer i teltet. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kontaktet Trondheim Dampfjærrenseri angående dette, og fikk understående til svar. Blir spennende å se om dette kanskje kan bli løsningen på posesproblemet mitt. Tenkte også det kanskje kunne være spennende for andre å vite:

 

Hei!

 

Vi vedlikeholder dunsoveposer hvis de tillater at man tar ut innholdet. D.v.s. at de har kanaler hvor man kan få ut dunen.  Da blir prisen for vask av trekket og rens av innholdet i utgangspunktet mellom 900,- og 1100,-,  etter hvor mye arbeid konstruksjonen innebærer for oss å åpne/lukke. Etterfyll av dun kommer i tillegg.  (soveposen blir åpnet, innholdet tatt ut og damprenset, ferdig renset og tørket innhold blir fylt tilbake i posen, etterfylt og tilslutt blir den sydd igjen.)

 

Vi er landets eldste og eneste dampfjærrenseri. Det er bare oss som vedlikeholder dyner/puter/soveposer.

 

Med vennlig hilsen

 

Anne Kristin Messel Endresen

 

Trondheim Dampfjærrenseri

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En ny pose som passer deg finnes helt sikkert. Derfor ville jeg ikke lagt for mye innsats og penger i å fylle en gammel pose. Jeg ville prøvd følgende: Snittet opp dunkamrene i posen i motsatt side av  glidelåsen (forutsetter tversgående dunkamre), fylt på dun, tapet igjen snittet med en oval bit spinnakertape. Ville beholdt gammel dun dersom posen ikke har vært utsatt for noe spesielt. Antar at ny og gammel dun blandes etterhvert.

 

Du kan starte med å teste spinnakertapen på posen før du kjøper dun; pakke posen opp og ned osv. La tapen sitte et døgn før belastning.

 

Jeg har selv for flere år siden tapet en xero550 med en bit tape jeg ikke husker navnet på, og den tapen sitter fint ennå etter flere ukers bruk. Tror spinnakertapen gjør samme nytten.

 

http://www.ebay.co.uk/itm/300906346286

http://www.extremtextil.de/catalog/advanced_search_result.php?keywords=down

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy