Gå til innhold
  • Bli medlem

Har du lyst til å jobbe med sledehunder??


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Annonse
Jeg er klar over at det organisert på den måten, men det er ingen unnskyldning. Gjestene betaler svært mye for å være med på hundetur og ellers også. Da må de som gjør arbeidet kunne få skikkelig betalt de og.

Som sagt, så er det ikkje hotellet som har . Det er privat folk som har hundane. Hotellet har ingenting med dei og gjera, dei er berre snill og reklamere litt for hundekjøringa slik at dei får solgt litt meir.

No skal eg ikkje snakka om tilfellet her då, i og med at eg ikkje er kjend i akkurat da tilfellet, men eg kommetnere andre stader som eg har vert i kontakt med/jobba for og som eg tror ligg rundt gjennomsnittet.... "Turist" køyringa og hotellet er to heilt forskjellig bedriftar som ikkje har noko med kvarandre og gjera, hotellet berre reklamere litt for dei som eit av tilbuda på staden. Pågangen er for mange ikkje stor nok til og kunne dekka eigar, hundar og "handler", så eigar må ofte ha jobb utanom, mens han får inn ein interesert som kan tenka seg og jobba som handler under kjente premisser... Alle korta ligger på bordet på førehand så ein kan fritt velga om ein vil ta jobben eller ikkje....

Når det er sagt, så er eg einig med deg på eit vis, for om ein hadde organsiert ting på ein anna måte, så kunne ein gitt eit enno meir profft tilbud, og på det vise tijent inn meir peng for skikkelig betaling, utstyr osv... Ser ein litt rundt så er vel detta i ferd med og begynna og henda også, dei som driver med tilbudet ser att besøkande beynner og stilla krav til ein viss standard og proffesjonalitet. Skal ein opnå detta på eit skikkelig nivå so må da peng til.

Betaling for ein tur er heller ikkje så høg, og når ein opperer med små grupper pga. lite pågang og etterspursel så vert da heller ikkje peng i kassen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med de forutsetningene du legger til grunn er det forsåvidt lett å være enig.

Jeg kjenner ikke den aktuelle avtalen men synes jo uansett det er rart at folk som har lyst til å betale 1300 kroner døgnet for hotellrom i et ikke altfor attraktivt område ikke kan betale såpass for en hundesledetur at de som gjør jobben kan få ordentlig betalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...
  • 2 år senere...

vil dere jobbe som hundekjører så stikk til svalbard...

men nå er det jo midt i sesongen då, altid lettest å finne jobb i starten av sesongene.

lønn på svalbard som hundekjører ligger på 20000 mnd og opp, (svalbardskatt, 15 %) i tilleg er det mulig å få gratis husly.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

da må men vel ha god erfaring med sledehunder for å få en sånn jobb?

jeg vil gjerne ha jobb med sledehunder og vil ikke noe mer enn å jobbe på svalbard, men har ikke peil på sledehunder og hundekjøring...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du glad i friluftsliv, har bil-lappen, har noe kjenskap til våpen, er god i engelsk, og lærer forholdsvis lett, samt er i stand til å ta vare på turistene så kommer du langt med det.

Januar i fjor reiste eg til svalbard etter å ha fått snakket meg til en plass på en av de mindre kennelene, der eg kunne få bo i 2 uker (gjerne lenger, men de var fullbooket) mens eg da skulle jobbe litt for kost og losji. Jobben bestod av å vere med å mate og gjøre reint i kennelen, som "betaling" fikk eg vere med på div sledeturer som hjelpemann. med eget spann da. (Helt rå opplevelse å kjøre hundespann i tussmørket i januar med nordlys og måneskinn)

Etter første uken der gikk eg rundt i Longyearbyen og lette etter jobb, fikk napp på første forsøk og fikk begynne som "røkter" hos en av de største kennelene, (ca 80 hunder)

etter en måned som røkter og med noe mer mil bak sleden så fikk eg begynne som guide, og jobbet der til august

Eg hadde ingen erfaring med sledehunder what so ever før dette.

Eg kom da rett fra militæret og var da relativt vant med å bo i telt/snøgrop, samt vant med kulde og sånne ting.

har i tilleg vert aktiv skytter i rundt 10 år, det var en fordel, men intet krav.

av utdanning hadde eg ingenting relevant.

så sant du ikke er redd for hunder, så kommer du langt med det..

:)

http://www.spitsbergenexperience.com/ her kan du jobbe for kost og losji, de tar vanlig vis inn hjelpefolk for kortere perioder, mye studenter fra friluftsslinjer ol. disse har i tilleg noen skikkelig laaaange turer type ekspedisjoner på 10-20 dager som du kan få vere med på med litt flaks.

http://www.eccotravel.com/ Basecamp, her ser de ofte litt meir på skolepapirer, og ansetter guider som da får hundeslede og snøscuter samt "båten i isen" som du sikkert har hørt om, basecamp har i tilleg et hotell i byen.

http://www.svalbardvillmarkssenter.no/ disse jobbet eg for, driver med sledeturer fra 3 timer til 5 dager, og en 10 dagerstur i april. hundekjøring på hjul på sommeren og fjellturer.

http://www.arctic-adventures.no/ litt ferre hunder en vilmarkssenteret, ellers mye det samme.

så er det svalbard husky, men finner ikke nettsiden deres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.