Jump to content
IGNORED

Aurlandsdalen - Haugastøl


anjhag
 Share

Recommended Posts

Vi er noen venninner som skal på tur. Vi har sett for oss å gå Aurlandsdalen - Østerbø Turisthytte - Geiterygghytta - Raggsteinsdalen - Haugastøl. Dette fordi at vi har hytte på Haugastøl og tenker å tilbringe noen dager der etter endt tur.

Vi er relativt ferske når det kommer til langturer og tenkte derfor å velge en rute som er merket, samt med mulighet for å overnatte på hytter underveis om været skulle bli for kjedelig.

 

Er det noen som har erfaring med denne ruten mtp nivå? At vi ikke tar oss vann over hodet? Vi er godt trente alle sammen, 25-30år og har en erfaren forsvarsdame med på turen.

 

Vi tenker å bruke 5-6 dager på turen da vi ikke har noe hastverk med å komme fram. Er det realistisk? 

 

 

 

Takker for svar! 

 

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

hmm. Blir en hard start ved å gå aurlandsdalen oppover! Om dere settes av i bil ville jeg anbefalt turen motsatt vei (men da må dere rekke buss opp igjen om kvelden?).  Evt om dere bor i telt kan dere jo selvsagt dele 1. dagen i 2 og overnatte "midtveis" i dalen.  Ellers er det eb super tur og kjempefint terreng:-)  Trivelige hytter også:-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg gikk opp Aurlandsdalen i 2011, min aller første ukestur alene. Null problem, selv med tung sekk utstyrt med telt og mat for en uke. Aurlandsdalen er garantert penest sett ovenfra, altså når man går den ned, men ingen stress å gå opp. 

 

Videre gikk Jeg Østerbø-Steinbergdalen-Kongshelleren(avstikker)-Geiterygghytta-Finse-Hallingskeid-Myrdal-Flåm. Jeg brukte 5 dager på denne turen, men skal jeg gå den igjen vil jeg beregne 7 dager pga. jeg gikk litt vel lange dagsetapper sist, opptil 11 timer, neste gang vil jeg prioritere kortere etapper og mer fjas :)

 

Steinbergdalen er stengt, og jeg anbefaler på det sterkeste å overnatte i telt før dere kommer dit evt, fordi det var umulig å finne en plass uten sauedritt i nærheten av hytten/vannforsyning. Og veien videre mot Geiteryggen syns jeg å huske består for det meste av ur/snaufjell.

 

God tur :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk turen motsatt vei med min datter som da var 6,5. Vi bodde i telt og startet utpå ettermiddagen første dagen. Vi brukte 5 dager på hele turen, og da var første dag bare et par timer og de to dagene i Aurlandsdalen ganske kort. Burde ikke være noe problem å klare tilsvarende tur oppover på 5-6 dager. Vi fant for øvrig en helt grei leirplass mellom Geiterygghytta og Steinbergdalen. men det var ganske langt oppe.

 

Her er vår turrapport:

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe problem å gå Aurlandsdalen oppover, jeg gjorde det i fjor, og det er en relativt lett tur dersom man ikke har for tung oppakning, men når man skal sove på turisthytter er det ingen grunn til å dra med seg så mye heller.

God tur, dersom været er med dere får dere en kjempefin tur!

 

hmm. Blir en hard start ved å gå aurlandsdalen oppover! Om dere settes av i bil ville jeg anbefalt turen motsatt vei (men da må dere rekke buss opp igjen om kvelden?).  Evt om dere bor i telt kan dere jo selvsagt dele 1. dagen i 2 og overnatte "midtveis" i dalen.  Ellers er det eb super tur og kjempefint terreng:-)  Trivelige hytter også :-)

Link to comment
Share on other sites

Off-topic:

Dette fikk meg til å tenke på en tur jeg gikk fra Iungsdalshytta til Raggsteindalen for ca 20-25 år siden. Det regnet så å si hele turen. Elvene var svære, bekkene var store og alt av jord var gjort om til gjørme. Dette var turens tredje eller fjerde dag, alle med mye regn/gråvær, så turen sluttet der, noen dager tidligere enn planlagt. Et minne for livet. Husker spesielt et pass som var rimelig bratt (ikke noe skummelt) og en elv som begynte å bli en smule vanskelig å krysse. :P

 

Når jeg tenker meg om, samme turen hvor vi endte opp med å gå vinterruten mellom Bjordalsbu og Iungsdalshytta fordi vi fulgte litt dårlig med. Vi hadde kanskje gått 20-30 min på vinterløypa når vi merket det. Sjekket kartet og det så greit ut å gå videre, men det var nå riiimelig klønete å gå langs vannene nedover på starten. Masse runde steiner. Husker også at vi traff på noen sauer som neppe hadde sett folk den siste måneden og så en reinsdyrflokk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy