Jump to content
IGNORED

What to do?


 Share

Recommended Posts

På lørdag kjøpte jeg et mammut light pump mat ul. Det er 560 gram, påstått R-verdi til 4,1 på gmax. Etter en natt ute, er jeg svært usikker på om det faktisk holder den R-verdien den lover. Jeg frøs natten gjennom, men i hovedsak skyldes nok dette soveposen. Samtidig sitter jeg med en følelse av at jeg ikke kjente noe særlig til isolasjonen fra underlaget. Dvs, jeg syns det til tider var kaldt under meg. 

 

Gmax har en 100% fornøyd garanti, der jeg kan ta med produktet inn og bytte til ett annet i samme produktkategori. Nå kan jeg ikke se at de har noe som frister i denne produktkategorien. Vet noen om det er mulig å bruke denne garantien til å få igjen pengene på brukt vare?

 

Jeg ser at Oslo Sportslager har Exped Synmat 7 UL M til samme pris. Dette har en påstått R-verdi til 3,1. Det er litt lavere enn hva mammuten har, men jeg aner ikke hvordan dette underlaget er eller oppfører seg. Jeg vurderer sterkt å skaffe dette uansett, og heller se om jeg kan få en tilgodelapp på Gmax. Heller tusen kroner til gode, enn et produkt jeg ikke er fornøyd meg.

 

Hva ville dere gjort? 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville tatt en prat med G-max. Du er misfornøyd med et produkt du har kjøpt hos dem, og de vil at du og din bekjentskapskrets skal bruke penger hos dem senere. En prat vil kunne lede frem til løsninger som både gjør deg mer happy og som gjør G-max trygge på at de i det store og hele vil ha nok tillit og godvilje i markedet til å tjene penger.

 

(Det sagt, så ville jeg kanskje ha vurdert om det var andre faktorer som kunne bidratt til en dårlig opplevelse enn et undermåls produkt?)

Link to comment
Share on other sites

kontakt gmax så får du bytta. gjort det selv på ting. dette står på siden dems:

Er du ikke fornøyd med varen du har kjøpt, kan du innen 30 dager bytte til en annen modell til samme pris. Med G-Sport/G-MAX sin 100% fornøyd garanti, kan du være helt sikker på at du får riktig produkt til ditt bruk. Våre selgere er tilstede for å hjelpe deg å velge riktig utstyr. Skulle du likevel ikke bli fornøyd, kan du innen 30 dager bytte til en annen modell innenfor samme produktgruppe - selv om du har brukt produktet. Denne garantien gjelder i alle våre butikker i inntil 30 dager etter at varen er kjøpt. Kvittering må fremvises. Av hygieniske årsaker byttes ikke badetøy og undertøy (boxere, hipsters, truser ol.) 100% fornøyd garantien gjelder ikke våpen og ammunisjon. Ved bruk av 100% fornøyd garantien i nettbutikken vil vi kreditere innsendt produkt når det er satt ordre på et nytt produkt.Du må tilbake til samme butikk som du kjøpte varen i, for å benytte deg av garantien.

Link to comment
Share on other sites

Kan det være et alternativ å bruke et tynt, lett og billig skumunderlag under? Hadde 2 netter på mitt underlag forrige helg. Frøs første natta, la under et skumunderlag natt nr. 2 og det ble mye bedre.  Jeg tenker jeg nok kommer til å gjøre det på den måten - skumunderlaget veier 200 g, og kan brukes ute også, så det blir en grei løsning for min del i hvert fall.

Link to comment
Share on other sites

Om du er usikker på soveposen er nok den den største synderen. Det skal godt gjøres å "kjenne" isolasjon fra underlaget. En annen ting du kan vurdere er om du hadde mye luft i underlaget eller ikke. R-verdiene er nok målt med mest mulig luft (og ikke så bra liggekomfort).

 

-Arve 

Link to comment
Share on other sites

Om du er usikker på soveposen er nok den den største synderen. Det skal godt gjøres å "kjenne" isolasjon fra underlaget. En annen ting du kan vurdere er om du hadde mye luft i underlaget eller ikke. R-verdiene er nok målt med mest mulig luft (og ikke så bra liggekomfort).

 

-Arve 

Jeg kjenner fint forskjell på isolasjonen på de forskjellige liggeunderlagene mine. vært fall hvis man ligger rett på snø.

Link to comment
Share on other sites

Har dette liggeunderlaget selv, og for min del er det ingenting å utsette på isolasjonsevnen. Har brukt det i telt i vinter i 6-7 minusgrader, og hadde gode netter da.

 

Det blir jo ofte nevnt at et godt liggeunderlag gjør at du kan stille mindre krav til soveposen, men det betyr ikke at du kan bruke "hva som helst" bare liggeunderlaget har R-verdi på 4. Soveposen må stå noenlunde til bruket den også. Og dersom du først ligger og fryser, tror jeg ikke du kan forvente å kjenne noen warm glow fra underlaget.

 

Nå pleier det vel ikke være noe problem å bytte varer dersom du er misfornøyd med dem (og Gmax har vel også Therm-a-rest Xtherm dersom du vil ha høyere R-verdi), men jeg tror ikke liggeunderlaget har vært problemet slik du beskriver situasjonen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By zimwalker
   @SnorreL skrev i "Hva har du kjøpt nå" tråden:
   Har Therm-a-rest NeoAir XTherm Large fra før. La inn prisvarsel nylig på NeoAir XTherm Max Large for å se om det dukker opp et bra tilbud nå inn i den sorte uken. Men så kommer altså SnorreL her med noe som noen mener er bedre. Hjelp. Vel, XTherm Max har litt høyere R-verdi, men ikke mye, og STS Extreme er tilgjengjeld tykkere... noe som kanskje er avgjørende for de av oss som sover like mye eller mer på siden enn på rygg. Og for noen av oss spiller nok alderen også inn ;-). 
   Ser det er noen slike vurderinger ute å går på følgende side: reddit.com/r/Ultralight/comments/owjp8p/thermarest_xtherm_vs_sea_to_summit_ether_xt/
   Noen som har erfaring med disse, og/eller tanker om/ synspunkter på....?
   EtherLight XT Extreme Large: Therm-A-Rest NeoAir XTherm MAX L 198 x 64cm 196 x 64 Tykkelse: 10 cm Tykkelse: 6,4 cm Vekt: 950 g Vekt: 640 gram R-verdi: 6,2 R-verdi: 6,9        
  • By Lars og Berit
   … Og dagen etter kom resten, nå mangler vi bare soveposer og brenner.
   2 stk Sea To Summit Aircell Mat Etherlight XT Extreme Rectangular LONG
   2 stk MSR DromLite Bag, 2.0 L
   2 stk MSR Hydration Kit
   2 stk Light My Fire Firesteel Bio Army
   + en Exped Widget pumpe litt luksus siden posen til underlaget er en «Airstream Pump Sack«!
    


  • By Daktari
   Finner jeg noen FF med erfaringer med camping-liggeunderlag og/eller Nemo Roamer på tur?
   Jeg er ute etter noe *litt annet* liggeunderlag, da jeg sjeldent sover noe godt på mine Synmat/Downmat-liggeunderlag.
   Exped har en Megamat som kunne være fristende å teste ut, men med et pakkvolum på 67 x 22 cm blir det vanskelig å drasse med seg dette i sekken.
   Så har vi dette liggeunderlaget fra Nemo i "camping-segmentet". Det har skum, og er tilsvarende konkurrentene fra Exped, Thermarest mfl.
   MEN, det pakker ned til 40 x 25 cm. Dét skal jeg få plass til i Recon-pakken.

  • By Ann Kristin Øyen
   Hei! Skal kjøpe meg et nytt liggunderlag. Og kom over dette underlaget
   https://www.fjellsport.no/mammut-light-mat-lemon-charcoal-black-185x52cm.html?refSrc=1140128&nosto=nosto-page-product3 
   Prøvde å se om jeg fant noen tester, uten hell. Er det noen her som har noen erfaringer? Evt andre anbefalinger? Helst under 1500 og r verdi på minimum 4, siden jeg er en skikkelig frossenpinn😂 Sover alltid på siden, så gjør ikke noe at underlaget er smalt 
  • By Vandrefalken
   Kanskje noe allerede har disse mattene og er fornøyde, kanskje noen vurderer av pris, vekt, pakkvolum vs r-verdi osv osv, og selv falt jeg innenfor noe av dette. Jeg liker også å teste nytt utstyr, sjekke ut nye løsninger og alt det der. 
   Så jeg anskaffet en Klymit Insulated Static V med oppgitt R-verdi på 4.4 både via produsenten selv og via norske nettbutikker. Sjekket ut anmeldelser og ting ser bra ut så jeg tenker "why not" og kjøper. Merk at dette også er den nyeste varianten av matten som har den nye typen ventil.
   Men så legger man merke til hva som er oppgitt på trekket matten kommer i:
   "Four Season Sleeping Pad, 4.4 R-Value (1.9 ASTM F3340-18)"

   Hidden Content
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
   Denne standarden ble ferdigstilt i 2019 om jeg husker riktig, og flere produsenter som testet sine produkter i henhold til denne ble nødt til å endre sin oppgitte R-verdi, flere fikk lavere verdi, noen høyere. Ved søk på nettsiden til Klymit finner man info spesifikt til dette: 
   "Have Klymit Sleeping Pads Changed?
   No. We understand the introduction of the new ASTM R-value standard is confusing and we apologize for any inconvenience. It is important to note that in over the eight  years we have offered insulated pads, there has never been a change in the insulation. All of our insulated sleeping pads are designed and insulated for four season use. Our four-season sleeping pads continue to perform well in cold temperatures as indicated by the many testimonials and reviews you can read online and below."
   Fremdeles står det 4.4 på nettsiden dere, samt på leverandører/nettsider her i Norge. Men som bildet beviser så har de faktisk testet den nevnte matten og SELV ført på 1.9 R-verdi i henhold testen som industrien nå forholder seg til. 
   Så da vet dere det! For min del ble det e-post til nettsiden jeg kjøpte fra (som jeg fikk returnere produktet til) hvorav de også sa de skulle endre dette i informasjonen sin. Det er en uke siden nå og er foreløpig ikke endret, derfor legger jeg det ut her i tilfelle noen skulle komme på å søke etter dette selv.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy